Web Analytics Made Easy - Statcounter

«یلدا»، «عود»، «جشن مهرگان»، «مینیاتور»، «زیارت تادئوس» و «جنگل‌های هیرکانی» به یونسکو فرستاده شدند تا با تائید کارشناسان یونسکو و بررسی مشکلات آن‌ها پرونده‌های نهایی برای ثبت جهانی در ۲۰۱۹ معرفی شوند.

به گزارش ایسنا، محمد حسن طالبیان دوشنبه ۳۰ اردیبهشت در نشست خبری روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی که در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، به پرونده‌های ثبتی ایران در حوزه‌های میراث ملموس و ناملموس در یونسکو اشاره کرد و گفت: در بخش میراث ناملموس پنچ پرونده آماده برای ثبت در فهرست میراث جهانی در دستور کار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرونده «یلدا» به صورت مستقل، پرونده «عود» به صورت مشترک با سوریه، پرونده «جشن مهرگان» به صورت مشترک با کشور تاجیکستان، پرونده‌ی «مینیاتور» با کشورهای ترک‌زبان و «زیارت تادئوس مقدس» با همراهی کشور ارمنستان تهیه و قبل از نوروز به یونسکو فرستاده شدند تا با بررسی کارشناسان یونسکو نقاط قوت و ضعف پرونده‌ها اعلام و در صورت نیاز به تکمیل به ایران برگشت داده شوند.

پرونده‌ای که بعد از ۱۴ سال، مستقل به یونسکو رفت

او با بیان این‌که پرونده «جنگل‌های هیرکانی» نیز همراه با دیگر پرونده‌ها برای ارائه در اجلاس میراث تاریخی قبل از نوروز به یونسکو ارائه شده است، ادامه داد: این جنگل‌ها در محدوده‌ی چهار استان مازندران، ایلام، گلستان و سمنان قرار گرفته‌اند که قرار است تیرماه سال جاری در اجلاس میراث جهانی در باکو ارائه و بررسی شود.

طالبیان با اشاره به این‌که احتمال وجود چالش‌هایی در خصوص ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی، وجود دارد، توضیح داد: در سال ۲۰۰۵ کشور آذربایجان برای نخستین بار پرونده جنگل‌های هیرکانی را به یونسکو ارائه داد که با اعتراض ایران، پرونده رد شد، چون ۹۵ درصد این جنگل‌ها در خاک ایران قرار دارند، در نهایت قرار شد این پرونده در قالب پرونده‌ای مشترک به نام ایران و آذربایجان در فهرست میراث فرهنگی ثبت شوند که تحقق آن نیز در سال‌های گذشته با مشکلاتی روبه‌رو شد، تا اجلاس ۲۰۱۹ که ایران پرونده جنگل‌های هیرکانی را به صورت مستقل به یونسکو ارائه داده است.

او اضافه کرد: با توجه به این‌که توجه و تاکید جهان و کارشناسان داخلی ما به ثبت جنگل‌های هیرکانی معطوف شده، موضوعات مطرح شده ثبت پرونده هیرکانی را در یونسکو مدنظر قرار دادیم. در سال‌های گذشته در جنگل‌های هیرکانی شاهد ویلاسازی و دست‌اندازی‌های مختلف بودیم، بنابراین حفاظت از آنچه که باقی مانده برای ما اهمیت زیادی دارد.

وی همچنین درباره‌ی چالش‌های فنی که در پرونده ثبت جهانی هیرکانی وجود دارد، اظهار کرد: ما به موضوعات فنی این پرونده ایمان داریم، در نهایت نظر جهانی در ثبت جنگل‌های هیرکانی مهم است. می‌توان گفت اگر چالش بین کشوری که در حوزه ایران و آذربایجان وجود دارد حل شود، مشکلی برای ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی نخواهیم داشت.

به گفته‌ی وی، بعد از جنگل‌های هیرکانی، پرونده راه‌آهن برای اجلاس سال ۲۰۲۰ به یونسکو ارائه می‌شود.

هیأت امنایی شدن ۲۰ پایگاه ملی در کشور

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی در ادامه از هیئت امنایی شدن ۲۰ پایگاه، بنا و محوطه‌ی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی خبر داد و گفت: از این به بعد تخت جمشید، پاسارگاد، حافظیه، سعدیه، سعدآباد، نیاوران، باغ فین، موزه ملی، طوس، میدان امام و کاخ گلستان به صورت هیئت امنایی اداره می‌شوند.

وی همچنین از انجام اقدامات لازم برای هیأت امنایی کردن هشت پایگاه میراثی دیگر در اختیار سازمان میراث فرهنگی خبر داد که قرار است به زودی اجرایی شوند.

تفاهم نامه‌ی شیرازی‌ها با سه ارگان مختلف

او از مهمترین این برنامه‌ها را امضای تفاهم‌نامه بین اداره کل میراث فرهنگی استان فارس با سه ارگان صداوسیما، اداره کل اوقاف و سازمان نظام مهندسی استان دانست.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به شعار امسال ایکوم که به «آینده سنت»، ادامه داد: مسیر آینده پایدار از گذشته می‌گذرد و اگر نتوانیم گذشته را بشناسیم نخواهیم دانست که آینده به کجا می‌رود.

