Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلام آباد - ایرنا - بزرگترین مجتمع تولید فولاد پاکستان (PSM) به دلیل زیان دهی بالا در خطر تعطیلی قرار گرفته است به همین دلیل دولت این کشور طرح احیای آن را بررسی کند در این بین به اعتقاد کارشناسان اقتصادی ، ظرفیت های بالای جمهوری اسلامی ایران در صنعت فولاد می تواند راه گشای مشکل این کشور همسایه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی رسانه های پاکستان روز دوشنبه گزارش داده اند که دولت در حال بررسی احیای مجدد کارخانه بزرگ فولاد این کشور است و با این هدف به دنبال واگذاری آن به مشتریان خارجی است .
دولت پاکستان سه سال پیش با هدف جلوگیری از ادامه زیان دهی بزرگ ترین مجمع تولید فولاد این کشور (وابسته به بخش دولتی)، در تلاش بود که اداره آن را به بخش خصوصی دیگر کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران یا چین واگذار کند.
یک هیاتی 10 نفره متشکل از کارشناسان فنی مجتمع فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان دیماه 95 به شهر کراچی پاکستان سفر کرد تا وضعیت نه چندان رضایتبخش بزرگ ترین مجتمع تولید فولاد پاکستان (Pakistan steel Mills) را به لحاظ فنی مورد ارزیابی کارشناسی قرار دهد.
به گفته کمیته خصوصی سازی پاکستان، مجتع فولاد این کشور تا ماه ژانویه 2019 (دیماه 97) بیش از 3 میلیارد دلار ضرر روی دست دولت گذاشته و کسی هم حاضر نیست مسئولیت اداره این مجتمع بزرگ را برعهده بگیرد و مانع از ادامه روند زیان دهی این شرکت شود بنابراین دولت به دنبال انجام اصلاحات اساسی برای ادامه فعالیت این مجتمع بزرگ است.
براساس این گزارش، «محمد سومرو» وزیر امور خصوصی سازی پاکستان به اطلاع پارلمان این کشور رساند که دو شرکت روسی و چند شرکت چینی تمایل خود را برای خرید مجتمع فولاد پاکستان ابراز کرده اند.
وی افزود: مجتمع فولاد پاکستان از 2015 به تعطیلی کشیده شده و تاکنون ماهانه 400 میلیون روپیه صرف پرداخت حقوق کارمندان آن می شود به همین دلیل دولت در حال بررسی این مساله است که آیا امکان احیای مجدد مجتمع فولاد کشور وجود دارد یا خیر.
مجتمع فولاد پاکستان که در کراچی واقع شده است، از ظرفیت تولید فولاد و آهن تا پنج میلیون تن برخوردار است. این مجتمع صنعتی بیش از 15 هزار نفر کارگر دارد.
این کارخانه در دهه 1970 با همکاری شوروی سابق در پاکستان احداث شده است.
با توجه به تولید چشمگیر آهن و فولاد در جمهوری اسلامی ایران در طول سال ‌های بعد از انقلاب اسلامی به ویژه بالندگی در عرصه برنامه ریزی های اصولی و توانمندی کارشناسان کشورمان، این فرصت وجود دارد که پاکستان با بهره مندی از همکاری ایران صنعت فلج شده فولاد خود را احیا کند.
کارخانه ذوب‌آهن اصفهان در سال 1350 در 45 کیلومتری جنوب غربی اصفهان در شهرستان لنجان احداث و به بهره برداری رسید.
محصولات ذوب آهن اصفهان به 25 کشور دنیا از جمله فرانسه، بلژیک، اسپانیا، ایتالیا، ایرلند، پرتغال، یونان، افغانستان، امارات متحده عربی، عراق، ترکیه، ترکمنستان، تاجیکستان، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، هند، عمان،کویت، چین، لبنان، پاکستان، عربستان سعودی، قطر و اردن صادر می شود.

**پاکستان همکاری با ایران را در اولویت قرار دهد
«محمد هاشم» رئیس سابق اتحادیه واحدهای صنعتی فولاد در پاکستان روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: حضور ایران برای احیای صنعت فولاد پاکستان خبری خوشایند خواهد بود زیرا در مقایسه با دیگر کشورها، پاکستان دسترسی آسان تری به ظرفیت های ایران در حوزه فولاد و فناوری های آن دارد.
وی وجود برخی از محدودیت ها در حوزه تجارت جهانی از جمله تحریم ها را مشکل اصلی در زمینه همکاری دو کشور در صنعت فولاد دانست و افزود: صنایع فولاد ایران به ویژه تولیدات فولاد مبارکه اصفهان در مقایسه با دیگر محصولات خارجی بسیار با کیفیت و نرخ آن نیز مناسب است.
عضو اجرایی اتاق بازرگانی و صنعت شهر لاهور تاکید کرد: مجتمع فولاد پاکستان می تواند با همکاری ایران به این صنعت رونق ببخشد البته ما به عنوان اعضای بزرگترین اتحادیه واحدهای صنعتی فولاد در پاکستان از دولت می خواهیم که تولیدکنندگان را نیز در جریان این همکاری قرار دهد.
محمد هاشم اظهار داشت: من به عنوان یک بازرگان معتقدم که تجارت با ایران به سود پاکستان است و ما خواستار تدوین و اجرای روش های موثر برای دور زدن تحریم ها در حوزه واردات و صادرات فولاد میان دو کشور هستیم.
آساق*274**1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد صنعت فولاد پاكستان فولاد ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۹۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر رئیس جمهور ایران به اسلام آباد فرصت مهمی برای تقویت روابط دوجانبه

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ وزارت امور خارجه پاکستان با اعلام رسمی برنامه سفر آقای ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به این کشور تاکید کرد: این سفر فرصت مهمی برای تقویت بیش از پیش روابط میان دو کشور همسایه است.
وزارت امور خارجه پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: « سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران فردا (دوشنبه) در یک سفر رسمی ۲ روزه وارد پاکستان خواهد شد.
این بیانیه افزود: سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان اولین سفر یکی از سران کشور‌ها به پاکستان پس از تشکیل دولت جدید اسلام آباد در فوریه ۲۰۲۴ است.
وزارت خارجه پاکستان افزود: « ابراهیم رئیسی» را همسرش و هیئتی بلندپایه متشکل از وزیر امور خارجه و سایر اعضا و مقامات ارشد کابینه دولت و هیئت بزرگ تجاری جمهوری اسلامی ایران همراهی می‌کنند.
به گفته منابع خبری رئیس جمهور ایران در اولین سفر رسمی خود به پاکستان با «آصف علی زرداری» رئیس جمهور، «شهباز شریف» نخست وزیر و روسای مجالس ملی و سنای پاکستان دیدار کرده و همچنین از شهر‌های لاهور و کراچی نیز بازدید خواهد داشت.
در این بیانیه آمده است: طرفین در جریان این سفر رسمی دستور کار گسترده‌ای برای تقویت بیشتر روابط و همکاری‌های دوجانبه ایران و پاکستان در زمینه‌های مختلف از جمله تجارت، ارتباطات منطقه ای، انرژی، کشاورزی و روابط مردمی خواهند داشت.
وزارت خارجه پاکستان در ادامه افزود: مقامات بلندپایه دو کشور همچنین در مورد تحولات منطقه‌ای و جهانی و همکاری‌های دوجانبه برای مبارزه با تهدید مشترک تروریسم نیز گفتگو خواهند کرد.
وزارت خارجه پاکستان در پایان این بیانیه با بیان اینکه دو کشور همسایه از روابط دوجانبه مستحکم مبتنی بر تاریخ، فرهنگ و مذهب مشترک برخوردارند، تاکید کرد: سفر دکتر ابراهیم رئیسی فرصت مهمی برای تقویت بیشتر روابط پاکستان و ایران را فراهم می‌کند.

دیگر خبرها

  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • ارتقای سیاست تجاری ایران و پاکستان چگونه ممکن است؟
  • پاکستان، شریک استراتژیک/ فرصت ۱۰ میلیارد دلاری برای ایران
  • رئیسی: ایران و پاکستان روابط اقتصادی- تجاری خود را ارتقا بخشند/ مرز دو کشور یک فرصت است
  • بهره مندی ۱۱۰۰ میلیارد تومانی گلستانی ها از طرح فجرانه
  • جهش تولید طلای صنعت پتروشیمی با توان فنی ایرانی در کوروش
  • صدور هزار و ۳۴۲ پروانه بهره‌برداری در خراسان رضوی
  • سفر رئیس جمهور ایران به اسلام آباد فرصت مهمی برای تقویت روابط دوجانبه
  • بهره‌مندی از ظرفیت مدارس جهت پیشگیری از بیماری‌ها
  • هفت‌هزار و ۹۲۸میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در صنعت خمین انجام شد