Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - رسوایی رهبر حزب راست افراطی اتریش و انحلال دولت این کشور چند روز پیش از آغاز انتخابات پارلمان اروپا ضربه ای به احزاب ملی گرا و پوپولیست اروپایی ارزیابی شده است.

به گزارش ایرنا، رهبر حزب راست افراطی 'آزادی' اتریش که حزب کوچکتر در دولت ائتلافی این کشور است در پی انتشار یک ویدئوی جنجالی حاکی از ارتباط او با افرادی در روسیه پیش از انتخابات، از مقام خود کناره گیری کرد و صدراعظم اتریش برگزاری انتخابات زودهنگام در ماه سپتامبر (شهریور) را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ویدئویی که از عصر جمعه منتشر شد و در روزهای گذشته جنجال و حواشی زیادی در اتریش و اروپا ایجاد کرد، 'هاینس کریستین اشتراخه' را درحالی نشان می دهد که به یک زن که گمان می کرده از الیگارش های روسی است قراردادهای دولتی پیشنهاد می کند و انتشار این ویدئو ضربه ای به جنبش راست های افراطی در اروپا پیش از انتخابات پارلمان اروپا در ماه جاری است.
در این فیلم که روزنامه های آلمانی بخشی از آن را منتشر کرده اند، اشتراخه و یکی از همکاران حزبی او در جایی که ظاهرا ویلایی در ابیزا است با یک زن جلسه دارند. این زن می گوید که خواستار سرمایه گذاری چند صد میلیون یورویی در اتریش است.
اشتراخه و همکار حزب او هم پیشنهاد سرمایه گذاری از جمله کسب سهام 50 درصدی از روزنامه بانفوذ کرونن زایتونگ اتریش را در ازای حمایت از اشتراخه و حزب آزادی در انتخابات می دهند. اشتراخه که در آن زمان رهبر حزب اپوزیسیون بود و دولت در اختیار حزب مردم و حزب چپ میانه سوسیال دموکرات اتریش بود، در این ویدئو می گوید که مایل است وضعیت رسانه ها در اتریش را همانند الگوی ویکتور اوربان در مجارستان تغییر دهد. اوربان در مجارستان به سرکوب رسانه ها متهم شده و مورد انتقاد قرار گرفته است.
مجله اشپیگل و روزنامه زدویچه زایتونگ آلمان منبع این ویدئو را افشا نکرده اند اما گفته اند این فیلم بطور مخفیانه در سال 2017 میلادی و پیش از انتخابات پارلمان اتریش ضبط شده است؛ انتخاباتی که منجر به تشکیل دولت ائتلافی دست راستی و ائتلاف کورتس با اشتراخه منجر شد.
'الکساندر فان در بلن' رئیس جمهوری اتریش شنبه شب گفت: این فیلم تصویر شرم آوری نشان می دهد؛ تصویری که نمایانگر کشور ما نیست؛ اتریش اینگونه نیست. 'دولت در استان 'بورگنلند' یکی از استان های فدرال اتریش نیز روز یکشنبه انتخابات زودهنگام اعلام کرد زیرا اعلام شد که ائتلاف محافظه کارها با حزب آزادی در آن استان نیز منحل خواهد شد.
'سباستین کورتس' صدراعظم اتریش شنبه شب و در پی استعفای اشتراخه رهبر حزب آزادی از مقام معاونت صدراعظمی، دولت این کشور را منحل کرد.
اشتراخه از مخالفان برجسته مهاجرپذیری در اروپا است که ارتباطاتی با 'ولادیمیر پوتین' رئیس جمهوری روسیه دارد. حزب آزادی اتریش را افسرانی از واحد 'اس اس' هیتلر پس از جنگ جهانی دوم پایه گذاری کردند. این حزب از 1983 تا کنون چهار بار در دولت حضور داشته اما هربار دولت با یک رسوایی سقوط کرده است. از زمان ورود این حزب به دولت اتریش در دسامبر 2017 تاکنون برخی از اعضای ارشد این حزب اظهارات نژادپرستانه ای بر زبان آورده و نمادهای نازی نشان داده اند. اشتراخه اغلب در مرکز جنجال هایی بوده است.
کورتس صدراعظم اتریش با اشاره به این موارد در واکنش به فیلم تازه منتشر شده گفت: در گذشته وضعیت های زیادی بود که هضم آنها برای من دشوار بود اما پس از انتشار این ویدئو باید صادقانه بگویم که دیگر بس است؛ حزب آزادی در حال ضربه زدن به جایگاه کشور ما است.

** ضربه به ائتلاف ملی گراها و احزاب راست افراطی اروپا
روز شنبه قرار بود اشتراخه در مراسم آغاز به کار ائتلاف ملی گراهای طرفدار اروپا موسوم به 'اروپای ملل' در میلان ایتالیا شرکت کند اما در عوض در یک کنفرانس خبری احساسی در وین شرکت کرد و ضمن اعلام استعفا و به رفتار 'فاجعه آمیز' و 'شرم آور' اذعان کرد. پس از استعفای اشتراخه، 'نوربرت هوفر' معاون او مسئولیت حزب آزادی اتریش را بر عهده می گیرد. تصمیم صدراعظم اتریش برای درخواست انتخابات زودهنگام که رئیس جمهور اتریش هم با آن موافقت کرده و قرار است در ماه سپتامبر برگزار شود، به تجربه حکومت مشترک احزاب دست راستی در اروپا پایان می دهد. اشتراخه در 14 سال دوره زعامت حزب آزادی اتریش ارتباطات نزدیکی با سیاستمداران ملی گرا در سرتاسر اروپا ایجاد کرده است.
سقوط اشتراخه از قدرت در پی رسوایی اخیر در آستانه انتخابات پارلمان اروپا در روز 26 ماه مه (یکشنبه پنجم خرداد ماه) بطور گسترده ای در رسانه ها و مطبوعات اروپا پوشش داده شد.
این رسوایی همچنین نگرانی ها در خصوص ارتباطات بین جنبش رو به گسترش ملی گراها در اروپا با روسیه را تشدید کرده است. حزب جبهه ملی 'مارین لوپن' رهبر ملی گراهای فرانسه درباره سوء استفاده از اعتبارات عمومی مورد تحقیق قرار گرفته و همچنین به علت دریافت وام از روسیه مورد توجه قرار گرفته است. لوپن گفته که حزب او قادر به دریافت اعتبار از بانک های فرانسه نبوده است.
در ایتالیا، حزب ضدمهاجرتی 'لیگ' که 'ماتئو سالوینی' رهبری آن را بر عهده دارد با خطر ورشکستگی به علت جریمه ای در ارتباط با فساد در گذشته رو به رو است و این در حالی است که سفرهای معاون نخست وزیر ایتالیا به مسکو در کانون موشکافی رسانه ها قرار گرفته است. او گفته به این علت به مسکو سفر کرده که احساس کرده تحریم های غرب علیه روسیه 'دیوانگی' است.
در همین حال در آلمان دادستانها در حال تحقیق درباره تامین مالی حزب راست افراطی 'آلترناتیو برای آلمان' هستند و اعضای این حزب نیز به علت سفر به مناطق تحت اشغال روسیه در اوکراین مورد انتقاد قرار گرفته اند. برخی از آنها گفته اند که برای نظارت بر انتخابات به اوکراین رفته اند و برخی دیگر نیز گفته اند که سفر آنها شخصی بوده است.
انتخابات هفته آینده پارلمان اروپا به عنوان متر و معیار میزان حمایت مردمی از احزاب افراطی راست و چپ که قدرت گرفته و احزاب سنتی اروپا را به چالش کشیده اند به دقت از سوی ناظران سیاسی رصد خواهد شد.
'آنگلا مرکل' صدراعظم آلمان درباره رسوایی سیاسی در اتریش گفت: ما با گرایش های پوپولیستی که به ارزش های ما بی احترامی می کنند برخورد می کنیم؛ آنها می خواهند ارزش های اروپایی ما را نابود کنند و ما باید با قدرت دربرابر این مساله ایستادگی کنیم.
از سوی دیگر، راست های افراطی از جمله لوپن رهبر حزب جبهه ملی فرانسه انتشار ویدئوی مزبور در این برهه زمانی و پیش از انتخابات اروپایی را سوءظن برانگیز قلمداد می کنند. اشتراخه نیز گفته که این ویدئو بخشی از تلاش سرویس مخفی برای ساقط کردن دولت اتریش بوده اما هیچ شواهد و مدارکی برای این ادعا ارائه نکرده است.
در همین حال یک آژانس محافظت از اطلاعات در آلمان نیز اعلام کرده که رسانه آلمان با انتشار این ویدئو کار اشتباهی کرده و حقوق حریم خصوصی را نقض کرده اند.

