Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@18:19:46 GMT

منتجب‌نیا:‌روحانی برای برگزاری رفراندوم انگیزه دارد

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۰۲۵۶

منتجب‌نیا:‌روحانی برای برگزاری رفراندوم انگیزه دارد

تهران- ایرناپلاس- یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است رئیس‌جمهوری برای برگزاری رفراندوم انگیزه دارد و بر این مبنا از دولت و مجلس می‌خواهد قانونی برای برگزاری رفراندوم تدوین و تصویب کنند تا این ظرفیت نهفته قانون اساسی بالفعل شود.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری شب گذشته در جمع دانشجویان اظهار کرد که قانون اساسی ما ظرفیت‌های بالایی دارد و اگر در یک مسأله مهم فرهنگی، اجتماعی یا سیاست خارجی، اختلاف‌نظر داریم، می‌توانیم از اصل 59 استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این باره حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با ایرناپلاس اظهار می‌کند: قانون بحث رفراندوم را برای حل اختلافات بیان می‌کند. وقتی مبنای کار ما قانون اساسی باشد، که باید هم باشد، می‌توان مثلا در موضوع مذاکره هم به آرای عمومی یا همان همه‌پرسی رجوع کرد. در مسائل مهم دیگر هم می‌توان از راهکار همه‌پرسی استفاده کرد.

او اضافه می‌کند: بسیاری مسائل هست که لاینحل مانده و مورد اختلاف چند گروه، دسته و اندیشه است. همه گروه‌ها هم می‌گویند که مردم با ما هستند، اما باید از طریق انتخابات و صندوق رأی مشخص کنیم که اکثریت مردم کدام سمت‌وسو هستند.

منتجب‌نیا با اشاره به اظهارات امام خمینی (ره) می‌گوید: هم در فرمایش‌های امام و هم در قانون اساسی مردم صاحب این کشور معرفی شده‌اند و آن‌ها هستند که تصمیم نهایی را می‌گیرند. وقتی این مسئله را بپذیرم و واقعاً به آن باور داشته باشیم، مسائل دیگر حل می‌شود. اکثریتی از مردم نظری دارند و اقلیت باید تابع اکثریت باشند ولو اینکه به تعبیر امام، اکثریت اشتباه کنند. امام بار‌ها فرمودند: اگر مردم اشتباه کنند حقشان است، چون نظام متعلق به آن‌هاست و آن‌ها باید نظر دهند. اگر مردم در رأی دادن اشتباه کنند، بهتر است که ما مردم را در اداره امور دخالت ندهیم و حتی کار یا نظر خوبی را بر آن‌ها تحمیل کنیم.

این فعال سیاسی می‌افزاید: نفس بها دادن به مردم و نظرخواهی کردن از آنان خیلی ارزشمندتر از این است که ما تصمیم خوبی بگیریم، ولی نظر مردم با آن مخالف باشد.

منتجب‌نیا تأکید می‌کند: همه‌پرسی ظرفیتی است که در قانون اساسی در نظر گرفته شده و تا زمانی که این قانون محور و مبنا است، همه باید تابع آن باشند.

او در ادامه به مواردی که می‌توان برای آن‌ها رفراندوم برگزار کرد، اشاره می‌کند و می‌گوید: به‌جز بحث سیاست خارجی، ما در مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی هم اختلاف‌نظر زیادی داریم. دو نظر در مقابل هم هستند که هیچ‌گاه هم حل نشده‌اند و هر دو نظر هم معتقدند که مردم با آن‌ها هستند. در این شرایط می‌توان این موارد اختلافی را پیدا کرد و به رأی مردم گذاشت.

او ادامه می‌دهد: اگر همه‌پرسی در این موضوعات برگزار شود، حضور، امید و نشاط مردم در مسائل مختلف کشور بسیار زیاد خواهد شد و مردم لمس خواهند کرد که خودشان تصمیم‌گیرنده هستند و کسی چیزی بر آن‌ها تحمیل نمی‌کند. در نتیجه نیز آنان به‌عنوان صاحبان نظام، پای نظام می‌ایستند و کسی خود را کنار نمی‌کشد.

منتجب‌نیا سپس به نحوه برگزاری رفراندوم اشاره و پیشنهاد می‌دهد قانونی برای برگزاری رفراندوم در مجلس تصویب شود.

او می‌گوید: اگر فرآیند همه‌پرسی بخواهد شبیه اصلاح قانون اساسی باشد، فرآیند پیچیده، مشکل و طولانی دارد و معلوم نیست که به نتیجه مطلوب کسانی که دنبال این قضیه هستند، برسد. در قانون اساسی ذکر نشده که همه‌پرسی چه مراحلی را باید طی کند و قانونی هم برای این کار نداریم.

منتجب‌نیا اضافه می‌کند: آقای روحانی که برای برگزاری رفراندوم انگیزه دارد و بار‌ها آن را مطرح کرده است، با ارسال لایحه‌ای، فرآیند همه‌پرسی را به‌صورت قانونی درآورد که هر وقت لازم شد این کار انجام گیرد و نظر مردم فصل‌الخطاب باشد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب از مجلس و دولت درخواست می‌کند قانون همه‌پرسی را تدوین و تصویب کنند تا از ظرفیت نهفته همه‌پرسی که در قانون اساسی به آن تأکید شده است، استفاده شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي منتجب نيا رفراندوم قانون اساسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۰۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای منفی مجلس به بررسی طرح نظام قانون‌گذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز دوشنبه (۳ اردیبهشت) در جریان بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس درباره رسیدگی به طرح نظام قانون‌گذاری، تعیین حدود اختیارت و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان این درخواست، از مجموع ۱۸۹ رای ماخوذه، با ۱۳۷ رای مخالف در مقابل ۴۷ رای موافق و ۵ رای ممتنع با این تقاضا مخالفت کردند.

در اصل ۸۵ قانون اساسی آمده است:

«سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی‌تواند اختیار قانون‌گذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند، ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌نماید به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود. همچنین مجلس شورای اسلامی می‌تواند تصویب دائمی اساسنامه سازمان‌ها، شرکت‌ها، موسسات دولتی یا وابسته به دولت را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های ذیربط واگذار کند و یا اجازه تصویب آنها به دولت بدهد.

در این صورت مصوبات دولت نباید با اصول و احکام مذهب رسمی کشور و یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد. تشخیص این امر به ترتیب مذکور در اصل نود و ششم با شورای نگهبان است. علاوه بر این مصوبات دولت نباید مخالف قوانین و مقررات عمومی کشور باشد و به منظور بررسی و اعلام عدم مغایرت آنها با قوانین مزبور باید ضمن ابلاغ برای اجراء به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • روز تحلیف پوتین مشخص شد
  • حکم دو رهبر پای متمم قانون اساسی ایران
  • تلاش ناکام تندروهای مجلس برای بررسی محرمانه یک طرح دیگر
  • نقش دولت و دانشگاه در تحقق جهش تولید/ باید امید و انگیزه را به جوانان بازگردانیم
  • تسهیلات ساخت انگیزه‌ای برای ورود مردم جهت تکمیل آورده‌های نهضت ملی مسکن است
  • رای مثبت مردم اکوادور به همه‌پرسی تشدید سرکوب باندهای تبهکاری
  • مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانون‌گذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی
  • مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانونگذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی
  • رای منفی مجلس به بررسی طرح نظام قانون‌گذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی