Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@13:42:48 GMT

معاون شهردار: سرانه فرهنگی قم نامطلوب است

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۳۹۸۵

معاون شهردار: سرانه فرهنگی قم نامطلوب است

قم- ایرنا - معاون برنامه ریزی وسرمایه انسانی شهرداری قم، سرانه فرهنگی قم را بسیار نامطلوب دانست و گفت: به دلیل کمبود زیرساخت های فرهنگی ، کمترین شاخص های شهری قم بر اساس خروجی نرم افزار بازخورد راهبردی با 34 درصد مربوط به مسائل اجتماعی و فرهنگی است.

به گزارش ایرنا، محسن رنجبر روز دوشنبه در نود و هفتمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم در ساختمان شهید باکری، با اشاره به برنامه سند راهبردی 1414 شهرداری قم افزود:حمل و نقل و ترافیک؛ ایمنی و مدیریت بحران؛ اجتماعی و فرهنگی؛ معماری و شهرسازی، خدمات شهری و همچنین ارتقای و توسعه مدیریت منابع و هوشمند سازی شهری مهمترین وظایف شهرداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ایمنی و مدیریت بحران را دارای بالاترین و موضوع فرهنگی و اجتماعی را پایین ترین شاخص شهری قم تا پایان آذر ماه 97 اعلام کرد و افزود: در حال حاضر سال سوم برنامه پنج ساله اول شهرداری بر اساس این سند راهبردی قرار داریم که بودجه سال 98 بر این اساس تدوین شده است.
وی ادامه داد: قم از معدود شهرهایی است که از نظر تعداد ایستگاه های آتش نشانی به سطح استاندارد رسیده است اما بالاترین شاخص شهری قم بر اساس خروجی نرم افزار مدیریت شهری مربوط به مسائل ایمنی و مدیریت بحران است.
رنجبر با اشاره به آمار تلفات ناشی از تصادفات در قم افزود: تعداد تلفات ثبت شده تصادفات دراین شهر به ازای هر 100 هزار تن، 18 تن اعلام شده،این در حالی است که میانگین تصادفات در کشور 4 تن است که این آمار بالای تلفات تصادفات جای نگرانی دارد.
معاون شهرداری قم، بااشاره به خروجی نرم افزار بازخورد راهبردی عملکرد شهرداری قم گفت: بر اساس خروجی این نرم افزار، تا پایان آذر ماه 97، 50 درصد از هدف گذاری ها تعریف شده در این سند، محقق شده است.
رنجبر با بیان اینکه 818 راهبرد و 11 هدف اصلی در سند چشم انداز شهرداری قم تعریف شده است گفت: سیستم کنترل پروژه از پیشرفت 68 درصد طرح های در دستور کار شهرداری قم تا پایان آذر 97 را نشان می دهد.
معاون برنامه ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم، اظهار داشت: سامانه بازخورد راهبردی، امکان بررسی آخرین وضعیت طرح ها، اهدف و راهبردها سند چشم انداز 1414 قم را فراهم می کند که خروجی های این نرم افزار در مدیریت شهری قم می تواند کمک بسیاری کند.
رنجبر، ادامه داد: بر اساس بخشنامه جدید وزارت کشور، بودجه 99 شهرداری ها باید از مدل سنتی به بودجه بر اساس عملکرد تغییر یابد که در بودجه سال آینده شهرداری قم این موضوع اعمال می شود.
رنجبر با اشاره به اقدام های صورت گرفته برای ارتقای فضای سبز شهری اظهار داشت: تعداد روزهای پاک قم تا پایان آذر ماه 1397، 127 روز بوده، این در حالی است که هدف گذاری ما رسیدن به 225 روز هوای پاک تا پایان سال 1400 است.
وی بیان کرد: قم تا انتهای آذر 1397، به ازای هر نفر 4.63 مترمربع پارک درون شهری دارا بوده که این رقم در مقایسه با سایر کلانشهرها که 6.8 مترمربع برای هر نفر است، به 65 درصد از اهداف خود در این زمینه دست یافته است.
وی با بیان اینکه 137 اقدام برای حفاظت و توسعه فضای سبز تعرف شده است گفت: تحقق پیشرفت فیزیکی طرح های از جمله احداث بوستان های مختلف در سطح شهر به صورت مستمر پایش و در سامانه ثبت می شود که این موضوع امکان پیگیری و بازخورد این طرح ها را ممکن می کند.
رنجبر، ادامه داد: بر اساس چشم انداز پنج ساله تعریف شده شهرداری قم تا سال 1400، تفکیک از مبدا زباله های شهری قم به 30 درصد افزایش پیدا می کند.
وی اظهار داشت: 38 درصد اهداف تعریف شده سند چشم انداز در حوزه روان، متعادل و سالم سازی عبور و مرور شهری تا پایان آذر ماه 97 محقق شده است ضمن اینکه بستر سازی برای این موضوع بیش از 70 درصد بوده است.
معاون برنامه ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم، گفت: 280 اتوبوس از 370 اتوبوس موجود قم تا پایان آذر ماه 97 فرسوده بوده است که وضعیت این شهر در این زمینه بسیار ضعیف بوده است.
رنجبر ادامه داد: 2 میلیون و 527 هزار و 958 سفر درون شهری در ماه در شهر قم ثبت شده است که این رقم 47 درصد در مقایسه با کلانشهرهای دیگر است که باید نسبت به بررسی و مطالعات بیشتر در این زمینه توجه جدی تر شود تا استفاده از حمل و نقل عمومی در این شهر افزایش یابد.
وی اظهار داشت: بر اساس چشم انداز راهبردی 1414 شهرداری قم، می بایست تا آذرماه 97، 3.5 کیلومتر از خط یک متروی قم به بهره برداری می رسید که این موضوع به دلیل تحریم ها محقق نشد.
معاون برنامه ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم، افزود: تعداد ناوگان تاکسیرانی درون شهری قم پنج هزار و 714 تاکسی است که به ازای هر نفر جمعیت 4.5 تاکسی است که نسبت به سایر کلانشهرها از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است.
7404/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي شهرداري قم سرانه فرهنگي قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۳۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم تعیین تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه

نادر نوروزی شهردار کرمانشاه در حاشیه نشست با اعضای شورای شهر در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بودجه شهرداری کرمانشاه در سال گذشته ۴۵۵۰ میلیارد تومان بوده است، گفت : این بودجه در شورای شهر مصوب شد و همانند سایر شهر‌ها کل بودجه محقق نخواهد شد.

وی با بیان اینکه بخشی از بودجه به صورت نقدی و غیرنقدی محقق شد، عنوان کرد: این بودجه برای فعالیت‌های عمرانی، فرهنگی، خدمات شهری و امور داخلی شهرداری مصرف شده است.

نوروزی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۳۰ هزار تن و در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۵۰ هزار تن آسفالت در شهر کرمانشاه اجرا شده است، گفت: برنامه آسفالت کرمانشاه پنج ساله تنظیم شده که هر سال ۲۰ درصد اجرا شود و بیش از ۲۰۰۰ کوچه و ۳۰۰ خیابان اصلی روکش آسفالت و لکه‌گیری انجام شده است.

وی بیان کرد: برخلاف ادعای برخی از اعضای شورای شهر اعتبار پروژه‌های عمرانی به طور کامل هزینه شده و درخواست افزایش آن را داریم، اما بودجه عمرانی با دریافت از سرفصل‌های دیگر افزایش یافته است و این ادعا‌ها ناشی از عدم آگاهی یا داشتن اطلاعات اشتباه است.

وی افزود: در زمینه برنامه‌های فرهنگی تمام بودجه مصرف نشده و بودجه تعریف شده ۲۲ میلیارد تومان بوده که ۱۳ میلیارد تومان هزینه شده و با توجه به تردد زائران اربعین و شهر خلاق و مراسم مختلف جشنواره‌های مختلفی در سال گذشته اجرا شد.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه برنامه‌های فرهنگی گسترده‌تری برای امسال در نظر گرفته شده و درخواست ما افزایش بودجه فرهنگی است، عنوان کرد: بودجه فرهنگی باید پنج درصد بودجه کل باشد در حالی که بودجه پیشنهادی برای امسال ۶۸۰۰ میلیارد تومان بوده و شورای اسلامی شهر آن را به ۶۳۰۰ میلیارد تومان تقلیل داده است.

وی با بیان اینکه بودجه فرهنگی شهر کرمانشاه بسیار محدود است، گفت: بودجه فرهنگی شهر اصفهان و همدان پنج درصد کل بودجه است و این میزان برای کرمانشاه کمتر از یک درصد است و این در حالی است که به ما ایراد گرفته می‌شود چرا به این میزان هزینه شده است.

شهردار کرمانشاه افزود: بودجه فرهنگی باید نسبت به سرانه یک میلیون نفر جمعیت باشد و بودجه تعریف شده از سوی شورای شهر به این منظور ۲۴ میلیارد تومان است و این در حالی است که برای انجام کار اساسی در حوزه فرهنگی به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

نوروزی با اشاره به اینکه لایحه بودجه در دی ماه و در موقعیت مقرر به شورا ارائه شده، اما در مهلت مقرر توسط شورا تصویب نشده است، گفت: براساس قانون شهردار در چنین مواردی می‌تواند از استاندار درخواست کند و من نامه را تقدیم استاندار کردم و به فرماندار ارجاع دادند و فرماندار در هفتم اسفند سال گذشته جلسه فوق‌العاده برگزار کردند و کلیات بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد.

وی افزود: ریاست شورا مصوبه کلیات بودجه را تا ۲۸ اسفند ماه به فرمانداری ارسال نکرد و سپس رئیس شورا ۱۰ روز بعد از تصویب اولیه رأی‌گیری دیگری انجام داده و دو دوازدهم بودجه را به تصویب رسانده است؛ بنابراین دو مصوبه برای بودجه وجود داشته که مورد دوم غیرقانونی بوده و در هیئت تطبیق فرمانداری به این مصوبه ایراد گرفته و غیرقانونی دانسته شده، اما به جهت ضرورت و پیشبرد امور شهری رد نشده و درعین حال تخلف آن در هیئت حل اختلاف رسیدگی می‌شود.

شهردار کرمانشاه افزود: از دی ماه تاکنون هنوز وضعیت بودجه مشخص نشده و تمام پیمانکاری‌ها و اقدامات انجام شده در حوزه زیباسازی و عمرانی و برگزاری انتخابات و مراسمات پایان سال با مشکلاتی مواجه است و همچنین برای خرید قیر برای آسفالت سال جدید منتظر ابلاغ بودجه هستیم.

نوروزی با بیان اینکه خدمات شهری دو منطقه از کرمانشاه شامل منطقه پنج و هفت با ۳۰۰۰ هکتار به بخش خصوصی واگذار می‌کنیم که نیرویی استخدام نشود عنوان کرد: ماشین‌آلات شهرداری نیز فرسوده هستند و برای همه این موارد یا هر گونه امور مالی در شهرداری نیازمند کد بودجه هستیم و تا بودجه نهایی نشود نمی‌توان از کد بودجه استفاده کرد و همه مناقصه‌ها به تأخیر می‌افتد.

وی گفت: مکاتباتی با رئیس شورای شهر و فرماندار انجام شده و استاندار ابلاغ کردند که وضعیت بودجه حداکثر تا ۱۵ اردیبهشت ماه تعیین تکلیف شود و من امروز برای این موضوع در جلسه شورای شهر شرکت کردم. براساس قانون طرح دوفوریتی با حضور شهردار باید به رأی گذاشته شود و چنانچه رأی بیاورد بلافاصله باید در صحن مطرح شود و از ریاست شورا درخواست کردم، اما نپذیرفتند و طرح بلاتکلیف باقی ماند و این در حالی است که ما با شورا مشکلی نداریم و در کمیسیون‌ها شرکت کرده‌ایم.

نوروزی در رابطه با ابهامات ایجاد شده در زمینه هزینه‌های شهرداری گفت: ریاست شورای شهر بودجه غیرنقدی را محاسبه نکرده و تحقق بودجه حدود ۷۰ درصد است در حالی که رئیس شورا ۵۰ درصد را عنوان می‌کند.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه به کل بودجه و حتی از تحقق نیز هیچ رقمی اضافه نشده و حتی کمتر از کل بودجه هزینه شده است افزود: سازمان فرهنگی درآمدی ندارد که محقق شود و باید از محل درآمد مناطق برای آن هزینه شود و این نشان می‌دهد بودجه گلوبال است و براساس ردیف‌هایی که شورا اجازه می‌دهد می‌توانیم مصرف کنیم و ما نیز همین کار را انجام دادیم.

شهردار کرمانشاه با اشاره به اینکه عدم طرح لایحه بودجه از سوی رئیس شورا استنکاف است، زیرا من درخواست لایحه دوفوریتی را داشتم گفت: رئیس شورا اصرار دارد لایحه دوفوریتی اصلاحیه بودجه را به کمیسیون ارجاع دهد در حالی که این خلاف قانون است و زمانی که لایحه دوفوریتی رأی بیاورد بلافاصله باید در جلسه به رأی گذاشته شود. در این مرحله مراجع بالاتر باید رسیدگی کنند، زیرا دو لایحه دو فوریتی اصلاحیه بودجه ۱۴۰۲ و لایحه بودجه ۱۴۰۳ بلاتکلیف مانده است و این در حالی است که لایحه ۱۴۰۳ باید تا ۳۰ بهمن ماه مصوب می‌شد که ادعا کردند کلیات آن مصوب شده و به ما ابلاغ نشد و بعد هم گفتند دو دوازدهم آن مصوب شده است.

وی با اشاره به اینکه بازی کردن با الفاظ و مانع تراشی کردن مانع حقیقت نمی‌شود گفت: مدعی نیستیم اقدامات انجام شده در شهر کرمانشاه بدون ایراد بوده و کسی که چنین ادعایی داشته باشد اصلاح پذیر نیست.

شهردار کرمانشاه با اشاره به اقدامات انجام شده در ۲۶ شهرک حاشیه‌ای شهر کرمانشاه افزود: ایجاد تقاطع همسطح در هشت ماه و ساخت معابر کمربندی شهر از جمله اقدامات عمرانی انجام شده است و اکنون نیز در حال فعالیت روی پل قره‌سو هستیم که گره ترافیکی جنوب به شمال شهر رفع شود و ۵۰ درصد پیشرفت دارد. قطار شهری که ۱۰ سال متوقف بوده اکنون ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده و با شتاب پیش خواهد رفت.

وی عنوان کرد: دارایی‌های شهرداری چندین برابر بدهی‌های آن است و طلبی که رئیس شورا عنوان می‌کنند مربوط به بانک ملت است که البته ما خود را بدهکار نمی‌دانیم و طرح دعوا شده و بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان طلب بانک ملت در تعهدات دولت است. به بدهکاری شهرداری کرمانشاه به بانک ملت در ۲۰ سال گذشته رسیدگی نشده و با سود بدهی به بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان رسیده، اما ما این رقم را جزو تعهدات کرمانشاه نمی‌دانیم. در دو سال گذشته نه تنها از بانک تسهیلاتی دریافت نکرده‌ایم بلکه بدهی گذشته از جمله بدهی ۲۲۰ میلیارد تومانی به بانک شهر نیز تسویه شده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • شهردار مشهد: سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • «صادقانی» سرپرست اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای شهرداری اصفهان شد
  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم
  • حقوق شهروندان برای کسب درآمد شهرداری پایمال نشود
  • بی‌توجهی مدیریت شهری گذشته به گرامیداشت آیین‌های مذهبی
  • معاون شهردار تهران: دوره قبل مدیریت شهری زیست شبانه و نگهداری از حیوانات خانگی را ترویج می‌داد
  • عدم تعیین تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه
  • امور شهری کرمانشاه در انتظار تصویب لایحه بودجه!
  • شهرداری‌های استان اصفهان اولویت طرح‌ها را مشخص کنند