**تظاهرات مردمی در اروپا علیه راست های افراطی
در حالی که کمتر از یک هفته به برگزاری انتخابات پارلمان اروپا باقی مانده است، دهها هزار نفر از مردم در شهرهایی در سرتاسر اروپا در روزهای گذشته در مخالفت با برنامه های ملی گرایانه و افراطی تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان در انگلستان، لهستان، رومانی ،مجارستان، سوئد، اتریش، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، هلند، دانمارک، بلغارستان و آلمان نگرانی خود را درباره برنامه های احزاب راست افراطی ابراز داشتند. تظاهرات در شهرهای آلمان با شعار 'یک اروپا برای همه، صدای شما علیه ملی گرایی' برگزار شد.
'روکسانا مایفنر' یک تظاهرکننده در فرانکفورت به یورونیوز گفته است: فعالیت این همه احزاب راستگرا در آلمان و سرتاسر اروپا هشدار دهنده است؛ ما باید از تاریخ درس بگیریم و در مسئولیت داریم در انتخابات دربرابر اینها بایستیم.
در همین حال اوایل این هفته در شهر میلان ایتالیا همایش سراسری احزاب ملی گرای اروپایی پیش از انتخابات پارلمان اروپا برگزار شد؛ همایشی که اشتراخه رهبر راست افراطی اتریش در آن غایب بود.
ماتئو سالوینی رهبر حزب لیگ و وزیر کشور ایتالیا در مرکز صحنه قرار داشت. با حضور احزابی از 11 کشور دیگر ، این همایش نمایش قدرتی از سوی راست افراطی اروپا بود هر چند برخی از این افراد از جمله سالوینی با توصیف 'راست افراطی' مخالف هستند و می گویند: افراطی کسانی هستند که 20 سال به نام فقر حکومت کرده اند و ما باید این اروپا را تغییر دهیم.
سالوینی معتقد است که ائتلاف جدید او از احزاب راستگرا در انتخابات پیش رو که از پنجشنبه تا یکشنبه برگزار می شود شمار بی سابقه ای از کرسی ها را در پارلمان اروپا به دست خواهند آورد.
همزمان با تجمع و همایش راستهای افراطی و هواداران آنها، مخالفان نیز در همان میدان در شهر میلان تجمع کردند و شعار 'فاشیست ها باید میلان را ترک کنند' سر دادند.
شبکه جهانی 'بی بی سی' نیز در همین ارتباط گزارش داد که سایر احزاب پوپولیست اروپا گام های بعدی حزب آزادی اتریش را به دقت زیر نظر دارند. این رسوایی احتمالا ضربه ای به تلاش های سالوینی در ایتالیا برای ایجاد ائتلافی از احزاب ملی گرای اروپایی خواهد بود.

** تاثیر رسوایی حزب آزادی اتریش بر نتیجه انتخابات اروپایی
شهروندان اتحادیه اروپا بین روزهای 23 تا 26 می (پنجشنبه تا یکشنبه آینده) پارلمان جدید اروپایی را انتخاب می کنند. رای دهندگان در هر یک از 28 کشور عضو این اتحادیه به احزاب ملی خود رای می دهند و نمایندگان منتخب این احزاب سپس گروههای مخحتلفی حول خطوط سیاسی و ایدئولوژیک برای همکاری در پارلمان آینده را تشکیل خواهند داد.
به نوشته روزنامه انگلیسی 'فایننشال تایمز'، سه روز مانده به آغاز این انتخابات، نظرسنجی ها حاکی از آن است که احزاب راست میانه و چپ میانه (سوسیال دموکرات ها) احتمالا بزرگترین گروه ها در پارلمان اروپا باقی خواهند ماند، انتظار می رود که برای اولین بار اکثریت خود را از دست بدهند. همچنین انتظار می رود احزاب بدبین و منتقد اتحادیه اروپا که در حال حاضر در سه گروه تقسیم شده اند، سهم بیشتری از کرسی ها به دست آورند.
برخی از این احزاب قصد دارند یک گروه جدید با نام ائتلاف اروپایی مردم و کشورها پس از انتخابات تشکیل بدهند. در پی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بنا بر جدول زمانی کنونی قرار است که تعداد کرسی های پارلمان اروپا از 751 به 705 کرسی کاهش یابد.
نظرسنجی که بتازگی در روزنامه 'بیلد' آلمان منتشر شد پیش بینی کرد که احزاب راست افراطی شمار کرسی های خود در پارلمان اروپا را دوبرابر خواهند کرد. این نظرسنجی که اسفند ماه گذشته در شش کشور انجام شد پیش بینی کرد که گروه راست افراطی 'اروپای ملل و آزادی' (ENF) احتمالا 67 کرسی به دست خواهد آورد.
اکنون با ضربه سیاسی وارد شده به احزاب راست افراطی در پی رسوایی و انحلال دولت در اتریش باید منتظر ماند و دید آیا راست های افراطی موفق به تقویت حضور خود در پارلمان اتحادیه اروپا خواهند بود یا شمار کمتری از رای دهندگان به این احزاب گرایش خواهند یافت.
اروپام**1078**2040

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اتريش اروپا راست افراطي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۱۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسوشییتدپرس: ایران و اسرائیل از آستانه یک جنگ تمام عیار بازگشتند

آفتاب‌‌نیوز :

آیا آنچه در ۱۰ روز گذشته رخ داده است، آمادگی هر یک از طرف‌ها را برای ریسک دوباره تقویت می‌کند یا باعث شده که از لبه پرتگاه عقب نشینی کنند و به ریسک گریزی برگردند؟»

به گزارش آسوشییتدپرس، آیا تنش میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل به پایان رسیده است؟  جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، حداقل در حال حاضر، می‌تواند نفس راحتی بکشد چرا که به نظر می‌رسد اسرائیل و ایران از آستانه کشاندن خاورمیانه به سمت یک جنگ همه جانبه عقب نشینی کرده اند.

این رسانه با فرض درست گرفتن ادعا‌ها درباره اینکه اسرائیل عامل حمله علیه یک پایگاه نظامی ایران در اصفهان بوده، نوشت: حملات تلافی جویانه (رژیم) اسرائیل به ایران و سوریه خسارات محدودی به بار آورد. این اقدام محدود پس از آن صورت گرفت که جو بایدن از دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل خواست تا واکنش خود به حمله مستقیم بی سابقه ایران به اسرائیل در هفته گذشته را تعدیل و از تشدید خشونت در منطقه اجتناب کند.

واکنش عمومی ایران به حملات (رژیم) اسرائیل در روز جمعه نیز بی‌صدا بود و این امیدواری را ایجاد کرد که تنش‌های اسرائیل و ایران که مدت‌ها در سایه با حملات سایبری، ترور‌ها و خرابکاری‌ها انجام می‌شد به همان حالت بازگردد و دو طرف از رویارویی مستقیم فاصله بگیرند.

این وضعیت برای بایدن همچنان حساس و شکننده است، زیرا او باید در میانه وزردن باد‌های مخالف از خاورمیانه، روسیه، هند و اقیانوس آرام دوباره راه خود را به سمت کاخ سفید باز کند. او در جریان مبارزات انتخاباتی خود در سال ۲۰۲۰ به رای دهندگان قول داد که کاخ سفید در دوره او آرامش و جایگاه واقعی آمریکا را به این کشور بازمی گرداند. حالا رای دهندگان در حال راستی آزمایی عمل کردن او به این وعده هستند.

مسائل سیاست خارجی معمولاً موضوع اصلی رای دهندگان آمریکایی نیست. انتظار می‌رود که نوامبر امسال نیز مسائل اقتصادی و امنیت مرزی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. اما نظرسنجی‌های عمومی نشان می‌دهد که نگرانی‌ها درباره مسائل خارج از کشور می‌تواند در نتیجه انتخابات هم تاثیر گذار باشد. به عنوان نمونه در سال ۲۰۰۶، نارضایتی رأی‌دهندگان از جنگ عراق عامل اصلی از دست دادن ۳۰ کرسی مجلس نمایندگان و شش کرسی سنا توسط حزب جمهوری‌خواه شد.

کریستوفر بوریک، مدیر مؤسسه افکار عمومی کالج مولنبرگ، می‌گوید: «ما می‌بینیم که ارزیابی رأی‌دهندگان از مدیریت جو بایدن در امور خارجی کاملاً منفی است. این ترکیب برای بایدن عالی نیست.»

بایدن سرمایه سیاسی عظیمی را در واکنش به جنگ (رژیم) اسرائیل و حماس و همچنین حمایت دولتش از اوکراین در مقابله با تهاجم روسیه به کار گرفته است. تنش‌زدایی آشکار بین اسرائیل و ایران همچنین در حالی صورت می‌گیرد که مجلس نمایندگان روز شنبه کمک ۹۵ میلیارد دلاری در زمان جنگ به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد، اقدامی که بایدن در شرایطی که نیرو‌های اوکراینی با کمبود تسلیحات ناامیدکننده مواجه شده‌اند، بر آن تاکید کرده است.

