Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- یک متخصص تغذیه گفت: نوشیدن چای غلیظ و قهوه بیش از حد به منظور افزایش تمرکز حواس و بیداری که اغلب در فصل امتحانات دانش آموزان و دانشجویان به مصرف آن روی می آورند، نتیجه معکوس دارد و سبب افزایش استرس، بیقراری و عدم تمرکز می شود.

میرعباس رضوی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: تغذیه مناسب نقش کلیدی در موفقیت و افزایش بازدهی در شرایطی مانند کنکور یا امتحانات دارد، به همین دلیل برای افزایش بازدهی، عملکرد بهتر مغز و تقویت حافظه باید به نوع مواد غذایی مصرفی توجه بیشتری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: داشتن یک برنامه غذایی شامل سه وعده اصلی و 2 تا سه میان وعده در دوران آماده شدن برای امتحانات بسیار ضروری است.
رضوی با بیان اینکه استرس ناشی از یک امتحان باعث پرخوری یا بی اشتهایی عصبی می شود، ادامه داد: این موضوع در صورت جدی گرفته نشدن، می تواند سبب سوءتغذیه شود.
وی اضافه کرد: بی نظمی در صرف غذا موجب ناراحتی گوارشی می شود که روی تمرکز و بازده ذهنی اثر نامطلوب می گذارد و استرس با تغییراتی باعث افزایش نیاز به مواد مغذی شده و با توجه به حساس بودن سن با مشورت متخصص تغذیه می توان در صورت نیاز از برخی مکمل ها استفاده کرد.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: در ایام امتحانات به علت مشغله درسی، فعالیت بدنی به شدت کاهش می یابد و کاهش تحرک علاوه بر تشدید استرس باعث افزایش وزن، چاقی و در مواردی افزایش ابتلا به یبوست و عوارض می شود.
رضوی افزود: همچنین به علت مشغله و استرس یک وعده غذایی به اشتباه حذف و گاه به دلیل کمبود وقت غذاهای آماده و تنقلات جایگزین وعده های اصلی می شوند.

* افزایش بازده ذهنی با انجام حرکات کششی
این متخصص تغذیه گفت: با انجام حرکات کششی روزانه علاوه بر کمک به کارکرد بهتر دستگاه گوارش می توان بازده ذهن را نیز افزایش داد و مصرف مناسب سبزیجات در طول روز نیز از بروز یبوست ناشی از استرس جلوگیری می کند.
رضوی افزود: در ایام امتحانات با اختلال در چرخه خواب به اشتها و الگوی غذایی هم لطمه وارد می شود و افرادی که چرخه خواب منظمی ندارند، از الگوی غذایی مناسب هم پیروی نکرده و استرس بیشتری هم تجربه می کنند.
وی تاکید کرد: نوشیدن یک لیوان شیر ولرم یا یک واحد میوه، عدم مصرف غذاهای چرب و حجیم در وعده شام باعث داشتن خواب بهتر می شود و نباید هله هوله و تنقلات مضر جای خود را به میان وعده های سالم و مقوی دهند.
رضوی اظهار داشت: انواع آجیل، مغزها، میوه های خشک و غیره نمونه های مناسبی برای میان وعده دوران امتحانات است و نوشیدن مایعات کافی در کارایی ذهن به شدت تاثیر می گذارد.
به گفته وی، در حین انجام فعالیت های ذهنی تمایل به مصرف مواد غذایی شیرین افزایش می یابد که اگر مصرف آنها به صورت کنترل نشده افزایش یابد، علاوه بر افزایش وزن و آسیب به سلامت دندان ها باعث سیری کاذب می شوند.

* شب امتحان چه بخوریم؟
وی با بیان اینکه دانش آموزان باید شب قبل از امتحان شام خود را زودتر مصرف کنند تا خواب راحت تری داشته باشند، ادامه داد: در روز امتحان نیز به منظور افزایش کارآیی مغز باید از مواد پروتئینی مانند تخم مرغ و پنیر همراه با گردو استفاده شود.
رضوی گفت: مصرف یک موز یا مقداری کشمش در طول امتحان برای کنترل قند خون بسیار مفید خواهد بود و در حین امتحان نوشیدن آب نباید فراموش شود.
اجتمام*9022*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سواد سلامت قهوه امتحانات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۱۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرارو، به طور کلی باید بدانید که کافئین باعث خشک شدن بدن می‌شود و چربی را از بین می‌برد و از آنجایی که قهوه بالاترین میزان کافئین را دارد، مصرف مداوم و روزانه قهوه باعث خشک شدن قلب دوم بدن یعنی کبد می‌شود؛ به همین دلیل عده زیادی برای از بین بردن کبد چرب خود شروع به مصرف قهوه می‌کنند.

بعد از مصرف قهوه کبد می‌تواند متابولیسم تخلیه و سوزاندن چربی را شروع کند. برای کبد چرب تنها پیشنهاد می‌شود که یک ساعت پیش از خواب شب خورده نشود و به جز این مورد، نکته دیگری در این اساس وجود ندارد.

از مضرات خوردن قهوه در شب می‌توان به بهم ریختگی ساعت خواب، بهم ریختگی نظم ترشح هورمن و اختلال در کارکرد غده هیپوفیز اشاره کرد.

عوارض مصرف زیاد قهوه ؛ مقدار مجاز مصرف قهوه در روز | محاسن و مضرات قهوه را بشناسید کد خبر 846630 برچسب‌ها خبر مهم بیماری - کبد قهوه

دیگر خبرها

  • چگونه می‌توان قهوه نوشید و بی‌خواب نشد؟
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • با خیال جمع به چای و قهوه‌تان شکر بزنید
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب