Web Analytics Made Easy - Statcounter

باید یک استراتژی بین المللی برای مواجهه با رژیم صهیونیستی و حمایتی که از آمریکا دریافت می کند، ایجاد شود. آنچه در خطر است تنها حقوق بشر کشور اشغالی فلسطین نیست، بلکه بقای قوانین بین المللی و اساس نظم نوین جهانی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ جیمز زاگبی، بنیانگذار و رئیس مؤسسه اعراب آمریکایی در واشنگتن دی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سی در نشریه آمریکایی لوبلاگ در مورد اثبات همدستی آمریکا در تخلفات و نقض قوانین بین المللی توسط رژیم صهیونیستی نوشت، هفته گذشته، موضوع شهرک سازی های اسرائیلی را در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کردم. سخنرانان، کارشناسان و دیپلمات ها بر غیر قانونی بودن شهرک سازی های صهیونیستی، ضربه اقتصادی و حقوق بشری بر مردم فلسطین و طرح سرمایه گذاری شهرک سازی برای حذف احتمالی کشورِ کهن فلسطین اذعان دارند.

من بر اظهارات خود در مورد نقش دولت خودم در فراهم آوردن اسباب شهرک سازی های صهیونیستی و همدستی آن در نقض قوانین بین المللی توسط اسرائیل متمرکز می شوم. ممکن است زبان خشنی به نظر برسد، اما وقتی هیچ کاری در مورد توقف فعالیت در راستای نقض قوانین بین المللی، همکاری در نقض حقوق بشر و ارائه خطر آشکار برای صلح انجام نمی شود، هیچ راه دیگری برای توصیف اقدامات آمریکایی نمی شناسم.

طی 50 سال اخیر، یک فساد تدریجی در سیاست آمریکا نسبت به رفتار اسرائیل در سرزمین های فلسطینی وجود داشته است. نگرش های پی در پی دولت های آمریکا در مورد شهرک سازی های صهیونیستی از رضایت منفعل به پذیرش آشکارا مبدل شده است.

حتی وقتی برخی رؤسای جمهور مخالفت خود را با شهرک سازی های صهیونیستی ابراز داشتند، اقدام مؤثری در جهت متوقف ساختن آنها انجام ندادند. نتیجه اصلی این بوده که جمعیت شهرک های اسرائیلی در سرزمین های اشغالی از 50000 مهاجر اسرائیلی در طول ریاست جمهوری کارتر به 620000 نفر در زمان حاضر افزایش یافت. در این مسئله بحرانی، رشد شهرک سازی ها و مهاجران صهیونیستی به استواری فساد تدریجی سیاست رسمی آمریکا بوده است.

در سال 1976، دولت فورد در حمایت خود از اجرای کنوانسیون چهارم ژنو که رفتار رژیم اشغالگر را نسبت به فلسطین کنترل می کند، ثابت قدم بود. جیمی کارتر نیز در این راه مصمم بود. وی حتی از مشاور حقوقی وزارت خارجه که در شهرک سازی مصمم و ناقض کنوانسیون چهارم ژنو بود، اعلام نظر قانونی رسمی را مطالبه کرد.

طرفداری آمریکا از قوانین بین المللی در رابطه با شهرک سازی ها با ریاست جمهوری رونالد ریگان خاتمه یافت. ریگان نه دانشجوی حقوق بود و نه سیاست، و وقتی در هنگام مصاحبه با مسائل پیچیده مواجه می شد، اعلامیه های رسمی ناشیانه ای بر مبنای خاطرات مبهم خود از نکات سیاسی صادر می کرد. یک نمونه کثیف در هفته نخستین ریاست جمهوری وی رخ داد. وقتی از وی در مورد طرح گسترش شهرک سازی های رژیم صهیونیستی سؤال شد، پاسخ داد: "در مورد کرانه باختری، من شهرک ها را باور دارم ... آنها غیر قانونی نیستند. کرانه باختری به روی تمام مردم اعم از عرب و اسرائیلی باز است."

این بیانیه ی کثیف تبدیل به سیاست آمریکا شد. ریگان در اواخر حکومت خود در مقایسه با تناقض داشتن با موضع کارتر درباره غیر قانونی دانستن شهرک سازی ها و بیان اینکه شهرک ها اعتماد اعراب به تمایل رژیم صهیونیستی برای ورود به توافق صلح را از بین بردند، مسیر پیچیده ای را طی کرد. در پایان، ریگان آسیب واقعی را به سیاست آمریکا زد. پس از وی، هیچ کدام از رؤسای جمهور آمریکا شهرک ها را غیر قانونی ندانستند.

"جورج هربرت واکر بوش"، جانشین ریگان، با شهرک های صهیونیستی به شدت مخالفت و حتی ساخت آنها را منع کرد و از طریق کنگره به عنوان جریمه، تضمین وام اسرائیل را تصویب کرد. اما بوش هرگز شهرک ها را غیر قانونی نخواند، بلکه آنها را "موانع صلح" نامید.

کلینتون که پیمان اسلو را به ارث برده بود، با همان رویکرد ادامه داد. وی نیز هرگز این شهرک سازی ها را غیر قانونی قلمداد نکرد و به جای آن، ادامه ساخت و ساز را نقض فرآیند اسلو که اقدامات یک جانبه طرفین را منع کرد و می توانست مذاکرات نهایی را تعیین کند، دانست.

دولت جورج دبلیو بوش با ابراز نگرانی از گسترش شهرک ها، اغلب مواضعی اتخاذ کرد که منجر به رشد آنها (شهرک ها) شد. برای مثال؛ وی با تلاش اسرائیل برای تمایز بین شهرک های قانونی و پایگاه های مرزی غیر قانونی موافقت کرد و اصرار داشت که دومی حذف و به اولی توجه شود. علیرغم تأیید نقشه راه (که بعد از ماه مارس سال 2001 خواستار حذف پایگاه های مرزی شد و تمام فعالیت های شهرک سازی را متوقف کرد)، بوش در آوریل سال 2004 نامه ای برای شارون، نخست وزیر اسرائیل، فرستاد و نوشت: "با توجه به واقعیت های موجود از جمله وجود مراکز جمعیتی مهم صهیونیستی، انتظار حذف این شهرک ها پس از مذاکرات نهایی، غیر واقعی است. به طور خلاصه، آنچه که روزی غیر قانونی بود به عنوان یک واقعیت جدید پذیرفته شد."

باراک اوباما تلاش های مکرری برای خاتمه بخشیدن به گسترش شهرک سازی ها انجام داد. وی در سخنرانی سال 2009 خود در قاهره گفت: "آمریکا مشروعیت ادامه ساخت شهرک های صهیونیستی را نمی پذیرد. این ساخت و سازها توافق های قبلی را نقض می کند و تلاش های دستیابی به صلح را از بین می برد ... اکنون زمان توقف این شهرک سازی ها است."

زمانی که اوباما از سوی صهیونیست ها برای اجازه رشد طبیعی به چالش کشیده شد و (صهیونیست ها) ادعا کردند که از سوی دولت بوش مجوز ساخت در بلوک که ضمیمه اسرائیل شناخته شده را داشته اند، دولت اوباما ابتدا اعتبار وعده بوش را رد کرد و کلینتون گفت که اوباما می خواهد شاهد توقف شهرک سازی باشد ... این موضع ما است. این چیزی است که ما به وضوح بیان کرده ایم."

با وجود این لفاظی، موضع آمریکا تغییر کرد و در نهایت مقامات دولت اوباما شهرک های موجود را واقعیت هایی دانستند که نهایتا ضمیمه اسرائیل می شوند.

این دونالد ترامپ بود که ضربه نهایی را وارد کرد. تحت رهبری وی، شهرک سازی ها نه قانونی بودند و نه مانع صلح. وقتی رژیم صهیونیستی از ساخت و سازهای جدید خبر می دهد، وزارت امور خارجه آمریکا واکنشی نشان نمی دهد. و وقتی ما شاهد توافق نهایی نیستیم، به احتمال زیاد این دولت حفظ تمام شهرک های ساخته شده را خواهد ستود.

واضح است که آمریکا مسئولیت ادامه ی بی احترامی رژیم صهیونیستی نسبت به قوانین بین المللی را بر عهده دارد. علیرغم اعتراضات پوچ گذشته، ما به ارائه میزان وسیعی از کمک ها و تضمین های وام (به اسرائیل) ادامه داده ایم، تمام تلاش ها در راستای انتقاد از رفتار اسرائیل را مسدود کرده ایم، و کنگره و قوه مقننه در حال مجازات آمریکایی هایی هستند که در برابر مخالفت با شهرک سازی ها از تحریم استفاده می کنند. هیچ روش دیگری برای توصیف رفتار ما وجود ندارد، مگر اینکه بگوییم در نقض قوانین بین المللی، شریک جرم رژیم صهیونیستی هستیم.

جامعه بین المللی برای مقابله با این مسئله حیاتی نیاز به ایجاد یک استراتژی جدید دارد. نه تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که به سیاست های صهیونیستی اعتراض می کند و نه سخنرانی های بیشتر در مورد اهمیت و اجرایی شدن قوانین بین الملل، کاری از پیش نخواهند برد.

بار مسئولیت تغییر رفتار رژیم صهیونیستی نباید به ضعیف ترین طرف (فلسطینی ها) تحمیل شود، زیرا آنها تنها با اسرائیل مقابله نمی کنند. آنها با آمریکا نیز که به صهیونیست ها چراغ سبز نشان می دهد و به واسطه آن خود را مستحق بخشودگی می داند، در حال مقابله هستند.

در این مرحله، باید یک استراتژی بین المللی برای مواجهه با رژیم صهیونیستی و حمایتی که از آمریکا دریافت می کند، ایجاد شود. آنچه در خطر است تنها حقوق بشر کشور اشغالی فلسطین نیست، بلکه بقای قوانین بین المللی و اساس نظم نوین جهانی است.

معصومه میرحسینی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۱۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به دنبال توسعه تنش در منطقه نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایران به دنبال توسعه تنش در منطقه نیست و پایبند به موازین و قوانین بین‌المللی است و برای ایجاد بازدارندگی و تنبیه هر متجاوزی همواره عمل خواهد کرد، گفت: اقدام ایران ضروری و متناسب بود و اهداف نظامی را هدف قرار داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ناصر کنعانی صبح امروز _دوشنبه بیست‌وهفتم فروردین_ در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص اقدام اخیر ایران علیه رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: اینکه موضع آمریکایی‌ها چیست و چه تحلیلی می‌توان از مواضع دیپلماتیک آنها داشته باشیم زودهنگام است، اما باید گفت که جمهوری اسلامی ایران قدرتی امنیت‌آفرین است و اقدام ایران در حمله به بعضی مقرهای نظامی رژیم صهیونیستی در راستای اعمال حق ذاتی دفاع مشروع ذیل ماده منشور ۵۱ ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به ویژه تجاوز اخیر آنها علیه مقر دیپلماتیک ایران در دمشق صورت گرفت.

وی افزود: دستگاه دیپلماسی و نیروهای مسلح ایران در رخداد اخیر و در واکنش مشروع نسبت به اقدام تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی به روشی کاملاً حرفه‌ای و منطقی و مسئولانه عمل کردند، ما هشدارهای لازم را قبل از اقدام نظامی داده بودیم و پس از اتمام حجت دیپلماتیک، مقتدرانه وارد عمل شدیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ایران به دنبال توسعه تنش در منطقه نیست و پایبند به موازین و قوانین بین‌المللی است و برای ایجاد بازدارندگی و تنبیه هر متجاوزی همواره عمل خواهد کرد. اقدام ایران ضروری و متناسب بود و اهداف نظامی را هدف قرار داد.

کنعانی افزود: با توجه به اقدام نکردن از سوی شورای امنیت و رفتاری غیرمسئولانه از سوی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در ایجاد بازدارندگی در برابر رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران با استفاده از حقوق ذاتی خود در قالب دفاع مشروع و منطبق بر قوانین بین‌المللی عمل کرد.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود دیگران و از جمله آمریکا واکنش منطقی و مسئولانه ایران را مورد توجه قرار دهند و به‌جای الفاظ و مواضع غیرمنطقی، قدردان اقدام ایران در راستای حفظ ثبات و امنیت منطقه‌ای باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: شورای حقوق بشر سازمان ملل دو قطعنامه مصوب در خصوص رژیم صهیونیستی داشته یکی قطعنامه ممنوعیت صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی است و یکی قطعنامه درخواست آتش بس که هر دو هم مهم بود و جمهوری اسلامی ایران از هر دو قطعنامه حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: رژیم آپارتاید صهیونیستی به عنوان بازیگری ماجراجو با حمایت نامحدود آمریکا تاکنون اهمیتی به قطعنامه‌های شورای امینت و شورای حقوق بشر نداده و به جنایات جنگی و نسل کشی خودش ادامه می‌دهد. در خصوص ممنوعیت ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی هم، ایران اقدام شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را مثبت ارزیابی می‌کند.

کنعانی افزود: ایران تصویب این قطعنامه را تأیید بین‌المللی دیگری بر ماهیت تروریستی رژیم صهیونیستی قلمداد می‌کند و امیدواریم برخی کشورهای اروپایی و آمریکا به قطعنامه‌های شورای حقوق بشر پایبند باشند و با مفاد این قطعنامه همراهی داشته باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: کشورهای اروپایی باید توجه داشته باشند که اقدام ایران کاملاً مشروع و منطقی بوده و به‌جای مواضع غیر منطقی باید قدردان اقدام ایران در راستای ایجاد صلح و امنیت منطقه‌ای باشند و باید خودشان را بازخواست کنند و به افکار عمومی جهان پاسخگو باشند که در برابر هفت ماه تجاوزات رژیم صهیونیستی چه اقدامی انجام دادند. عاقلاته‌ترین کاری که این دولت‌ها می‌توانند انجام دهند این است که در کنار کشورهایی که نقشی سازنده در ایجاد صلح و امنیت انجام می‌دهند، قرار بگیرند.

وی افزود: کشورهای اروپایی باید به‌جای قرار گرفتن در کنار رژیم صهیونیستی تجاوزگر، از شکیبایی و خویشتن‌داری ایران طی ماه‌های گذشته قدردانی کنند.

کنعانی تصریح کرد: مقدمات خوبی برای آغاز مجدد فعالیت‌های دیپلماتیک جمهوری آذربایجان در ایران به عمل آمده و گفت‌وگوهای خوبی در سطوح رؤسای جمهور دو طرف بوده است. این اتفاق نظر مشترک وجود دارد که همزمان با رشد دیگر زمینه‌های همکاری از جمله اقتصادی، همکاری‌های سیاسی و دیپلماتیک دو کشور نیز رو به رشد باشد و ما شاهد فعالیت مجدد جمهوری آذربایجان در ایران باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان داشت: جمهوری اسلامی ایران متعهد همیشگی به آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز مبتنی بر قوانین و مقررات بین‌المللی بوده و همیشه در این چارچوب عمل کرده است. بر اساس اطلاعاتی که دارم تعلق کشتی توقیف شده به رژیم صهیونیستی محرز است.

وی گفت: با توجه به نقض مقررات بین‌المللی کشتیرانی از سوی کشتی مورد نظر و عدم پاسخ مناسب به مسئولان ایران این کشتی توقیف شد و برحسب ضرورت از سوی مراجع ذی‌صلاح جزئیات بیشتری در اختیار قرار خواهد گرفت.

کنعانی بیان کرد: اقدام مشروع و قانونی ایران علیه اقدام تحریک‌آمیز، جسورانه و ناقض قوانین بین‌المللی رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ایران در دمشق و به منظور تنبیه متجاوز صورت گرفت و انتظار این است که این اقدام ایران مورد تأیید جامعه جهانی قرار گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر نسبت به اقدامات جسورانه و جنایت‌آمیز رژیم صهیونیستی طی سالیان گذشته و به خصوص شش ماه اخیر، اقدامی مسئولانه و متعهدانه از سوی جامعه جهانی و از جمله شورای امینت سازمان ملل صورت می‌گرفت، به‌طور قطع ما شاهد چنین اقدام جسورانه‌ای برای هدف قراردادن کنسولگری ایران نبودیم و در سایه بی عملی شورای امنیت، جمهوری اسلامی ایران منطقی و با استفاده از حقوق ذاتی خودش اقدامی تنبیهی علیه رژیم صهیونیستی انجام داد.

این خبر تکمیل می‌شود…

کد خبر 744780

دیگر خبرها

  • کسب نشان جهانی فیده داور شطرنج شهرضایی
  • ایران در دیپلماسی بسیار فراتر از انتظار عمل کرد
  • ایران به دنبال توسعه تنش در منطقه نیست
  • حمله ایران به رژیم صهیونیستی بر اساس حقوق بین الملل انجام شده است
  • ضمانت اجرای حفظ حقوق فرهنگی چیست/سیاست‌هایی که رهبر بر آنها تأکید دارند
  • یمن: پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی منطبق بر قوانین بین‌المللی است
  • پاسخ به رژیم صهیونیستی براساس قوانین حقوق بین الملل و دفاع مشروع بود
  • انصارالله: عملیات نظامی ایران مشروع، قانونی و مطابق قوانین بین‌المللی و منشور سازمان است
  • یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است
  • ونزوئلا: صلح زمانی تضمین می‌شود که قوانین بین‌المللی، در مورد مردم و دولت فلسطین برقرار شود