Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تمامی بیمارستان های کشور در اجرای پویش ملی کنترل فشار خون بالا اعلام آمادگی کرده اند و بیش از 900 بیمارستان آماده ارائه خدمات تخصصی تر در سطوح 2 و 3 به بیماران شناسایی شده در این طرح هستند.

به گزارش وزارت بهداشت، قاسم جان بابایی روز دوشنبه در جلسه کارگروه اجرایی بسیج ملی کنترل فشار خون در معاونت درمان، افزود: آموزش و شناسایی افراد مبتلا به فشار خون بالا جهت پیشگیری از عوارض ناشی از این بیماری یکی از اهداف اصلی این پویش ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: دستورالعمل اجرایی این پویش ابلاغ شده است و بر اساس آن تمامی دانشگاه های علوم پزشکی سطح کشور موظف به شناسایی و ارائه لیستی از مراکز آماده ارائه خدمت و افراد کلیدی به عنوان نماینده دانشگاه شده اند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، افراد دارای فشار خون بالای 14 روی 9 به عنوان افراد مشکوک شناسایی و به پزشک ارجاع داده خواهند شد. همچنین در این طرح بر اساس سوالات مطرح شده در تکمیل فرم مشخصات، علاوه بر شناسایی افراد با فشار خون بالا، اطلاعات مهم دیگری همچون بیماری های زمینه ای و گروه های سنی مختلف نیز ثبت شده و تمامی امکانات به منظور پیگیری های درمانی بعدی فراهم خواهد شد.
این جلسه با حضور نمایندگان معاونت درمان، معاونت بهداشت، معاونت پرستاری، سازمان غذا و دارو و سازمان اورژانس کشور برگزار و قرار شد لیست هایی از شیفت های پرستاران هر مرکز، نمایندگان دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان ها، داروخانه های خصوصی سطح کشور و نیز همکاران اورژانس با توجه به ظرفیت موجود در این سازمان شناسایی و برای جمع بندی به ستاد اجرایی معاونت درمان تحویل داده شود.
فاز اول بسیج ملی کنترل فشار خون از 27 اردیبهشت ماه با هدف اطلاع رسانی و آموزش آغاز شده و فاز اجرایی آن از 17 خرداد امسال عملیاتی خواهد شد.
بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، در سال 1395 به طور متوسط 22 درصد زنان و 21 درصد مردان ایرانی مبتلا به فشار خون بالا بوده اند. همچنین گروه سنی 55 تا 69 سال نیز بیش از 50 درصد دچار عارضه فشار خون بالا بودند که برآوردها حاکی از آن است که حدود 60 درصد مبتلایان به فشار خون بالا از این مساله آگاهی ندارند.
بر اساس برآوردهای انجام شده در ایران 97 هزار نفر در سال 1396 در اثر بیماری های مرتبط با فشارخون بالا جان خود را از دست داده اند.
اجتمام*9482*1193

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي وزارت بهداشت كنترل فشار خون جان بابايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۳۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن

گاهی اوقات به دلیل بروز یکسری مشکلات در سر ، ممکن است که در آن قسمت احساس فشار و سنگینی داشته باشیم که این احساسات از خفیف تا شدید متغیر هستند . هر مشکلی در سر که باعث ایجاد فشار در داخل سر شود برای ما خطرناک نخواهد بود.

به گزارش نمناک، شایع ترین مشکلی که باعث فشار داخل سر می شود سردرد های تنشی است که بر سینوس ها و عفونت گوش تاثیرگذار است. فشار غیر طبیعی یا شدید داخل سر بعضی اوقات نشان دهنده یک وضعیت پزشکی جدی مانند تومور مغزی و یا آنوریسم می باشد اما با این وجود چنین مشکلاتی در نتیجه فشار داخل سر نادر هستند.

فشار در قسمت های مختلف سر نشانه چیست ؟

دانستن محل دقیق درد به پزشک در تشخیص بهتر او کمک می کند . برخی دلایل احتمالی فشار داخل سر و قسمت هایی که درگیر می کند ، عبارتند از:

اگر فشار در تمام قسمت های سر باشد به علت ضربه مغزی، آسیب دیدگی و سردرد های تنشی است. اگر فشار در بالای سر باشد به علت سردرد های تنشی است. اگر فشار در جلوی سر و یا پیشانی باشد به علت سردرد های سینوسی و تنشی است. اگر فشار در صورت ، چانه و فک باشد به علت سردرد های سینوسی، تنشی و مشکلات دندانی است. اگر فشار درچشم ها و ابروها باشد علت آن سردرد های سینوسی است. اگر فشار در گوش ها و شقیقه ها باشد علت آن مشکلات گوش و دندانی ، سردردهای سینوسی و تنشی است. اگر فشار در یک طرف سر باشد علت آن مشکلات گوش و دندان و میگرن است. اگر فشار در پشت سر و یا گردن باشد علت آن ضربه مغزی ، آسیب دیدگی ، مشکلات دندان و سردرد های تنشی است. دلایل احساس فشار داخل سر چیست ؟

فشار داخل سر به علل مختلفی بستگی دارد اما سردرد های تنشی و سینوسی از شایع ترین علل ها می باشند.

