Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@01:57:17 GMT

عواقب ضعیف شدن تیرآهن‌های بدن

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۶۷۶۶

عواقب ضعیف شدن تیرآهن‌های بدن

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، شایع‌ترین علامت بالینی پوکی استخوان که از ان به بیماری خاموش نیز یاد می‌شود را «بدون علامت بودن» آن خواند و گفت: هرچند ابتلاء به این بیماری در زنان شایع‌تر است ولی حتی مردان میانسال را نیز تهدید می‌کند.

دکتر «محمد باقر اولیا» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، پوکی استخوان را یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک استخوان عنوان و اظهار کرد: در ادبیات پزشکی این بیماری با عنوان «استئوپروزیس osteoporosis » شناخته می‌شود و به معنی تخلخل استخوان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هرچند پوکی استخوان تعبیر نسبتاً شایعی در بین بیماران محسوب می‌شود اما فراوانی این بیماری بر خلاف آنچه تصور می‌شود، بر اساس ظهور علائم بالینی درد یا صدا دادن مفاصل نیست.

این فوق تخصص روماتولوژی، بیماری پوکی استخوان را جزو معدود بیماری‌های سیستمی بدن خواند و گفت: در حالت کلی، این بیماری بر اساس تظاهرات بالینی همچون درد، صدا دادن مفاصل یا بدن تشخیص داده نمی‌شود، بلکه تشخیص پوکی استخوان بر اساس یافته‌های تصویربرداری یا دانسیتومتری استخوان‌های بدن است.

وی، بیشترین زمینه پوکی استخوان را ناشی از زمینه‌های ژنتیکی، سو تغذیه‌های بلندمدت و بی‌حرکتی، عنوان و تصریح کرد: شایع‌ترین علامت بالینی پوکی استخوان «بدون علامت بودن» بیماری است و صرفاً بر اساس زمینه‌های مستعد کننده بیماری و غربالگری آن، تشخیص داده می‌شود.

وی با بیان اینکه تمام زنان با سنین بیش از ۶۵ سال بدون فاکتورهای خطر اضافی و تمام زنان با سنین بیش از ۴۰ و ۵۰ سال با فاکتورهای خطر همراه، شایع‌ترین گزینه‌های مناسب برای غربالگری این بیماری محسوب می‌شوند، تصریح کرد: بیشترین چالش پوکی استخوان مربوط به زنان به ویژه در سنین بعد از یائسگی است اما نباید از بیماری پوکی استخوان که یک بیماری خاموش محسوب می‌شود، غافل ماند چرا که ممکن است حتی مردان میانسال را نیز مبتلا کند.

اولیا در ادامه با بیان اینکه علی‌رغم توصیه‌های بین‌المللی برای غربالگری پوکی استخوان از سنین بعد از ۶۵ سال به عنوان بهترین زمان برای غربالگری یاد می‌شود، گفت: بهترین زمان برای این نوع غربالگری، زمانی است که بدن حداکثر توده استخوانی خود را به دست آورده باشد که این سن معمولاً ۴۰ تا ۴۵ سالگی خواهد بود چرا که اگر در زمان حداکثر تراکم استخوان ممکن، تشخیص بیماری صورت بگیرد بهترین زمان برای پیشگیری ثانویه یا درمان مؤثرتر خواهد بود.

به گفته‌ی وی، وضعیت پوکی استخوان و بدون علامت بودن، این بیماری را به ساختمانی تشبیه کرده که به جای تیرآهن‌های قوی از تیرآهن‌های ضعیف و غیراستاندارد در آن استفاده شده و هرچند که عموماً هیچ تأثیری در نمای ظاهری ساختمان ندارد ولی در شرایطی که ساختمان در معرض زلزله قرار می‌گیرد، ساختمان به سادگی فرو می‌ریزد و تفاوت‌ها به چشم می‌آیند.

این متخصص روماتولوژی با بیان اینکه فرد دچار پوکی استخوان بالقوه با کمترین ضربه یا افتادن، دچار شکستگی استخوان می‌شود، گفت: شایع‌ترین محل‌های شکستگی نیز استخوان‌های ران، ساعد، مچ پا و مهره‌ها هستند.

وی افزود: البته در افراد مسن ممکن است که اولین شکستگی ناشی از پوکی استخوان به دنبال بلند کردن جسم سنگین یا حتی سرفه و عطسه باشد که منجر به دردهای شدید در پهلوها یا ستون فقرات یا شکم خواهد شد، از طرفی ممکن است تظاهر بالینی پوکی استخوان کوتاهی قد ناشی از شکستگی‌های خفیف ستون فقرات و کاهش ارتفاع مهره‌ها یا خمیدگی ستون فقرات باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تاکید کرد: هیچکدام از علائم ریش‌ریش شدن ناخن‌ها، شکننده بودن آن‌ها، نازک بودن موها، استعداد به ریزش و تنک بودن موها نشانه‌ی قابل قبولی برای پوکی استخوان نیست.

