Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@17:54:31 GMT

اصلی‌ترین کالاهای صادراتی ایران کدامند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۲۸۹۲

اتاق بازرگانی تهران جدیدترین بررسی‌های خود از کالاهای صادراتی ایران در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۸ را منتشر کرده که نشان‌دهنده آن است که کالاهای مربوط به منابع طبیعی یا محصولات با ارزش افزوده پایین اصی‌ترین گروه صادراتی ایران به‌شمار می‌رود. آفتاب‌‌نیوز : براساس طبقه‌بندی صورت گرفته در تجارت بین‌المللی ایران کالاهای صادراتی به گروه‌های مختلف تقسیم می‌شوند که در چارچوب آنها آمارها به تفکیک مشخص شده و سهم‌شان از مجموع صادرات غیرنفتی کشور مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر این اساس بیشترین سهم از ارزش صادراتی کالاهای ایرانی به حوزه سوخت‌های معدنی، روغن‌های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها، مواد قیری و موم‌های معدنی اختصاص می‌یابد.
در فروردین‌ماه امسال این گروه کالایی حدود ۳۶ درصد از مجموع صادرات ایران را به خود اختصاص داده‌اند.
در رده بعدی مواد پلاستیکی و اشیا ساخته شده از این مواد، محصولات شیمیایی آلی، چدن، فولاد و آهن در رتبه‌های بعدی هستند.
بررسی نشان می‌دهد که تنوع کالاهای صادراتی ایران در طول این مدت محدود بوده و اغلب از منابع طبیعی یا محصولات با ارزش افزوده پایین تشکیل شده است.
بالاترین ارزش صادراتی ایران در فروردین‌ماه ۱۳۹۸ به حوزه پر و گل‌های مصنوعی ساخته شده از موی انسان اختصاص یافته است. این کالاها مجموع ارزش‌شان به ۶۶ هزار دلار رسیده که در قیاس با مدت مشابه سال قبل افزایشی ۱۰۰ برابری را نشان می‌دهد.
پس از آن قطعات منفصله اشیای ساخته شده از چرم و لوازم مربوط به سفر و کیف‌های دستی به ترتیب با رشد ۳۱ و ۱۶ برابری بیشترین سهم را در این حوزه داشته‌اند.
در ماهی که گذشت متوسط قیمت صادراتی ایران معادل ۲۹۹ دلار بر تن بوده که کاهشی ۲۴ درصدی را نسبت به فروردین‌ماه سال ۱۳۹۷ نشان می‌دهد. در این حوزه صادرات محصولات شیمیایی آلی با وجود آنکه رشد ۲۱ درصدی داشته، اما از لحاظ ارزش صادراتی کاهشی ۲۵ درصدی را تجربه کرده است.
در بررسی تفکیکی کالاها سوخت‌های مدنی و مواد مربوط به آنها از نظر وزنی به دو میلیون تن رسیده و ارزش صادراتی ۹۲۹ میلیون دلاری داشته‌اند.
در رده بعدی از نظر تناژ سنگ فلز قرار داشته که یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن صادرات داشته اما از نظر ارزش ۱۰۶ میلیون دلار قیمت خورده است.
در حوزه ارزش صادراتی مواد پلاستیکی ۲۸۲، محصولات شیمیایی آلی ۲۵۷، چدن، آهن و فولاد ۲۲۲ میلیون دلار صادرات داشته‌اند.
با عبور از این گروه کالاها صادرات میوه‌های خوراکی، پوست مرکبات، سبزیجات و نباتات و کودها در رده بعدی صادرات ایران قرار گرفتند.
منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: صادرات صادرات کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۲۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات۶۰ هزارتن مواد معدنی از بندرخمیر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان پیش‌بینی کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در حوزه صادرات مواد معدنی از جمله تعیین نرم تخلیه و بارگیری و افزایش سرعت عملیات بندری تا پایان سال جاری، عملکرد صادرات در این بندر چندمنظوره حداقل به یک میلیون تن می رسد.

حسین عباس‌نژاد گفت: در حال حاضر سه شرکت فعال بخش خصوصی در حوزه صادرات مواد معدنی در بندرخمیر فعال است که با تدابیر انجام شده از سوی بنادر استان و برای استفاده حداکثری از مجتمع بندری خمیر در ماه‌های آینده تعداد شرکت‌های فعال در حوزه عملیات بندری به۱۰ شرکت افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: جابه‌جایی بیش از ۱۲ میلیون تن انواع کالا در بنادر غرب هرمزگان

وی با بیان اینکه تمرکز بندر چندمنظوره خمیر بر صادرات غیرنفتی بویژه مواد معدنی است، افزود: پارسال بیش از۴۰۰ هزار تن انواع مواد معدنی شامل سنگ گچ، کلینگر سیمان، بنتونیت و غیره از این بندر به کشورهای امارات و عمان صادر شد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: توسعه بندر چندمنظوره خمیر نیز از طریق الحاق ۱۶۳ هکتار اراضی پشتیبانی درحال پیگیری بوده و مطالعات کار انجام شده است.

عباس نژاد افزود: طرح توسعه بندرخمیر بعد از تصویب در طرح جامع برای ساخت انبار نگهداشت کالای ملوانی، مرکز کنترل ترافیک دریایی و سایر بخش‌های مورد نیاز، امسال وارد مرحله اجرایی می‌شود.

حجم عملیات صادرات مواد معدنی در کل محدوده استان هرمزگان بالغ بر ۲۱ میلیون تن بوده که ۳.۶ میلیون تن در حوزه شهرستان خمیر است.

دیگر خبرها

  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • صادرات۶۰ هزارتن مواد معدنی از بندرخمیر