Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-03-28@16:18:58 GMT

نسخه‌پیچی صندوق بین‌المللی پول برای اقتصاد ایران

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۰۴۵۷

نسخه‌پیچی صندوق بین‌المللی پول برای اقتصاد ایران

طی هفته‌های اخیر با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور، هیاتی از صندوق بین المللی پول (IMF) به مدت دو هفته در ایران حضور داشتند تا مشاوره‌ای در برخی مباحث اقتصادی به مسئولان بدهند.

طبق آنچه که از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور اطلاع رسانی شده است هیات ۴ نفره صندوق بین المللی پول به همراه سرپرست معاون این صندوق در امور مالی در ایران به مسائل مهم، حساس و استراتژیک این روز‌های اقتصاد کشور یعنی اصلاحات ساختاری برنامه و بودجه پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این جلسات مسائلی مانند توسعه مشارکت عمومی و خصوصی، بودجه ریزی و نظارت بر شرکت‌های دولتی و بودجه ریزی میان مدت بحث و بررسی صورت گرفته است.  

مشهور است که صندوق بین المللی پول به جمع آوری اطلاعات اقتصادی کشور‌ها می‌پردازد. چنانکه بعد از جنگ و در زمان دولت سازندگی زمانی که قرار بود صندوق بین‌المللی پول وامی را برای توسعه فاضلاب در ایران اختصاص دهد، برای پرداخت این وام خواستار دریافت اطلاعاتی درباره خانواده شهدای جنگ تحمیلی شده بود. با فرض این موضوع در شرایط جنگ تمام عیار اقتصادی و ظالمانه حضور یک تیم از صندوق بین المللی پول چه معنا و مفهومی خواهد داشت.

در جریان ارائه لایحه بودجه سال ۹۸ به سران قوا، مقام معظم رهبری علاوه بر افزایش سهم صندوق توسعه ملی توصیه کردند که اصلاحات ساختاری بودجه و نگاه دوسالانه به این بودجه و کاهش هزینه‌های غیر ضرور در دستور کار قرار گیرد به همین علت برای انجام اصلاحات مجدداً به سازمان برنامه و بودجه بازگشت.

برای اینکه بتوان از مشاورت کارشناسان خارجی در موضوع حساس و استراتژیک بودجه استفاده کرد باید اطلاعات دقیقی در اختیار آن‌ها قرار داد تا بتوان از نسخه پیچی کارشناسان صندوق آنهم در جنگ اقتصادی بهره برد.

این در حالی است که در اواسط دهه ۸۰ شمسی کارشناسان داخلی روی طراحی بودجه میان مدت کار کارشناسی و برنامه ریزی متعددی انجام دادند که این فعالیت مورد اقبال تصمیم‌گیران قرار گرفت.

*انتقال اطلاعات به دشمن با حضور کارشناسان صندوق بین المللی پول در فرآیند تدوین بودجه

برای شفاف شدن ابعاد حضور کارشناسان صندوق بین المللی پول در شرایط جنگ اقتصادی به سراغ عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی رفتیم.

وی در پاسخ به این سوال که طی هفته‌های اخیر هیاتی از کارشناسان صندوق بین‌المللی پول به منظور بررسی بودجه میان مدت، مشارکت عمومی، خصوصی و بودجه شرکت‌های دولتی با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه جلساتی را برگزار کردند، اظهار داشت: انجام این کار از سوی مسئولان دست کمی از خیانت ندارد. در شرایطی که در جنگ اقتصادی هستیم این نوع همکاری می‌تواند ترفندی باشد تا اطلاعات اقتصادی ما به دشمن منتقل شود.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی تحت سیطره اروپا و آمریکا بوده و بدون تایید صهیونیسم جهانی مسئولان آن منصوب نمی‌شوند، گفت: در شرایط کنونی دشمن آرایش جنگی در قبال ما دارد، دعوت از آن‌ها چه اطلاعات خوب و ارزش افزوده‌ای به ما می‌افزاید؟

وی ادامه داد: بدون ارائه اطلاعات ریز و جزئی در شرایط جنگ اقتصادی چه راه حل و نسخه‌ای قرار است پیچیده شود. این اقدام خلاف مصالح ملی بوده و خیانت‌بار است.

*قوه قضائیه این موضوع را پیگیری کند

شیخی خواستار پیگیری موضوع از سوی قوه قضاییه شد و گفت: در نسخه‌های صندوق بین‌المللی پول مزیتی وجود ندارد. سالهاست به ما تسهیلاتی نمی‌دهند این در حالی است که ما سعی کرده‌ایم حق عضویت را به موقع علی‌رغم محدودیت‌های بانکی پرداخت کنیم. بخشی از تظاهرات مردم اروپا نیز به دلیل اجرای سیاست‌های صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی است.

وی یادآور شد: بانک جهانی در گذشته شرایطی را برای پرداخت وام تعیین کرد که یکی از آن‌ها کاهش هزینه‌های عمومی بود در حقیقت آن‌ها به تبعات دیکته‌ای که به کشور‌ها می‌کنند کاری ندارند.

وی تصریح کرد: از دیگر اقدامات تاسف‌بار انحلال نهاد مقدس جهاد سازندگی بود که با توصیه صندوق بین‌المللی پول و توسط مجلس ششم انجام شد.

به گفته این کارشناس اقتصادی، تحلیل‌های اقتصادی به دور از تحلیل مسائل سیاسی نمی‌تواند صورت بگیرد. حرکت انجام شده ناشی از تفکر غرب‌گرایانه مسئولان است و هدف آن‌ها گرفتن اطلاعات در شرایط جنگ اقتصادی است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: صندوق بین المللی پول وزارت اقتصاد سازمان برنامه و بودجه اقتصاد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۰۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جهش تولید با مشارکت مردم» منشور عملی ملت ایران است

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها – عادله جوادزاده؛ در دهه اخیر که مساله اقتصاد در کشور نمود و جلوه‌ای روشن و جدی به خود گرفته است مقام معظم رهبری نیز در رأس تصمیم گیری کشور شعارهای سال را عمدتاً با محتوای تولید و اقتصاد برگزیدند تا به دست اندرکاران، متولیان اقتصادی، مردم و همه اقشار کشور متذکر مساله اقتصاد، رونق تولید و شکوفایی تولید داخلی و ملی امری مهم و ضرورتی حیاتی است.

در این بین در هر نوروزی که شعار سال بر محور و مبنای اقتصادی و تولیدی مطرح شده مردم اصلی ترین پایه‌های تحقق آن بودند و مقام معظم رهبری در همه سنوات توجهی ویژه به اقشار مختلف مردم و نقش آنان در نجات کشور از بحران‌های اقتصادی داشتند.

مردم همواره در تصمیم گیری های کلان کشوری نقش عمده و برجسته ای داشته‌اند و انصافاً هر کجا رهبر انقلاب یک اشاره کرده‌اند مردم با سر دویده و نشان دادند پایبندی به نظام و اصول انقلاب اسلامی برای هر ایرانی از اوجب واجبات است.

مردم پایه‌های اصلی تحکیم نظام و تقویت اقتصاد هستند

استاندار اردبیل گفت: مردم پایه‌های اصلی تحکیم و تثبیت نظام و عنصر اصلی تقویت اقتصاد کشور هستند.

سیدحامد عاملی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با تبریک فرارسیدن سال نو و تقارن آن با بهار قرآن اظهار کرد: خداوند بیداری را در دل‌ها و جان‌های مردم با دمیدن روح تازه در طبیعت جلوه گر کرده و امسال تقارن مبارک بهار طبیعت و بهار قرآن فرصتی مغتنم برای شکرگزاری از نعمت‌های بی پایان الهی است.

وی با ابراز خرسندی از انتخاب پیام نوروزی «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال خاطرنشان کرد: هوشمندی مقام معظم رهبری در انتخاب شعارهایی با محوریت اقتصادی بیانگر اهمیت مساله اقتصاد و رونق بخشی به آن در کشور است.

استاندار اردبیل مردمی سازی دولت و سپردن امور کشور به مردم را یادآور شد و بیان کرد: مشارکت مردم در امور مختلف اقتصادی، تولیدی، ایجاد اشتغال و … بسیار مهم است و مقام معظم رهبری نیز بر این امر تاکید مستمر دارند.

