Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-03-29@15:54:27 GMT

مرکل به دنبال سهم آلمان در سمت‌های اتحادیه اروپا است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۰۹۶۷

صدر اعظم آلمان بر انتصاب یک آلمانی برای دو سمت ارشد در اتحادیه اروپا شامل ریاست کمیسیون اروپا یا ریاست بانک مرکزی اروپا تاکید دارد و در این مسیر احتمالاً با فرانسه جدال پیدا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، پایگاه اینترنتی بلومبرگ می‌نویسد، چند مقام آگاه گفته‌اند، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان متمرکز بر این است که یک آلمانی رئیس بعدی کمیسیون اروپا شود و یا در صورت عدم تحقق آن، او دست کم می‌خواهد یک آلمانی رئیس بانک مرکزی اروپا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش بلومبرگ، طبق این رویکرد آنگلا مرکلف اگر "مانفرد وبر"، یک همپیمان او نتواند به ریاست کمیسیون اروپا برسد، پس باید در ازایش یک آلمانی، رئیس بانک مرکزی اروپا شود.

این تلاش مرکل برای افزایش نفوذ آلمان در اتحادیه اروپا می‌تواند فرآیند تعیین جانشین برای ژان کلود یونکر، رئیس فعلی کمیسیون اروپا و ماریو دراگی، رئس فعلی بانک مرکزی اروپا را تبدیل به جدالی بین او و امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه کند.

اولین نشست برای بررسی تعیین رؤسای جدید این دو نهاد تا یک هفته دیگر برگزار خواهد شد.

جیکوب فانک کرکگارد، یک کارشناس در انستیتو پترسون گفت: در آلمان فضا به گونه‌ای است که این بار باید نوبت آلمان باشد و اگر مرکل در رساندن وبر به این سمت و یا در انتصاب یک آلمانی به ریاست بانک مرکزی اروپا شکست بخورد او به عنوان یک بازنده بزرگ نگریسته خواهد شد و به لحاظ سیاسی تبدیل به یک چهره مرده می‌شود.

این بلندپروازی‌های صدراعظم آلمان نوعی ریسک برای او با نزدیک شدن به پایان دوره صدراعظمی خود تلقی می‌شود اما در عین حال موجه هستند.

آلمان به عنوان بزرگترین کمک‌کننده به بودجه اتحادیه اروپا بارها اجازه داده شرکایش رؤسای این نهادها را معرفی کنند. آخرین باری که یک آلمانی رئیس کمیسیون اروپا بود مربوط به دهه ۱۹۶۰ است و تاکنون هیچ آلمانی رئیس بانک مرکزی اروپا نیز نبوده است.

در مقابل اما فرانسه عمدتاً برای تصاحب این سمتها نبردی موفق داشته است.

برخی از این فرانسوی‌ها عبارتند از ژان کلود تریشه، که هشت سال رئیس بانک مرکزی اروپا تا سال ۲۰۱۱ بود و همچنین فرانسوا زاویر اورتولی و ژاک دلورس، رؤسای اسبق کمیسیون اروپا.

ماکرون از موضع مرکل استقبال نکرده است. ماکرون همچنین تلاش داشته تا در مسیر وبر که رهبر حزب مردم اروپا نیز است چالش به وجود بیاورد.

برونو لومر، وزیر دارایی فرانسه اخیراً اعلام کرد که رئیس جدید بانک مرکزی اروپا باید شجاعتی مشابه با دراگی داشته باشد. این صحبت او انتقادی تلویحی از مواضع ینس ویدمان رئیس بوندس بانک آلمان است که اغلب با سیاستهای این فرد ایتالیایی مخالفت کرده است.

این مسائل به نوعی نشان دهنده سرد بودن روابط مرکل با ماکرون هستند. این دو رهبر به سختی تلاش داشتند تا در مواضعشان درباره مسائل سیاسی و تجاری کلیدی تفاهم داشته باشند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مرکل اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۰۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متکی: نباید در کمیسیون‌های مجلس دنبال رسیدن به ریاست باشیم

نماینده منتخب تهران در مجلس دوازدهم گفت:  نباید در کمیسیون‌های مجلس سرگرم رسیدن به ریاست باشیم و اگر دستگاهی اجرایی در مجلس نمره منفی گرفت آن کمیسیون مربوط هم باید استیضاح شود چون به کار آن دستگاه نظارت نداشته است.