طالبیان همچنین با اشاره به اینکه ایجاد موزه‌های بزرگ با مشکلات مالی متعددی نیز همراه است، گفت: در سال‌های گذشته توانستیم موزه دوران اسلامی و موزه بزرگ مشهد را به بهره‌برداری برسانیم، موزه مفاخر فارس نیز با فعالیت بخش خصوصی در جریان بهره‌برداری قرار می‌گیرد، همچنین موزه فرش و موزه یزد در اولویت بهره‌برداری قرار دارند موزه یاسوج نیز در آخرین مراحل خود به سر می‌برد و تا سه ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: يونسكو پرونده ثبت جهانی جنگل های هیرکانی ثبت جهانی میراث ناملموس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۳۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل بیش از ۶ هزار پرونده قاچاق چوب / ۲۲ هزار هکتار از اراضی ملی خلع ید شد

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به موضوع مقابله با قاچاقچیان چوب، گفت: در این راستا شش هزار و ۱۲۱ پرونده در این رابطه تشکیل شده و در این راستا ۹۱ هزار و ۸۹۸ اصله چوب کشف شده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، علی ملکی آهنگران امروز دوشنبه در سخنانی با بیان اینکه در سال گذشته ۶۷ هزار و ۱۳۱ تماس از سوی مردم با سامانه ۱۳۹ و ۱۵۰۴ داشته ایم، اظهار داشت: با این اوصاف برای هر تماسی که از مردم دریافت می‌کنیم، یک عملیات اجرایی انجام می‌دهیم، واحد گشت برای بررسی و اقدام اجرایی اعزام می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ۳۳ هزار و ۵۳۶ پرونده قضائی طی سال گذشته در کشور تشکیل شده است، عنوان کرد: در این راستا پنج هزار و ۸۳۷ نفر نیز از مجرمان و متعرضان به عرصه‌های طبیعی، جنگل‌ها و مراتع دستگیر و به مقامات قضائی معرفی شده‌اند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، بیان داشت: سه هزار و ۸۳۸ دستگاه خودرو از متخلفان طی سال گذشته توقیف و هزار و ۳۱۳ دستگاه تجهیزات قطع درخت در کشور توقیف شده است.

ملکی آهنگران با اشاره به موضوع تعرض به عرصه‌ها و زمین‌های جز منابع طبیعی، افزود: ۲۲ هزار و ۳۷۰ هکتار از اراضی ملی خلع ید و به بیت المال بازگردانده شده است.

وی با بیان اینکه همچنین طی سال گذشته از تصرف هشت هزار و ۷۰۲ هکتار از اراضی ملی کشور پیشگیری شده است، ادامه داد: ۱۷ هزار و ۴۷۸ پرونده با مساحت ۴۵ هزار و ۳۱۱ هکتار در راستای تخریب و تصرف اراضی ملی تشکیل شده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، بیان داشت: در برخورد با متخلفان، تخریب و تصرف اراضی ملی، کشت گیاهان ممنوعه و… هیچ گونه اغماضی و چشم پوشی نداریم و با قدرت برابر قانون در این راستا برخورد می‌کنیم، به خصوص کسانی که دارای سوابق کیفری متعدد هستند و گاهاً به صورت باندی فعالیت می‌کنند.

ملکی آهنگران با تاکید بر اینکه متأسفانه در سال گذشته از لحاظ تعداد آتش سوزی در جنگل‌ها ۸۲ درصد و به لحاظ مساحت ۳۵۳ درصد افزایش داشته است، افزود: به جز تعداد اندکی از آتش سوزی‌ها که عمدی بودند، بقیه به دلیل سهل انگاری افراد در جنگل‌ها و مراتع صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه باید در این راستا فرهنگ سازی صورت گیرد و افراد این آگاهی و دانش را داشته باشند که این عرصه‌ها و جنگل‌های طبیعی متعلق به همه و آیندگان است و باید آن را حفظ کرد، افزود: در سال گذشته ۴۲ نفر از نیرو‌های حفاظتی و پنج نفر از نیرو‌های مردمی در مقابله با متخلفان و متعرضان به جنگل‌ها و مراتع مصدوم شدند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه با اشاره به موضوع مقابله با قاچاقچیان چوب، گفت: در این راستا شش هزار و ۱۲۱ پرونده در این رابطه تشکیل شده و در این راستا ۹۱ هزار و ۸۹۸ اصله چوب کشف شده است.

ملکی آهنگران، ادامه داد: همچنین در سال گذشته ۵۰۲ پرونده در رابطه با کوره‌های غیر مجاز و زغال در کشور تشکیل شده، هزار و ۲۴ کوره زغال در این راستا تخریب و جمع آوری شده است.

دیگر خبرها

  • موزه‌های قلعه چالشتر پررونق‌ترین موزه در چهارمحال و بختیاری
  • گلایه‌های نماینده ولی فقیه از تخریب جنگل در مازندران
  • خبر خوش برای علاقمندان به تهرانگردی |‌ سردر باغ ملی بازگشایی می‌ شود
  • تشکیل بیش از ۶ هزار پرونده قاچاق چوب / ۲۲ هزار هکتار از اراضی ملی خلع ید شد
  • ثبت ۲۵ اثر استان اردبیل در فهرست آثار ملی کشور و یک اثر در فهرست آثار جهانی
  • تشکیل بیش از ۶۰۰۰ پرونده قاچاق چوب
  • تشکیل بیش از ۱۰۰۰ پرونده قاچاق چوب
  • اعلام لیست نهایی شمسایی برای جام ملت‌آسیا
  • لیست نهایی تیم ملی فوتسال برای جام ملت‌های آسیا اعلام شد
  • موزه ملی فین کاشان ارتقا می‌یابد