Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@19:28:17 GMT

افسانه معبد مدفون شده در نهاوند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۰۲۴۴

افسانه معبد مدفون شده در نهاوند

رئیس میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نهاوند، از اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار در سال جاری برای کاوش و کشف معبد لائودیسه خبر داد.

‌محسن جانجان در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: در سال ۱۳۲۲ کتیبه‌ای در منطقه دوخواهران کشف شد که با ترجمه آن از وجود و دلیل ساخت معبد لائودیسه آگاه شدیم.

وی با بیان اینکه این کتیبه هم‌اکنون در موزه ملی ایران قرار دارد، ادامه داد: در محله دوخواهران کشف آثاری مانند پایه ستون، سرستون و تمثیل خدایان یونانی نظیر زئوس، گمانه‌زنی‌ها را برای وجود این معبد در این منطقه تقویت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: ملکی را که مشکوک به وجود این معبد در آن بود را خریداری کردیم و اکنون منتظر مجوز از مرکز پژوهش‌های باستانی هستیم. با اخذ مجوز، کاوش معبد "لائودیسه" نهاوند طی روزهای آینده آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه تاکنون سه مرحله کاوش برای این معبد انجام‌شده است، اظهار کرد: در ابتدا از باستان‌شناس معروف فرانسوی، رومن گریشمن دعوت کردیم که با مشاهده ساخت‌وسازهای آن منطقه از کاوش و پژوهش در آنجا منصرف شد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۴ به دعوت سازمان میراث فرهنگی از مهدی رهبر، تنها سلوکی شناس ایرانی، کاوش‌ها دوباره شروع شد و که تا سال ۹۱ بی‌نتیجه بود و در فصل سوم آن تنها سرنخ‌هایی کشف شد.

یک باستان‌شناس همدانی در خصوص این معبد گفت: این معبد در دوره سلوکیان و به دستور پادشاه آن دوره، آنتیوخوس سوم برای قدردانی و ارتقا مقام همسرش به ملکه خواهر که عنوانی مذهبی بوده، ساخته شده است.

رؤیا اقبالی درخشان، گفت: برای نخستین بار در این منطقه کتیبه بزرگی به خط یونانی از سنگ مرمر به دست آمد که اساس و پایه اکتشافات این مکان شد. در این منطقه چندین مجسمه کوچک برنزی نیز کشف‌شده که احتمال وجود این معبد را تقویت کرد.

وی به دلیل یونانی بودن نوشته‌ها و مجسمه‌ها اشاره کرد و گفت: اسکندر ۱۲ سال بر ایران حکومت کرد که یکی از اثرات آن رواج فرهنگ و زبان و برخی عقاید یونانی بود.

وی با بیان اینکه محوطه تاریخی دوخواهران به ثبت ملی رسیده، اظهار کرد: قلعه یزدگرد حدود ۶ قرن بعدازاین معبد، با معماری ایرانی و سنتی در مجاورت معبد لائودیسه ساخته شد.

اقبالی درخشان در خصوص آثار کشف‌شده در این منطقه، اعلام کرد: همراه کتیبه معبد لائودیسه، پیکرهای کوچکی که از خدایان یونانی بودند به نام‌های زئوس، آپلو، آتنا و دمترو کشف شد که هم‌اکنون در موزه ایران باستان حفاظت می‌شوند.

وی توضیح داد: پروفسور گریشمن هنگام کاوش در تپه گیان به مدت چند روزی ناپدید می‌شود که پس از بازگشت وی، مشخص شد در غیبت چندروزه‌اش، مشغول حفاری و کاوش در تپه دوخواهران نهاوند "محل معبد لائودیسه " بوده که موفق به کشف پیکر برنزی چهار الهه یونانی می‌شود.

این باستان‌شناس، یادآور شد: تاکنون و باگذشت بیش از ده سال، هنوز این معبد کشف نشده و امیدوارم که این مرحله، آخرین فصل از کاوش‌های این منطقه باشد و این معبد پیدا شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معبد لائودیسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۰۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجیب‌ترین قمر منظومه شمسی کاوش می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا تایید کرد که ماموریت پهپاد این سازمان به تیتان، بزرگترین قمر زحل تایید شده و قرار است در جولای سال ۲۰۲۸ اجرا شود. چراغ سبز ناسا به اجرای این ماموریت و اعلام تاریخ اصلاح شده پرتاب، پس از چندین بار تعویق منجر به تمرکز تیم آماده‌سازی این ماموریت برای ادامه طراحی‌های مورد نیاز و آزمایشات نهایی می‌شود.

ماموریت روتورکرافت «دراگون‌فلای» به قمر سیاره زحل بدین شکل است که مهندسان ناسا یک کاوشگر به اندازه مریخ‌نورد «کنجکاوی» با یک جفت پایه فرود و هشت موتور یک متری و یک باتری هسته‌ای که با ژنراتور رادیو حرارتی (RTG) شارژ می‌شود، بسازند.

این پهپاد که توسط آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز در لورل، مریلند ساخته می‌شود، سال ۲۰۳۴ به تیتان می‌رسد و انتظار می‌رود تا ۲.۵ سال آینده آزمایش دراگون‌فلای صورت بگیرد. 

تیتان به عنوان تنها قمر در منظومه شمسی که توسط جوی متراکم پوشیده شده و میزبان آب‌های مایع در سطح آن است، مدت‌هاست حس کنجکاوی دانمشندان را برانگیخته، محققان باور دارند تیتان شبیه زمین اولیه و غنی از متان است و می‌تواند سرنخ‌هایی از پیدایش جهان در اختیار آنها بگذارد.

در این ماموریت، پهپاد ناسا به جستجو برای مواد آلی و شرایطی که ممکن است برای حیات مناسب باشد، می‌پردازد. این ماموریت به تازگی پس از مطالعات و آزمایش‌های موفقی که توسط ناسا انجام شده، به عنوان یکی از ماموریت‌های برجسته برای بررسی قمر مهم سیاره منظومه شمسی انتخاب شده است.

اجرای این ماموریت می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره قمر مرموز و شگفت‌انگیز این سیاره ارائه دهد و مشخص کند امکان حیات بشر بر روی این قمر وجود دارد یا خیر. ماموریت دراگون‌فلای در حقیقت یک گام بزرگ و مهم در جهت کشف و شناخت عمیق‌تر از سیارات و قمر‌های آن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نهاوند نایب قهرمان مسابقات کشتی آزاد نونهالان استان
  • عجیب‌ترین قمر منظومه شمسی کاوش می‌شود
  • نایب قهرمانی تیم کوراش بانوان نهاوند در رقابت‌های کشوری
  • آیا همه موجرها ثروتمند هستند؟
  • عملیات وعده صادق آمریکا را آچمز کرد؛ پایان افسانه گنبد آهنین اسرائیل
  • ۷ افسانه و سبدی از «خیال‏‏‌پردازی‏‏‌ها» در بازار اجاره مسکن
  • اعتصاب‌های گسترده یونان را فلج کرد
  • سرمربی یونانی با یک خبر بد به سیرجان برگشت!
  • بازدید ۱۵۷ هزار نفری مسافران از موزه‌های همدان
  • معبدی که ۱۲۰۰ سال قبل در دل کوه با ابزار تراشیده شده است! (فیلم)