Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@17:49:42 GMT

دفتر رئیس‌جمهوری نتیجه درخواست‌ها را اعلام کند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۱۶۲۲

دفتر رئیس‌جمهوری نتیجه درخواست‌ها را اعلام کند

تهران- ایرناپلاس- شنبه شب بود که جمعی از اهالی فرهنگ و هنر با رئیس‌جمهوری در یک ضیافت افطار دیدار کردند؛ ضیافتی که مثل همیشه به بیان مطالبات هنرمندان ختم شد.

کافی است به بودجه‌هایی که به حوزه هنر و فرهنگ اختصاص می‌یابد توجه کنیم. واضح است که تنها عامل زنده نگه داشتن برخی از این رشته‌های هنری، عشق هنرمندانش است که باعث شده این کم و کاستی‌ها و مشقات تحمل شود؛ کم و کاستی‌هایی که در برخی رشته‌های هنری مثل تئاتر یا تجسمی بیشتر دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، اصحاب فرهنگ و هنر برای رسیدن به خواسته‌ها و تأمین نیازهایشان از هیچ فرصتی دریغ نمی‌کنند و خواسته‌هایشان را که به‌حق هم هست، اعلام می‌کنند.

شنبه‌شب دوباره فرصتی پیش آمد تا هنرمندان در دیدار ضیافت افطار با رئیس‌جمهور دغدغه‌های خود را مطرح کنند. در این دیدار کم‌جمعیت که سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی، رئیس سازمان سینمایی و برخی مدیران و هنرمندان حضور داشتند، دغدغه‌هایی که برخی از آن‌ها سال‌هاست مطرح می‌شوند دوباره بیان شدند؛ مطالباتی که علی‌رغم پذیرفتنشان از سوی مسئولان، هنوز عملی نشده‌اند.


دستور صریح رئیس‌جمهوری به وزیر

شهرام گیل‌آبادی، مدیرعامل خانه تئاتر که یکی از حاضران در مهمانی افطار بود، درباره این دیدار و مباحث مطرح شده در آن به خبرنگار ایرناپلاس گفت: نشست خوبی بود. آقای رئیس‌جمهور تمام نکاتی را که حاضران عنوان کردند، شنیدند و موضوعاتی را هم که به ذهنشان رسید در جمع هنرمندان مطرح کردند. اما نکته مهم برای ما این است که رئیس‌جمهوری به وزیر ارشاد و دفتر خودشان بعد از شنیدن مطالبات خانواده بزرگ تئاتر، دستور صریحی دادند. اولین موضوع مطرح شده، بیمه تأمین اجتماعی، درمانی و تکمیلی بود. دیگری درخصوص حقوق ایام بیکاری و تعریف شغل هنری و سومین مسأله، بحث مالیات بر ارزش افزوده تولیدات هنری بود. نکته بعدی هم در رابطه با امنیت شغلی هنرمندان بود. نکاتی طرح شد و ایشان دستور دادند پیگیری شود و وزرای محترمی که موضوع با آن‌ها ارتباط دارد، پیگیری کنند و به نتیجه برسانند. البته مسأله حائز اهمیت این است که موضوع بین هنرمندان اطلاع‌رسانی شود و مسئولان هم مکلف باشند اطلاع رسانی کنند و هنرمندان را از نتیجه دستوراتی که رئیس‌جمهوری دادند، مطلع کنند.


یادداشتی با امضای سه مدیرعامل به رئیس‌جمهوری

وی افزود: البته علاوه بر نکاتی که مطرح کردم، یک یادداشت از طرف خانه تئاتر، خانه سینما و خانه موسیقی آماده کردیم و با امضای سه مدیر عامل به ایشان تقدیم شد و آقای معزی از دفتر رئیس‌جمهوری قرار شد پیگیری کنند و ما را از نتیجه مطلع کنند.


