Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@15:01:05 GMT

سلامت زنان، سعادت جامعه

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۳۲۷۴

سلامت زنان، سعادت جامعه

بندرعباس- ایرنا- همان طور که می دانیم نهاد خانواده از ازدواج مشروع زن و مرد و تولد فرزندان شکل گرفته که در واقع با یک هدف و منافع مشترک زیر یک سقف گردهم آمده اند.

به گزارش ایرنا، خانواده به عنوان مهم ترین و بنیادی ترین نهاد اجتماعی در تشکیل شخصیت افراد بسیار موثر بوده و موجب دوام و بقای جامعه و فرهنگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نخستین شرط داشتن جامعه ای سالم و پویا، سلامت، پایداری و تحکیم خانواده است و زنان، تضمین کننده سلامت و تحکیم خانواده هستند.
از آن جایی که زنان به عنوان یک مربی در نهاد خانواده، نقش تعیین کننده ای در مدیریت و برنامه ریزی سلامت و پویایی خانواده، رشد و کمال افراد و در نتیجه سلامت و سعادت جامعه دارند لذا می طلبد که این قشر که تقریبا نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند از لحاظ جسمی، روحی و روانی، عاطفی، اجتماعی و معنوی در سلامت باشد.
امروزه زنان علاوه بر تربیت اجتماعی فرزندان و مدیریت خانواده، در تمامی مراکز اقتصادی، علمی و فرهنگی حضوری فعال و اثرگذاری دارند و بار مسوولیت های اجتماعی را در کنار فعالیت های خانوادگی به دوش می کشند.
جامعه صالح و سالم نتیجه نقش و فعالیت زنان است و اگر جامعه ای رو به نابودی و سقوط رود این امر در وهله اول متوجه زنان خواهد بود.
در همایش 30 اردیبهشت به مناسبت روز ملی جمعیت که از سوی اداره کل ثبت احوال هرمزگان و با حضور اعضای شورای راهبردی جمعیت و مسوولان استانی برگزار شد خبرگان این حوزه به نقش سلامت و سعادت زنان دراین زمینه پرداختند.
مسوولان و کارشناسان هرمزگان در این همایش با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت این استان را زنان تشکیل می دهند، تصریح کردند: برای این که جامعه ای سالم، پویا و فعالی داشته باشیم نیاز است که سلامت روحی و روانی جامعه زنان مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

**تربیت نسل آیندگان برعهده زنان است
عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان در بحث تحکیم خانواده و نقش زنان گفت: برای این که بتوانیم بنیان محکمی در خانواده داشته باشیم، زنان و مادران در جامعه ما، نقش بی بدلیلی دارند.
اسحق ملکی ادامه داد: تربیت نسل آیندگان برعهده زنان است و نقش این قشر در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی بسیار مهم است.
وی بیان داشت: قبل از انقلاب این دیدگاه نسبت به زن بود که باید در خانه مشغول باشد و خانواده را مدیریت کند اما بعد از انقلاب این رویه تغییر پیدا کرده و فعالیت زنان در عرصه های علمی، اجتماعی و اقتصادی شاهد هستیم که البته این امر کافی نیست و باید بیشتر مشارکت داشته باشند.
این عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: مادران باسواد و زنان باسواد و با دانش در تربیت فرزندان و برخورد مسائل بهتر عمل خواهند کرد.
ملکی ادامه داد: هرچند رعایت شئونات اخلاقی متوجه زنان و مردان است اما نقش زنان در رعایت این امر بسیار مهم و بی بدیل است.

**نهاد خانواده زیربنا و سنگ بنای نهاد اجتماعی است
جامعه شناس هرمزگان به نهاد مقدس خانواده اشاره کرد وگفت: یکی کهن ترین و با ارزش ترین نهادهایی که در بین نهادهای اجتماعی از اهمیت خاصی برخوردار است، نهاد خانواده است.
ملکی افزود: امروزه نهاد خانواده به عنوان زیربنا و سنگ بنای نهاد اجتماعی است و اگر استحکام نظام خانواده دچار مشکل شود، آسیب های زیادی بوجود می آید.
وی ادامه داد: در جامعه غرب نیز خانواده به عنوان یک عنصر مهم تلقی شده و به پایداری نظام خانواده اقدام کرده اند، چرا که اگر به این امر توجه نشود هرج و مرج و بی نظمی در جامعه ایجاد می شود.

