Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-03-28@14:18:17 GMT

سفر محرمانه پسر پادشاه سعودی به سودان

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۸۹۰۱

سفر محرمانه پسر پادشاه سعودی به سودان

منابع سودانی می‌گویند که «خالد بن سلمان» در رأس هیأتی به این کشور سفر کرده و با برخی مقامات خارطوم دیدار کرده است.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، منابع آگاه سودانی از سفر محرمانه یک هیأت سعودی به سرپرستی «خالد بن سلمان» برادر محمد بن سلمان به سودان و دیدار با اعضای شورای نظامی این کشور خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته پایگاه خبری «عربی‌۲۱» منابع سودانی همچنین گفتند که نمی‌دانند این هیأ‌ت سعودی با کدام مقامات در خارطوم دیدار کرده‌اند و همچنین به جز «خالد بن سلمان» اسامی دیگر اعضای هیأت سعودی نیز کاملا محرمانه مانده است.

این سفر محرمانه در حالی صورت گرفته است که حرف و حدیث‌های بسیاری از نقش‌آفرینی دولت سعودی و امارات در سودان و تلاش‌ برای جریان‌دهی به تحولات اخیر این کشور در راستای منافع خویش وجود دارد.

پیش از این نیز سفر محرمانه یک هیأت سعودی-اماراتی به خارطوم بدون اشاره به اعضای آن افشا شده بود. همچنین سفر هیأتی دیگر به سودان به سرپرستی «محمد دحلان» مشاور «محمد بن زاید» و از رهبران سابق فلسطینی، خبرساز شد.

یک منبع سودانی به عربی۲۱ گفت که محرمانه بودن این دیدارها و عدم افشای هویت دیدار کنندگان، سؤالات بسیاری را در فضای سیاسی سودان ایجاد کرده و فعالان سیاسی چنین احساس می‌کنند که دولت سعودی و امارات تلاش دارند نقشی که در مصر بازی کرده و با کودتا «عبدالفتاح السیسی» را بر سر کار آوردند را در سودان نیز عملی کنند.

او افزود: «عربستان سعودی و امارات از چه چیزی می‌ترسند که سفر هیأت‌های خود به سودان و محتوای دیدارها را مخابره نمی‌کنند؟»

حضور و دخالت‌های ریاض و ابوظبی از ابتدای آغاز اعتراضات در سودان علیه «عمر البشیر» تا برکناری وی و روی کار آمدن شورای انتقالی نظامی، تماما در مقابل خواست مردم این کشور بوده است؛ چه آن زمان که مردم سودان در خیابان‌ها علیه «عمر البشیر» تظاهرات می‌کردند و چه زمانی که مردم علیه شورای انتقالی نظامی شعار می‌دادند.

در تاریخ پنج بهمن سال گذشته و در بحبوحه اعتراضات مردمی یک هیأت اقتصادی سعودی به دستور ملک سلمان به خارطوم رفت و در دیدار با «عمر البشیر» به او گفت که ریاض همواره در کنار وی خواهد بود. پس از برکناری عمر البشیر نیز، زمانیکه مردم علیه شورای انتقالی نظامی شعار می‌دادند و خواستار تشکیل دولت غیر نظامی بودند، عربستان سعودی و امارات اولین کشورهایی بودند که از «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای نظامی سودان حمایت کرده و قول ارسال کمک‌های غذایی و دارویی را دادند. پس از آن فرستادگان پادشاه سعودی در خارطوم با عبدالفتاح البرهان دیدار کردند.

از سوی دیگر دیدارها و رایزنی‌های عربستان و امارات منحصر به مقامات شورای نظامی نشده و در تاریخ ۱۳ می گذشته (۲۳ اردیبهشت) سفرای ریاض و ابوظبی با «مریم المهدی» معاون دبیرکل حزب «امت اسلامی» به عنوان بزرگترین حزب معارض در سودان دیدار کردند که تصاویر این دیدار موجب تعجب کاربران شبکه‌های اجتماعی شد.