عاملی شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» را شعاری پرمحتوا در راستای رونق تولید بومی و ملی و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان توصیف کرد و گفت: این شعار کامل حجت را برای همه مسئولان و کارگزاران نظام در امر تولید تمام کرده و ضروری است تا با وارد کردن مردم در امور اقتصادی کشور به رونق اشتغال و اقتصاد در منطقه کمک کنیم.

وی استان اردبیل را دارای ظرفیت بالا و ممتاز برای سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی دانست و گفت: مردم با مشارکت در اقتصاد در کنار جهش تولید به تقویت تولید ملی نیز کمک کرده و در توسعه اشتغال نیز سهم عمده‌ای خواهند داشت.

تسهیل قوانین مشارکت مردم را در حوزه سرمایه گذاری تقویت می‌کند

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: تسهیل در قوانین و بروکراسی اداری مشارکت مردم را در حوزه سرمایه گذاری و به تبع آن جهش تولید به همراه دارد.

داود شایقی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با تبریک سال جدید و نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار کرد: در این فراخوان عمومی باید شرایطی مناسب فراهم کنیم تا مردم با رغبت و انگیزه بیشتر و اطمینان از سود قانونی در حوزه سرمایه گذاری بتوانند ورود پیدا کرده و در رشد و تقویت تولید مؤثر عمل کنند.

وی اولین عنصر در تحقق این شعار را تسهیل گری در فرآیند صدور مجوزها و ایجاد اشتغال با تحقق تولید سودمند و مفید به فایده برای کشور دانست و خاطرنشان کرد: زمانی می‌توانیم مشارکت مردم را در این حوزه ارتقا دهیم که آنها در این حوزه سرمایه گذاری اعتماد بیشتری را کسب کرده و امیدوار به بهبود فرآیندها و همچنین از بین رفتن موانع پیش رو باشند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل افزود: مقام معظم رهبری سال هاست که محور شعار سال را موضوع تولید و اقتصاد قرار داده و همواره بر این اصل تاکید دارند که تنها راه نجات این کشور در ابعاد اقتصادی توجه و تمرکز در حوزه تولید و افزایش روزافزون بهره وری در این بخش است تا ما بتوانیم اهداف اقتصادی به ویژه بهبود شاخص‌های تولید ناخالص و ارزش افزوده بالاتر را در نظام اقتصادی شاهد باشیم.

شایقی بیان کرد: در استان اردبیل نیز فرصت‌های خوبی برای جذب مشارکت مردم در حوزه‌های اقتصادی و جهش تولید وجود دارد که با برنامه ریزی دقیق از همین ابتدای سال می‌توان موفق بوده و به اهداف کمی و کیفی مورد نظر دست یافت.

مردم رکن استوار جهش تولید در کشور

قطعاً «جهش تولید» یکی از نیازهای اساسی کشور است و هر کسی که دغدغه ایران را داشته باشد می‌داند باید برای تحقق این هدف تلاش کرد.

با نگاهی دقیق به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» می‌توان راه‌هایی که برای تحقق این شعار به ذهن می‌رسد را بررسی کرد و قطعاً در تمام این موارد رد پای مردم در تحقق شعار سال استوارتر و محکم‌تر خود را نمایان می‌کند.

مقام معظم رهبری با انتخاب شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» عملاً پای مردم را به معنای واقعی به عرصه تولید و اقتصاد گشودند.

گرچه بیش از ۲۵ سال است که مقام معظم رهبری شعارهای اقتصادی برای آغاز سال نو برمی گزینند اما امسال نقش مردم در این مسیر پررنگ‌تر از گذشته دیده شده است و «جهش تولید» به «مشارکت مردم» گره خورده است.

موضوعی که گرچه با استناد به تجارت تلخ گذشته در خصوص سو استفاده از وام‌ها و ارزهای دولتی بیم از فساد آن می‌رود؛ اما رهبر انقلاب با تاکید بر لزوم باز شدن پای مردم به عرصه تولید برای تحقق «جهش تولید»، راه حل مقابله با چنین سو استفاده‌هایی را این‌طور بیان کردند که «مسئولان امر چشمشان را باز کنند».