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، پس از ماه‌ها تأخیر، این بسته را در سایه تهدید تندرو‌های حزبش برای کناره گیری، پیش برد. این قانون اکنون در انتظار رای گیری در سنا است. پول جدید موجی از تسلیحات را برای خطوط مقدم فراهم می‌کند و به کاخ سفید امیدوار می‌شود که اوکراین می‌تواند وضعیت را پس از ماه‌ها شکست در جنگ تا حدودی اصلاح کند.

بایدن همچنین تقویت روابط در هند-اقیانوس آرام را محور اصلی برنامه سیاست خارجی خود قرار داده است و به دنبال به دست آوردن متحدان و ایجاد روابط جدید است، زیرا چین به یک رقیب اقتصادی و نظامی قدرتمندتر تبدیل می‌شود.

ریچارد گلدبرگ، مشاور ارشد در اندیشکده واشنگتن بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، گفت:، اما جمهوری‌خواهان، از جمله دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق، معتقدند که سیاست‌های جو بایدن مسبب بسیاری از مشکلاتی است که ایالات متحده در سطح جهانی با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

جمهوری خواهان از تلاش‌های ناموفق بایدن در اوایل دوره ریاست جمهوری خود برای احیای توافق هسته‌ای با ایران که با میانجیگری دولت اوباما و ترامپ کنار گذاشته شد، انتقاد کرده و گفته اند که این امر تهران را جسور می‌کند. این توافق میلیارد‌ها دلار کاهش تحریم‌ها را برای ایران در ازای موافقت این کشور با لغو برنامه هسته‌ای خود فراهم کرده بود.

منتقدان جمهوری خواه به دنبال ارتباط حمله روسیه به اوکراین به تصمیم بایدن برای عقب نشینی از افغانستان هستند و دولت اوباما را به دلیل ارائه نکردن پاسخ کافی قوی به تصرف کریمه توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سال ۲۰۱۴ سرزنش می‌کنند.

گلدبرگ، یکی از مقامات امنیت ملی در دولت ترامپ، می‌گوید: «می‌توانید در یک بررسی خطی دقیق نتیجه گیری کنید که ما چگونه از نقطه A به B به C به D رسیدیم و در حقیقت وارد دنیایی از آتش شدیم. شاید برای مردم مهم نباشد که چگونه به اینجا رسیدیم، اما برایشان اهمیتی دارد که ما اکنون در این نقطه قرار داریم.»

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که نگرانی‌های آمریکایی‌ها در مورد مسائل سیاست خارجی در حال افزایش است. بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات روابط عمومی آسوشیتدپرس-NORC که در ژانویه منتشر شد، از نظردهندگان خواسته شد که پنج موضوع مهمی که بر انتخاب آن‌ها در سال ۲۰۲۴ تاثیرگذار است را نام ببرند و حدود ۴ نفر از هر ۱۰ بزرگسال ایالات متحده موضوعات سیاست خارجی را یکی از این پنج موضوع دانستند. این رقم دو برابر رقم تحقیق مشابه در سال گذشته میلادی درباره اهمیت موضوع سیاست خارجی برای رای دهندگان امریکایی است.

علاوه بر این، بر اساس نظرسنجی AP-NORC که در ماه جاری منتشر شد، حدود ۴۷ درصد از آمریکایی‌ها گفتند که معتقدند بایدن به روابط با دیگر کشور‌ها آسیب رسانده است. به همین ترتیب، ۴۷ درصد در مورد ترامپ همین را گفتند.

بایدن در شش ماه اول ریاست‌جمهوری‌اش در نظرسنجی‌ها در اوج بود و رای‌دهندگان آمریکایی تا حد زیادی عملکرد او را تایید کرده و به او برای مدیریت اقتصاد و مهار همه‌گیری ویروس کرونا نمرات بالایی دادند. اما رئیس جمهور پس از خروج هرج و مرج نیرو‌های ایالات متحده از افغانستان در اوت ۲۰۲۱، روند سقوط در نظرسنجی‌ها را آغاز کرد و از این وضع تاکنون بهبود هم نیافته است.

اکنون، بایدن خود را درگیر عدم قطعیت دو جنگ می‌بیند. هر دو می‌توانند او را تا روز انتخابات تحت الشعاع قرار دهند.

با جنگ (رژیم) اسراییل و حماس، جمهوری خواهان او را به این دلیل که به اندازه کافی از اسرائیل حمایت نمی‌کند، سرزنش می‌کنند و جناح چپ حزب او به شدت از سیاست او در عدم وادار کردن نتانیاهو به حفاظت از جان فلسطینی‌های غیرنظامی انتقاد می‌کنند. آرون دیوید میلر، مشاور مسائل خاورمیانه در دولت‌های جمهوری‌خواه و دموکرات، گفت: پس از حملات رژیم صهیونیستی به ایران، تنش‌های خاورمیانه وارد «منطقه خاکستری» شده است که همه طرف‌ها باید با دقت از آن عبور کنند.

آیا آنچه در ۱۰ روز گذشته رخ داده است، آمادگی هر یک از طرف‌ها را برای ریسک دوباره تقویت می‌کند یا باعث شده که از لبه پرتگاه عقب نشینی کنند و به ریسک گریزی برگردند؟» آرون دیوید میلر می‌گوید: «اسرائیل و ایران با حمله به قلمرو یکدیگر بدون تنش بزرگ کنار آمدند. چه نتیجه‌ای از آن می‌گیرند؟ آیا نتیجه گیری این است که ممکن است بتوانیم این کار را دوباره انجام دهیم؟ یا اینکه ما واقعاً اینجا از یک تنش بزرگ نجات یافتیم و باید بسیار مراقب باشیم.»

به نظر می‌رسد (رژیم) اسرائیل و حماس از توافقی بر سر آتش‌بس موقتی که آزادی گروگان‌های باقی‌مانده در غزه تحت کنترل حماس و کمک‌رسانی به این منطقه را تسهیل می‌کند، فاصله زیادی دارند. این توافقی است که بایدن آن را برای یافتن پایانی برای جنگ ضروری می‌داند.

ویلیام برنز، مدیر سیا، هفته گذشته از این که حماس هنوز پیشنهادی را که مذاکره کنندگان مصری و قطری در این ماه ارائه کرده بودند، نپذیرفته است، ابراز ناامیدی کرد.

همزمان، دولت بایدن تلاش کرده است نشان دهد که اسرائیل را پاسخگو می‌داند و روز جمعه مجازات‌های جدیدی را برای دو نهاد متهم به جمع‌آوری کمک مالی برای شهرک‌نشینان افراطی اسرائیل که قبلاً تحت تحریم بودند و همچنین بنیان‌گذار سازمانی که اعضای آن مرتباً به فلسطینی‌ها حمله می‌کنند، وضع کرد.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی و دیگر مقامات دولت روز پنجشنبه با وزیر امور استراتژیک اسرائیل و مشاور امنیت ملی این رژیم دیدار کردند. به گفته کاخ سفید، مقامات آمریکایی نگرانی‌های بایدن را درباره برنامه‌های اسرائیل برای انجام عملیات در شهر رفح در جنوب غزه، جایی که حدود ۱.۵ میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، تکرار کردند.

راس بیکر، استاد بازنشسته علوم سیاسی در دانشگاه راتگرز، می‌گوید که بایدن ممکن است به طور موقت از تنش‌های اسرائیل و ایران که توجه را از محرومیت غزه دور کرده، سود برده باشد.

منبع: سایت جماران

دیگر خبرها

  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • پارلمان انگلیس قانون اخراج مهاجران به روندا را تصویب کرد
  • ضربه مرگبار به اوسمار در آستانه بازی با سپاهان
  • دیدار سفیر اتریش با رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی 
  • بلژیک: اروپا در آستانه توافق بر سر دارایی های خارجی روسیه است
  • درخواست خصمانه بروکسل علیه تهران در آستانه اجلاس اتحادیه اروپا
  • آسوشییتدپرس: ایران و اسرائیل از آستانه یک جنگ تمام عیار بازگشتند
  • آسوشییتدپرس: ایران و اسرائیل از آستانه یک جنگ تمام عیار بازگشتند/ سیاست خارجی، پاشنه آشیل جو بایدن در سال انتخابات شد
  • ◄ پارلمان اروپا اتوبوس و کامیون دیزلی را حذف کرد
  • سایه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و پارلمان اروپا بر سیاست‌های گذار از انرژی