Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساری – ایرنا – مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران با اشاره به عزم جدی دولت برای بازگرداندن میراث فرهنگی به منابع هویتی و گردشگری، گفت: عملکرد دولت تدبیر و امید میراث فرهنگی مازندران را در مسیر عزت قرار داد و سرمایه های میراثی استان را بازگردانده است.

سیف الله فرزانه روز دوشنبه در نشست هم اندیشی با اساتید و پژوهشگران حوزه میراث فرهنگی استان در ساری افزود: عملکرد دولت در بخش احیای میراث فرهنگی امری تبلیغاتی نبوده، زیرا واقعیتی است که دیدنش برای هر بیننده ای آزاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی همچنین مسیر استفاده از ظرفیت های میراث استان و احیای تمامی منابع تاریخی مازندران را به دلیل کم لطفی های گذشته راهی طولانی توصیف کرد و گفت: اما قدم های بزرگی برداشته شده است و در این راه بر خلاف گذشته حتما از دانشگاه و فضاهای پژوهشی استفاده خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران همچنین در این نشست به گزارشی از عملکرد دولت در بخش احیای میراث فرهنگی استان پرداخت و اظهار داشت: اعتبارات ملی واستانی میراث فرهنگی در چند سال خدمت دولت تدبیر و امید بی دریغ بوده که با تمام مشکلات اقتصادی و منابع محدود، اقدامات مناسبی صورت گرفته است.
وی مطالعه دانشگاهی و پژوهشی بر روی 129 اثر تاریخی و میراثی و محوطه باستانی و سایت موزه و بافت تاریخی مازندران با اعتباری بالغ بر 20 میلیارد ریال و تعیین عرصه، حریم و ضوابط تاریخی برای 30 محوطه میراثی در سراسر استان را از دیگر اقدامات برای شناسایی و احیای منابع میراثی مازندران عنوان کرد.
** مرمت 207 اثر تاریخی مازندران در دولت تدبیر و امید
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون تعداد 119 اثر تاریخی استان که بخشی از هویت مازندران است مرمت شد.
فرزانه افزود: تاکنون حدود 100 میلیارد ریال اعتبار برای مرمت این آثار تاریخی هزینه شد که منبع این اعتبارات استانی و ملی بوده است.
وی طرح های مرمتی تنها در سال 97 را 77 اثر عنوان کرد و ادامه داد: 38 مورد از این آثار ثبت ملی و مابقی نیز آثار تاریخی فرهنگی و بناهای میراثی استانی بودند.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران اظهار کرد: برای مرمت آثار تاریخی فقط در سال 97 حدود 15 میلیارد ریال اعتبار استانی در نظر گرفته شده است
فرزانه از آثار مرمتی در سال 98 به مرمت پایگاه یوش ، موزه تاریخی بابل، موزه کلبادی های ساری ، سقانفارهای استان، مرمت موزه آلاشت، تجهیز سیستم حفاظتی موزه های آستان و مرمت موزه کندلوس اشاره کرد.
او بیان داشت که اکنون برای مرمت و یا بازسازی بناهای تاریخی با هیچ مشکلی مواجه نیستیم و تنها دغدغه ما همکاری برخی مالکان بناهای تاریخی هستند.
وی ادامه داد: همکاری مردم و مالکان بناهای تاریخی نه تنها کمک کارشناسانه و مالی میراث فرهنگی را در پی خواهد داشت بلکه منجر به معرفی این اثار به گردشگران می شود.
** ثبت 114 پرونده میراث فرهنگی استان
مدیرکل میراث فرهنگی استان مازندران همچنین به ثبت 114 پرونده میراث فرهنگی استان از سال 92 تا پایان سال 97 خبر داد و گفت: این میزان در مقایسه با دوران گذشته غیر قابل قیاس است.
به گفته او در این مدت 42 پرونده محوطه بنا تاریخی ، 25 پرونده میراث معنوی ، 45 پرونده میراث طبیعی و 2 پرونده بافت تاریخی روستایی در استان ثبت شد.
وی به انجام مراحل ثبت جهانی جنگل های هیرکانی و کوه دماوند و باغ تاریخی عباس آباد خبر داد و گفت: تمامی این سه آثار تاریخی و طبیعی استان در مراحل خوبی قرار دارند و پیگیری ها و بازدید کارشناسان یونسکو مستمر بوده ، اما ثبت جهانی مرحله ای زمان بر است.
فرزانه همچنین ثبت ملی آثار تاریخی استان مازندران را در حفظ ، اشاعه هویت مردم و جلوگیری از دست اندازی سودجویان ضروری دانست و افزود : برخی از آثار استان مازندران در سالیان گذشته به دلیل عدم توجه و فقدان شناسایی تخریب و یا مورد دست اندازی واقع شدند.
** 420 هزار بازدید عملیاتی حضور جدی میراث فرهنگی برای حراست
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران گفت: از سال 92 تاکنون بیش از 420 هزار مورد بازدید عملیاتی و میدانی توسط پرسنل یگان حفاظت میراث فرهنگی مازندران از تمامی آثار تاریخی استان انجام شد که نشان دهنده جدیت میراث و نیروهای انتظامی برای حراست از منابع تاریخی استان دارد.
فرزانه اعلام کرد: در پنج سال گذشته در عملیات های یگان حفاظت 330 باند متخلف و متجاوزین به عرصه میراث فرهنگی استان شناسایی و منهدم شد و تمامی اعضای این باندها به مراجع قضایی تحویل شدند.
وی همچنین به کشف بیش از هفت هزارو 200 قلم شی تاریخی از قاچاقچیان و سوداگران میراث فرهنگی در این مدت خبر داد و گفت: بیش از سه هزار و 800 قطعه از این اشیا سکه های تاریخی بودند.
استان مازندران دارای 2 هزار و 800 اثر شناسایی شده تاریخی است که از این تعداد تاکنون 700 اثر تاریخی، 40 اثر معنوی، 20 اثر طبیعی و یک اثر جهانی به ثبت رسیده است و بقیه در فهرست تشکیل پرونده و فرایند قانونی ثبت قرار دارد .
7335/1899