1. سردرد های تنشی :

درد ناشی از سردرد های تنشی عموما از خفیف تا شدید متغیر هستند . برخی از افراد درد آن را شبیه یک نوار کشی که به دور سر محکم بسته شده است و به سر فشار وارد می کند ، توصیف می کنند.

سردرد های تنشی از رایج ترین سردرد ها می باشند و حدود 42 درصد از افراد در طول زندگی آن را تجربه خواهند کرد ، با این حال علت آن به خوبی شناخته نشده است . از علل این سردرد می توان به استرس، اضطراب ، افسردگی و وضعیت بدنی ضعیف اشاره کرد.

2. سردرد های سینوسی و سایر مشکلات سینوس ها :

این سردرد ها براثر فشاری مداوم در پیشانی، گونه ها، بینی ، فک و یا گوش رخ می دهند که ممکن است شخص علائم مختلفی از جمله کیپ شدن بینی را تجربه کند.

سینوس ها حفره های متصلی در پشت پیشانی ، چشم ها ، گونه ها و بینی هستند و هنگامی که ملتهب شوند مخاط اضافی ایجاد می کنند که باعث ایجاد فشار در سر خواهند شد . علت سردرد های سینوسی، آلرژی، سرماخوردگی ، آنفولانزا و عفونت های سینوسی ( سینوسیت) می باشد.

3. میگرن :

درد میگرن معمولا به دردی ضربان دار تلقی می شود که عموما باعث تیر کشیدن در سر نیز می شود . میگرن در یک طرف سر اتفاق میفتد و می تواند آنقدر شدید باشد که فرد را ناتوان از انجام هرفعالیتی کند و اغلب با تهوع ، استفراغ و حساسیت به نور همراه است.

میگرن یک سردرد متداول در بین مردم می باشد که در ابتدای نوجوانی و یا جوانی ظاهر می شود و تمایل به تشدید و یا به اصطلاح عود دارد . میگرن اغلب شامل علائم هشدار دهنده نیز می باشد . دلیل اصلی میگرن ناشناخته است اما فاکتور های ژنتیکی و محیطی در آن دخالت دارد.

4. مشکلات گوش :

فشاری کسل کننده اما مداوم که در شقیقه ها، گوش ها، فک و یا یک طرف سر به وجود میاید و می تواند یک طرف و یا دو طرف سر را تحت تاثیر قرار دهد . عفونت و گرفتگی گوش از جمله مشکلات شایع گوش هستند که می توانند فشاری را داخل سر ایجاد کنند.

از علل گرفتگی گوش میتوان به فشار جوی داخل گوش ، عفونت گوش ، انسداد مخاط گوش ، عفونت گوش داخلی ، عفونت گوش بیرونی (در شناگران) و پارگی پرده گوش اشاره کرد.

5. سردرد های دیگر :

احساس فشار ، ضربان و تیر کشیدن در یک طرف و یا تمام سر که همراه درد چشم نیز باشد احساساتی است که حین سردرد تجربه می شوند. بیشتر افراد در هر سنی سردرد را تجربه می کنند.

صدها نوع سردرد وجود دارد از جمله آنها سردرد های خوشه ای ، بازگشتی ، کافئینی و.... است . سردرد ها بر اثر طیف وسیعی از عوامل ایجاد می شوند که برخی از آن ها نشان دهنده یک وضعیت مهم پزشکی هستند. درحالی که برخی دیگر علامت یک بیماری دیگر می باشند.

6. ضربه مغزی و آسیب دیدگی سر :

احساس فشار خفیفی در سر که مرتبط با سردرگمی ، حالت تهوع و سرگیجه می باشد . ضربه مغزی یک صدمه خفیف در سر است و هنگامی رخ می دهد که مغز حین یک مشکل ، لرزش و یا تکان داشته باشد.

این ضربه بر فعالیت های مغز تاثیر می گذارد و در حقیقت سلول های مغز آسیب خواهند دید و علت آن هم صدمه ناگهانی به سر و ضربه زدن به آن است که باعث می شود فرد ضربه مغزی شود ، این شرایط بیشتر حین سقوط ، تصادفات رانندگی و صدمات ورزشی اتفاق خواهد افتاد.

7. تومور مغزی :

با وجود تومور مغزی فشار سنگینی در سر و گردن احساس می شود که باعث سردرد های شدیدی خواهد شد . این سردرد ها اغلب با مشکلاتی در حافظه ، بینایی و راه رفتن همراه هستند.

تومور مغزی به علت رشد و تکثیر بیش از حد سلول های مغز رخ می دهد در نتیجه یک توده غیر طبیعی را در مغز تشکیل می دهند . تومور های مغزی می توانند خوش خیم (غیر سرطانی ) و یا بد خیم ( سرطانی) باشند . آن ها ممکن است در مغز تشکیل شوند (تومور های اولیه) و به قسمت های دیگری از بدن جریان یابند (تومورهای ثانویه).