خواسته‌هایی در حوزه اقتصاد و دیپلماسی هنر

گیل‌آبادی درباره موضوعات مطرح شده توسط سایر حاضران گفت: مطالبات حاضران، مطالبات متفاوتی بود که به عقیده من بیشتر در سه بخش دسته‌بندی می‌شدند؛ یکی بحث موضوعات حقوق مدنی هنرمندان که در ارتباط با بیمه و امنیت شغلی، حقوق ایام بیکاری و مسائل مربوط به این قضیه بود. مسائل دیگری که مطرح شد، محیط کسب و کار و حمایت از کار هنری بود. همچنین حمایت معنوی و صیانت از حوزه فکر و اندیشه و نقد در جامعه بود. اگر نقد در جامعه و آثار هنری وجود نداشته باشد، با جامعه و هنر مرده‌ای مواجه می‌شویم. خواسته‌های حضار را در کل می‌توان در این سه دسته کلی دید که اقتصاد هنر و دیپلماسی هنر در این موضوعات وجود داشت.


اعتقاد جامعه هنری به پاسخ مثبتی که نمی‌گیرد

مدیرعامل خانه تئاتر در پاسخ به این پرسش که آیا امیدی به رفع مشکلات و کم و کاستی‌های موجود دارید، خاطرنشان کرد: ما مطالباتمان را به رئیس‌جمهوری اعلام کردیم. جامعه هنری معتقد است برخی خواسته‌هایش یا به عبارت دیگر مطالباتی که خدمت ایشان یا مسئولان دیگر مطرح می‌شود، پاسخ مثبت نمی‌گیرد و حداقل احترام این است که به جامعه هنری اطلاع‌رسانی شود، ولو اینکه نظرات منفی باشد. ما به همین دلیل مطالباتمان را طرح کردیم. درخواست‌های ما، خواسته‌های به‌حقی است، و موضوعات پیچیده‌ای نیستند، بلکه نیاز‌های اولیه هر انسانی است که اگر کسی در جایگاه یک هنرمند باشد و این نیاز‌های اولیه را نداشته باشد، حتماً نگرشش به جامعه جور دیگری خواهد بود.


هنرمندان تئاتر مظلوم‌تر هستند

وی در ادامه افزود: معتقدم با توجه به دستوری که رئیس‌جمهوری دادند، مسئولان نتیجه را به اطلاع هنرمندان، خصوصاً هنرمندان تئاتر، سینما و موسیقی برسانند. چون این مشکلات باعث شده روز‌به‌روز با تنگنا‌های جدی مواجه باشیم و متأسفانه هنرمندان تئاتر در این تنگنا مظلوم‌تر هستند و روزبه‌روز مشکلات برایشان عمیق‌تر می‌شود.


گزارش از هنگامه ملکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي شهرام گيل آبادي رييس جمهوري تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۱۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرهای قرآنی می‌تواند موضوع گردشگری هنری باشد

مدیرمسئول نگارخانه ترانه باران معتقد است که آثار قرآنی در دنیا طرفداران زیادی دارد و همین موضوع می‌تواند مورد توجه متولیان بخش گردشگری و میراث فرهنگی قرار گیرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست خبری نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی "روایت باران" ظهر امروز سه‌شنبه 28 فروردین 1403 با حضور مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران و تنی چند از اعضای شورای هنری و انتخاب آثار در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

محبوبه کاظمی دولابی،مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران با اشاره به آنکه پس از اتفاقاتی که سال گذشته در زمینه هتک حرمت به قرآن در برخی کشورها افتاد، گالری ترانه باران به عنوان تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی-اسلامی تصمیم به انجام اقدام موثری در واکنش به این اتفاق گرفت، گفت: در همین راستا و با تایید مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل محترم صندوق اعتباری هنر، نمایشگاه «روایت باران» در جهت حمایت از هنرمندان حوزه قرآن شکل گرفت.