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي دولت مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۰۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت صد میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به بنا‌های تاریخی سیرجان

    به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان  رییس میراث فرهنگی سیرجان گفت: براساس برآورد کارشناسان بارندگی های  اخیر بیش از صد میلیارد ریال به آثار ثبت شده میراث فرهنگی در این شهرستان خسارت وارد کرده و خسارت ها به بناهای تاریخی مانند یخدان های محمودآباد، بازار قدیمی سیرجان و برخی آثار باستانی بیشتر بوده است .
محمد کارآمدافزود:  بخشی از یخدان تاریخی محمودآباد سادات به‌ علت شدت بارندگی‌های اخیر فروریخت که این بنای تاریخی 300 سال قدمت دارد و علاوه بر یخدان محمود آباد ، سه مغازۀ بازار تاریخی شهر سیرجان و قسمتی از کاروانسرای گدار از سمت مسیر کرمان به سیرجان نیز خسارت دیده است.

دیگر خبرها

  • خسارت صد میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به بنا‌های تاریخی سیرجان
  • سند مالکیت تخت جمشید رونمایی شد
  • رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید
  • بیش از ۲ هزار اثر تاریخی در خراسان رضوی ثبت ملی شد
  • بازدید از بنا‌های تاریخی اصفهان، امروز رایگان است
  • بازدید از بنا‌های تاریخی اصفهان، پنجشنبه رایگان است
  • ثبت ۲ هزار و ۱۰۰ اثر ملی و ۸ اثر جهانی در خراسان رضوی
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • لغو عضویت ایران در سه سازمان جهانی؛ گاف تازه دولت؟