Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@15:46:47 GMT

دولت بخشی از ریسک تولیدکننده را بپذیرد

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۹۳۳۵

دولت بخشی از ریسک تولیدکننده را بپذیرد

تهران- ایرناپلاس- پس از تحریم‌های نفتی، این بار تیر تحریم‌ها، صنایع فلزی کشورمان را نشانه رفته است. نشانه‌گیری که به عقیده یک فعال اقتصادی، اگر فشار‌های این شرایط سخت تنها بر دوش حلقه نهایی تولید نباشد، به هدف نخواهد رسید.

آهن و فولاد بخش عمده صادرات فلزات ایران را به خود اختصاص داده‌اند و صادرات فلزات ایران تا حد زیادی به این محصولات وابسته است؛ به‌طوری که حدود 77 درصد ارزش صادراتی فلزات در سال 1397 مربوط به این گروه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عقیده یحیی آل‌اسحاق، وزیر بازرگانی دولت ششم و فعال اقتصادی، اگر تمام بازیگران این عرصه در به دوش کشیدن بار این مسائل سهیم باشند، کشور کمترین آسیب را از این تحریم جدید خواهد دید.

آل‌اسحاق در این باره به خبرنگار ایرناپلاس گفت: مسأله تحریم فلزات و به‌ویژه فولاد در خارج از کشور با این هدف طراحی شده که به اقتصاد کشور آسیب بزند. در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد کشور نزدیک به 24 میلیون تن است و در زمینه فلزات سنگین نیز در سطح قابل قبولی هستیم و این ظرفیت ایجاد شده و شرایط مطلوب، به‌عنوان نقطه‌ای برای ضربه وارد کردن به اقتصاد ایران انتخاب شده است.

*کشورها بر اساس منافع خود تصمیم می‌گیرند

وی ادامه داد: مسأله این است که چقدر قدرت اعمال این تحریم وجود دارد؟ گفته می‌شود برای اینکه تحریم‌ها عمل کنند، 11 شرط لازم است از جمله اینکه تحریم‌کننده توان این را داشته باشد که تمام خریداران ایران یا تمام فروشندگان مواد اولیه به ایران را به‌گونه‌ای تحت تأثیر قرار دهد تا نه محصولات ایران را خریداری کنند و نه مواد اولیه به ایران بفروشند. این در حالی است که امروزه هیچ کشوری چنین قدرتی را در متأثر کردن روابط اقتصادی بین کشور‌ها ندارد، چرا که کشور‌ها بر اساس منافع خودشان تصمیم می‌گیرند.

آل‌اسحاق اضافه کرد: اگر ما شرایط محصولات خود را از نظر قیمت، کیفیت، خدمات پس از فروش، صحت عمل و همچنین تعاملات خود را به‌گونه‌ای پیش ببریم که مبادله با ایران برای کشور مقابل، مقرون‌به‌صرفه باشد، ارتباط خود را با ما ادامه می‌دهند.

وی با اشاره به تحریم‌های نفتی گفت: در حوزه نفت نیز دیدیم که تحریم‌ها نتوانست صادرات کشورمان را به صفر برساند. با این حال، بعضی از بازار‌ها برای ما محدود شده‌اند و نگرانی‌هایی به وجود آمده، اما به معنای این نیست که نمی‌توانیم کاری انجام دهیم و می‌توان به صادرات ادامه داد؛ هر چند برای ادامه با شرایط سخت‌تری مواجه خواهیم شد. نیاز دنیا از یک طرف و از طرف دیگر شرایط و راهکار‌هایی که ما پیش رو داریم، مانع تحقق اهداف تحریم‌های جدید می‌شود.

*حل مسائل داخلی، ما را در برابر تحریم مقاوم می‌کند

آل‌اسحاق در پاسخ به این سؤال که آیا تغییر استراتژی از خام‌فروشی آهن و فولاد به صادرات مصنوعات آهن و فولاد می‌تواند به‌عنوان یک راهکار برای مقابله با تحریم در نظر گرفته شود، گفت: این موضع به استراتژی‌های ما در زمینه مسکن برمی‌گردد. تغییر استراتژی در بخش مسکن باعث می‌شود نگاه ما به تأمین نیاز‌های داخلی معطوف شود. اما به دلیل رکودی که در حوزه مسکن وجود دارد، هم در بحث فولاد و هم در بحث سیمان، به مشکل برخوردیم. با تغییر استراتژی در بخش مسکن، خیلی از مسائل قابل‌حل هستند.

این فعال اقتصادی تأکید کرد: تحریم، مسأله دیروز و امروز نیست و ما سال‌هاست با این مسأله درگیریم و راه‌های متعددی برای مقابله با آن وجود دارد. می‌توان با ابداع و ابتکار، کاهش هزینه‌ها، افزایش کیفیت کالا و گسترش ارتباطات، به ادامه فعالیت در شرایط تحریم پرداخت.

*دولت بخشی از ریسک تولیدکننده را بپذیرد

وی ادامه داد: آنچه در این بین اهمیت دارد، توان مقاومت ما در این شرایط است و دشمن تلاش می‌کند رفتار‌های تهدیدآمیزی در جنگ اقتصادی داشته باشد. ما باید بپذیریم در شرایط جنگی هستیم و باید تمام توان، ابداعات و ابتکارات خود را مورد استفاده قرار دهیم تا موفق شویم.

آل‌اسحاق با طرح یک پیشنهاد گفت: با توجه به شرایط سخت پیش‌ روی فعالان اقتصادی، پیشنهاد می‌شود دولت برای جبران این شرایط سخت به کمک فعالان اقتصادی بیاید. کاهش بوروکراسی، افزایش حمایت‌ها، تقبل ریسک، تخصیص و بازگشت ارز، تسهیل فضای صادراتی و حمل و نقل از جمله مواردی است که دولت می‌تواند در این حیطه‌ها به فعالان اقتصادی کمک کند. فعالان اقتصادی در سیاست‌های ملی با برخی مسائل روبه‌رو هستند و به حمایت ملی هم نیاز دارند. در واقع جبران این مشکلات با نظامات دولتی امکان‌پذیر می‌شود.

وی افزود: در چنین شرایطی است که بار این مسائل بین فعالان اقتصادی و نظامات دولتی تقسیم می‌شود و مقابله با تحریم‌ها ممکن خواهد شد، اما اگر تمام مسائل بر دوش حلقه آخر یعنی تولیدکننده باشد، شرایط دشوارتر خواهد شد. نظام بانکی نیز در این زمینه نقش دارد و می‌تواند با درک وضع موجود و تسهیل شرایط، به تولید‌کنندگان کمک کند. به‌عنوان مثال، یک تولیدکننده فولاد علاوه بر تمام مشکلاتی که با آن مواجه است، ناچار به پرداخت سود و جریمه است؛ در صورتی که فعالیتش سوددهی نداشته و نباید فشاری غیرمنطقی و غیرمنصافه به تولیدکننده وارد شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد ايرناپلاس صادرات فولاد مقابله با تحريم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۹۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند

دولت بایدن تمایلی به تشدید تحریمها علیه صادرات نفت ایران ندارد و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی احتمالاً باعث نمی‌شود دولت بایدن تحریم‌های شدیدتری علیه صادرات نفت این کشور وضع کند و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است.

بلافاصله پس از پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی به خاطر حمله این رژیم به سفارتخانه ایران در دمشق، نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا بایدن را متهم به شکست در اجرای تحریم‌های موجود علیه ایران کرده و اعلام کردند تحریم‌ها علیه این کشور باید تشدید شود.

استیو اسکالیس از نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا گفت: دولت این کشور فروش نفت را برای ایران آسان‌تر کرده و باعث درآمدزایی ایران  جهت فعالیت‌های این کشور شده است.

فشار سیاسی برای تنبیه کردن ایران تبدیل به یک مشکل بزرگ برای دولت آمریکا شده است. آمریکا چطور می‌تواند مانع تشدید درگیری‌های در خاورمیانه بدون بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران شود؟

واشنگتن ماه‌هاست اعلام می‌کند اصلی‌ترین هدف آن ممانعت از تبدیل شدن جنگ بین رژیم صهیونیستی و غزه به یک جنگ منطقه‌ای و در حاشیه نگه داشتن تهران است.

مجلس نمایندگان آمریکا در روز دوشنبه لایحه‌ای وضع کرد با عنوان قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین. طبق این لایحه تحریم‌ها علیه ایران گسترش می‌یابد و گزارش‌های سالانه‌ای باید برای مشخص شدن مداخله موسسات مالی چین در نقل و انتقال نفت ایران ارائه شود. بدین ترتیب هیچ موسسه مالی در آمریکا نمی‌تواند برای هیچ نهاد چینی درگیر معامله نفت ایران حساب باز کند.

البته وضعیت این لایحه در سنا که تحت کنترل دموکرات‌های حامی بایدن قرار دارد مشخص نیست. دولت بایدن مخالف بالا رفتن قیمت نفت است.

بسیاری از تحلیلگران منطقه‌ای عقیده دارند دولت بایدن اقدام قابل توجهی جهت تشدید تحریم‌های فعلی علیه صادرات نفت ایران انجام نمی‌دهد.

اسکات مدل، رئیس گروه راپیدان انرژی عقیده دارد حتی اگر این لایحه تصویب شود، دولت بایدن تلاش معناداری برای اجرای تحریم‌های فعلی یا اعمال تحریم‌های جدید جهت محدود کردن صادرات نفت ایران نخواهد کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در 2018 پس از خارج شدن از قرارداد هسته ای ایران، تحریم‌های جدیدی علیه صنعت نفت این کشور وضع کرد و دولت بایدن تلاش کرد با تحریم شرکت‌هایی در چین، امارات و مناطق دیگر مانع دور زدن این تحریم‌ها شود.

با وجود این تلاش‌ها، راپیدان تخمین می‌زند صادرات نفت ایران بدون محاسبه میعانات گازی به 1.6 تا 1.8 میلیون بشکه در روز رسیده باشد که نزدیک به 2 میلیون بشکه صادر شده قبل از اعمال تحریم‌هاست.

یکی از دلایل مخالفت بایدن برای محدود کردن صادرات نفت ایران تاثیر احتمالی آن بر قیمت بنزین است. قیمت نفت و در نهایت قیمت بنزین یک عامل حیاتی در آستانه انتخابات آمریکاست. 

تشدید تحریم‌ها علیه ایران همچنین رابطه بین آمریکا و چین را خراب می‌کند. تقریبا تمام نفتی که از سوی ایران وارد چین می‌شود با مبدا مالزی یا سایر کشورهای خاورمیانه ثبت شده و توسط ناوگانی از نفتکش‌های قدیمی‌تر که فرستنده‌های خود را هنگام بارگیری در بنادر ایران خاموش می‌کنند، منتقل می‌شود.

اطلاعات ردیابی نفتکش‌های شرکت ورتکسا نشان می‌دهد چین 55.6 میلیون تن معادل 1.11 میلیون بشکه در روز نفت ایران را در سال گذشته میلادی خریداری کرده است. این رقم معادل 90 درصد از صادرات نفت ایران و 10 درصد از واردات نفت چین است.

انتهای پیام/26

دیگر خبرها

  • منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد
  • بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳؛ تورم‌های بزرگتر در راه است؟
  • تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • تولید به صادرات گره بخورد/ نادرست بودن قطع برق چاه‌ها
  • بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳/ تورم‌های سهمگین در راه است؟
  • تحریم جدید برای ایران؛ فیک یا واقعی؟
  • تحریم جدید، فیک یا واقعی؟/ کارشناسان: سقف تحریم ایران پُر شده
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • وزیر خزانه‌داری آمریکا: ایران را تحریم می‌کنیم