**ویژگی جمعیت کیفی و مطلوب
عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان به حوزه جمعیت پرداخت و گفت: جمعیت شناسی، علمی است که به مطالعه جمعیت های انسانی به لحاظ کمی و کیفی می پردازد.
ملکی ادامه داد: جمعیت شناسی در زمینه کمی به بحث آمار و سرشماری از افراد می پردازد اما در بحث کیفی بیشتر با علم ژنتیک و بهداشت بدنبال سالم سازی جمعیت است.
وی با پاسخ به این سئوال که چگونه می توان جمعیت مطلوب و کیفی داشته باشیم؟، گفت: یکی از سایست های جمعیتی در بحث جمعیت مطلوب، گرفتن آزمایش های ژنتیک و مشاوره قبل از ازدواج است که کشور در سال های اخیر قدم های موثری در این زمینه برداشته شده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان، بهبود نسل را از دیگر سیاست های جمعیت مطلوب دانست و در این راستا کشور ژاپن را مثال زد که در سال های اخیر با بهره گیری از علم تغذیه و بهداشت قبل و بعد از زایمان میانگین قد را افزایش داده است و بسیاری از کشورها نیز در این زمینه قدم های مثبتی برداشته اند
ملکی ادامه داد: یکی دیگر از سیاسیت هایی که باید در بحث جمعیت مطلوب و کیفی مورد توجه قرار گیرد، سیاست بهداشت روانی است که در کشور ما مورد مغفول مانده است.
وی گفت: باید در خصوص بهداشت روانی نیز در کشور زیاد کار شود تا جامعه ای سالم تر و پویاتر داشته باشیم و کمتر شاهد پرخاشگری در کف خیابان و بروز انحرافات اجتماعی، هرج و مرج و ناهنجاری ها باشیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان اظهار داشت: مهاجرت از سیاست های جمعیت مطلوب و کیفی و دولت موظف است در ارتباط با مهاجرت سیاست های مدون و آینده نگری داشته باشد که در این راستا اخیر طرح آمایش سرزمینی انجام شده است.
ملکی گفت: یکی از کارهای موفقی که در ایران به عنوان بزرگترین سیاست کیفی می توان یاد کنیم ریشه کنی فلج اطفال است، چرا که این امر جز شاخص هایی بوده که در سلامت جامعه موثر است و هر چه تعداد معلولان بیشتر باشد به مراتب مشکلات نیز بیشتر خواهد شد.
وی با اشاره به این که 40 تا 45 درصد ایرانی ها براساس نظرسنجی های صورت گرفته دچار مشکلات روحی و روانی هستند، گفت: هرچه سلامت روانی در جامعه افزایش یابد به همان میزان کارآیی افراد نیز افزایش می یابد و میزان پرخاشگری و خشونت نیز کاهش می یابد.
ملکی گفت: تعریف سازمان بهداشت جهانی از سلامت این است که فرد از لحاظ جسمانی و روحی و روانی سالم باشد.
وی یاد آور شد: می طلبد به نوعی سازمان ثبت احوال ارتباط بیشتری دستگاه ها که بیشتر با موضوع جمعیت و سلامت افراد در ارتباط هستند از جمله آموزش و پرورش، دانشگاه ها، تامین اجتماعی و علوم پزشکی ارتباط یابند تا از این نشست ها نتیجه علمی و عملی و کاربردی داشته باشیم.