دیدار سفرای ریاض و ابوظبی با «مریم المهدی»

تلاش امارات و عربستان سعودی برای بسط نفوذ خویش در خارطوم، در حالی است که نیروهای سودانی بخش مهمی از پیاده‌نظام ائتلاف سعودی-اماراتی در یمن را تشکیل می‌دهند و «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای نظامی سودان بر ادامه حضور این نیروها در یمن تأکید کرده است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پادشاه عربستان خالد بن سلمان سودان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۸۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ناطق نوری از دیدار با رئیس جمهور اوکراین؛ ایران به دنبال خرید بمب اتم بود؟

ناطق نوری در خاطرات خود نوشته است: به رئیس جمهور اوکراین گفتم: می‌دانید هشت سال جنگ داشتیم و بسیاری از ادوات نظامی و سلاح‌های ما از بین رفت و یا فرسوده شد و ما به شدت مشغول جبران آن هستیم.

به گزارش ایران، حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری در زمان ریاست مجلس در سفر به اوکراین مذاکرات جالبی با رئیس جمهور این کشور داشته است.

ناطق نوری در بیان خاطرات خود از این سفر می‌گوید: در جلسه‌ای که با رئیس جمهور اوکراین داشتیم، بعد از صحبت‌های عادی به ایشان گفتم «می خواهم یک مقدار خصوصی با شما صحبت کنم» – این جلسات خصوصی کاربردش خیلی است – ایشان قبول کرد و بعضی‌ها را بیرون کرد. به رئیس جمهور اوکراین گفتم: «می‌دانید هشت سال جنگ داشتیم و بسیاری از ادوات نظامی و سلاح‌های ما از بین رفت و یا فرسوده شد و ما به شدت مشغول جبران آن هستیم. بالاخره این ادوات نظامی را برای تقویت خودمان باید تعمیر کنیم یا بخریم و در حد خودمان بنیه‌ی نظامیمان را بالا ببریم. ترجیح می‌دهیم از کشور‌های اروپای شرقی که الان به پول نیاز دارند و وضعشان خیلی خوب نیست – به خاطر تازه به استقلال رسیدن-سلاح‌ها را بخریم. البته اگر شما‌ها نفروشید ما از جای دیگر می‌خریم و لنگ نمی‌مانیم».

در خاطرات ناطق نوری آمده، بحث ما در جلسه خصوصی این بود که «شما تا کجا با ما هستید، چقدر و تا کجا به ما سلاح می‌فروشید؟» او اول یک کم جا خورد، یک شوخی کرد و گفت «آقای اسپیکر، آقای رئیس من اول از شما سوال کنم، شما رئیس مجلس هستید یا رئیس جمهور؟» من به ایشان گفتم «دو تا جواب دارم یکی این که ما مجلسمان با دولتمان خیلی تفاوت نمی‌کند و ما به هم کمک می‌کنیم. دوم این که من با آقای هاشمی بیش از سی سال است رفیقم، یعنی کار‌های او را آن طور که از دست من بر می‌آید برایش پیگیری می‌کنم. این مسئولان اجرایی هم به همین دلیل با من هستند» و به آقای تولایی اشاره کردم.

ایشان یک خورده جا خورد و ماند که چه جواب بدهد، من دوباره گفتم «تا کجا با ما هستید؟» آقای جواد لاریجانی که آدم زرنگ و باهوشی است یک نامه‌ای از زیر میز به من داد که ایشان خیال می‌کند که شما می‌خواهید بمب اتم از ایشان بگیرید، به او بگوئید چه می‌خواهید.» سپس من گفتم: البته ما بمب اتم و این چیز‌ها نمی‌خواهیم. ما دنبال این چیز‌ها نیستیم و مخالفیم. این را که گفتم او لبخند زد و به قول معروف یک کمی باز شد و گفت: زیر اتم هر چه بخواهید مشروط به این که مصالح ما را هم در نظر بگیرید».

دیگر خبرها

  • روایت ناطق نوری از دیدار با رئیس جمهور اوکراین؛ ایران به دنبال خرید بمب اتم بود؟
  • در غزه و سودان چه خبر است؟/ آنقدر گرسنه می مانی تا ذره ذره آب شوی
  • الشرق: ایران و سودان به صورت متقابل سفیر تعیین کردند
  • دیدار «سید عمار حکیم» با ولیعهد سعودی
  • توصیه‌های امیرعبداللهیان به سفیر ایران در امارات
  • امیرعبداللهیان: سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی تحکیم روابط با همسایگان است
  • سفیر ایران در امارات با امیرعبداللهیان دیدار و گفت‌وگو کرد
  • آمادگی ایران برای تقویت روابط با امارات
  • آمادگی ایران برای تقویت همکاری‌ها با امارات
  • گزارش تلویزیون سعودی از مذاکره محرمانه ایران و آمریکا