واحدهای تولیدی مستعد در اردبیل شناسایی شوند

کارآفرین نمونه اردبیلی به خبرنگار مهر، گفت: باید در راستای تحقق شعار سال واحدهای تولیدی مستعد تولید مستمر در اردبیل شناسایی شده و برای آنها مشوق‌های تولیدی در نظر گرفته شود.

قدرت حاج نوری که خود صاحب زنجیره تولید محصولات پروتئینی در اردبیل است، خاطرنشان کرد: امسال تکلیف تولید برای همه تولیدکنندگان و کارآفرینان در کشور مشخص شد و باید همه واحدهای تولیدی با تکیه بر نیروهای مردمی و استعدادهای انسانی عزم خود را برای افزایش تولید و رونق اقتصادی جزم کنند.

وی رونق اقتصاد را شاه کلید حل مسائل در کشور اعلام کرد و افزود: در صورت بهبود سیمای اقتصادی در کشور می‌توان به اشتغال پایدار نیز امیدوار بوده و برای لشکر بیکاران در استان اردبیل موقعیت کار فراهم کرد.

جهش تولید با چهره مردمی

توجه به این اصل مهم که مردم همواره در نزد مسئولان کشور جایگاهی والا و بالا داشته‌اند نشان می‌دهد که جلوه مردمی جهش تولید می‌تواند پررنگ‌تر بوده و این شعار را به سرمنزل مقصود برساند.

در این بین همواره رهبر انقلاب نقش دولت و ملت را در تحقق شعار سال‌ها در کنار یکدیگر تصویر کرده‌اند، به طوری که طبق این دیدگاه مادامی که مردم در حد دایره اختیارات خود برای تحقق شعار سال تلاش کنند و متقابلاً دولت نیز اقدامات لازم داخلی و بین المللی را در این راستا انجام دهد، امکان رسیدن به کمال اهداف تعیین شده وجود دارد.

با این وجود در برخی سال‌ها مشخصاً «ملت» یا «مردم» در عنوان سال جای گرفتند و شعار سال خیلی صریح با عنوان «مردم» بسته شده است. کما اینکه شعار سال ۸۸ «حرکت مردم و مسئولین به سوی اصلاح الگوی مصرف»، شعار سال ۹۴ «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» و شعار سال جاری «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شد و این نشان می‌دهد بیش از همیشه برای تحقق این شعار بر روی نقش مردم حساب باز شده است و این بار مردم نیز باید بیش از همیشه پا به پای مسئولان برای تحقق این شعار قدم بردارند.

به گزارش خبرنگار مهر، ملت ایران در ۴۵ سال اخیر اثبات کرده‌اند تنها اشاره‌ای از سوی حضرت آقا لازم است تا با سر و پای به سوی مقصد و مقصود حرکت کنند و امسال نیز در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» در صورت مهیا شدن تمام ابزارهای عملی و حمایت دولت مردم می‌توانند بهترین نقش‌ها را رقم زده و جلوه‌ای ماندگار از تولید و پویایی اقتصاد را به نمایش درآورند.

کد خبر 6062843

دیگر خبرها

  • منوچهر متکی: دولت باید اقتصاد را رها کند
  • گیر و گور اقتصاد ایران چیست؟
  • «جهش تولید با مشارکت مردم» منشور عملی ملت ایران است
  • وضعیت انس طلا در بازار جهانی چگونه خواهد بود؟
  • مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوته‌بین است / مدیران سازمان برنامه و بودجه فارغ التحصیل دانشگاه‌های درجه چندمند
  • وضعیت انس طلا در بازار جهانی چگونه خواهد بود؟/ بهترین پرتفو بورسی
  • اوضاع اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟
  • فروردین ۱۳۵۷؛ ریال ایران دوازدهمین ارز معتبر جهان شد
  • سوءاستفاده مشتریان خارجی از وضعیت فروش نفت ایران
  • بهترین نسخه برای پیشرفت ایران مشارکت مردم در تولید و اقتصاد است