** جامعه پوپا نتیجه وجود مادران سالم و آگاه
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری هرمزگان نیز گفت: مادران سالم، با نشاط و آگاه در پرورش و تربیت فرزندان سالم و همچنین جامعه ای پویا نقش تاثیرگذاری دارند.
حسین امیرتیموری افزود: کشور و جامعه ای می تواند حرفی برای گفتن داشته باشد و روی سعادت و خوشبختی را ببیند که دارای جمعیتی پویا و فعال و زنانی سالم باشد.
وی بیان داشت: با توجه به ظرفیتی که از بانوان در کشور وجود دارد باید بیش از پیش به این بخش توجه شود، زیرا جامعه ای که زنان سالم دارد به طور قطع آینده ای روشن خواهد داشت.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری هرمزگان اظهارداشت: از آن جایی که نصف جمعیت استان ما را زنان تشکیل می دهند و باتوجه به این ظرفیت باید در راستای سلامت روحی و روانی، اقتصادی و اجتماعی این قشر گام برداریم که یک خانواده فعال و پویا داشته باشیم.
وی با اشاره به نرخ جمعیت در کشور و استان گفت: در سال 1365 با توجه به این که زمان جنگ تحمیلی بود اما بیشترین میزان زاد و ولد را در کشور داشتیم اما بتدریج این روند جمعیتی کاهش یافته که باید کارشناسی و آسیب شناسی شود.
امیر تیموری گفت: مهاجرت روستاییان به شهر، باورهای دینی و مذهبی، شهرنشینی، کاهش ازدواج، بالارفتن سن ازدواج، تک فرزندی، معیشت و اقتصاد از مواردی هستند که در کاهش زاد و ولد و در نتیجه کاهش جمعیت بسیار تاگذار است.
وی یاد آورشد: هر چه بیشتر وارد زندگی شهری شدیم به دلیل شرایط و ضوابط زندگی شهری از جمله مسکن، آپارتمان نشینی، ترافیک، معیشت و اقتصاد میزان زاد و ولد و جمعیت کاهش پیدا کرده است.
این مسوول ادامه داد: در سال های اخیر آمار ازدواج نیز در کشور و به تبع آن در هرمزگان روند کاهشی داشته که این امر در کاهش زاد و ولد و در نتیجه کاهش جمعیت تاثیرگذار است.
امیرتیموری اضافه کرد: اگر به دنبال ایجاد جامعه ای فعال و آینده ی روشن برای کشور هستیم باید بدانیم که افزایش زاد و ولد و افزایش جمعیت، ازدواج و فرزندآوری بسیار تاثیرگذار خواهد بود و موجب بقا و دوام خانواده و جامعه می شود.
وی یا دآورشد: عمران و آبادانی روستاها، توجه به دغدغه زندگی شهرنشینی، توجه به سلامت جسمی و روحی زنان، اقتصاد و معیشت مردم خود می تواند نقش تاثیرگذاری در افزایش جمعیت داشته باشد.

**49 درصد از جمعیت هرمزگان را زنان تشکیل می دهند
مدیرکل ثبت احوال هرمزگان نیز در این همایش که با محوریت سلامت و سعادت زنان برگزار شد، گفت: 49 درصد برابر با 869 هزار و 601 نفر از جمیعت یک میلیون و 776 هزار و 415 نفری این استان را زنان تشکیل می دهند.
داوید صادقی افزود: به ازای هر 100 زن 104 نفر مرد در استان سکونت دارد که حدود 104 درصد از جمعیت را مردان تشکیل می دهند.
وی با اشاره به این که هرمزگان به لحاظ جمعیتی دومین استان جوان کشور است، بیان داشت: براساس سرشماری سال 95 نرخ رشد جمعیت هرمزگان 2/39 درصد و نرخ کشوری 1/24 درصد است.
مدیرکل ثبت احوال هرمزگان ادامه داد: جمعیت شهری استان 971 هزار و 822 نفر با 54 و 71 صدم درصد، جمعیت روستایی 802 هزار و 595 نفر با 45 و 17 صدم درصد و جمعیت غیرساکن نیز 2 هزار و 81 نفر با 12 صدم درصد است.
صادقی ادامه داد: جمعیت زیر 15 سال هرمزگان برابر با 528 هزار و 660 نفر با پوشش 29 و 8 دهم درصدی و جمعیت بالای 15 سال نیز یک میلیون و 247 هزار و 755 نفر با پوشش 70 درصدی است.
وی گفت: تعداد ولادت های ثبت شده در سال گذشته، 37 هزار و 934 واقعه است که نرخ ثبت ولادت حدود 21 و 2 دهم در هزار بوده است.
مدیرکل ثبت احوال هرمزگان ادامه داد: نرخ جمعیت در هرمزگان در سال های 96 و 97 حدود 7 و 1 دهم درصد کاهش داشته است.
صادقی اضافه کرد: با روند کاهش جمعیت در استان می طلبد اعضای شورای راهبردی جمعیت و ادارات مرتبط در این خصوص بشیتر در نشست های مختلف مطرح شود و راهکاری های لازم ارایه شود.
7195/6048

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سلامت زنان سعادت جامعه هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۳۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر

خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ اینستاگرام یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در حال حاضر شناخته می‌شود و کاربران آن رده‌های سنی مختلف در آن فعالیت می‌کنند. البته این محبوبیت چشمگیر همچنین باعث شده است تا اینستاگرام به پلتفرم مناسبی برای کلاهبرداری و اخاذی هم تبدیل شود.

یکی از روش‌های کلاهبرداری تشکیل کمپین کمک به نیازمندان و همچنین ایجاد گروه‌ها و کانال‌های خیریه در فضای مجازی با عناوین مختلف از قبیل کمک به کودکان بی‌سرپرست، مادرانه، تهیه جهیزیه برای خانواده‌های بی‌بضاعت، خرید دارو برای بیماران صعب‌العلاج و اینگونه موارد است که کمک به این گروه‌ها و سایت‌های ناشناسی که ادعای فعالیت در امور خیر می‌کنند و واریز پول به حساب آنها علاوه بر از دست رفتن مبالغ ارسالی، مشکلاتی برای افراد ایجاد می‌کند.

