Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدنادر نوربخش» تحلیلگر مسائل اروپا در تشریح دلایل رسوایی جدید سیاسی در دولت اتریش در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در درجه نخست باید توجه داشته باشیم که اتریش دارای نظام سیاسی پارلمانی است، لذا مقام صدراعظم به عنوان بالاترین جایگاه اجرایی کشور مشروعیت خود را از پارلمان و بر اساس میزان آرای کسب شده توسط حزب متبوع‌اش در انتخابات سراسری کسب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس هم اکنون دو حزب مردم اتریش (راست میانه) و حزب آزادی اتریش (راست افراطی) به شکل ائتلافی از سال ۲۰۱۷ دولت را در اختیار دارند. در چنین ساختاری هرگونه مشکل در ادامه ائتلاف بین طرفین احزاب در دولت ائتلافی باعث بحران سیاسی خواهد شد. بحران کنونی از هنگامی آغاز شد که طی چند روز گذشته رسانه‌های آلمانی ویدئویی را فاش کردند که طی آن «هانس کریستین اشتراسه» رهبر حزب آزادی اتریش ( راست افراطی) و معاون صدر اعظم که به عنوان دومین مقام اجرایی کشور شناخته می‌شود در حال مذاکره با یک سرمایه‌دار روس دیده می‌شود و از جمله وعده اعطای پروژه‌های ساخت و ساز را در ازای حمایت آنها از حزب آزادی ارائه می‌کند.

 وی ادامه داد: رهبر حزب آزادی همچنین در این ویدئو امیدوار به حمایت رسانه‌ای مشابه آنچه که ویکتور اربان (نخست‌وزیر فعلی مجارستان) از آن برخوردار شده، بوده است.  این فیلم درز کرده، مربوط به سال ۲۰۱۷ است و چند ماه بعد از آن انتخابات اتریش برگزار شد. افشای این مسئله باعث استعفای وی شده و صدراعظم (سباستین کورتز ) نیز خواهان برگزاری انتخابات زود هنگام شده است. این موضوع همچنین حیثیت اتریش را در ابعاد زیادی زیر سوال برده و سوال این است که اهمیت افشای رابطه راست افراطی اتریش با روس‌ها در چیست؟ این مسئله از دو نظر اهمیت دارد؛ نخست اینکه در برهه کنونی تنها چند روز به انتخابات مهم پارلمان اروپا باقی مانده است. انتخابات پارلمان اروپا هر ۵ سال یکبار برگزار میشود و یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های سال‌های اخیر راهیابی احزاب راست افراطی در این نهاد فراملی است که آنها را قادر به همکاری بین‌المللی با یکدیگر ساخته که از آن جمله میتوان به ارتباطات میان حزب راست افراطی فرانسه (جبهه ملی فرانسه) به رهبری مارین لوپن و حزب لیگ ایتالیا به رهبری سالوینی و حزب آزادی اتریش اشاره کرد. حال این افتضاح سیاسی احتمالاً باعث کاهش میزان رشد راست افراطی در انتخابات اتریش خواهد شد. لازم به یادآوری است احزاب راست افراطی با ویژگی‌هایی نظیر مهاجرستیزی، بیگانه هراسی، مخالفت با اتحادیه اروپا شناخته میشوند.

این پژوهشگر مسائل اروپا با بیان اینکه روسیه به دنبال حمایت از احزاب راست افراطی در اروپا است، گفت: نکته دوم، اهمیت روابط روسیه با جناح راست افراطی در اروپا است. همانگونه که میدانید روسیه به طرق مختلف از حمایت‌های رسانه‌ای علنی گرفته تا ایجاد کمپین‌ در فضای مجازی، از احزاب راست افراطی در اروپا حمایت میکند و آنها هم کرملین را متحد بالقوه خود میدانند. برای مثال در بسیاری از موارد از جمله بحران کریمه و تحریم‌های روسیه این احزاب به نفع مسکو موضع گرفته‌اند. حزب آزادی اتریش برای مثال حتی به طور رسمی با حزب حاکم پوتین در روسیه قرارداد همکاری امضا کرده است. این مولفه‌ها به خوبی نشان می‌دهد که راست افراطی تا چه حد با مسکو هماهنگ است و این به معنای شنا کردن در خلاف جهت سیاست‌های اتحادیه اروپا و حتی ناتو به شمار می‌رود.  

نوربخش در پایان در پاسخ به این سوال که آیا رسوایی به بار آمده می‌تواند بر آینده راست افراطی در اتریش تاثیر منفی بگذارد یا خیر، عنوان کرد: حزب آزادی اتریش یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین احزاب راست افراطی در اروپا محسوب میشود که در اواخر دهه ۹۰ میلادی رشد چشمگیری داشت و در دولت کنونی وزارتخانه‌های مهم مانند وزارت دفاع و وزارت کشور را در اختیار دارد. در حال حاضر احزاب اپوزیسیون مانند سوسیال دمکرات‌ها و سبزها هم خواهان انتخابات زودهنگام شده‌اند. لذا به نظر میرسد هرگونه ضعف اینچنینی در جناح راست‌افراطی به نفع احزاب هوادار اتحادیه اروپا خواهد بود و یکی از مهمترین پایگاه‌های راست افراطی در اروپا برای مدتی با ضعف روبرو خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا اتریش سباستین کورتز حزب آزادی اتریش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۸۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عصبانی رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیسی با بی حجابی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه ایران نوشت:

یکی از موضوعاتی که در چند روز اخیر به تیتر برخی رسانه‌های داخلی تبدیل شد، مسأله مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی بود. بویژه پس از آنکه در پی انتشار تصاویری از برخورد نیروهای پلیس امنیت اخلاقی با هنجارشکنان، مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به صورت غیرمستقیم خبر داد که رهبر انقلاب دراین‌باره به برخی مسئولان تذکر دادند. این نقل قول بهانه‌ای شد تا یک جریان سیاسی خاص، رسانه‌های وابسته به خود را علیه قوای سه‌گانه و فراجا بسیج کند.

این درحالی است که رئیس‌جمهور در آخرین نشست هیأت دولت و حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای رئیس دستگاه قضا در اظهاراتی مشابه تأکید داشتند که برخورد با بی‌حجابی و هنجارشکنی‌های سازمان‌یافته در جامعه، تصمیم مشترک قوا بوده و پلیس نیز وظایف مربوط به خود را در اجرای این تصمیم برعهده دارد، ضمن اینکه باید حقوق مردم رعایت شود.

در چنین شرایطی، یک جریان خاص سیاسی که به دنبال بازنمایی اختلاف میان قوا در موضوع حجاب است، تلاش کرد سخنان رئیس قوه قضائیه را به عنوان تقابل با رئیس‌جمهور بازنمایی کند. عجله این جریان و رسانه‌های آن در اختلاف‌افکنی به حدی بود که در تیترهای رسانه‌های خود، تحریف‌های مشخصی انجام داد. به عنوان نمونه، تاریخی را که رئیس قوه قضائیه به عنوان جلسات تصمیم‌گیری درباره موضوع حجاب بیان کرده بود، یک سال عقب برد.

به نظر می‌رسد هدف این تلاش‌های سیاسی و رسانه‌ای از القای اختلاف میان قوا، تلاش برای احیای پایگاه سیاسی و اجتماعی از دست رفته ‌این جریان باشد.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898895

دیگر خبرها

  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • عصبانیت شدید ارگان دولت از مطرح شدن نام رئیسی در برخورد با بی‌حجابی
  • سخنگوی وزارت خارجه: نقش آمریکا در نسل‌کشی اسرائیل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود
  • نقش آمریکا در نسل‌کشی اسراییل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود
  • عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی‌حجابی
  • عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی حجابی
  • عصبانی رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیسی با بی حجابی
  • درگیری عوامل جناح راست افراطی در لندن با پلیس
  • گزینه اول جانشینی توخل در بایرن مونیخ
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