Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر اجرایی بسیج کنترل فشارخون در مراسمی که صبح امروز در ساختمان معاونت بهداشت این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: بحث بسیج ملی کنترل فشارخون در سال 98 به عنوان یکی از سیاست‌های مهم وزارت بهداشت مطرح شد، این طرح به دنبال آن است که به شناسایی، مدیریت و کنترل عوارض ناشی از این بیماری خاموش بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: طرح بسیج ملی کنترل فشارخون از 27 اردیبهشت ماه فعالیت خود را آغاز کرده و هم اکنون در حال خدمت رسانی به هموطنان عزیزمان است؛ بنابر برنامه ریزی‌های انجام شده، 2 مرحله برای این طرح در نظر گرفته شده است.

دلاوری گفت: مرحله اول از 27 اردیبهشت ماه تا 18 خرداد ماه اجرا می‌شود و بیشتر در جهت آگاه سازی و اطلاع رسانی در بین مردم کشورمان فعالیت خواهد کرد؛ مرحله دوم که بعد از آن آغاز می‌شود، بیشتر به انجام غربالگری در خانه‌های بهداشت، مراکز سیار و سایر محل‌های در نظر گرفته شده برای کنترل فشارخون می‌پردازد، افراد مورد آزمایش قرار گرفته در صورت ابتلا به فشارخون در سیستم ثبت می‌شوند تا بتوانند تحت مراقبت‌های تخصصی قرار بگیرند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به همراهی بخش خصوصی در اجرای این طرح، گفت: در حال حاضر حدود 30 درصد از افراد بالای 30 سال در کشورمان به بیماری فشارخون مبتلا هستند، بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود 29 درصد از بانوان و 26 درصد از آقایان بالای 30 سال با این اختلال دست و پنجه نرم می‌کنند.

دبیر اجرایی بسیج کنترل فشارخون دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: بیماری فشارخون را بیماری خاموش می‌نامند چرا که در اغلب موارد بدون علامت ظاهری فرد را درگیر می‌کند و می‌تواند عوارض جبران ناپذیری مثل سکته‌های قلبی و مغزی، نارسایی‌های قلبی، نارسایی کلیه و ... را به همراه داشته باشد بنابراین نیاز است تا با غربالگری مداوم این بیماری را کنترل کنیم.

وی بیان کرد: نظام بهداشتی کشور بیش از 2 دهه است که فشارخون مراجعان را در مراکز و پایگاه‌های بهداشت کنترل می‌کند اما هدف از برپایی چنین کمپین‌هایی افزایش آگاهی در بین مردم است، بنابر بررسی‌های انجام شده بیش از 50 درصد افراد مبتلا به فشارخون از بیماری خود اطلاع ندارند و مابقی افراد مطلع هم به خوبی آن را کنترل نمی‌کنند، این در حالی است که تمامی داروها، شرایط و علم لازم را برای کنترل فشارخون داریم.

دلاوری بیان کرد: بهترین راهکار برای دوری از بیماری فشارخون، تغییر شیوه زندگی است، در حال حاضر بیماری‌هایی مثل افزایش وزن، افزایش چربی خون، کبد چرب و به طور کلی سندروم‌های متابولیک عده زیادی از افراد کشورمان را درگیر کرده است و یکی از عوامل ابتلا به فشارخون به شمار می‌رود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه چنین کمپین‌هایی با هدف کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر و کنترل مرگ‌های زود هنگام اجرا می‌شوند، اظهار کرد: مطالعه و ارائه خدمات در حوزه فشارخون از سال 2017 در بسیاری از کشورها فعالیت خود را آغاز کرد، تا به امروز 39 کشور شامل کشورهای آسیایی، اروپایی و آفریقایی چنین طرحی را برای فشارخون اجرایی کرده‌اند اما این طرح با طرح در حال اجرا در کشورمان قابل غیاث نیست، اغلب آنها تنها چند هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دادند و این در حالی است که طرح بسیج ملی کنترل فشارخون با هدف شناسایی همه افراد مبتلا به فشارخون و غربالگری تمامی افراد بالای 30 سال اجرایی می‌شود.

دبیر اجرایی بسیج کنترل فشارخون دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: این یک طرح ملی بوده و برای اجرایی شدن درست به همکاری بین بخشی و عزم ملی احتیاج دارد.

وی با اشاره به برگزاری جلسه‌ای برای هماهنگی بین دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران با 114 تیم بهداشتی فعال در این طرح مشارکت خواهد کرد که 38 مرکز به صورت سیار بوده و مابقی آنها در مراکز ثابت خواهند بود.

دلاوری تأکید کرد: توجه داشته باشید ما شرایط و دسترسی افراد را برای کنترل فشارخون بهبود خواهیم بخشید و برای اجرای طرح و همراهی مردم احتیاج داریم، یکی از کارهایی که آنها می‌توانند انجام دهند، مشارکت در طرح خود اظهاری است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران با 205 پایگاه، 65 مرکز جامع شهری، 14 مرکز جامع روستایی و 40 خانه بهداشت آماده خدمت رسانی به افراد شناسایی شده در این طرح خواهند بود.

دبیر اجرایی بسیج کنترل فشارخون دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآوری کرد: مهمترین بحث، شناسایی این افراد نیست بلکه باید به دنبال پیشگیری از بروز فشارخون باشیم، باید چاقی و مصرف نمک در کشورمان کنترل شود؛ مطالعات مختلف خبر از مصرف 9 الی 11 گرم نمک در بین خانواده‌های ایرانی می‌دهند که باید به نصف این مقدار کاهش پیدا کند و در این حالت 30 درصد تعداد افراد مبتلا به فشارخون کاهش پیدا خواهد کرد همچنین 30 دقیقه فعالیت بدنی در روز می‌تواند کمک چشمگیری به کنترل فشارخون داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۹۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار جمعی از مدیران دانشگاه علوم پزشکی با نماینده ولی فقیه در استان

نماینده ولی فقیه در استان گفت: اسلام دوست دارد برنامه‌ای پیاده کند تا بشر هم ازسلامت جسم و هم سلامت روح برخوردار باشد و بکوشد تا همه جنبه‌های زندکی خود راتامین سازد.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم افزود: دین اسلام برای بهتر زیستن بشر به سلامتی انسان‌ها توجه بسیاری قایل است، زیرا سلامتی انسان سبب می‌شود اززندکی خود لذت برده و به سعادت نزدیک شود.

وی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید قدر جوانی را قبل از پیری، سلامتی را قبل از بیماری، غنای خود را راقبل ازفقیری و زندگی تان را قبل ازمرگ دانسته و غنیمت بشمارید افزود: در دین اسلام تاکید بیشتری به پیشگیری قبل از درمان شده است و حتی اهمیت داده شده است و سعی دارد برای انسان‌ها راه‌هایی که سلامت راحفظ می‌کندمعرفی کند.

وی ورزش کردن، پرهیز از فشار‌های روحی در مواقع مختلف، روزه داری، پرهیز از اسراف در همه بخش‌ها و در نهایت ازدواج را از تاکیدات دیگر اسلام برای سلامتی انسان برشمرد و گفت: ازدواج سبب سلامتی روح و جسم شده و از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند، اسلام سعی دارد ورزش کردن رادر بین مردم نهادینه کند تا سلامتی مردم به خطر نیفتد و با ورزش سلامت روح و سلامت جان خود راتامین کند.

امام جمعه تبریز در بخش پایانی سخنان خود لظهار داشت: رسانه ملی نقش مهمی در سلامت جامعه دارد، چون مردم باید ببینند و بشنوند تا موضوع فرهنگ سازی در زمینه سلامت و ورزش کردن نهادینه شود.

 رییس دانشگاه علوم پرشکی تبریز نیزگفت: یکم تا هفتم اردیبهشت هفته سلامت نامگذاری شده است و امسال با شعار «سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت» در خصوص پیشگری از بیماری‌ها اقدام می‌شود.

نقی پور افزود: برای سلامت مردم و گسترش عدالت در بخش سلامت، برنامه سلامت خانواده که ازمنویات مقام معظم رهبری است به کارنامه تبدیل شده است و در شهر‌های بالای ۵۰ هزارنفر هم اجرایی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • پلمب یک مرکز غیر مجاز خدمات زیبایی در سمنان
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • دیدار جمعی از مدیران دانشگاه علوم پزشکی با نماینده ولی فقیه در استان
  • مشاهده سرو یک نوع قلیان کشنده در کافه‌های لاکچری شهرهای تهران، تبریز و شیراز | بعد از کشیدن این قلیان افراد از خود بی‌خود شده و بعد بیهوش می‌شوند
  • فشارخون و دیابت، بیماری شایع متقاضیان حج تمتع
  • اجرای طرح توانمند سازی مردم شهر جغتای مقابل بیماری فشارخون
  • کنترل و مهار پشه آئدس در گیلان