Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه «سفری خیالی به دنیای شرقی گوته و دیوان غربی-شرقی» که از شانزدهم ماه مه در شهر اولدنبورگ آغاز شده است، تا ششم ژوئیه سال جاری ادامه دارد. این نمایشگاه به همت فستیوال دیوان غربی-شرقی وایمار، کتابخانه ایالتی و جامعه گوته در اولدنبورگ برگزار شده است.

۲۰۰ سال پیش، دیوان غربی-شرقی اثر یوهان ولفگانگ فون گوته، شاعر، فیلسوف و دانشمند آلمانی منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیوانی که هنوز هم یکی از مهم‌ترین مجموعه‌های شعر در بازار کتاب جهان است. این کتاب حاصل علاقه شدید گوته به ادبیات مشرق‌زمین بود.

گوته در سال ۱۸۱۴ برای اولین‌بار از طریق ترجمه جوزف فون هامر با اشعار حافظ، شاعر نامدار ایرانی آشنا شد و از آن زمان، حافظ در ادبیات گوته جایگاه خاصی پیدا کرد. در سراسر دیوان غربی- شرقی، بارها درباره عقاید، گفته‌ها و شخصیت حافظ نوشته شده است؛ نویسنده بارها در این کتاب، خود را مرید و تحت تأثیر حافظ عنوان کرده، گویی، وی برای سرودن بیشتر شعرهای دیوان از حافظ یاری جسته است. بدین ترتیب، گوته با نگارش دیوان غربی-شرقی میان شرق و غرب ارتباطی به دور از تعصب فرهنگی و مذهبی پدید آورده است. شاید به همین دلیل است که دیوان او محبوبیتی جهانی دارد.

علاوه بر این، برای همه کسانی که علاقه زیادی به اشعار عاشقانه گوته دارند، دیوان غربی- شرقی می‌تواند بسیار خواندنی باشد. منظومه زلیخا بخش مهمی از دیوان غربی- شرقی گوته است که در آن داستان حاتم طایی و زلیخا بیان شده، داستانی که در واقع عشق میان گوته و مارینا فون ویلمر را بیان می‌کند. ماریانه فون ویلمر و گوته، هر دو اشعار عاشقانه‌ای دارند که در دیوان غربی- شرقی منتشر شده است.

در نمایشگاه «سفری خیالی به دنیای شرقی گوته و دیوان غربی-شرقی» سعی شده تا همه جنبه‌های رابطه گوته و شرق، تحقیقات او به ویژه درباره قرآن و همچنین نوشته‌های او که باعث شکل‌گیری دیوان شده است، منعکس شود.

کد خبر 4622563 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: گوته حافظ شیرازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۱۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز

در این نمایشگاه شرکت‌های فعال در زمینه تولید، بازرگانی و ساخت ماشین آلات صنعت شیرینی و شکلات از ۱۱ استان و نمایندگی‌هایی از ۷ کشور محصولات و خدمات خود را عرضه کرده اند.

استاندار آذربایجان شرقی در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: تولید برای ماندگاری نیازمند کیفیت، نشان تجاری موثر و بازارسازی است.

رحمتی با اشاره به نقش نمایشگاه‌ها در توسعه شبکه بازار، ارائه هنرمندانه محصول در نمایشگاه‌ها و انعکاس رسانه‌ای نمایشگاه‌ها در بستر فضای مجازی را ضروری خواند.

وی با بیان اینکه صنعت شیرینی و شکلات آذربایجان شرقی به عنوان قطب این صنعت به جایگاه اصلی خود رسیده است صدور ۲۱۵ هزار تن محصولات صنایع غذایی و صادرات شیرینی و شکلات استان به ۷۹ کشور دنیا را نشانگر ظرفیت بالای استان در این بخش دانست.

هفدهمین نمایشگاه شیرینی و شکلات تا هفتم اردیبهشت در سالن امیرکبیر نمایشگاه بین المللی تبریز از ساعت ۱۵ تا ۲۱ دایر است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • فلسفه چینی: سفری به ژرفای اندیشه شرقی
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (6 اردیبهشت)
  • پیش‌بینی افزایش دما و رطوبت در خوزستان
  • تعداد خوشنویسان بعد از انقلاب ۲۰ برابر افزایش یافت
  • وزیر ارشاد از ابلاغ مصوبه برپایی بازار هنر ایران خبر داد
  • رویداد «هاکامستر» دروازه‌ای برای ورود به دنیای نوآوری و خلق ایده در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (5 اردیبهشت)
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد