Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-24@18:23:47 GMT

کاهش نگران کننده ۳میلیونی جمعیت جوان کشور

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۸۵۴۷

کاهش نگران کننده ۳میلیونی جمعیت جوان کشور

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ به نقل از صدا و سیما، علی اکبر محزون در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: رشد جمعیت سالمندان کشور سه برابر نرخ رشد جمعیت است.

وی گفت: بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵ که جمعیت کشور ۸۰ میلیون نفر بود با احتساب نرخ رشد جمعیت ۱/۲۴ درصدی، جمعیت کنونی کشور ۸۳ میلیون نفر برآورد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محزون افزود: نرخ رشد جمعیت در دهه شصت ۳/۹ درصد بود که هم اکنون ۱/۲۴ درصد کاهش یافته است.

وی گفت: آخرین سرشماری نشان می‌دهد ۴/۶ درصد جمعیت کشور زیر ۱۵ سال، ۲۲ درصد ۱۵ تا ۲۰ سال، ۴۱/۹ درصد ۳۰ تا ۶۴ سال ۶/۴ درصد بالای ۶۵ سال و ۸/۲ سالمند هستند.

محزون افزود: در سال ۱۴۲۰، ۲۶/۱ درصد جمعیت سالمندند و این به آن معناست که از هر چهار نفر یک نفر سالمند خواهد بود.

وی گفت: باید به سطح دو تا سه فرزند در هر خانواده برسیم تا به نرخ تعادل در جمعیت دست یابیم.

محزون افزود: حدود ۱۳ میلیون جمعیت کشور در شرف ازدواج هستند یا از سن ازدواج گذشته اند که این نشان می‌دهد با تقسیم کار ملی باید از شکل گیری ازدواج در کشور حمایت و پشتیبانی کنیم.

همچنین در این برنامه نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: طرح جامع جمعیت و تعادل خانواده در مجلس چند سال پیش آماده شد و به صحن علنی آمده و البته نیاز به اعتبار داشت و دولت به علت نداشتن اعتبار کافی با آن مخالفت کرد و این طرح به کمیسیون بازگشت.

پژمان‌فر افزود: در تلاشیم تا بار دیگر این طرح به صحن علنی مجلس بازگردانیم.

وی گفت: نه اینکه در زمینه جمعیت در آینده به بحران خواهیم رسید بلکه ما هم اکنون هم در مرحله بحران هستیم، چون متأسفانه سیاست‌های کنترل جمعیت در حال اجراست.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم گفت: سالانه ۲۵۰ هزار سقط جنین در کشور اتفاق می‌افتد که تعدادی از آن‌ها دلایل پزشکی و فیزیولوژیک دارد و تعدادی از آن‌ها هم غیرقانونی است.

دکتر سید حامد برکاتی افزود: در بحث سلامت جمعیت و مراقبت از سلامت مادران باردار در سطح کشورهای پیشرفته هستیم.

وی گفت: طرح پیشگیری از ناباروری و غربالگری ناباروری را به عنوان نمونه در شش شهر کشور آغاز کرده ایم.

یک پژوهشگر حوزه جمعیت هم در این برنامه با اشاره به آمار اعلامی وزارت بهداشت در سقط جنین گفت: باندهای گسترده در پس این کار قرار دارند.

حسین مروتی افزود: دستگاه‌های نظارتی باید به این قضیه ورود کنند.

یک کارشناس جمعیت هم در این برنامه گفت: در چند سال گذشته، ایران پرشتاب‌ترین نرخ کاهش موالید را داشته، زیرا بحث جمعیت متولی مشخصی نداشته است.

محمدولی علیی افزود: حداقل سن رشد جمعیت کشور باید ۲/۲ درصد باشد که جمعیت جایگزین شود و این مسئله نیازمند سیاست‌های جمعیتی خانوادگی و فرهنگی است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران سالمندان صحن علنی مجلس مرکز آمار ایران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۸۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفکیک از مبدا زباله سبب کاهش جمعیت سگ‌های ولگرد می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: اگر بحث تفکیک از مبدا زباله در شهرهای کردستان اجرایی شود، تعداد سگ‌های ولگرد نیز کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اقبال حمیدی، امروز _سه‌شنبه چهارم اردیبهشت_ در حاشیه وبینار رئیس سازمان محیط زیست کشور با مدیران مناطق کل استان‌ها و شورای عالی استان‌های کشور در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: بحث تفکیک زباله جزو مطالبات اصلی ما است که اگر این مسئله صورت نگیرد تعداد سگ‌های ولگرد نیز روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: در شهرهای کردستان بحث تفکیک از مبدا زباله نهادینه نشده است و زباله تر و خشک با همدیگر دفع شده که باعث ایجاد مشکلاتی همچون افزایش بیماری‌ها می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: سایر استان‌های کشور به این مسئله ورود کرده و جلوتر از ما هستند و قاعدتاً کمتر درگیر مشکلات زیست محیطی می‌شوند.

حمیدی تاکید کرد: لازم است که شهرداری‌های استان کردستان هرچه سریع‌تر نسبت به تفکیک از مبدا زباله اقدام کنند و برای آن برنامه داشته باشند.

وی تصریح کرد: از شوراهای شهر نیز که کار نظارت بر فعالیت شهرداری‌ها را بر عهده دارند درخواست می‌کنیم که برای اجرایی شدن این مسئله ورود کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: سیستم فاضلاب معابر در استان کردستان معیوب بوده و این فاضلاب وارد فاضلاب انسانی می‌شود که باید شهرداری‌ها نسبت به حل این مشکل اهتمام داشته باشند.

به گزارش ایمنا، در این وبینار مهمترین مسائل و پیشنهادات مناطق محیط زیست کشور که استان کردستان جزو منطقه دو (استان‌های اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، قزوین، زنجان و کردستان) است، مطرح شد.

کد خبر 747205

دیگر خبرها

  • تبریز؛ فقیرترین کلانشهر کشور در حوزه هوشندسازی/ افزایش تلفات تصادفات درون شهری نگران کننده است
  • فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • برخورد شدید با مراکز سقط جنین غیرقانونی در زنجان صورت می گیرد
  • تفکیک از مبدا زباله سبب کاهش جمعیت سگ‌های ولگرد می‌شود
  • تحقق ۱۱۰ درصدی پویش درختکاری به همت اعضای جوان هلال احمر خراسان جنوبی
  • ۱۵ کشور آسیایی که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند
  • کاهش فقر مطلق در ایران به روایت بانک جهانی
  • طی دو سال هشت میلیون فقیر به تعداد فقرای کشور اضافه شده است!