سالاری: امیدوارم دین و وحدانیت همچنان در هنر خوشنویسی ایران بدرخشد

او با تاکید برآنکه هنرهای قرآنی مهمترین محتوای فرهنگی کشورهای مسلمان محسوب می‌شود، ادامه داد: با تاکید بر حمایت از هنرمندان فعال در خلق آثار با محوریت قرآن، فراخوان برگزاری نمایشگاه "روایت باران " برای هنرمندان این حوزه منتشر و صدها اثر برای شرکت در نمایشگاه ارسال شد؛ که از میان آثار با توجه به ظرفیت مکانی نمایشگاه حدود 170 اثر انتخاب و به نمایش گذاشته می‌شود.

کاظمی دولابی در ادامه نشست با اشاره به اینکه حوزه خط و خوشنویسی از بعد میراث فرهنگی نیز دارای اهمیت است گفت: هر کسی در حد مسئولیت خود وظیفه دارد که از این میراث فرهنگی حمایت کند.

او همچنین به برگزاری ورک‌شاپ‌ها و نشست‌های تخصصی در حاشیه نمایشگاه "روایت باران" اشاره کرد و گفت جنبه پژوهشی هنرهای قرآنی برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد و ماحصل پژوهش‌های صورت گرفته در اختیار جامعه قرار می‌گیرد.

مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران با اشاره به آنکه در "روایت باران" تاکید بر معرفی و نمایش آثار هنرمندان معاصر است، اذعان داشت: در راستای سیر تاریخی تحول و تطور آثار خط و خوشنویسی قرآنی تعدادی از آثار قدمایی هم در نمایشگاه به نمایش در می‌آید. گالری ترانه باران به صورت تخصصی در زمینه هنرهای ایرانی-اسلامی فعالیت دارد و خوشنویسی اصیل‌ترین هنر ایرانی -اسلامی محسوب می‌شود، این نمایشگاه هنرهای قرانی نامگذاری شده تا بتوانیم با هنر اصیل خوشنویسی هنرهای مرتبط با محتوای قرآن مثل تذهیب، تشعیر، جلدسازی را جذب کنیم، خلاقیتهایی که هنرمندان در این زمینه دارند و هنرهای خلاق قرآنی هم مورد توجه است و یکی از اهداف مهم ما حمایت و دیدن و شناسایی و معرفی هنرمندان خلاق در حوزه ملی و بین‌المللی است.

او همچنین به اهمیت این نمایشگاه در حوزه گردشگری فرهنگ‌محور و هنری اشاره کرده و گفت: یکی از موضوعات مهمی که می‌تواند در تاثیرگذاری نمایشگاه آثار قرآنی "روایت باران" نقش داشته باشد، پیوند آن با حوزه گردشگری است و سالهاست ما درخصوص گردشگری هنری و نقش آن در توسعه و ترویج هنر تاکید داریم. گردشگری بازوی پیش برنده توسعه پایدار هنر ایران خواهد بود. 

کاظمی افزود: یکی از محصولات هنری که در دنیا طرفداران زیادی دارد آثار قرآنی است و همین موضوع باید مورد توجه متولیان بخش گردشگری و میراث فرهنگی هم قرار گیرد.

نمایشگاه هنرهای قرآنی "روایت باران" حرکت فرهنگی عمیقی است

در ادامه این نشست علی‌اشرف صندوق آبادی از اساتید برجسته خوشنویسی ایران که یکی از اعضای شورای هنری و انتخاب آثار نمایشگاه "روایت باران" است با اشاره به اینکه کلام قرآن عمیق است اما اگر به شیوه هنرمندان ارائه شود قطعا تاثیر بیشتری خواهد داشت، گفت: برگزاری چنین نمایشگاهی می‌تواند یک حرکت فرهنگی عمیق باشد و انگیزه‌ای برای هنرمندان است که بیشتر به سمت تولید آثار فاخر قرآنی بروند و از طرفی نگاه ویژه‌ای به هنر و هنرمند در حوزه خوشنویسی شود. صندوق آبادی با اشاره به اعتباری که در اختیار وزارتخانه‌ها برای خرید آثار هنری گذاشته می‌شود گفت: چند سال است که این قانون وضع شده اما اقدامی به صورت جدی در زمینه آن انجام نشده است اگر با نگاه به این قانون دولت از کارآفرینان بخش هنر حمایت کند اتفاقات ارزشمندی در این حوزه می‌افتد و حمایت خوبی از هنرمندان به ویژه هنرمندان آثار قرآنی صورت می‌گیرد. چراکه کارآفرینان با روشهای خلاقانه میتوانند صدها هنرمند را در رویدادهای موثر به جامعه معرفی کنند.

نمایشگاه "روایت باران" نقطه عطف برای هنرمندان جامعه قرآنی

احمد شفیعی‌ها از استادان برجسته حوزه خوشنویسی و عضو شورای هنری نمایشگاه نیز در این نشست با تاکید بر موضوع حمایت از هنرمندان به ویژه در حوزه هنرهای قرآنی، گفت: تاریخ ادیان و تاریخ هنر در نقطه‌ای با هم تلاقی پیدا می‌کنند و ما می‌بینیم که بخش عمده رشد و توسعه این هنرها مرهون حمایت‌های آیینی و مذهبی بوده و این موضوع تنها منحصر به دین اسلام نیست و مصادیق آنرا در هنرهای کلیسایی هم می‌توان دید.

او ادامه داد: هنر خوشنویسی در ایران پیش از اسلام مدیون نگارش متون مذهبی بوده است‌. بی شک اسلام و قرآن کریم و نگارش قرآن هم حداقل در حوزه خوشنویسی نقش بی بدیل و بی نظیری در ارتقای این هنر داشته است.

شفیعی‌ها با اشاره به اینکه آثار نمایشگاه "روایت باران" با تنوع و گرایش‌های مختلف انتخاب شده‌اند، بار دیگر بر موضوع حمایت متولیان فرهنگی از هنرمندان تاکید کرد و گفت: در طول تاریخ بیش از هنرمندان که خالق آثار بودند افراد هنردوست و متولیان فرهنگ که در مسندی بودند که توانستند هنرمند را حمایت و اثر او را ماندگار کنند اثر بیشتری داشتند. آثار بسیاری از خوشنویسان بزرگ ما از میرعماد تا نیریزی بدون حمایت حامیان هنر به دست ما نمی‌رسید. از این منظر این نمایشگاه برای هنرمندان جامعه قرآنی نقطه عطف محسوب می‌شود.

این نشست با رونمایی از پوستر نمایشگاه "روایت باران" پایان یافت.

آیین افتتاح نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی "روایت باران " ساعت 16 روز جمعه 31 فروردین 1403 در گالری اصلی فرهنگسرای نیاوران با حضور اساتید خط و خوشنویسی و حوزه هنرهای قرآنی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایش طرح‌های گرافیکی هنرمندان استان همدان با موضوع اقدام تنبیهی وعده‌ی صادق 
  • برگزاری رویداد بهار هنر انقلاب در آذرشهر
  • برگزاری اختتامیه دهمین دوره هفته هنر انقلاب/ هدیه‌ای که تقدیم مردم غزه شد
  • اختتامیه دهمین دوره هفته هنر انقلاب برگزار شد
  • رویداد هنری "بهار هنر انقلاب" در آذرشهر
  • دیدار با ۲ تن از پیشکسوتان هنر انقلاب اسلامی در خوزستان
  • وزیر فرهنگ راه را برای گرانی بلیت‌ اجراهای صحنه‌ای باز کرد/ حداکثر ۹۰۰ هزار تومان!
  • تاکید استاندار مازندران بر رفع مشکلات و تسهیل فعالیت هنرمندان
  • هنرهای قرآنی می‌تواند موضوع گردشگری هنری باشد
  • کمک ۴۰۰ میلیون تومانی استانداری جهت بهسازی ساختمان انجمن سینمای جوان