Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@20:07:48 GMT

رفع چالش پیری جمعیت کشور نیازمند برنامه ریزی است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۶۹۲۹

رفع چالش پیری جمعیت کشور نیازمند برنامه ریزی است

اصفهان- ایرنا- مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان گفت: پیری جمعیت یکی از مهم‌ترین چالش ‌های پیش روی کشور در سال‌ های آینده است که نظام برنامه ریزی کشور باید برای رفع آن تدابیری بیندیشد.

حسین غفرانی روز سه شنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا افزود: اصفهان 6.4 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهد و به عنوان سومین استان پرجمعیت بعد از تهران و خراسان رضوی و ششمین استان سالمند مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهارداشت : از سال 1365 تا به امروز جمعیت سالمند ایران دو برابر شده است و ادامه این روند در واقع تهدید چدی محسوب می شود که باید فکری برای این مهم کرد.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان ادامه داد : جمعیت زیر 15 سال استان یک میلیون و 103 هزار نفر که از سال 1365 تا الان به نصف کاهش پیدا کرده است.
به گفته وی جمعیت 15 تا 29 سال اصفهان یک میلیون و 207 هزار نفر و جمعیت میانسال از 29 تا 64 سال 2 میلیون و 448 هزار نفر و جمعیت سالمند بالای 65 سال دست کم 361 هزار نفر هستند.
غفرانی تصریح کرد : بنابراین در سال 1430 ه ق نزدیک به 30 درصد جمعیت استان را سالمند تشکیل خواهد داد و کشور ما جزو دو سه کشور اول دنیا در این زمینه محسوب خواهد شد که این آمار الان در اختیار ژاپن ایتالیا و آلمان است.
وی به چالش دیگری در این ارتباط یعنی به سمت زنانه شدن جمعیت سالمند در استان اشاره کرد که در مجموع باید برای رفع این مشکل تدابیری اتخاذ کرد.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان اضافه کرد : اگر به پیگیری سیاست های جمعیت توجه نکنیم در صورت پیری جمعیت کشور ناچار به استفاده از مهاجران برای تامین نیازهای کشور می شود که مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
غفرانی ادامه داد : باید پیش بینی سال‌ های آینده را کرد و با پیگیری سیاست های جمعیت به تعادل رشد جمعیت نزدیک شویم که در آینده بتوان نیازهای جامعه را خود تامین کنیم.
وی در باره آمار امید به زندگی یادآور شد : امید به زندگی که در دهه چهل 46 سال بود در سال 95 به 74 درصد رسید و الان هم امید به زندگی برای مردان 73 سال و برای زنان 77 سال می باشد.
مدیرکل ثبت احوال اصفهان جمعیت استان را پنج میلیون و 120 هزار و 850 نفر اعلام کرد و افزود : از این تعداد 2 میلیون و 599 هزار نفر مرد و 2 میلیون و 507 هزار نفر زن و در مجموع چهار میلیون و 507 هزار شهری و 613 هزار نفر روستایی هستند.
وی تصریح کرد : 12 درصد جمعیت استان را روستانشینان و 87 درصد را جمعیت شهری تشکیل می دهد که نرم جهانی آن 77 درصد می باشد و این نشان دهنده این است که مهاجرت از روستا به شهر در استان زیاد شده است.
افزون بر پنج میلیون نفر جمعیت استان اصفهان در 24 شهرستان سکونت دارند.
م/س 6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي چالش پيري جمعيت اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۶۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت مسئله جمعیت به درستی در جامعه تبیین شود

به گزارش خبرنگار مهر، محمد سلیمی صبح سه‌شنبه در جلسه شورای اداری استان که در سالن پیامبر اعظم استانداری زنجان برگزار شد، با بیان اینکه امروز باید اهمیت مسئله جمعیت در جامعه به درستی تبیین شود، افزود: یکی از چالش‌ها و دغدغه‌های ما در حوزه جمعیت، چالش فهم دقیق این موضوع است.

وی با بیان اینکه در حوزه جوانی جمعیت برنامه خاصی نداشته و نمی‌دانیم اقدام اساسی و قابل اجرا در این حوزه چیست، افزود: متأسفانه از دو دهه گذشته بارها به موضوع کاهش جمعیت به انحای مختلف اشاره شده اما بعد از گذشته دو دهه و با وجود اشرافیت به این موضوع، هنوز نتوانسته‌ایم اقدام قابل توجه و تأثیرگذاری را در این زمینه انجام دهیم.

این پژوهشگر حوزه جمعیت با اشاره به اینکه مسئله کاهش جمعیت مختص ایران نبوده و بسیاری از جوامع با این چالش دست به گریبان هستند، خاطرنشان کرد: یکی از دردناک‌ترین مشکلات کاهش جمعیت، از بین رفتن نهاد خانواده است، به همین خاطر باید آسیب‌های کاهش جمعیت و لزوم توجه به جوانی جمعیت برای آحاد مردم به درستی تبیین شود.

سلیمی با تاکید بر اینکه یکی از حلقه‌های انکارناپذیر زنجیره کاهش جمعیت و ترس از فرزندآوری، مشکلات و دغدغه‌های اقتصادی افراد است، تصریح کرد: یکی از برنامه‌ها برای جوانی جمعیت، کاهش زمان تجرد و نیز کاهش فاصله تأهل تا فرزندآوری است که برای تحقق این موضوع نیز باید بسته‌های تشویقی برای فرزندآوری در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود علاوه بر در نظر گرفتن بسته‌های تشویقی برای فرزندآوری، موانع ساختاری پیش روی این امر نیز برداشته شود، اضافه کرد: با برداشته شدن موانع زیرساختی پیش روی فرزندآوری، این امر به صورت ادامه‌دار بوده و دیگر شاهد فرزندآوری مقطعی نخواهیم بود، هر چند معتقدیم در کنار همه این موارد، فرهنگ‌سازی در این حوزه نیز باید صورت گیرد.

کد خبر 6086422

دیگر خبرها

  • فعال شدن صنایع راکد لرستان نیازمند نگاه ویژه دولت
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • اهمیت مسئله جمعیت به درستی در جامعه تبیین شود
  • تکمیل برنامه عملیاتی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ ذیل برنامه راهبردی ۱۴۱۰ اصفهان
  • دادستان کل کشور : طرح «نور» فراجا با برنامه ریزی‌های صورت گرفته ادامه پیدا خواهد کرد / بیشتر افراد با یک تذکر بازگشته‌اند و با تنبه و تعهد مرخص شده‌اند
  • برنامه ریزی برای واگذاری یک میلیون زمین روستایی در کشور
  • برنامه‌ریزی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای
  • ضرورت تقویت بخش تعاون در راستای تحقق اشتغال‌زایی
  • زیرساخت‌های جمعیت هلال احمر اردکان نیازمند توسعه
  • برنامه‌ریزی برای کاهش آلایندگی صنایع قبل از فرارسیدن روزهای آلوده انجام شود