Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@13:47:44 GMT

مدیریت داروخانه‌ها در شرایط اقتصادی کنونی باید اصلاح شود

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۰۸۵۴

شهرام شعیبی (سخنگوی سازمان غذا و دارو) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با تاکید بر وجود شفافیت در سازمان غذا و دارو گفت: رانت در سیستم غذا و دارو وجود ندارد و این سیستم‌ شفاف است، ما در راستای شفاف‌سازی همه جلساتی که  برای کمیسیون های ساخت ورود و توزیع و تولید دارو و دیگر فرآورده‌ها جزئیات ثبت، ضبط و به صورت مستند نیز وجود دارد و امضاء یک نفر در این مسائل نیست و آراء به صورت اجتماع و تصمیم نیز به صورت جمعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی سازمان غذا و دارو در خصوص روی آوردن داروخانه‌ها به فروش بیشتر لوازم آرایشی- بهداشتی گفت: یکی از وظایف داروخانه‌ها عرضه و فروش فرآورده‌های آرایشی بهداشتی، مکمل و دارو است و منع قانونی ندارد، اما بنا بر اوضاع اقتصادی فعالیت‌شان در حوزه لوازم آرایشی- بهداشتی بیشتر شده است. البته این را هم باید در نظر گرفت؛‌ بهترین مکان برای فروش محصولات آرایشی و بهداشتی داروخانه‌ها هستند، زیرا مردم می‌توانند از مشاوره داروسازان متخصص نیز بهره ببرند.

وی در ادامه بیان کرد: لوازم آرایشی بهداشتی نسبت به دارو اولویت ندارد. داروخانه برای فروش دارو و مشاوره دارویی است، اما مجاز است فرآورده آرایشی- بهداشتی، مکمل‌ها و حتی تجهیزات پزشکی غیربیمارستانی هم عرضه کند.

شعیبی در خصوص راهکاری برای بهترشدن اوضاع اقتصادی داروخانه‌ها اظهار کرد: اوضاع اقتصادی نامناسب داروخانه‌ها با یک تصمیم بهتر نمی‌شود، انجمن داروسازان و سازمان غذا و دارو باید با برگزاری جلسات متعدد و تعدیل قیمت دارو و توزیع مناسب دارو به اقتصاد داروخانه‌ها کمک کنند.

وی در ادامه بیان کرد: به‌عنوان مثال پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها معمولا تاخیر چهار تا شش ماهه دارد که بر این اساس سازمان غذا و دارو و انجمن داروسازان مکاتباتی دارند تا پرداخت‌ها زمانش کوتاه‌تر شود، زیرا به اقتصاد داروخانه‌ها بسیار کمک می‌کند. در حال حاضر بدهی‌ها زیاد و داروخانه‌ها از نظر اقتصادی مشکلات بسیاری دارند، اما شرایط اقتصادی جامعه نیز مناسب نیست. البته مدیریت داروخانه‌ها باید کمی اصلاح شود.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در خصوص خبر قاچاق داروی شربت ب کمپلکس که به صورت بشکه‌ای از کشور خارج می‌شود، گفت: ب کمپلکس جزو مکمل‌ها است که برای تولید ماده اولیه یا واردات محصولش ارز دولتی نمی‌گیرد. بنابراین قاچاق آن صرفه اقتصادی ندارد. ممکن است داروهایی که از ارز دولتی استفاده می‌کنند در خارج از مرزها قیمت‌شان بیشتر باشد، شاید قاچاق برایشان صدق کند، اما برای این شربت، چنین چیزی مطرح نیست. تاکنون هم گزارشی در زمینه قاچاق این دارو نداشته‌ایم، اگر قاچاق این دارو به ما اعلام شود با آن برخورد می‌کنیم. اگر قاچاق دارو مورد تایید است باید به ما ارجاع داده شود تا ما با آن برخورد کنیم. این دارو حتی ارزش اقتصادی برای قاچاقچی‌ها ندارد و من این موضوع را تکذیب می‌کنم.

وی در خصوص کمبود داروی خوراکی «جیدنیو» و مشکلات دسترسی به این دارو برای بیماران تالاسمی گفت: جیدنیو به اندازه کافی وجود دارد، اما با توجه به اینکه قیمت آن از نوع قبلی این دارو بالاتر است، ممکن است مراکز درمانی این خریدها را انجام ندهند یا اینکه چون پرداخت بیمه‌ها به تعویق افتاده شرکت‌ها این دارو را عرضه نکنند که این مشکل به وجود آمده است. این فرآیند باید از طریق بیمه اصلاح شود، زیرا ما فقط وظیفه تامین و تدارک دارو را داریم و دارو به اندازه کافی وجود دارد. بیمه‌ها باید در زمینه پرداخت‌ها همکاری بیشتری داشته باشند. اینکه دارو به اندازه کافی وجود داشته باشد، رسالت ماست، اما اینکه پرداختی صورت نمی‌گیرد و یا بیمه بدهی‌ها را نمی‌پردازد از حوصله کاری ما خارج است.

سخنگوی سازمان غذاو دارو در پاسخ به سوالی درباره سهمیه‌بندی دارو گفت: امکان دارد با سهمیه‌‌بندی مشکلات اقتصادی بهتر نشود و نتیجه‌ای برعکس هم داشته باشد. شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که داروخانه‌ها باید خودشان سیستم خود را در خریدها و فعالیت‌های اقتصادی‌شان مدیریت کنند و در زمینه فرآورده‌های غیردارویی که در داروخانه‌ها بیشتر به فروش می‌رسد، بیشتر فعالیت داشته باشند. در هر صورت این شرایط وجود دارد، اما اگر مدیریت باشد، شرایط بهتر می‌شود. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سخنگوی سازمان غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۰۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افرایش دو برابری داروخانه‌ها در خوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،دکتر حبیب زاده رئیس دانشکده علوم پزشکی خوی در بازدید فرماندار از روند توزیع دارو از انبار دارویی این دانشکده گفت: در دوسال گذشته با صدور مجوزتاسیس به ۳۰ داروخانه جدید شمار داروخانه‌های این شهرستان از ۲۸ داروخانه به ۵۸ داروخانه رسید و روند توزیع و تامین دارو در شهرستان به استاندارد هاو شاخص‌های لازم نزدیک شد
وی افزود: در این مدت همچنین با را ه اندازی یک داروخانه شبانه روزی جدید تعداد داروخانه‌های شبانه روزی شهرستان به ۹ داروخانه رسیده است 
دکتر عمرانی معاون غذا داروی دانشکده علوم پزشکی خوی هم باشاره به تامین وتوزیع دارو در شهرستان گفت: با تدابیر لازم کلیه دارو‌های انتی بیوتیک و سرم مورد نیاز شهرستان خوی به موقع تامین شده و هیچ گونه مشکلی در زمینه تامین دارو در بیمارستان‌ها و داروخانه‌های این شهرستان وجود ندارد 
علی نژاد فرماندار خوی هم با تاکید برضرورت تامین به موقع دارو برای داروخانه‌ی شهرستان برضرورت نظارت در توزیع شبکه دارو برای جلوگیری از کمبود دارو تاکید کرد

دیگر خبرها

  • ۱۸ هزار میلیارد برای اصلاح مسیل و شبکه فاضلاب ایلام اختصاص یافته است
  • اختصاص ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل و شبکه آب ایلام
  • هشدارِ امپراطوری ناصرخسرو مجازی در حوزه دارو
  • افرایش دو برابری داروخانه‌ها در خوی
  • قیمت پیاز با مدیریت صادرات متعادل می‌شود
  • اعتصاب داروسازان فرانسویدر روز سی ام مه
  • پیگیری برای اخذ مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه
  • مصوبات جلسه علنی سه شنبه مجلس
  • معاون سازمان غذا و دارو: عطاری‌ها حق فروش دارو یا فرآورده دارویی را ندارند
  • (ویدئو) دارو‌های اینترنتی در داروخانه‌های مجازی