Web Analytics Made Easy - Statcounter

«نوذر شفیعی»، کارشناس مسائل بین‌الملل، درباره صبر و تحمل ایران در مقابل فشارهای حداکثری دونالد ترامپ و تحریم‌های آمریکا به خبرنگار سیاسی برنا گفت: همه کشورها برای پیش برد سیاست خارجی خود و تامین اهداف و منافع ملی ابزارهای مختلفی را به کار می گیرند. در جاهایی که اختلاف بروز می‌کند کشورها ممکن است به جنگ متوسل شوند یا اینکه ممکن است از شیوه‌های مسالمت آمیز حل اختلاف مانند مذاکره، داوری، ارجاع شکایت به دادگاه بین‌المللی لاهه و کمیته حقیقت یاب و غیره استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران، مذاکره را به عنوان یکی از مکانیسم‌های حل اختلاف برگزیده و در بحث برجام بر این سیاست صحه گذاشته است. سیاستی که مبنی براین است که ایران بر حقوق بین‌الملل احترام می‌گذارد و مطابق با قوانین بین‌الملل عمل می‌کند و اگر اختلافی بروز کند، به شیوهای سیاسی از جمله مذاکره روی می‌آورد.

این تحلیلگر روابط بین‌الملل افزود: بنابراین این مسائل در برجام برای جامعه بین‌المللی اثبات شد اما در ارتباط با آمریکا، ایران یک‌بار مذاکراتی برای برقراری رابطه داشته است. همچنین ایران مذاکرات دیگری با آمریکا برای حل اختلافات داشته است. به نظر بنده مذاکراتی که انجام شده و یا از این به بعد نیز اتفاق بیافتد مذاکره برای حل اختلاف است اما اینکه آیا حل این اختلافات به برقراری رابطه بین دو کشور منجر شود محل بحث است یعنی ایران الزاما، مذاکره ای به قصد برقراری رابطه با ایالات متحده آمریکا انجام نمی دهد. به این دلیل که مقام معظم رهبری به صراحت این موضوع را مطرح کرده اند که مذاکره بین ایران و آمریکا انجام نخواهد شد و مذاکره را سم خواند و با این دولت فعلی آمریکا نیز مذاکره سم مضاعف است.

نوذر شفیعی ادامه داد: لذا اگر قرار باشد که آمریکایی ها به برجام بازگردند و به دیدگاه ایران احترام بگذارند در این صورت آن بخش از سخنان مقام معظم رهبری ایران، قابل توجه است مبنی بر اینکه امام خمینی(ره) فرمودند: «مذاکره با آمریکا نه، مگر بر اینکه آمریکا سر عقل بیاید.» تنها پنجره ای که در رابطه بین ایران و آمریکا می تواند به لحاظ سیاسی باز باشد، این عبارت است. لذا در سایر حوزه ها، راه مذاکره بسته است.

وی در پایان گفت: به نظر می رسد ایران، حسن نیت خود را برای حل اختلافات از طریق مذاکره و همچنین اراده سیاسی خود را برای حل اختلافات از طریق مذاکره به نمایش گذاشته است بنابراین در حال حاضر نوبت آمریکا است که اقدامات نمادینی را انجام دهد تا بتواند، اعتماد ایران را به مذاکرات جلب کند. تا زمانی که ایران تصور کند نتیجه هرگونه مذاکره با آمریکا مثل برجام خواهد بود و یا تا زمانی ایران تصور کند آمریکا تلاش می کند با تحت فشار قراردادن ایران، وارد مذاکره شود یقینا پاسخی که از تهران مخابره خواهد شد پاسخ منفی خواهد بود.  

خبرنگار: آزاده رحیمی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا ایران جنگ مسالمت آمیز مقام معظم رهبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۶۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاتروشف خواستار خویشتنداری اسرائیل شد

نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه، در جریان گفتگوی تلفنی امروز دوشنبه خود به تزاچی هانگبی، رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی گفت که برای جلوگیری از تشدید بیشتر درگیری‌ها در خاورمیانه، حفظ خویشتنداری بسیار مهم است.

پاتروشف بر موضع مسکو برای حل اختلافات منحصرا از طریق» ابزار‌های دیپلماتیک تاکید کرد. 

گفتگوی دو طرف در بحبوحه تنش شدید بین اسرائیل و ایران پس از حمله تلافی جویانه تهران به اراضی اشغالی پس از حمله هوایی مرگبار اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه در اوایل ماه جاری انجام شد.

پیش از این، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، با ابراز امیدواری از اینکه ایران و اسرائیل بتوانند اختلافات خود را به صورت مسالمت آمیز حل کنند، گفت: هیچکس از درگیری بین ایران و اسرائیل که از کنترل خارج شود، سودی نخواهد برد.

همچنین، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، درخواست اسرائیل برای محکومیت حمله ایران را رد کرد و گفت که تل آویو حملات اوکراین به مناطق روسیه را محکوم نکرده است و به طور منظم از کی‌یف حمایت دیپلماتیک می‌کند

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • نشریه بریتانیایی: اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست
  • اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست
  • هر پاسخ اسرائیل به ایران قطعا با هماهنگی آمریکاست + فیلم
  • فایننشال تایمز: اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست
  • پاتروشف خواستار خویشتنداری اسرائیل شد
  • فاینشال تایمز: اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست
  • اختلاف شدید میان اعضای کابینه نتانیاهو درباره حمله ایران/ هشدار مهم آمریکا به اسرائیل درباره پاسخ به ایران/ گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا انگلیس و آلمان درباره اوضاع خاورمیانه/ احضار سفیر و کاردار ایران از سوی وزارت خارجه فرانسه و انگلیس
  • اختلاف شدید میان اعضای کابینه نتانیاهو درباره حمله ایران/ هشدار مهم آمریکا به اسرائیل درباره پاسخ به ایران/ گفتگوی وزرای خارجه آمریکا انگلیس و آلمان درباره اوضاع خاورمیانه/ احضار سفیر و کاردار ایران از سوی وزارت خارجه فرانسه و انگلیس
  • افسر سابق ارتش آمریکا: ایران نشان داد شوخی ندارد!
  • تشدید اختلاف میان مقامات آمریکا پس از حمله ایران