Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@05:21:55 GMT

یکی از عوامل تشدید خطر زوال عقل در میانسالان

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۹۹۴۲

یکی از عوامل تشدید خطر زوال عقل در میانسالان

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد نوسانات وزنی می‌تواند خطر زوال عقل را در میانسالان تشدید کند.

به گزارش ایسنا، محققان در بررسی‌های خود مشاهده کردند کاهش یا افزایش قابل توجه وزن در افراد میانسال می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.

زوال عقل از مشکلات جسمی جدی است که با بالا رفتن میانگین سنی جمعیت و افزایش نرخ امید به زندگی جدی‌تر شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۲۰۱۵ حدود ۴۶.۸ میلیون نفر با زوال عقل درگیر بوده‌اند. همچنین شیوع جهانی چاقی که با بیماری‌های قلبی-عروقی مرتبط است طی چهار دهه گذشته بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته‌است.

شواهد متعددی وجود دارد که حاکی از ارتباط بین فاکتورهای خطرزای بیماری‌های قلبی-عروقی از قبیل فشار خون ، کلسترول و قند خون بالا با زوال عقل است. هرچند، رابطه بین شاخص توده بدنی (BMI) در اواخر دوران زندگی و خطر ابتلا به زوال عقل نامشخص است.

گروهی از محققان جمهوری کره به بررسی ارتباط بین تغییرات شاخص توده بدنی و زوال عقل در میان جمعیت میانسالان این کشور در بازه زمانی دو ساله پرداختند. در این بررسی اطلاعات ۶۷ هزار و ۲۱۹ فرد ۶۰ تا ۷۹ ساله که شاخص توده بدنی آنان در سال‌های ۲۰۰۳-۲۰۰۲ و ۲۰۰۵-۲۰۰۴ مورد ارزیابی قرار گرفت، بازبینی شد. در شروع مطالعه فاکتورهایی از جمله شاخص توده بدنی، وضعیت اقتصادی-اجتماعی و فاکتورهای خطرزای قلبی-عروقی در نظر گرفته شد.

محققان در این دو فاصله زمانی تغییرات شاخص توده بدنی را اندازه‌گیری کردند. پس از گذشت دو سال علائم زوال عقل در این افراد در فاصله سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ مورد بررسی قرار گرفت. در این دوره پنج ساله تعداد مردان و زنانی که دچار زوال عقل شدند به ترتیب ۴۸۸۷ و ۶۶۸۵ نفر اعلام شد.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، یافته‌های بدست آمده نشان داد بین تغییر شاخص توده بدنی در اواخر دوران زندگی و زوال عقل در مردان و زنان ارتباط چشمگیری وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زوال عقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۹۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از پهپاد برای سمپاشی در قم ۵۰ درصد افزایش یافت

رضا لطیفی‌زاده گفت: به منظور اجرای عملیات مبارزه با عوامل خسارت‌زای مزارع غلات و کلزا تعداد ۱۵ فروند پهپاد سمپاش در کنار سایر سمپاش‌ها (توربولاینر و پشت تراکتوری) در استان به کارگرفته شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: نکته مهم اینکه در سال گذشته فقط چهار فروند پهپاد بومی در استان وجود داشت، اما با توجه به مزایای پهپاد‌های سمپاش و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته با هدف ایجاد اشتغال و تجهیز کشاورزان به ادوات جدید تعداد پهپاد‌های بومی به ۱۰ فروند افزایش یافته‌است.

لطیفی زاده افزود: در سال زراعی جاری نیز تعداد ۱۶ شبکه مراقبت و پیش آگاهی وظیفه نظارت و مراقبت از مزارع را به عهده دارند و توصیه‌های فنی لازم را به منظور مبارزه به موقع و اصولی با عوامل خسارتزا به کشاورزان ارائه می‌نمایند که این روند تا پایان برداشت محصول ادامه خواهد داشت.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم توضیح داد: هر ساله با آغاز کشت محصولات پاییزه، فعالیت شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی در مزارع غلات و کلزا شروع می‌شود و کارشناسان ما با بازدید مستمر از مزارع بر وضعیت عوامل خسارت‌زا شامل علف‌های هرز، آفات و بیماری‌ها نظارت می‌کنند.

او ادامه داد: در سال جاری نیز به‌دلیل شرایط خاص اقلیمی همچون عدم بارش نزولات جوی و گرمی هوا در زمستان، کار مبارزه با آفت شته و سایر عوامل خسارتزا زودتر از هر سال و از نیمه دوم بهمن ماه آغاز گردید.

لطیفی زاده گفت: در آخرین روز‌های سال ۱۴۰۲ ریزش آفت سن مضر غلات از اماکن زمستان‌گذران به مزارع غلات شروع و با توجه به آماربرداری‌های صورت گرفته توسط شبکه‌های مراقبت مطابق دستورالعمل‌های فنی سازمان حفظ نباتات کشور، عملیات مبارزه با این آفت مهم و کلیدی از تاریخ پنجم فروردین‌ماه سال‌جاری آغاز گردیده و تا پایان برداشت محصول ادامه خواهد داشت.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: در نیمه اول فرودین به دلیل مهیا شدن شرایط اقلیمی (دما و رطوبت) برای ظهور بیماری‌های غلات نظیر زنگ زرد، سفیدک و سایر لکه برگی‌ها، شبکه مراقبت ضمن بازدید مرتب و روزانه از مزارع، کانون‌های اولیه بیماری را شناسایی و عملیات مبارزه به منظور جلوگیری از گسترش بیماری‌ها به خصوص زنگ زرد صورت گرفت.

او ادامه داد: با تلاش‌های عوامل اجرایی و کارشناسان شبکه‌های مراقبت تاکنون عملیات مبارزه با عوامل خسارتزای مزارع غلات و کلزا با موفقیت اجرا شده‌است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم همچنین گفت: به منظور تغذیه گیاهی و جبران خسارت سرما به مزارع غلات و کلزا و با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح، محلول پاشی مزارع توسط کود‌های ریز مغذی، NPK، سولوپتاس و سایر موارد نیز همزمان با عملیات سمپاشی در مزارع قم صورت گرفته‌است.

۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • وقوع بارش‌های سیل‌آسا در بسیاری از نقاط کشور/ بارش‌ها در تهران تشدید می‌شود
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • برداشت چهار همت از صندوق خسارت‌های بدنی: مجلس سکوت می‌کند؟
  • این افراد مراقب باشند در خطر حمله قلبی اند
  • استفاده از پهپاد برای سمپاشی در قم ۵۰ درصد افزایش یافت
  • بررسی مهم‌ترین عوامل کاهش آمار موالید