Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، حسن رحیم‌پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم «دو راهی سازش یا مقاومت» که به همت بسیج دانشجویی در مرکز همایش‌های پردیس شهید عباسپور و به مناسبت ولادت امام حسن (ع) برگزار شد، در پاسخ به این سؤال که چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرای سند ۲۰۳۰ موضع‌گیری نکرد، گفت: سند ۲۰۳۰ اصلاً در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح نشد، دولت و آقای رئیس جمهور این سند را نه در شورا و نه در مجلس و نه در هیچ نهاد قانونی دیگری مطرح نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دولت این سند را مستقیم تصویب کرد و در مورد آن بودجه گذاشت و آن را اجرا کرد و حتی در مورد اجرای بخشی از آن هم گزارش داد، الان برخی‌ها هم می‌گویند هنوز دارند بخش‌هایی از آن را اجرا می‌کنند.

وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی بعد از این صریحاً اعلام کرد که این سند لغو است، و لغو هم شد و اگر جایی هم اجرا شود غیر قانونی است.

رحیم‌پور ازغذی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان درباره اینکه اگر امام حسن (ع) امروز حضور داشت درباره رانت‌خواری‌ها مالی چه واکنشی داشت؟ عنوان کرد: مسلماً تفکر اهل بیت و اسلام در مورد رانت‌خواری مشخص است الان هم مواضع قانون اساسی و هم رهبر انقلاب در این رابطه روشن است. رانت‌خواری یک ریالش حرم است چه برسد به هزار میلیارد آن.

وی تصریح کرد: موضوع الان سر این نیست که بگوییم حکومت رانت‌خواری را خوب یا بد می داند چون موضع حکومت مشخص است، مسئله سر کیفیت اجرا و سازماندهی و نظارت و پاسخگویی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره این سؤال که فسادها تا کجا ادامه خواهد داشت، هم یادآور شد: فساد تا زمانی که جلویش را نگیریم ادامه خواهد داشت.

رحیم‌پور ازغذی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که پرسید با روزه‌خواران علنی در دانشگاه چه کنیم، گفت: احکام اسلامی مانند حجاب، روزه‌خواری و گناهان دیگر دو بعد دارند، یکی اینکه به صورت پنهانی صورت می‌گیرد که مربوط به آخرت و خود شخص است و این رابطه خود فرد با خداست، اما این موضوع یک بعد اجتماعی هم دارد و آن زمان است که این مسائل به عرصه عمومی کشیده می‌شود. مانند اینکه کسی بخواهد در خیابان بی‌حجاب شود یا روزه‌خواری یا شراب‌خواری کند که این گناه حق‌الناس است و قانون جلوی آن می‌ایستد و باید هم جلوی آن ایستاد.

وی اظهار داشت: اگر کسی در ماه رمضان نمی‌تواند یا نمی‌خواهد روزه بگیرد نباید علنی این کار را انجام دهد و اگر این کار  مانند بی‌حجابی علنی انجام شود باید در مقابلش ایستاد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سؤال دیگری تأکید کرد: مسلماً اقداماتی برای برخورد با مفسدان اقتصادی صورت می‌گیرد و دادگاه‌هایی که پشت سر هم تشکیل می‌شود هم نشان دهنده این موضوع است، گاهی تا بالاترین سطوح حکومت هم افرادی را دستگیر کردند پس نمی‌شود گفت هیچ کاری نشده است اما باید قاطع‌تر و دقیق‌تر پیگیری شود و اخبار آن هم اعلام شود.

رحیم‌پور ازغدی درباره نوع برخورد با مسئولان فاسد گفت: نهی از منکر، انتقاد و مطالبه شفافیت و پاسخگویی واجب شرعی است و حتما باید نظارت کنیم و اگر مواردی قطعی است مطالبه کنیم و اگر نیست شایعه‌پراکنی، دروغ‌پراکنی و آبروریزی نکنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: این که گفته می‌شود فرزندان هم مسئولان در خارج کشور و اروپا هستند اینگونه نیست و عده معدودی از مسئولان اینگونه هستند ولی آنچه در اسلام خدا قرمز است این است که فرزندان مسئولان حق هیچ‌گونه سواستفاده از بیت‌المال، اموال حکومتی و اموال عمومی را ندارند و اگر بخواهند اسلامی‌تر باشد باید سعی کنند از بقیه مردم ساده‌تر زندگی کنند برای اینکه دیگران بدبین نشوند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برخی از مسئولان هستند که فرزندان‌شان از آنها تبعیت نمی‌کنند، یعنی فرزند، پدرش را قبول ندارد و مواردی هم وجود دارد که ممکن است فرزند یکی از مسئولان مانند هزاران نفر دیگر امتحانی داده و قبول شده و دفتر خارج از کشور درس بخواند و برگردد. اینکه جرم و خیانت و رانت نیست البته بهتر است این کار را نکنند.

رحیم‌پور ازغدی در پاسخ به سؤال دیگری افزود: ما باید مراقب باشیم تفسیر نادرست از دین، تحریف دین و سواستفاده از دین در عمل اتفاق نیافتد. الان هم نسبت به صدر اسلام این سواستفاده ممکن است باشد و باید مراقب بود.

وی درباره سوال دیگری هم افزود: باید تلاش کنیم حکومت و مردم فاصله نگیرد و مشارکت عمومی در انتخابات‌ها حداکثری باشد و از طرفی ما حکومت را می‌خواهیم برای حفظ ارزش‌ها و هنر این است که بتوانیم این دو را با هم جمع کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در شرایط فعلی مانند دوران امام حسن (ع) ، امکان نظرسنجی برای صلح یا مقاومت وجود دارد گفت: امام حسن (ع) نمی‌خواست نظرسنجی کند و بگوید بجنگیم یا نجنگیم، امام حسن (ع) فرمودند وظیفه شما مقاومت و جنگ است ولی عده‌ای گفتند با اینکه می‌دانیم حق با شماست ولی نمی‌خواهیم جنگ کنیم و سازش می‌کنیم شاید بهتر شد که برخلاف عقده آنها بدتر شد. امنیت‌شان را از دست دادند و دچار فقر و تهدید و... شدند و بعد گفتند ما نه تنها آخرت خود را بلکه دنیا‌ی‌مان را هم از دست دادیم.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سؤال دیگری گفت:‌ عملکرد من در شورا به گونه‌ای بوده که می‌خواهند من را بیرون کنند! خیلی از اعضای شورا معترض و منتقد هستند و به صورت مختلف این را بیان کردند.

وی افزود: حرف این است که رؤسای جمهور مخصوصاً آقای روحانی چرا بخش مهمی از مصوبات شورا را امضا یا ابلاغ نمی‌کنند، یا اینکه چرا ابلاغ می‌کنند و اجرا نمی‌کنند؟ یا اینکه چرا بسیاری از جلسات شورا تعطیل است؟ و  اینکه چرا یکسری مصوبات که اساساً نه مصوبات مجلس است و نه شورا و دستوراتی است که غربی‌ها می‌دهند مانند سند ۲۰۳۰، بر خلاف قانون اساسی مستقیم در دولت تصویب و اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: من از رئیس شورا و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهش می‌کنم صوت یا متن کامل آخرین جلسه شورا که سؤالات من را رئیس جمهور بود و پاسخ‌هایی که ایشان داد را منتشر کنند تا همه بشنوند.

رحیم‌پور ازغدی گفت: من از زمان آقای خاتمی پیشنهاد کردم که جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی علنی پخش شود تا مردم عملکرد ما را ببینند که این اتفاق رخ نداد ولی الان پیشنهاد می‌کنم صوت جلسه آخر را منتشر کنند تا مردم ببینند ما چه گفتیم و چه شنیدیم.

وی اظهار داشت: اگر جلسات شورا مجددا تشکیل شد و بنده شرکت کردم حرف‌هایی را که قبلاً هم می‌گفتم خواهم گفت. اگر من هم نباشم حرف‌هایم را بیرون برای شما خواهم گفت و بعد در نهایت هم معلوم می‌شود در کشور چه کسی پاسخگو نیست. کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۲۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: با وجود آنکه مصوب شده سهم فرهنگ در بودجه هر سال ۲۵ درصد افزایش یابد اما سازمان برنامه‌ریزی با این مسئله مخالف بود چون بحث‌های فرهنگی جزو اولویت سازمان برنامه و بودجه نیست. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛  امیرحسین بانکی پور گفت: «طی سال‌های اخیر، باوجودآنکه شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی مصوب کرد که سهم فرهنگ در بودجه هر سال، 25 درصد افزایش یابد اما سازمان برنامه‌ریزی با این مسئله مخالف بود؛ چون متأسفانه بحث‌های فرهنگی جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست.»

فرهنگ مایه حیات یک جامعه است. برخلاف تصور غلط سیاستمداران که فرهنگ و فعالیت‌های فرهنگی را از اساس اموری حاشیه‌ای پنداشته و هزینه‌کرد در این حوزه را غیرضروری می‌دانند، اما فرهنگ علاوه بر ارزش ذاتی، فواید اجتماعی و اقتصادی مهمی را به همراه دارد. ازاین‌رو، لازم است تا همانند سایر فعالیت‌هابرآورد مالی و بودجه کافی به این عرصه اختصاص یابد.

در ادامه، دکتر امیرحسین بانکی پور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و عضو شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی ضمن بررسی ریشه کاستی‌های بودجه فرهنگی، راهکارهایی را برای برون‌رفت از این معضل پیشنهاد می‌دهد.

مخالفت سازمان برنامه‌ریزی با افزایش 25 درصدی بودجه فرهنگی

عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای موجود در حوزه فرهنگ گفت: «در ابتدای ورود به مجلس، کل بودجه فرهنگی نیم درصد بود؛ اما سال 1400 برای نخستین بار، بودجه فرهنگی کشور از نیم درصد به 5/2 درصد افزایش پیدا کرد.»

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مقاومت سازمان برنامه‌ریزی بودجه در خصوص افزایش بودجه فرهنگی افزود: «طی سال‌های اخیر، باوجود آنکه شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی مصوب کرد که سهم فرهنگ در بودجه هر سال، 25 درصد افزایش یابد اما سازمان برنامه‌ریزی با این مسئله مخالف بود؛ چون متأسفانه بحث‌های فرهنگی جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست.»

بانکی پور تأکید کرد: «به‌طورکلی، کم‌توجهی برنامه‌ریزان کشور بر روی مسائل فرهنگی کاملاً مشهود است  و توجه ویژه‌ای که باید به فرهنگ شود، صورت نمی‌گیرد.»

نقد «فرهنگ» در برنامه هفتم توسعه (2) |بخش فرهنگ برنامه حاکی از بی‌مسئلگی دولت در این حوزه است

تقویت بودجه فرهنگی در عرصه صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد

بانکی پور دررابطه‌با تغییر بودجه فرهنگی نسبت به سال‌های قبل گفت: «سال گذشته در برنامه هفتم توسعه کشور با همراهی دولت، اقدامات خوبی برای صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت. این دو عرصه در بحث فرهنگی  نسبتاً تقویت شد؛ اما می‌طلبد که نگاه نسبت به مسائل فرهنگ عمیق‌ترشده و سهم قابل‌توجهی برای بودجه فرهنگی در نظر گرفته شود. بر همین اساس، شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی تصویب کرد که هر سال سهم فرهنگ 25 درصد اضافه‌تر شود و امیدواریم که امسال این اقدام عملیاتی شود.»

بی‌توجهی سازمان برنامه‌وبودجه به حوزه فرهنگ

اگرچه تقریباً در تمام دولت‌ها شاهد کم‌توجهی نسبت به بودجه فرهنگی کشور بوده‌ایم، اما بانکی پور این کم‌توجهی را متوجه دولت‌هانمی‌داند. چنانچه به گفته او، دولت فعلی بر روی مسئله فرهنگ توجه ویژه‌ای دارد؛ بنابراین ریشه این کم‌توجهی بیش از دولت متوجه سازمان برنامه‌ و بودجه است.

نماینده اصفهان در مجلس ادامه داد: «متأسفانه نگاه سازمان برنامه‌وبودجه بیش از فرهنگ به هزینه است. بارها از کارشناسان سازمان برنامه شنیده‌ایم که اگر چیزی برای آنها عینیت یا درآمدزایی داشته باشد، آنها تشخیص می‌دهند که بودجه صرف آن کنند؛ اما فرهنگ از نظر آنهامشمول هزینه‌هایی است که معلوم نیست چقدر به نتیجه برسد.»

این عضو کمیسیون فرهنگی بخش دیگر از کم‌توجهی سازمان برنامه به حوزه فرهنگ را مربوط به نتیجه‌بخشیدرازمدت این حوزه دانست و افزود: «برنامه‌ریزان به دلیل غیرمشهود بودن نتیجه حوزه فرهنگ، هزینه‌کرد در آن حوزه را نه‌تنهابی‌فایده می‌بینند، بلکه با توجه به تهاجم فرهنگی و هجمه‌های شدیدی که در جامعه حاکم است، هزینه در حوزه فرهنگ را نوعی هدررفت مالی می‌دانند. درحالی‌که آنها توجه ندارند که دشمن به‌شدت بر روی مسئله فرهنگی کشور هزینه می‌کند و ما در جنگ نابرابر قرار داریم و اگر این جنگ را جدی نگیریم، نمی‌توانیم مقابله کنیم.»

بودجه‌ سینمای مستند حتی کفاف تحقیق آن را هم نمی‌دهد/ "بی‌قرار" چگونه ساخته شد؟

نگاه اقتصادی برنامه‌ریزان به حوزه فرهنگ

بانکی پور معتقد است که شالوده فکری کارشناسانمشورت دهنده در سازمان برنامه‌وبودجه، بر روی مسائل اقتصادی است.

او توضیح داد: «در برنامه هفتم توسعه کشور، ضمن تفاهم‌نامه صورت‌گرفته بین شورای انقلاب‌ فرهنگی و سازمان برنامه‌وبودجه پروژه‌های بزرگ و پیشنهادات بسیار خوبی گماشته شد؛ اما در نهایت پیشنهادات زمانی که به سازمان برنامه رسید، تصویب نشد.»

این عضو شورای‌عالی انقلاب‌ فرهنگی از ارائه طرحی خبر داد که عملیاتی نشد. نماینده مردم اصفهان گفت: «طرحی ارائه داده شد که در شورای نهایی برنامه، دبیر شورای انقلاب‌فرهنگی، وزیر ارشاد به‌عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی و سه تن از اعضای حقیقی شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی حضور داشته باشند تا از حوزه فرهنگ حمایت کنند؛ این طرح در شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی تصویب شد و رئیس‌جمهور آن را ابلاغ کردند، اما باتوجه‌به نگاه اقتصادی  برنامه‌ریزان سازمان برنامه‌وبودجه این طرح عملیاتی نشد و از این افراد که خود بنده نیز به‌عنوان یکی از اعضای حقیقی شورای انقلاب‌فرهنگی بودم، دعوت نشد؛ لذاباتوجه‌به نگاه اقتصادی برنامه‌ریزان نمی‌توان انتظار تحول اساسی در حوزه فرهنگ را داشت.»

اقتصاد  و فرهنگ دو بال جدا نشدنی

بانکی پور با اشاره به شم اقتصادی برنامه‌ریزان گفت: «متأسفانه برنامه‌ریزان متوجه این مسئله نیستند که بال اقتصاد بدون بال فرهنگ به نتیجه نمی رسد. شاید یکی از دلایلی که علیرغم تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر روی بحث اقتصاد ما نتوانستیم به موفقیت دست یابیم، همین بی توجهی به مسئله فرهنگ باشد، چون اقتصاد بدون فرهنگ به نتیجه نخواهد رسید.»

او تصریح کرد: «مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند که فرهنگ اولویت ذاتی و اقتصاد اولویت رتبی دارد؛ لذا در جنگ اقتصادی فعلی، باید به اقتصاد توجه کنیم؛ اما از آنجایی‌که اولویت فرهنگی ذاتی است، در هر شرایطی باید به فرهنگ توجه شود.»

اصلاح سازمان برنامه راهی برای برون‌رفت از مشکلات جامعه

به گفته بانکی پور، مدیران سازمان برنامه باید به کارشناسان سازمان تفقه پیدا کنند.همچنین استفاده از کارشناسان حزب‌اللهی، شجاع و خلاق مسئله مهمی است که رئیس‌جمهور و دولت باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند. البته کارشناسان حتی کارشناسان مذهبی باید متوجه باشند که مرعوب ادبیات‌های تنیده شده از قبل و رویه‌های موجودی که سال‌ها ضربه آن را خورده‌ایم، نشوند؛ آنها بایدارزش‌های اصلی ما را بررسی کنند و بر اساس آن پیش روند.

او در پایان تأکید کرد: «پاشنه آشیل دولت، سازمان برنامه است؛ لذا دولت به‌منظور رفع مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه باید به فکر اصلاح اساسی در سازمان برنامه‌ و بودجه باشد.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بانکی پور: فرهنگ جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست
  • هدف‌گذاری برای تبدیل ایران به قطب توریست درمانی
  • فرهنگ جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست
  • ساعی: انجام کار فرهنگی منجر به رفع بسیاری از مشکل‌های کشور می‌شود
  • ضرورت تشکیل اتحادیه کشور‌های اسلامی برای دفاع از منافع مسلمانان
  • خسروپناه: حکمرانی را به مشارکت حداکثری مردمی تبدیل کنیم
  • انجام کار فرهنگی منجر به رفع بسیاری از مشکل‌های کشور می‌شود
  • خسروپناه: ویژگی محتوایی و جاودانگی قرآن پاسخگویی به پرسش‌های زمانه
  • مدل حکمرانی سلسله مراتبی هرمی به حکمرانی مردمی تبدیل شود
  • فرمول تعیین دستمزد ۱۴۰۳ اعلام شد/ میزان دقیق افزایش حقوق کارگران چقدر است؟