وی گفت: هرچند در افرادی که وزن خیلی پایینی دارند یا بسیار لاغر هستند، شانس پدیده پوکی استخوان بیشتر است اما افرادی که به دلایل پزشکی یا خودسرانه داروهای کورتیکواستروئید (کورتون‌ها) را به مقادیر بیش از مقادیر فیزیولوژیک مثلاً بیش از یک قرص ۵ میلی پردنیزولون در روز و بیش از سه ماه مصرف می‌کنند، شانس بیشتری برای پوکی استخوان دارند.

اولیا، بسیاری از بیماری‌های التهابی و مزمن داخلی یا بیماری‌هایی که با سو جذب مواد غذایی همراه هستند را نیز فاکتورهای خطر پوکی استخوان به حساب آورد، اضافه کرد: تشخیص پوکی استخوان به هیچ عنوان بر اساس یافته‌های آزمایشگاهی مانند سطح کلسیم یا سطح ویتامین D خون نیست، هر چند که در مواردی نیز کمبودهای طولانی سطح ویتامین دی و دریافت ناکافی مواد لبنی می‌تواند در ایجاد و توسعه پوکی استخوان در بلندمدت نقش‌آفرینی کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پوكي استخوان منطقه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۶۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسدود شدن راه ۱۵۴ روستای نیکشهر و ۴۷۰ مورد خاموشی فشار ضعیف

به گزارش قدس آنلاین، مجیب حسنی  اظهار کرد: در حوزه‌ی راه مسیرهای مهم شامل راه نیکشهر به بنت، بنت به دستگرد و توتان و مهمدان و چاهان به زرآباد مسدود است.

وی بیان کرد: در حوزه برق شبکه فشار متوسط پایدار است و شکستگی ۲ اصله پایه فشار ضعیف و ۴۷۰ مورد خاموشی فشار ضعیف، سه مورد کابل زدگی، ۲ مورد سوختن تابلوی برق در پی بارندگی ها بوده است.

وی گفت: در حال حاضر شبکه پایدار و خاموشی تحت کنترل است و تلاش برای رفع خاموشی ها در حال انجام است.

فرماندار نیکشهر ادامه داد: هم اکنون برق ۱۲ روستای این شهرستان شامل کوراندپ، منطقه سرگوست بنت، روفنان و گیمک، احمداباد، کوراندپ، ترانی، چاکری کچ، بنگلی سول، هادرت، ریکو، گجویی و منه قطع است.

حسنی تصریح کرد: متاسفانه راه مسدود و محور باز نیست و امکان بررسی و بازدید خط در حال حاضر ممکن نیست و نیروهای برق در بنت منتظر باز شدن راه هستند تا خاموشی را برطرف و روستاها را برقدار کنند.

وی گفت: روستای دستگرد تاکنون بیش از ۹۰ میلیمتر باران بیشترین بارش را داشته و شهر نیکشهر هم بیش از ۵۵ میلیمتر ثبت شده است.

وی افزود: با شدت یافتن بارش ها سد خیرآباد نیکشهر برای دومین بار در ۲ ماه اخیر سر ریز شده است.

وی گفت: با وجود صدور اخطاریه ها و توصیه به انتقال مادران باردار به نزدیکترین مراکز درمانی متاسفانه طی روز گذشته ۶ مادر باردار در سیلاب گرفتار شدند که با تلاش نیروهای مردمی و امدادی به مراکز درمانی منتقل شدند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ساده‌ترین راه برای حفظ سلامتی چیست؟
  • برای حفظ سلامت بهتر است پیاده روی کنید
  • زیر خط فقر را تا مغز استخوان احساس کنید؛ یک متر خانه در این منطقه ۲.۵ میلیارد تومان!
  • قهرمان مشهور تور دو فرانس از بیمارستان مرخص شد
  • (ویدئو) دو دانش‌آموز استخوان‌های فیل ماقبل تاریخ را پیدا کردند
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه
  • مسدود شدن راه ۱۵۴ روستای نیکشهر و ۴۷۰ مورد خاموشی فشار ضعیف
  • رژیم صهیونیستی و همپیمانانش بدانند دیگر نمی‌توانند از عواقب جنایات خود فرار کنند
  • شهرداری عواقب معامله زمین‌های غیرقانونی تفکیک شده‌ را شفاف و گسترده به مردم اطلاع‌رسانی کند
  • رفع کلسیم از بدن یکی از مضرات مصرف زیاد نمک