8. آنوریسم مغزی :

درد شدیدی که ناگهان در سر احساس شود نشان دهنده ابتلا به آنوریسم مغزی است و افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند آن را بدترین نوع سردرد در زندگی خود توصیف می کنند.

آنوریسم مغز یک برآمدگی در رگ خونی مغز است که فشار بیش از حد به سر باعث پارگی و خونریزی آن خواهد شد . علل آنوریسم مغزی به خوبی درک نشده است اما عواملی چون فشار خون بالا، سیگار کشیدن و بالا رفتن سن در آن دخیل هستند.

9. دیگر شرایط :

بعضی از شرایط نیز باعث فشار در سر می شوند که عبارتند از:

کم آبی بدن و یا گرسنگی عفونت دندان ویا مشکلات دندان پزشکی خستگی و یا مصرف داروهای که باعث بی حالی شود. فشار خون بالا عفونت هایی مانند مننژیت و آنسفالیت فشار در عضلات سر و گردن سکته و یا حمله های ایسمیک مغزی چه عوامل دیگری باعث فشار داخل سر می شود؟

بعضی اوقات فشار داخل سر خود به خود رخ می دهد اما ممکن است با علائم دیگری نیز همراه باشد که برخی از آنها عبارتند از :

1. فشار در گوش و سر:

فشار در گوش و سر می تواند به علت عفونت گوش ، انسداد مخاط گوش و عفونت های دندانی باشد.

2. فشار در سر و احساس سرگیجه :

سرگیجه به همراه احساس فشار در سر به علت مواردی چون :واکنش های آلرژیک، ضربه مغزی و یا آسیب دیدگی سر، کمبود آب بدن، گرما زدگی، فشار خون بالا، عفونت، میگرن، حمله های ناگهانی و هول کردن باشد.

3. فشار در سر و اضطراب :

سردرد های تنشی معمولا به اضطراب و استرس مربوط می شوند.

4. فشار در سر و گردن :

گاهی اوقات اعصاب و ماهیچه های گردن باعث ایجاد فشار داخل سر می شوند که این فشار باعث سردرد های تنشی و میگرن خواهد شد.

5. فشار در سر و چشم :

فشار در سر و چشم می تواند نشانه آلرژی، عفونت سینوسی و فشار در چشم باشد. میگرن و سردرد های دیگر نیز در این فشار نقش دارند.

درمان های خانگی فشار های داخل سر :

بعضی از این فشار های داخل سر به درمان های پزشکی نیاز ندارند و درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی می تواند به بهبود آن ها کمک کند . سردرد های تنشی با استرس، خواب ناکافی ، افسردگی و اضطراب همراه هستند.

گاهی اوقات خانم ها نیز در دوران قاعدگی این سردرد ها را تجربه می کنند. در ادامه به معرفی راهکار هایی برای تسکین این سردرد های مزمن می پردازیم:

استرس خود را کاهش دهید. برای انجام فعالیت های آرامش بخش مانند حمام گرم ، مطالعه کردن و انجام ورزش های کششی زمان بیشتری صرف کنید. حالت درست بدنتان را حفظ کنید تا از تنش عضلات خودداری کنید. به اندازه کافی بخوابید. عضلاتی که درد دارند را با کمپرس سرد و گرم تسکین بخشید. از داروهای مسکنی چون آسپرین ، ناپروکسن و ایبوپروفن استفاده کنید. چه زمان به پزشک مراجعه کنیم ؟ هنگامی که در هفته بطور مکرر مجبور هستید برای تسکین فشار داخل سر از داروهای مسکن استفاده کنید. هنگامی که فشار داخل سر طولانی مدت و شدید شود. هنگامی که فعالیت های روزانه را مختل کند.

دراین شرایط بسته به علت و درمان آن ممکن است به پزشک متخصص مغز و اعصاب و یا گوش ، حلق و بینی ارجاع داده شوید.

هنگامی که این سردرد های تنشی به طور مکرر رخ دهند پزشک داروی ضدافسردگی، ضد تشنج و شل کننده عضلات را تجویز می کند.

هنگامی که علت فشار داخل سر مشخص نباشد پزشک سی تی اسکن و یا ام آر ای را برای تشخیص بهتر توصیه می کند.

تغییرات سبک زندگی و داروهای خانگی نیز در درمان سردرد های تنشی موثر هستند و همچنین انجام طب سوزنی ، ماساژ، آروماتراپی و بیوفیدبک نیز بی تاثیر نخواهند بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • اجرای طرح تشدید کنترل کیفی آب و کیفیت مواد غذایی در اهواز
  • علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن
  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی بیمارستان شهدای ملکشاهی
  • اجرای دو طرح حوزه بهداشت و درمان بردسکن
  • انجام ۱۸۰ هزار عمل جراحی در تعطیلات نوروز
  • مجلس با ارسال گزارش کمیسیون بهداشت به قوه قضاییه مخالفت کرد
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد