Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@04:26:45 GMT

اصلی‌ترین کالاهای صادراتی ایران کدامند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۲۸۲۱

اصلی‌ترین کالاهای صادراتی ایران کدامند؟

اتاق بازرگانی تهران جدیدترین بررسی‌های خود از کالاهای صادراتی ایران در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۸ را منتشر کرده که نشان‌دهنده آن است که کالاهای مربوط به منابع طبیعی یا محصولات با ارزش افزوده پایین اصی‌ترین گروه صادراتی ایران به‌شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، براساس طبقه‌بندی صورت گرفته در تجارت بین‌المللی ایران کالاهای صادراتی به گروه‌های مختلف تقسیم می‌شوند که در چارچوب آنها آمارها به تفکیک مشخص شده و سهم‌شان از مجموع صادرات غیرنفتی کشور مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس بیشترین سهم از ارزش صادراتی کالاهای ایرانی به حوزه سوخت‌های معدنی، روغن‌های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها، مواد قیری و موم‌های معدنی اختصاص می‌یابد.

در فروردین‌ماه امسال این گروه کالایی حدود ۳۶ درصد از مجموع صادرات ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

در رده بعدی مواد پلاستیکی و اشیا ساخته شده از این مواد، محصولات شیمیایی آلی، چدن، فولاد و آهن در رتبه‌های بعدی هستند.

بررسی نشان می‌دهد که تنوع کالاهای صادراتی ایران در طول این مدت محدود بوده و اغلب از منابع طبیعی یا محصولات با ارزش افزوده پایین تشکیل شده است.

بالاترین ارزش صادراتی ایران در فروردین‌ماه ۱۳۹۸ به حوزه پر و گل‌های مصنوعی ساخته شده از موی انسان اختصاص یافته است. این کالاها مجموع ارزش‌شان به ۶۶ هزار دلار رسیده که در قیاس با مدت مشابه سال قبل افزایشی ۱۰۰ برابری را نشان می‌دهد.

پس از آن قطعات منفصله اشیای ساخته شده از چرم و لوازم مربوط به سفر و کیف‌های دستی به ترتیب با رشد ۳۱ و ۱۶ برابری بیشترین سهم را در این حوزه داشته‌اند.

در ماهی که گذشت متوسط قیمت صادراتی ایران معادل ۲۹۹ دلار بر تن بوده که کاهشی ۲۴ درصدی را نسبت به فروردین‌ماه سال ۱۳۹۷ نشان می‌دهد. در این حوزه صادرات محصولات شیمیایی آلی با وجود آنکه رشد ۲۱ درصدی داشته، اما از لحاظ ارزش صادراتی کاهشی ۲۵ درصدی را تجربه کرده است.

در بررسی تفکیکی کالاها سوخت‌های مدنی و مواد مربوط به آنها از نظر وزنی به دو میلیون تن رسیده و ارزش صادراتی ۹۲۹ میلیون دلاری داشته‌اند.

در رده بعدی از نظر تناژ سنگ فلز قرار داشته که یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن صادرات داشته اما از نظر ارزش ۱۰۶ میلیون دلار قیمت خورده است.

در حوزه ارزش صادراتی مواد پلاستیکی ۲۸۲، محصولات شیمیایی آلی ۲۵۷، چدن، آهن و فولاد ۲۲۲ میلیون دلار صادرات داشته‌اند.

با عبور از این گروه کالاها صادرات میوه‌های خوراکی، پوست مرکبات، سبزیجات و نباتات و کودها در رده بعدی صادرات ایران قرار گرفتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صادرات کالاهای صادراتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۲۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گران شدن این کالاها تخلف است!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از ایرنا، مسعود امرالهی درباره شایعات مطرح شده در خصوص افزایش ۱۰ درصدی عوارض گمرکی و ارزش افزوده کالاهای اساسی افزود: با ورود دولت سیزدهم و تصمیم هیات وزیران مالیات بر عوارض گمرکی واردات و ارزش افزوده کالاهای اساسی امسال تغییری نکرده و همچنان یک درصد باقی می ماند.

مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: با توجه به اینکه کالاهای اساسی همچنان با ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی تامین و وارد کشور می شود و عوارض گمرکی واردات و ارزش افزوده تغییری نکرده است هرگونه تغییر قیمتی در کالاهای اساسی از جمله شکر، قند، حبوبات و سایر کالاهای اساسی تخلف محسوب می شود.

وی تصریح کرد: به طور حتم با متخلفان و گران فروشان کالاهای اساسی در بازار برخورد قانونی خواهد شد.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897151

دیگر خبرها

  • گران شدن این کالاها تخلف است!
  • رشد تولید در صنعت شوینده‌ها و محصولات بهداشتی
  • صادرات ۷.۶ میلیارد دلاری زنجیره فولاد در سال ۱۴۰۲
  • ظرفیت خوبی برای صادرات محصولات شوینده و خودرویی قزوین به بلاروس داریم
  • آمار تأمین ارز واردات تا ۲۸ فروردین+جدول
  • مرکبات مازندران در سبد صادراتی ۱۶ کشور جهان
  • کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی
  • بهادری‌جهرمی: کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو
  • بررسی مشکلات پایانه صادرات کاشی و سرامیک میبد
  • ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید