Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@20:06:12 GMT

ما و بازی دموکرات‎های آمریکا

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۷۷۵۷

ما و بازی دموکرات‎های آمریکا

تهران- ایرنا- هنگامی که مذاکرات 1+5 با ایران جریان داشت، موضع حزب جمهوری‌خواه آمریکا این بود که مذاکره با تهران باید علاوه‌بر مسئله هسته‌ای، موضوعات دیگری مانند تروریسم، سلاح‌های کشتار جمعی و اسرائیل را هم دربر بگیرد، اما اصرار طرف ایرانی بر ضرورت محدود‌بودن مذاکرات به موضوع هسته‌ای و پذیرش آن ازسوی اوباما، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، موجب شد نظر جمهوری‌خواهان راه به جایی نبرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه شرق در یادداشتی به قلم غلامرضا نظربلند تحلیلگر، نوشته است: سرانجام برجام به عنوان توافق هسته‌ای پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل، به علاوه آلمان با ایران موجودیت یابد.

فرجام‌یافتن مذاکرات هسته‌ای به همان نحو مورد نظر رئیس‌جمهوری دموکرات آمریکا، مخالفت جمهوری‌خواهان را در پی داشت و دونالد ترامپ، نامزد نهایی این حزب، برای تصدی مقام ریاست‌جمهوری را واداشت تا در مبارزات انتخاباتی خود از ناقص‌بودن برجام و ضرورت مذاکره با ایران درباره موضوعات غیر‌هسته‌ای برای رفع نقص آن، سخن به میان آورد. با پیروزی ترامپ بر رقیب دموکرات خود در انتخابات 2016 ریاست‌جمهوری آمریکا، موضع حزب جمهوری‌خواه آمریکا در زمینه ضرورت بازنگری برجام تقویت شد و شاید از همین‌رو بود که او با تدارک تمهیداتی بالاخره آمریکا را از آن توافق‌نامه خارج کرد تا بلکه راه را برای پخت‌و‌پز برجامِ دلخواه جمهوری‌خواهان هموار کند. در همین حال دموکرات‌ها هم، چه قبل و چه بعد از خروج ترامپ از برجام، ساکت ننشسته، متناسب با شرایط وقت اتخاذ موضع کردند. گفته می‌شود آ‌نها به موازات موضع‌گیری‌های علنی، در نهان هم به طرف ایرانی پیام می‌دادند که تا پایان دوره ریاست‌جمهوری ترامپ و روی‌کار‌آمدن مجدد دموکرات‌ها و احیای برجام صبوری پیشه کند.

به نوشته بعضی از رسانه‌ها، جان کری، وزیرخارجه آمریکا در دولت دوم اوباما که نقش فوق‌العاده برجسته‌ای در مذاکرات 1+5 با ایران ایفا کرد، حامل پیام‌هایی بوده است. این پیام‌رسانی‌ها، همواره با مخالفت دولت ترامپ همراه بوده و تازه‌ترین آنها مربوط به واکنش هفته پیش پمپئو است که چنین اظهار کرد: «جان کری خیال می‌کند هنوز وزیر خارجه است که با ایرانی‌ها تماس می‌گیرد و پیام می‌دهد».

اینکه ایران با دو حزب اصلی آمریکا در تماس و ارتباط باشد، نه تنها اشکالی ندارد بلکه در جای خود ممکن است ضرورت هم داشته باشد. آنچه اشکال دارد این است که احزاب مزبور ما را به بازی در زمین خود بکشانند. ادعای تلاش دموکرات‌ها برای بازداشتن تهران از گفت‌وگو با دولت ترامپ تا پایان دوره ریاست‌جمهوری او اگر صحت داشته باشد، مصداق بازی‌کردن در زمین دموکرات‌ها است. این بازی وقتی شکلی خطرناک پیدا می‌کند که می‌بینیم به مفروضاتی متکی است که معلوم نیست به وقوع بپیوندند.

نخست آنکه معلوم نیست ترامپ پست ریاست‌جمهوری را در دور دوم به دموکرات‌ها واگذار کند. دوم آنکه دموکرات‌هایی که تاکنون نامزدی خود را اعلام کرده‌اند، مواضع متفاوتی در قبال برجام دارند؛ به‌گونه‌ای که غیر از ساندرز بقیه، از جمله جو بایدن، خواهان بازگشت مشروط به برجام هستند که همین موجب پیچیده‌تر‌شدن موضوع می‌شود. سوم آنکه معلوم نیست اگر حزب دموکرات هم برنده انتخابات 2020 شود، موضع کنونی خود را در برابر برجام حفظ کند.با توجه به مطالب پیش‌گفته، اگر بنا به هر دلیلی قرار نیست مذاکره‌ای با دولت کنونی آمریکا صورت گیرد که این یادداشت درباره آن حرفی ندارد، اما اگر دموکرات‌های آمریکا به هر نحوی در این ترک فعل دخیل هستند، باید نسبت به پیامدهای آن زنهار داد؛ چراکه نه شرط عقل است که به وعده‌های غیرعملی و حتی خیال‌پردازانه امید بست و نه به صلاح و صواب است که در اختلافات بین‌حزبی آمریکا درگیر شد.

زمانی هیلاری کلینتون، وزیر خارجه دولت اوباما در دوره نخست ریاست‌جمهوری، با افتخار اظهار کرد که با طراحی تحریم‌های سنگین علیه ایران، این کشور را پای میز مذاکره آورده است و حال جان کری، وزیر خارجه اوباما در دوره دوم ریاست‌جمهوری، مصاحبه کرده و چنین گفته است: «ما در مذاکرات برجام تحریم‌های حقوق بشر را حفظ کردیم؛ تحریم‌های آزمایش موشکی را حفظ کردیم؛ تحریم علیه ارسال سلاح به یمن را حفظ کردیم. ما این تحریم‌ها را حتی در زمانی که در حال مذاکره درباره برجام بودیم، افزایش دادیم. نظریه ما این بود که وقتی شما به برجام رسیدید و ثابت می‌کنید که می‌خواهید آن را همان‌طور که موافقت کردید، اجرا کنید، تمام آن مسائل دیگر را روی میز قرار دهید».

نقل فرازهایی از اظهارات دو سیاست‌مدار ارشد دموکرات که در هشت سال ریاست‌جمهوری اوباما تصدی دستگاه دیپلماسی آمریکا را به عهده داشتند، به قدری گویا است که جایی برای مجامله درباره تفاوت دیدگاه و رویکرد دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان درباره ایران و پرونده هسته‌ای باقی نمی‌گذارد و به ما نشان می‌دهد که باز‌کردن حساب مستقل روی هر کدام از آنها، به ویژه وقتی که در موقعیت اپوزیسیون قرار دارند، راه به جایی نمی‌برد.

*منبع: روزنامه شرق،1398،2،31
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي شرق ايران دو حزب اصلي آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۷۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی آمریکایی ها: بایدن در دوره دوم ریاست جمهوری می میرد

نشریه «سان» با استناد بر یک نظرسنجی تازه نوشت بسیاری از رای‌دهنگان آمریکایی نگرانند که «جو بایدن» پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا در صورت پیروزی مجدد در دور بعدی انتخابات، حین ریاستش فوت کند.

به گزارش ایسنا، «جو بایدن» که لقب پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ ایالات متحده را به خود اختصاص داده، بیش از هر زمان دیگری به دلیل نزدیک‌تر شدن به انتخابات ۲۰۲۴ و هم‌چنین گاف‌های بی‌پایانش زیر ذره‌بین قرار دارد.

«اسکارلت ماگوآیر» رئیس موسسه تحقیقاتی «جی‌ال پارتنرز» در گفت‌وگو با نشریه سان تاکید کرد که بسیاری از آمریکایی‌هایی نسبت به «سن بایدن و توانایی‌هایش» نگران هستند.

او گفت به همین دلیل است که نظرسنجی‌ها نشان از احتمال پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا دارد.

البته ناگفته نماند که این نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا هم صرفا چهار سال از جو بایدن کوچکتر است اما گاف‌های پی در پی رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نگرانی‌ها را درباره «زوال عقل» او چندین برابر کرده است.

نشریه سان هم‌چنین به نقل از خانم ماگوآیر می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها نگرانند که جو بایدن قادر نخواهد بود از پس جلسه با ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) که ۱۰ سال از او جوان‌تر است، بربیاید.»

جو بایدن از ابتدای شروع ریاستش تاکنون گاف‌ها و حرکات نمایشی مضحکی را در مقابل حضار و بینندگان پخش زنده انجام داده است؛ این موارد از اشتباهات لفظی گرفته تا افتادن روی صحنه و هم‌چنین هذیان‌گویی شهرت و محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا را به خطر انداخته است.

نشریه سان می‌افزاید: «از هر ۱۰ آمریکایی، چهار نفر (۴۰ درصد) فکر می‌کنند که جو بایدن در صورت پیروزی، نمی‌تواند دوره دوم ریاستش را به اتمام برساند و احتمالا در دفتر کارش فوت خواهد کرد.»

هم‌چنین برخی از رای‌دهندگان معتقدند شاید بایدن بتواند به مسائل داخلی کشورش رسیدگی کند اما بعید می‌دانند او قادر باشد نسبت به مسائلی که در خاورمیانه رخ می‌دهد، مدیریت خوبی از خود نشان دهد.

در این میان برخی دیگر به نگرانی‌هایی نظیر جنگ اوکراین و توانایی جو بایدن درخصوص مواجه شدن با رئیس‌جمهور روسیه اشاره کرده‌اند.

نشریه سان در پایان با اشاره به اظهارات رای‌دهندگان آمریکایی می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها خواستار پیروزی ترامپ هستند زیرا معتقدند او نسبت به بایدن قادر به انجام کارهاست. آن‌ها به طور کلی رئیس‌جمهوری را می‌خواهند که به لحاظ ذهنی سالم باشد و بتواند پا به پای رهبران جهان قدم بردارد.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: جو بایدن نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا می‌شود حمله به منزل جو بایدن‎

دیگر خبرها

  • نگرانی آمریکایی ها: بایدن در دوره دوم ریاست جمهوری می میرد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد