Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-23@20:52:16 GMT

فواید نصب کنتورهای هوشمند برق

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۸۲۶۷

فواید نصب کنتورهای هوشمند برق

پول‌نیوز - کنتورهای هوشمند به عنوان راهی برای رصد میزان مصرف مشترکان برق تاکنون به خانه بیش از 80 درصد از مشترکان دیماندی راه پیدا کرده و قرار است تا شش ماه آینده همه این مشترکان به کنتورهای هوشمند مجهز شوند تا هدف مدیریت بار و کاهش مصرف برق محقق شود.

طرح فهام (طرح ملی فراسامانه هوشمند اندازه‌گیری و مدیریت انرژی) از سال ۱۳۸۹ با اخذ مجوز از شورای اقتصاد و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به عنوان طرح ملی تعریف شد، در ابتدا مباحث اولیه برای ۲۰ میلیون مشترک صورت گرفت تا کنتورهای برق آن‌ها هوشمند شود، اما با محدودیت منابع شورای اقتصاد و سازمان مدیریت اعلام کردند که این طرح در فاز نخست با تعویض یک میلیون کنتور و هوشمند شدن آن‌ها کار آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نگرانی از نبود زیرساخت‌ها، بحث بومی شدن و عدم تجربه باعث شد در فاز نخست تعویض یک میلیون کنتور مطرح شود. با این وجود قرار بود این طرح در سال ۱۳۹۳ به پایان برسد و این یک میلیون کنتور تعویض شود، اما محدودیت منابع مالی باعث شد تنها ۳۰۰ هزار کنتور هوشمند نصب شود که از این ۳۰۰ هزار کنتور هوشمند، ۲۰ هزار مشترک خانگی و تجاری، ۶۰ هزار مشترک بخش کشاورزی و مابقی مربوط به مشترکان دیماندی بوده‌اند، با جایگزینی کنتورهای هوشمند مشترکان می‌توانند ساعت به ساعت و دقیقه به دقیقه، میزان مصرف خود را بررسی و از آن اطلاع پیدا کنند. بنابراین با نصب کنتورهای هوشمند به‌راحتی می‌توان به مدیریت بار شبکه اقدام کرد.

نصب کنتورهای هوشمند برای ۸۰ درصد مشترکان دیماندی

در این راستا، طی سال گذشته، ۳۰۶ هزار و ۹۷۸ دستگاه کنتور هوشمند در ایران نصب شد و تعداد چاه‌های کشاورزی مجهز به این نوع کنتور به ۵۶ هزار چاه رسید. همچنین تمامی چاه‌های کشاورزی به کنتورهای هوشمند طرح فهام تجهیز شدند و امکان پایش آب برداشت شده از چاه‌ها بر اساس انرژی مصرفی از سوی وزارت نیرو فراهم شد.

پیش از این اعلام شده بود کنتورهای هوشمند برای ۸۰ درصد مشترکان دیماندی نصب شده و قرار بود تا تابستان سال جاری نیز قبل از پیک بار این عدد به ۹۰ درصد افزایش یابد. در قانون بودجه سال ۱۳۹۸ نیز اجرای طرح فهام پیش‌بینی و بر اساس این قانون وزارت نیرو موظف شده تا برای مشترکان پرمصرف کنتور هوشمند نصب کند و هزینه آن را به صورت اقساطی روی قبوض آن‌ها دریافت کند.

فواید نصب کنتورهای هوشمند

نصب کنتورهای هوشمند موجب می‌شود میزان مصرف مشترکان به طور کامل رصد شود و خود مشترک نیز بتواند از میزان مصرف خود آگاهی کافی داشته باشد. همچنین هدف از اجرای طرح فهام هدف مدیریت بار و کاهش مصرف برق است.

در این راستا، هادی مدقق - مجری طرح فهام - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که کنتورهای هوشمند برای بیش از ۸۰ درصد مشترکان دیماندی نصب شده است، اظهار کرد: مشترکانی که در برنامه‌های مدیریت بار شرکت می‌کنند، در اولویت نصب کنتورهای هوشمند قرار دارند و صددرصد این مشترکان به کنتورهای هوشمند مجهز خواهند شد.

وی توضیح داد: این مشترکین، مشترکینی هستند که مصرف آن‌ها بیش از ۳۰ کیلووات است و عمدتاً مشترکین صنعتی، کشاورزی، تجاری‌های بزرگ و ادارات هستند. تاکنون بیش از ۸۰ درصد این مشترکین به کنتور هوشمند مجهز شده‌اند و سایر مشترکین هم طبق برنامه‌ریزی انجام شده تا شش ماه اول سال به این کنتورها مجهز خواهند شد.

مجری طرح فهام درباره میزان مدیریت بار با استفاده از کنتورهای هوشمند نیز گفت: سال گذشته با اینکه زیر ۷۰ درصد مشترکین به کنتورهای هوشمند مجهز شده بودند، این سامانه باعث شد بیش از ۲۵۰۰ مگاوات مدیریت بار صورت بگیرد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: کنتور هوشمند کنتور برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۸۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز خیابان‌های تهران به سطل زباله هوشمند

محمد حسین بوچانی، رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران درباره طرح جامع پسماند شهر تهران اظهار داشت: این طرح مقرره قانونی شهرداری در موضوع مدیریت پسماند تهران است که به تصویب و تأیید شورای شهر تهران، کمیته انطباق فرمانداری و کمیسیون زیربنایی شورای برنامه‌ریزی استان و محیط زیست رسیده است.

به گزارش مهر، وی با اشاره به اینکه طرح جامع پسماند مهمترین سند قانونی فراروی ما در شهرداری است، گفت: این طرح در انتهای سال ۹۷ کلید خورد و مطالعات آن با همکاری مجموعه‌های دانشگاهی صورت گرفته است.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با اشاره به الزام شهرداری به تهیه طرح‌های موضوعی پایتخت گفت: طرح جامع پسماند تبدیل به ضابطه و مقررات شده و مهم‌ترین سند اجرایی شهرداری تهران محسوب می‌شود.

جزئیاتی جدید از طرح جامع مدیریت پسماند در تهران

وی با اشاره به اینکه طرح عملیاتی مدیریت پسماند به طور کلی در ۲۰ حوزه مشخص شده که هر کدام جزئیات خاص خود را دارد، گفت: با استفاده از طرح جامع پسماند می‌توان به مسائل پسماند تهران به طور کامل پرداخت همچنین کاهش و رفع چالش مدیریت پسماند‌های خانگی، بیمارستانی و … در این طرح به طور کامل مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران ادامه داد: در طرح جامع پسماند موضوع پسماند از تولید تا باز چرخانی مورد توجه قرار گرفته و تفکیک زباله در مناطق و نواحی به صورت کامل بررسی شده، نارسایی‌ها شناسایی و راه حل‌ها پیش بینی شده است همچنین در این راستا از تجربیات جهانی بهره‌مند شده‌ایم و شرایط شهر تهران و شهروندان را هم در نظر گرفته‌ایم.

پسماند خانگی ابر چالش و ابر بحران تهران در حوزه پسماند

بوچانی با تاکید بر اینکه پسماند خانگی ابر چالش و ابر بحران تهران در حوزه پسماند است گفت: سطل‌های زباله به صورتی است که هر کس در هر زمانی می‌تواند داخل آن زباله بریزد، ولی بر اساس این طرح مقرر شده که به تدریج در شهرک‌ها، مجتمع‌های مسکونی، ساختمان‌های دولتی و عمومی و فرهنگسرا‌ها به سمتی رویم که سه سطل زباله جهت تفکیک پسماند از مبدا صورت گیرد.

الزام سازندگان ساختمان به ساخت اتاقک پسماند

وی خاطرنشان کرد: همچنین در طرح جامع پسماند این مساله پیش بینی شده است که به تدریج به سمت الزام ساختمان‌ها به ساخت اتاقک پسماند جهت تفکیک زباله از مبدا پیش رویم و این مساله در نظام ساخت و ساز مورد توجه باشد.

نظام وصول وضع بهای خدمات مربوط به مدیریت پسماند

وی در ادامه به موضوع نظام وصول وضع بهای خدمات مربوط به مدیریت پسماند اشاره کرد و گفت: بر اساس این مساله تولید کننده پسماند باید بهای مدیریت پسماند را بپردازد.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران خاطرنشان کرد: همچنین استفاده از فناوری و نوآوری در طرح جامع پسماند مورد توجه قرار گرفته و به سمتی پیش می‌رویم که هوشمندسازی سطل‌های زباله صورت گیرد. سازوکار‌های مختلفی می‌توان برای هوشمندسازی سطل زباله در نظر گرفت که یکی از این راهکار‌ها استفاده از کارت‌های مختلف و کیو آر کد ویژه هر ساختمان است.

تأثیر طرح نوماند و تجمیع پیمانکاران در حوزه پسماند

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران گفت: طرح نوماند و اپلیکیشن‌های مربوطه نیز جزئی از طرح جامع پسماند است همچنین جزئیات طرح جامع پسماند متناسب با مکان و اقتضای زمان امکان بازنگری دارد و کمیته راهبردی در این زمینه در نظر گرفته شده و طرح جامع پسماند به صورت کلی برای آن نگاه سیستمی در نظر گرفته شده است.

وی در پایان گفت: مساله تجمیع پیمانکاران در حوزه پسماند هم از برنامه‌های طرح جامع است که اقدام مؤثر و حائز اهمیت محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما
  • کنتورهای هوشمند موجب صرفه جویی برق شدند
  • افزایش ده برابری هوشمند سازی شبکه برق شیراز
  • آغاز مسابقات مهارت لوازم اندازه گیری منطقه ای خراسان رضوی در حوزه نصب کنتور تکفاز
  • صرفه‌جویی ۲۵۰ مگاواتی برق در شیراز با نصب کنتور‌های هوشمند
  • اجرای طرح پاداش مدیریت مصرف برق گسترده‌تر از ۲ سال گذشته
  • تجهیز ۲۴۰۰ حلقه چاه به کنتور هوشمند آب و برق در استان یزد
  • تجهیز خیابان‌های تهران به سطل زباله هوشمند
  • سطل‌های زباله در تهران هوشمند می‌شود
  • ۲۶۰ سامانه حمل و نقل هوشمند در جاده های مازندران نصب می شود