Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@07:48:32 GMT

نکاتی که باید هنگام رادیولوژی بدانیم

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۴۸۶۳

نکاتی که باید هنگام رادیولوژی بدانیم

علی حکمت نیا دبیر علمی سی و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران در آستانه برگزاری سی و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران اظهار کرد: با اشاره به اینکه در رادیولوژی و تشخیص بیماری‌ها باید از روش‌های در دسترس و ارزان‌تر که عوارض کمتری دارند استفاده کنیم، گفت: در این کنگره در خصوص تمامی مسائل مربوط به رادیولوژی به بحث وگفت‌وگو می‌پردازیم، اما با توجه به نظرسنجی‌های سال گذشته سه موضوع در اولویت بیشتری قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: با توجه به زیاد شدن استفاده از اشعه ایکس در کل دنیا و در کشور ما، آموزش‌های لازم به رادیولوژیست‌ها در خصوص حفاظت در برابر اشعه ایکس به ویژه برای کودکان و زنان باردار داده می‌شود.

دبیر علمی سی و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران ادامه داد: رادیولوژی سرطان در قسمت‌های مختلف بدن همچون از سیستم اعصاب مرکزی، سر و گردن، قفسه صدری، شکم و لگن، ارگان‌ها و اندام‌های تناسلی از موضوعاتی است که راجع به آن‌ها به بحث و گفتگو می‌پردازیم.

دبیر علمی سی و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران عنوان کرد: مقوله جدیدی در رادیولوژی به نام «Hybrid imaging» چندین سال است به وجود آمده و استفاده از آن در کشور ما نیز شروع شده که این روش به تشخیص زودتر و بهتر بیماری‌ها کمک می‌کند؛ به این معنا که از ۲ روش رادیولوژی همزمان استفاده می‌کنیم. به طور مثال برای تشخیص سرطان پروستات از روش سونوگرافی با ام آر آی همزمان استفاده می‌کنیم.

وی یادآور شد: در این کنگره در خصوص تصویربرداری سیستم زنان و مامایی و سیستم عصبی نیز با صاحب نظران این حوزه به بحث و گفتگو می‌پردازیم و جدیدترین روش‌های تشخیصی مطرح می‌شوند.

دبیر علمی سی و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران گفت: استفاده از اطلاعات و ایده‌های رادیولوژیست‌های ایرانی مقیم کشور‌های غربی نیز از جمله مباحث مهم این کنگره است. همچنین یکی از مهم‌ترین مباحث آموزش مبتنی بر «کیس» است که در این کنگره ۴ تا ۵ جلسه در حیطه‌های مختلف به صورت کیس محور بررسی می‌کنیم.

حکمت‌نیا گفت: هیچ‌گاه بیماران بدون دلیل نباید به پزشک اصرار کنند که آزمایش خاصی را برای آن‌ها انجام دهند؛ چرا که هر روش تشخیصی جای خود را دارد و باید در صورت لزوم انجام شود؛ لذا پزشک باید تشخیص دهد که آیا انجام روشی از تصویربرداری، برای بیمار سودی به همراه دارد یا ندارد.

وی خاطر نشان کرد: در رادیولوژی باید از روش‌هایی که بیشتر در دسترس، ارزان‌تر و عوارض کمتری دارند، استفاده کنیم؛ به طور مثال انجام سونوگرافی در کودکان روشی در دسترس بوده که عوارضی را به همراه ندارد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به ضرورت استفاده از روپوش‌های حفاظت در هنگام انجام رادیولوژی، گفت: به طور مثال در هنگام انجام رادیولوژی‌های دندان باید از تیروئید حفاظت کنیم، هرچند مقدار اشعه کم باشد، اما همچنان باید از روش‌های حفاظت و روپوش‌های حفاظ استفاده شود.

حکمت‌نیا تأکید کرد: تمام افراد باید مدارک پزشکی و رادیولوژی خود را نگهداری کنند؛ چرا ممکن است که چندین ماه یا چندین سال بعد برای آن‌ها مشکلی به وجود آید و اگر مدارک در دسترس باشد نیاز به انجام دوباره بسیاری از آزمایش‌ها و رادیولوژی‌ها نیست.

دبیر علمی سی و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران خاطرنشان کرد: زنان باردار و حتی زنانی که احتمال می‌دهند باردار باشند حتماً هنگام ورود به هر آزمایشگاهی یا بیمارستان و... باید به پزشک، رادیولوژیست‌ها و پرستاران این موضوع را اطلاع دهند.

وی گفت: سی و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران ۳ تا ۶ اردیبهشت ماه سال جاری در مرکز همایش‌های میلاد با حضور صاحب نظران، اساتید و رادیولوژیست‌های جوان این حوزه برگزار می‌شود و و اساتیدی از کشور‌های آمریکا، فرانسه، آلمان، انگلستان، اتریش، سوئد و تعدادی از کشور‌های آسیایی مهمان این کنگره هستند.    

منبع: پارسینه

کلیدواژه: رادیولوژی زنان باردار سرطان پروستات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۴۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره فواید خوردن صبحانه بیشتر بدانیم

آفتاب‌‌نیوز :

صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی است که خوردن آن اهمیت فراوانی برای همه سنین دارد. معمولا کودکان از خوردن آن به بهانه‌های مختلف خودداری می‌کنند. شاید شما هم جزء والدینی باشید که فرزندتان در مقابل خوردن صبحانه مقاومت می‌کند. برای دادن صبحانه به آن‌ها به هر ترفندی متوسل می‌شوید، تا حتی اگر بشود یک لقمه در دهان‌شان بگذارید. مشکلی که اکثر والدین با آن مواجهه هستند.

خانم سمیرا ابراهیم‌اف متخصص علوم تغذیه درباره اهمیت خوردن صبحانه برای کودکان می‌گوید:

صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی است. صبحانه‌ای که اول صبح خورده می‌شود در واقع غذایی است که بچه را از یک ناشتایی ۱۰ تا ۱۲ ساعته در می‌آورد. اگر بچه آخر شب غذای خود را به موقع خورده و خوابیده باشد. در این فاصله‌ای که خوابیده تقریبا ذخایر و غذا‌های روز قبل مصرف می‌شود و بدن برای این که روز جدید را شروع کند نیاز به یک سری مواد غذایی جدید مثل ویتامین‌ها و املاح دارد تا بتواند سرحال شود.

وی در ادامه با بیان اینکه صبحانه اولین وعده‌ای است که وارد بدن می‌شود درباره اهمیت کیفیت آن گفت: صبحانه باید کربوهیدرات داشته باشد تا بدن بتواند مقداری گلوکز آزاد و انرژی لازم برای مغز را فراهم کند. این فرایند باعث می‌شود که کودک بتواند بازی کند، یا درس‌هایش را یاد بگیرد. باید پروتئین داشته باشد. چرا که بچه در طول روز در حال جنب و جوش است. برای رشدش نیاز به پروتئین دارد. همچنین باید ویتامین و املاح در آن باشد تا حداقل انرژی مورد نیاز روزانه‌اش تا میان وعده یا نهار تامین شود.

متاسفانه الان بچه‌ها دیر می‌خوابند و شب‌ها غذا‌های سنگین می‌خورند. صبح که از خواب بیدار می‌شوند. به خاطر خواب آلودگی یا هضم بد غذای شب گذشته، اشتهای خیلی خوبی ندارند و صبحانه خوب نمی‌خورند.

بسیاری از بچه‌ها صبح‌ها تمایلی به خوردن صبحانه حتی یک استکان چای را هم ندارند. شما به عنوان یک متخصص چه راهکار‌هایی را پیشنهاد می‌دهید؟

اولین راهکار این است که بچه زودتر از خواب بیدار شود. بین زمان بیدار شدن از خواب و غذا خوردن‌اش فاصله باشد. باید یک زمانی بگذرد. تا این که سیستم بدنی بچه توانایی پذیرش این غذا را داشته باشد.

ما یک سری سنت‌هایی در خوردن صبحانه مثل خوردن چای شیرین یا خوردن نان و پنیر داریم. بعضی از بچه‌ها واقعا به خاطر گرمایی که در بدنشان هست نمی‌توانند تحمل کنند یا دوست ندارند این غذا‌ها را بخورند. برای رفع این مشکل می‌توانیم با یک صبحانه خنک‌تر شروع کنیم، مثلا چند تکه میوه کنار نان و پنیرشان اضافه کنیم. تا حس بهتری به بچه‌ها بدهد. البته میزان آن نباید زیاد باشد. تا معده‌شان را اذیت کند. بعضی از بچه‌ها شیر را دوست ندارند، ولی والدین‌شان زورشان می‌کنند که باید صبح شیر بخورند. می‌توان آن شیر را به یک وعده غذایی دیگر منتقل کرد و از غذا‌هایی استفاده کرد که بچه پذیرشش را موقع صبح داشته باشد.

برای مثال اگر بچه‌ای پنیر دوست ندارد از کره استفاده کنیم. کره دوست ندارد می‌تواند یک مقدارنان و گردو بخورد. باید به ذائقه بچه توجه کرد. به طور کلی در صبحانه کودک حتما باید از گروه نان و غلات استفاده شود. بعضی وقت‌ها به عنوان تنوع غذایی می‌توانید از غلات آماده استفاده کنید. اگر در صبحانه از لبنیاتی مانند پنیر یا شیر استفاده شود خیلی خوب است. در برخی از فرهنگ‌ها از ماست چکیده استفاده می‌شود که می‌تواند همراه با یک مقداری میوه انتخاب خوبی باشد. این میوه می‌تواند به صورت خرما، کشمش یا مویز باشد یا به صورت میوه‌های تازه‌تر مثل انگور یا تکه‌های کوچکی از هندوانه باشد. برای این که تنوع بدهید به صبحانه بچه می‌توانید در فصل گرما در کنار صبحانه بچه از چند تکه میوه استفاده کنید. یا در فصل‌های سرد می‌توان از آش یا حلیم استفاده کرد.

این که هر روز زمانی که بچه از خواب بیدار می‌شود. باید یک تکه نان لواش فریزری همراه با یک پنیر شور را بخورد، واکنش نشان می‌دهد و نمی‌خورد برخی از بچه‌ها قبول می‌کنند و می‌خورد، ولی بعضی بچه‌ها نمی‌خورند؛ بنابراین اگر بچه زودتر بیدار شود و صبحانه متنوع داشته باشد احتمالا بهتر صبحانه می‌خورد.

برخی از بچه‌ها ذائقه‌شان به سمت غذا‌های شیرین مثل شکلات، انواع خامه‌ها و مواردی از این قبیل است. برای وعده صبحانه کودکان غذا‌های شیرین توصیه می‌شود؟

نمی‌توان این مواد غذایی را حذف کرد. در کل خوردن یک صبحانه خیلی شیرین کار خوبی نیست، چون وقتی صبحانه شیرین باشد قند خون به شدت بالا می‌رود و بعد، از آن طرف، انسولین ترشح می‌شود و قندشان سریع پایین می‌آید. ممکن است در یک یا دو ساعت اول گرسنه شوند.

در این صورت باید میان وعده داشته باشند. اگر بچه‌ها صبحانه شیرین می‌خورند حتما باید بعدش میان وعده برای آن‌ها گذاشته شود.

به طور کلی خوردن غذا‌های شیرین برای هیچ کس مفید نیست. این تغییر ذائقه‌ای که برای بچه ایجاد شده است را باید کم کم با جایگزین کردن مواد دیگر جبران کنیم. از شیرینی آن غذا کم کنیم مثلا اگر یک بچه‌ای عادت به چای شیرین دارد می‌توان مقدار چای و شکر آن را به تدریج کمتر کرد. اگر کم کم این شیرینی‌ها را از صبحانه‌شان برداریم و منابع پروتئینی مانند مغز‌ها را برای آن‌ها بگذاریم، منابع خیلی خوبی برای صبحانه و سلامت بچه‌ها هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی ۳۰۰ عنوان برنامه برای کنگره ملی شهدای کاشان
  • اوسمار: در فوتبال ایران زیاد وقت تلف می‌کنید
  • هنگام خرید ورق آلومینیوم کامپوزیت به چه نکاتی توجه کنیم؟
  • پرهیز از تردد غیرضرور داخل شهر در هنگام بارندگی
  • صد و پنجاه و پنجمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • نکاتی که باید در مورد کلسترول بدانید/ اینفوگرافیک
  • توصیه‌های ایمنی پزشکی قانونی به شهروندان هنگام صاعقه
  • قیمت روز رابیتس و هر آنچه باید درباره آن بدانیم
  • مجموعه «رادیولوژی»، از شبکه سلامت
  • درباره فواید خوردن صبحانه بیشتر بدانیم