به گزارش ایسنا، منوچهر متکی در گفت‌وگویی رادیویی با بیان اینکه ایران ظرفیت های داخلی و ملی فراوانی در حوزه های اقتصادی دارد که باید از قوه به فعل برسند، گفت: در خارج از مرزها با ظرفیت های قابل تاملی اعم از ایرانیان و علاقه مندان به ایران که از تمکن مالی خوبی برخوردار هستند مواجه هست؛ بکارگیری این ظرفیت ها در سایه یک دیپلماسی روشن صمیمانه، صلح جویانه و دوستانه می تواند افق های جدیدی را در حوزه اقتصاد ایران باز کند. در بخش نرم افزاری و نگاه به مسائل اقتصادی ایران، باید نقش دولت و نقش بخش خصوصی و همچنین نقش مردم که در پیام نوروزی مقام معظم رهبری هم به آن اشاره شده است را باز تعریف کنیم. اینها از باب تزیین نیست باید باورهایمان را تصحیح کنیم. من همانطور که قبلا هم گفته ام دولت باید اقتصاد را رها کند؛ دولت ها در 45 سال گذشته اقتصاد را به گروگان گرفته اند و این موجب شده است که آن شکوفایی لازم در زمینه اقتصاد به وجود نیاید.

وی افزود: باید یک آشتی و صمیمیتی بین دولت و حکمرانی با ظرفیت های اقتصادی به وجود بیاید و این دقیقا همان شایسته سالاری است که مبتنی بر دین ماست. ما نگاهمان نسبت به ایرانیان مقیم در خارج  از کشور در طی دهه های گذشته فراز و نشیب داشته و یک امر مسلم است که هر ایرانی در هرکجای دنیا باید یک ظرفیت تلقی بشود او نام ایران را با خودش دارد مثل کسانیکه مدارج عالی علمی را سپری کرده اند و در مراکز علمی دنیا نقش آفرین هستند و مانند کسانیکه در مسائل اقتصادی رکورد زده اند و جزو فعالین اقتصادی در جای جای جهان هستند. نخبگانی که در حوزه های علمی که فکر می کنند که در خارج از کشور ظرفیت های بیشتری برای شکوفایی علمیشان وجود دارد و می روند ما اینها را هم به عنوان ظرفیت کشور و مام میهن تلقی بکنیم؛ اگر این نگاه را داشته باشیم آنها را سرکوفت نمی زنیم و با انگ های مختلف نمی رانیم، این افراد هر کجای جهان باشند ایران در دلشان است. 

نماینده برگزیده مجلس یازدهم یادآور شد: از شکل‌گیری مشروطیت تا تشکیل مجلس ما دائما داریم قانونگذاری می‌کنیم هیچ کشوری به اندازه ما این حجم از قانون‌نویسی و قانون‌گذاری را ندارد. در یک دهه معین بررسی کردند و قانونگذاری ایران و فرانسه را مقایسه کردند؛ ما بیش از ۱۰ برابر فرانسه قانون وضع کردیم و نکته دوم بحث نظارت بر اجرای قانون است. ما قوانین خوب بسیاری داریم که اجرا نمی شوند و بالای دو دهه است که مقام معظم رهبری سیاست های کلی نظام را بیان کردند؛ از حوزه فرهنگ و سیاست، بهداشت، آسیبهای اجتماعی و مسائل امنیت اجتماعی. ما سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری را داریم که اجرا نمی‌شوند.

متکی با بیان اینکه از وظایف مهم مجلس نظارت است، اظهار کرد: در حال حاظر این نظارت جدی نیست کمیسون‌های پا به پای دستگاه‌های هم‌تراز اجراییشان باید مسائل اجرایی کشور را پیگیری کنند. ما نباید در کمیسیون هایمان سرگرم رسیدن به ریاست باشیم اگر یک دستگاه اجرایی در مجلس نمره منفی گرفت آن کمیسیون مربوط هم باید استیضاح شود چون به کار آن دستگاه نظارت نداشته است. 

وی یادآور شد: اجرای قوانین، ساده‌سازی و نظارت بر اجرا یکی از رمزهای موفقیت کشورهایی است که از پیچیدگی فرار کرده‌اند؛ نمی‌دانم ما قدرت را برای این تحول بزرگ، ولی این تحول وظیفه اصلی مجلس است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش بدهی دولت آلمان و تداوم رشد منفی اقتصادی برلین
  • افزایش بدهی‌های آلمان به ۲ هزار و ۶۲۰ میلیارد یورو
  • جنگ اوکراین اولویت های اروپایی ها را تغییر داده است
  • تاکید آلمان بر لزوم سیاست دفاعی مشترک اروپایی
  • ماکرون پیمان مرکوسور را رد کرد
  • آنتونیو رودیگر: اجازه نمی‌دهم به خاطر مسلمان‌بودن، مورد توهین و تحقیر قرار بگیرم
  • انفجار در کسری بودجه و بدهی عمومی فرانسه 
  • متکی: نباید در کمیسیون‌های مجلس دنبال رسیدن به ریاست باشیم
  • رکورد اتحادیه اروپا را شکستیم
  • تحولات اوکراین|زلنسکی دبیر شورای امنیت را هم برکنار کرد