آزار و اذیت روحی و جسمی و اخاذی از زنان

فرد شیادی با راه اندازی پیچ مادرانه در اینستاگرام از زنان معمولاً بالای ۶۰ سال می‌خواست که وارد پیچ شوند و به بهانه کمک مالی برای امور خیریه و انجام نذورات و خیرات برای پدر و مادران آسمانی اخاذی می‌کرده است و که این موضوع باعث احساساتی شدن خانم‌ها و مشارکت و پرداخت مبلغی می‌شد.

یکی از زنان قربانی این شگرد اخاذی می‌گفت: بعد از واریز پول تماس گرفت که قرار است از خیرین که در از این کار خیر حمایت کردند و مشارکت داشتند تقدیر شود و هنگامی که خانم‌ها به آن مکان مشخص می‌روند آنها را با ون به جاده‌های خاکی اطراف بهشت زهرا (س) می‌برد و در آنجا این زنان را مورد ضرب و شتم قرار داده و بیهوش می‌کند و حتی یک زن که سابقه سکته مغزی داشت هم رحم نکرد و از پشت به سر او ضربه زد و بیهوش کرد. و هنگامی که به هوش می‌آیند با صحنه نامتعادلی از خودشان برخورد می‌کردند و اگر اعتراض هم می‌کردند آنها با جمله اینکه عکس و فیلم گرفته‌ام تهدید می‌کند که اگر مبلغ درخواستی پرداخت نکنیم عکس‌ها در شبکه‌های اجتماعی پخش می‌کند.

به حدی این موضوع باعث ایجاد رعب و وحشت می‌شد که برای حفظ آبروی خود مجبور به پرداخت مبالغ می‌شدند همچنین مرد شیاد زنان را مجبور می‌کرد که در تاریخ و ساعت مشخص در مکانی خاص حضور پیدا کنند و مبلغ روزانه را به صورت نقد به او بدهند و حتماً هم اصرار داشت که پول نقد تحویل دهیم و کارت نمی‌کشیدن تا اثری باقی نماند و گاهی اوقات هم ما را در آن آن مکان خاص که قرار قرارمی گذاشت زندانی می‌کرد از ۸ صبح تا ۸ شب و اجازه کوچک‌ترین حرکتی را هم نمی‌داد و چندین بار هم بیهوش می‌کرد.

ایجاد رعب و وحشت با شگردهای مختلف

قربانیان این ماجرا میگویند: علاوه بر این مرد شیاد ۲ خانم دیگر به نام‌های مستعار زهرا و ندا هم به این باند کمک می‌کردند که ادعای دعا نویسی و احضار روح داشتند و می‌گفتند که شما فلان مقدار طلا و پول دارید و باید به ما تحویل دهید تا عکس‌تان در شبکه‌های مجازی منتشر نکنیم.

این فرد با گروه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی با عنوان‌های اخلاقی شکل می‌داد اما بر عکس آن اعمال و موارد منافی با اخلاق انجام می‌داد. شگرد این مرد شیاد بی هوش کردن زن‌ها و گرفتن عکس و فیلم‌های نامناسب از آنها و تهدید کردن با همان عکس‌ها و طلب کردن طلا و جواهرات برای حفظ آبرو و عدم پخش تصاویر در شبکه‌های اجتماعی بود.

پول و طلاهایی که از زن اخاذی می‌کرد از برای خانواده‌اش خرج می‌کرد و به سفرهای مختلف می‌رفت و البته که همسرش هم همدستش بود.

علاوه بر اخاذی و دریافت پول و جواهرات قربانیان را مجبور به پخش مشروبات الکی و مواد مخدر هم می‌کرد. او همچنین لیستی از زنان متاهل‌ها و نوه‌دارها و اموال‌شان تهیه کرده بود.

متهم این ماجرا مردی ۴۳ ساله است که انکار می‌کند و می‌گوید من اخاذی نکرده‌ام و فقط یک پیچ اینستاگرامی عزاداری برای پدران و مادران مثل بقیه داشتم و شاکی‌ها دروغ می‌گویند و من اصلاً پولی از کسی نمی‌گرفتم اما افسر پرونده می‌گوید که است شیاد تا کنون ۵ شاکی داشته و بقیه هم شاکیان هم به مرور شکایت خود را ثبت خواهند کرد.

هشدار پلیس به شهروندان

سردار علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: همکاران من در پایگاه یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ به تازگی موفق به کشف پرونده اذیت و آزار و اخاذی از زنان شدند که نقطه شروع آن شبکه اجتماعی اینستاگرام بوده است.

وی افزود: فرد آزارگر با راه اندازی پیچ در اینستاگرام اقدام به جذب فالور کرده و در ادامه با اغفال اعضای پیچ آنان را در شرایط باج دهی قرار داده و حتی در مواردی به منظور به دست آوردن اندوخته‌های قربانیان آنان را مورد ضرب و شتم و آزار قرار داده است. برخی از این افراد برای مدت‌های زیادی در برابر آزار و استثمار روحی و جسمی خود سکوت کرده و تن به باج دهی به این فرد خبیث داده‌اند. این در حالی است که همکاران من به محض وصول اولین شکایت ظرف یک هفته متهم مورد نظر را شناسایی و دستگیر کردند.

سردار گودرزی بیان کرد: متأسفانه برخی افراد در برابر تهدید و اخاذی افراد آزارگر، تسلیم و سکوت را برگزیده و وارد چرخه باطل اخاذی و باج‌گیری می‌شوند و در نهایت پس از صدمات روحی و جسمی و مادی فراوان سرانجام تصمیم به شکایت از فرد آزارگر می‌گیرند در حالی که اگر در همان گام نخست تهدید و اخاذی، به جای ترس از فرد مجرم، به پلیس اعتماد می‌کردند خیلی زود از این گرداب و چرخه باطل نجات می‌یافتند.

فضای مجازی هیچ تفاوتی با دنیای واقعی ندارد

وی ادامه داد: در تعریف شبکه‌های اجتماعی آمده است: فضایی برای ارتباط با کسانی که می‌شناسید اما متأسفانه در جامعه ما به این شبکه‌ها به عنوان ابزار آشنایی با افراد غریبه نگاه می‌شود. شهروندان عزیز باید به خاطر داشته باشند که فضای مجازی هیچ تفاوتی با دنیای واقعی نداشته و شما تمام ملاحظاتی که در دنیای واقعی برای محافظت از خود و اعضای خانواده و حریم شخصی خود رعایت می‌کنید باید در ارتباطات مجازی خود نیز رعایت کنید.

رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: اینکه فردی در فضای مجازی فعالیت می‌کند و تعداد زیادی دنبال کننده دارد به معنای سلامت روان و پایبندی اخلاقی وی نمی‌باشد.از شکل دادن مراودات و ارتباطات اجتماعی بر اساس تابلو چشم‌نواز و ویترینی که فرد کلاهبردار و آزارگر برای اغفال شما به نمایش گذاشته است خودداری کنید.

وی افزود: شما در دنیای واقعی افراد را تقریباً به همانگونه که هستند مشاهده می‌کنید اما در شبکه‌های اجتماعی شما با تصویر گزینش شده و اغراق آمیزی که فرد برای فریب مخاطب به نمایش گذاشته است روبرو هستید.

سردار گودرزی گفت: از آنجا که بسیاری از افراد به دلیل ترس از آبروریزی و قضاوت نزدیکان و اعضای خانواده به جای شکایت تن به باج دهی می‌دهند از خانواده‌ها می‌خواهم تا پشتیبان و حامی یکدیگر بوده و این اطمینان خاطر را به عزیزان خود بدهند که در برابر هر فرد غریبه و آزارگری از فرد قربانی حمایت می‌کنند و او را در این مسیر تنها نمی‌گذارند.

رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: کارآگاهان پلیس آگاهی با کشف پرونده‌های متعدد در این سال‌ها ثابت کرده‌اند که هرگز در برابر تضییع حقوق شهروندان بی تفاوت نبوده و با هوشمندی در اسرع وقت مجرمان را تسلیم دستگاه قضا می‌کنند. اما شیرین‌تر از کشف پرونده‌ها، پیشگیری از وقوع جرایم تلخی از این دست است. لذا از همه شهروندان به ویژه زنان سربلند سرزمینم می‌خواهم تا با رعایت نکات خود مراقبتی مانع از وقوع این اتفاقات ناگوار شوند.

کد خبر 6087661

دیگر خبرها

  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • جمعیت سالم عامل اقتدار هر کشور است
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • آغاز به کار همایش دانشگاه دوستدار سلامت خانواده در قم
  • برگزاری جشن سلامت با نمایش عروسک‌های دادا و کاکا+عکس
  • برگزاری جشن سلامت با نمایش عروسک‌های دادا و کاکا
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • اجرای طرح سلامت خانواده در هرمزگان+عکس وفیلم
  • اجرای طرح سلامت خانواده در هرمزگان