Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-24@10:13:02 GMT

درمان ناباروری به کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک می‌کند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۳۱۰۳

درمان ناباروری به کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک می‌کند

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، محمد طالبی، سرپرست مرکز فوق تخصصی درمان ناباروی جهاد‌دانشگاهی استان مرکزی امروز، 30 اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات جهاددانشگاهی استان برگزار شد گفت: با توجه به مشکلات ناباروری در استان و ادای دین خود در راستای عملی کردن سیاست‌های کلی جمعیتی مدنظر مقام معظم رهبری جهاد‌دانشگاهی در سال 93 اقدام به راه‌اندازی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: در حوزه عملیاتی کردن منویات رهبری در حوزه سیاست‌های کلی جمعیتی آمادگی خود را بیش از قبل جهت رفع مشکلات در این حوزه اعلام می‌کنیم. از زمان تأسیس این مرکز با در اختیار داشتن تجهیزات به‌روز و نیروهای متخصص تاکنون خدمات خوبی در حوزه جمعیتی و رفع مشکلات ناباروری صورت گرفته است.
طالبی از 191 مورد باروری مثبت در فرایند درمان خبرداد و افزود: تعدادی از مراجعه کنندگان از طریق دارو و مشاوره ابتدایی درمان می‌شوند اما تعدادی دیگر از روش‌های علمی در قالب جراحی همچون IUI و IVF موفق به بارداری شدند. خوشبختانه با توجه به ظرفیت‌های موجود تلاش خوبی برای رفع مشکلات مردم صورت گرفته است.
وی از زحمات و همراهی استانداری و دانشگاه علوم پزشکی اراک تقدیر کرد و گفت: یکی از مشکلات خانواده در مراجعه به مرکز درمان ناباروری وجود تعرفه‌هاست، هرچند تعرفه‌ها رقم مناسبی است اما بازهم برخی خانواده‌ها مشکلاتی برای تأمین هزینه‌ها دارند اگر بیمه‌ها، صندوق‌های قرض‌الحسنه و خیرین کمک کنند قطعا بسیاری از مشکلات رفع می‌شود چراکه درمان ناباروری به کاهش آسیب‌های اجتماعی در حوزه طلاق کمک می‌کند.
طالبی با تأکید بر اینکه در حوزه درمان ناباروران جای خالی خیرین احساس می‌شود، اظهار کرد: گاه مراجعه کنندگان به دلیل مشکلات اقتصادی دیر به مرکز مراجعه می‌کنند که به تأخیر افتادن این مهم خدمات درمانی را سخت می‌کند.
سرپرست مرکز درمان ناباروری جهاد‌دانشگاهی استان مرکزی گفت: ما در ادامه روند خدمت‌رسانی صادقانه خود و به مناسبت فرا‌رسیدن روز ملی جمعیت، در صدد هستیم تا بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده، تا سوم خرداد ماه سال جاری، فرایندهای ابتدایی درمان و مشاوره مراجعه کنندگان را به صورت کاملا رایگان انجام دهیم.
به گزارش ایکنا؛ دکتر علی‌اصغر غفاری‌زاده، مسئول آزمایشگاه جنین‌شناسی مرکز درمان ناباروری جهاد‌دانشگاهی استان مرکزی هم در این نشست بیان کرد: ایران در سال‌های اخیر توانسته موفقیت‌های چشمگیری را در دستیابی به فناوری و تکنولوژی درمان زوجین نابارور بدست آورد، وجود نیروهای متخصص و هزینه‌های پایین درمان، باعث شده است زوج‌هایی از خارج کشور برای طی کردن مراحل درمان ناباروری خود، به ایران سفر کنند. مرکز درمان ناباروری جهاد‌دانشگاهی استان مرکزی، مرکزی پیشرو بوده و توانسته است با بکارگیری نیروهای زبده و استفاده از شیوه‌های نوین درمان، خدمات خوبی را در سالیان گذشته به مراجعه کنندگان ارائه دهد.
وی تصریح کرد: بیش از 95 درصد فرایندهای درمانی از صفر تا صد درصد به صورت کاملا مستقیم در این مرکز انجام می‌شود، بررسی نتایج بدست آمده از فرایندهای درمانی نیز، حاکی از عملکرد مثبت این مرکز دارد. وجود چنین مرکزی در استان نعمتی برای مردم استان و استان‌های همجوار به شمار می‌آید و سبب شده است تا بسیاری از افراد ساکن در این منطقه با صرف کمترین هزینه‌های درمانی بتوانند، روند درمان خود را به اتمام برسانند.
غفاری‌زاده اضافه کرد: در حال حاضر در این مرکز آزمایشگاه‌های جنین شناسی، آندرولوژی، تشخیص طبی، اتاق‌های عمل پیشرفته و مرکز مشاوره تخصصی، برای تکمیل فرایندهای درمانی فعال هستند و در فرایندهای اهدا، از جمله اهدای جنین یا رحم جایگزین، مددکارانی مشغول ارائه خدمات درمانی به مراجعین هستند. خوشبختانه برای اولین بار در استان، ما توانستیم درمانی را با استفاده از رحم جایگزین که منجر به بارداری شده است، به انجام برسانیم و در حال حاضر نیز 2 مورد به این شیوه در حال طی کردن مراحل بارداری خود هستند.
غفاری‌زاده گفت: انجام فرایندهای درمانی پیشرفته مستلزم داشتن تکنولوژی و فناوری‌های نوین است، خوشبختانه ما هم اکنون این توانایی را داریم که پیشرفته‌ترین خدمات درمان ناباروری را به زوجین مراجعه کننده ارائه دهیم و در آینده نزدیک نیز در نظر داریم با تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز و راه‌اندازی بخش ژنتیک، قسمت دیگری از این فرایندهای درمانی را برعهده بگیریم.
وی بیان کرد: فرایند فریز و نگه‌داری گامت و جنین، به عنوان فرایندی پیچیده، نیازمند وجود فضاهای لازم برای این امر هستند، بیش از 90 درصد کسانی که وارد فرایندهای پیچیده درمان می‌شوند، نیازمند فریز و نگهداری جنین خود هستند که خوشبختانه این فضای نگهداری هم اکنون در مرکز جهاد‌دانشگاهی وجود دارد و از این بابت نیازی به مراجعه به سایر مراکز درمانی نیست.
وی عوامل زیست‌محیطی، شرایط شغلی، افزایش سن ازدواج و بارداری، تغذیه نامناسب و... را از مهم‌ترین دلایل افزایش ناباروری در بین زوج‌های ایرانی برشمرد و ادامه داد: عوامل بسیاری امروزه موجب شده‌اند که میزان ناباروری در کشور ما از میانگین جهانی بیشتر باشد و با توجه به نتایج تحقیقات بدست آمده در سطح کشور، هم اکنون از هر 5 زوج، یک زوج نابارور است. با توجه به شرایط خاص استان مرکزی، از جمله وجود آلودگی‌های شیمیایی، آمار ناباروری در استان اندکی از میانگین کشوری بیشتر است و بر این اساس باید عوامل بروز ناباروری در استان بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرند.
وی تصریح کرد: طبق ابلاغیه وزارت بهداشت، مرکزی در زمینه درمان ناباروری موفق است که بتواند حداقل 20 درصد از مراجعین خود را به سمت بارداری مثبت هدایت کند که خوشبختانه از این حیث، مرکز درمان ناباروری جهاد‌دانشگاهی استان مرکزی، توانسته است در حدود 30 تا 40 درصد از مراجعین خود را به نتایج مطلوب رساند.
غفاری‌زاده تصریح کرد: تسهیلات در نظر گرفته شده برای مراجعین، شامل افرادی که تابعیت ایرانی ندارند، نمی‌شود، مجموعه درمانی جهاد‌دانشگاهی استان مرکزی از چند سال پیش سعی داشته است تا فرایندهای درمانی خود را در حوزه‌های مختلف از جمله ناباروری، بیماری‌های پوستی و... به وسیله سلول‌های بنیادین انجام دهد، اما از آنجاکه به دلیل برخی از مشکلات موجود، روند استفاده از این سلول‌ها در سطح کشور با کندی همراه شده است، این مرکز نیز در این زمینه فعالیت‌های چشمگیری نداشته است.
مسئول آزمایشگاه جنین‌شناسی مرکز درمان ناباروری جهاد‌دانشگاهی استان مرکزی اظهار کرد: حدود 30 تا 40 درصد از مراجعین، ناباروری ثانویه دارند، ناباروری‌ها در بیش از 80 درصد موارد، با ممارست و انجام فرایندهای درمانی لازم، مشکلات ناباروری برطرف می‌شود. 10 درصد از موارد با اهدا و 10 درصد دیگر نیز با استفاده از درمان‌های ژنتیکی می‌توانند به نتیجه برسند. در واقع بیش از 80 درصد از مراجعین، سخت‌بارور هستند که با اتمام فرایندهای درمانی خود می‌توانند به نتایج مطلوب دست پیدا کنند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۳۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت

ژیلا ایزدی معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به انجام تحقیقی با هدف تلاش برای ایجاد یک بانک سلولی برای استفاده در درمان بیماران دیابتی به ویژه دیابت نوع یک، گفت : دیابت نوع یک، یک بیماری خودایمنی است که در این بیماری سلول‌های مولد انسولین تخریب می‌شوند و به این ترتیب بدن توانایی تولید انسولین مورد نیاز را ندارد.

معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیان کرد: با توجه به آمار قابل توجه بیماران مبتلا به دیابت و روند رو به رشد این بیماری با روی کار آمدن روش‌های درمانی نوین و اثرگذار بسیار اهمیت دارد، اما درمان‌های رایج همچون دریافت انسولین به طور معمول درمان‌های دارویی و کنترل‌کننده هستند.

ایزدی با بیان اینکه پیوند پانکراس و جزایر پانکراس یکی از درمان‌های مؤثر برای این بیماران است گفت: پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه پیوند جزایر پانکراس، توانایی دستیابی به سطوح نرمال قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک را بهبود بخشیده و به عنوان یکی از روش‌های درمانی مورد تأیید در ۶۰ مرکز اروپا و آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه در ایران نیز چند مرکز در این زمینه فعالیت دارند، اما هنوز به صورت درمان کلینیکی به نتیجه نرسیده‌ایم افزود: با وجود فراگیر شدن این درمان در تمام دنیا و اینکه می‌تواند روشی باشد که بیمار بدون دریافت انسولین سال‌ها زندگی کند، اما دستیابی به پانکراس اهدایی یک چالش است.

ایزدی با بیان اینکه یکی دیگر از چالش‌های این روش درمانی دستیابی در زمان درست به جزایر پانکراسی است عنوان کرد: در واقع عدم تقارن زمان استخراج جزایر پانکراسی و پیوند آنها به بیمار دریافت کننده مناسب و نیاز بیماران به دریافت جزایر پانکراسی تازه استخراج شده و با کیفیت یک چالش در این نوع درمان است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: بنابراین فریز جزایر پانکراسی استخراج شده از پانکراس می‌تواند امکان نگهداری طولانی مدت جزایر پانکراسی و استفاده کارآمد و بهینه از آنها را هم در تحقیقات و هم در بالین فراهم کند.

معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: به این صورت که جزایر پانکراسی از پانکراس اهدایی تحت شرایط اتاق تمیز استخراج می‌شوند و در مراحل فریز قرار می‌گیرند و در یک بانک سلولی نگهداری می‌شوند.

ایزدی بیان کرد: هدف ما ایجاد یک بانک سلولی در دسترس و آماده از جزایر پانکراسی بوده که هر زمان نیاز بود از این منبع سلولی استفاده کنیم.

وی گفت: منظور ما از فریز کردن جزایر پانکراسی نگهداری آنها در دمای منفی ۱۹۶ درجه سانتی‌گراد در ازت مایع است، بنابراین برای کاهش تأثیرات منفی مراحل فریز از جمله تشکیل کریستال‌های یخ داخل سلولی و آسیب ندیدن این سلول‌ها در زمان برگرداندن آنها به دمای محیط، از موادی به عنوان جایگزین آب درون سلول استفاده می‌شود که این مواد مقاومت دمایی بالایی نسبت به شرایط فریز داشته باشند و در واقع یک محیط فریز محافظ برای سلول‌ها یا همان جزایر پانکراس باشد.

معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه عنوان کرد: ترهالوز یک قند ساده طبیعی است و در موجوداتی همچون باکتری‌ها، مخمرها، قارچ‌ها و ... وجود دارند که توانایی زنده ماندن این موجودات را در شرایط یخ زدگی و گرمای بالا فراهم می‌سازد.

این محقق کرمانشاهی گفت: این ماده به دلیل دارا بودن خواصی مشابه ضد یخ و در عین حال عدم سمیت، مورد توجه محققین حوزه فریز سلولی قرار گرفته است و تاکنون برای فریز رده‌های مختلف سلولی حساس از این ماده استفاده شده است.

ایزدی افزود: ما در این تحقیق از این ماده برای فریز جزایر پانکراسی که یک مینی بافت محسوب می‌شوند استفاده کردیم؛ در کنار قابلیت‌های بسیار بالای ترهانور، اما عدم نفوذپذیری کافی به درون سلول یکی از چالش‌های بهره بردن از این ویژگی‌های منحصر به فرد است.

معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، گفت: به همین دلیل برای رفع این چالش از یک پپتید با پتانسیل بسیار بالا جهت افزایش نفوذپذیری ترهالوز بهره گرفتیم که از خانواده پپتید‌های نفوذکننده به درون سلول هستند و به این صورت ما یک محیط فریز جدید حاوی ترهالوز و پپتید مورد نظر ساختیم و جزار پانکراسی را در آن فریز کردیم.

وی با اشاره به اینکه نتایج مطالعات ما در شرایط آزمایشگاهی و در مدل حیوانی دیابت بسیار رضایت‌بخش بود افزود: مهمترین دستاورد ما این بود که در مقایسه بین جزایر پانکراس فریز شده و جزایر پانکراسی تازه استخراج شده و پیوند داده شده به مدل حیوانی متوجه شدیم فریز کردن این جزایر در چنین محیطی توانسته به بهبود عملکرد این سلول‌ها اضافه کند.

معاون علمی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: با توجه به روند رو به رشد بیماری دیابت در کشور ما و جهان و اینکه امید بسیاری به سلول درمانی وجود دارد، امید می‌رود بانک سلولی برای این جزایر پانکراسی در کشور ایجاد شود، اما هنوز در کشور ما به عنوان درمان رایج مورد پذیرش قرار نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه این روش درمانی هنوز در کشور ما وجود ندارد افزود: یک دلیل مهم این است که روش استخراج جزایر پانکراسی جدا از محدودیت پانکراس، روش بسیار گرانقیمتی است و نیاز به موادی همچون آنزیم‌ها دارد و با توجه به شرایط موجود در کشور این درمان ممکن است بیشتر از چند میلیارد هزینه داشته باشد و در واقع یک درمان لاکچری و خاص برای بیماران دیابتی محسوب می‌شود.

این محقق کرمانشاهی بیان کرد: برای اینکه بیمه‌ها بتوانند این هزینه‌ها را پوشش دهند و همکاری کنند ایجاد بانک‌های سلولی لازمه درمان است و امید داریم در آینده نزدیک زمان فریز کردن جزایر پانکراسی را افزایش دهیم، زیرا در تحقیقات انجام شده مدت فریز دو ماه بود و اکنون تلاش می‌کنیم این زمان افزایش یابد.

معاون علمی اجرایی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: روش فریز کردن جزایر با این روش بهینه سازی شده می‌تواند در زمان‌های طولانی‌تر علاوه بر مینی بافت برای سلول‌ها و بافت‌های دیگر نیز کاربرد داشته باشد.

ایزدی افزود: چند مرکز در ایران در ۱۰ سال اخیر روی این روش درمانی کار می‌کنند، اما هنوز به مرحله بالینی نرسیده است و یکی از محدودیت‌های آن هزینه بسیار بالای دسترسی به مواد است و دولت باید حمایت کند.

وی افزود: این تحقیق همکاری مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه و پژوهشگاه رویان است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ظرفیت بالای مرکزی در زمینه پزشکی و تجهیزات درمانی
  • پذیرش ۸ هزار بیمار در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی لرستان
  • جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • تولد ۷۰ نوزاد در مرکز درمان ناباروری رویش بیرجند
  • عواملی که درباره کاهش موالید کشور دیده نمی‌شوند
  • تشکیل هشت هزار پرونده ناباروری در خراسان رضوی
  • سائیدگی لگن و مفصل ران چیست
  • هشت هزار پرونده ناباروری در خراسان رضوی تشکیل شد
  • ۸ هزار پرونده ناباروری در خراسان رضوی تشکیل شد