Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@22:22:35 GMT

مقایسه صادرات فروردین ۹۸ و ۹۷

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۱۷۱۶

براساس گزارشی که از سوی معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران منتشر شده، طی فروردین ۱۳۹۸، بعد از فصل ۲۷، بالاترین ارزش صادرات کشور مربوط به فصل‌های ۳۹ (مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد)، ۲۹ (محصولات شیمیایی آلی) و ۷۲ (چدن، آهن و فولاد) بوده است. حدود ۸۱ درصد ارزش صادرات کشور بر ۸ درصد فصول کتاب مقررات صادرات و وارداتتمرکز داشته است که نشان می‌دهد تنوع کالاهای صادراتی محدود و اغلب مبتنی بر منابع طبیعی یا محصولات با ارزش‌افزوده پایین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالاترین رشد ارزشی صادرات در فروردین سال ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه ۱۳۹۷، مربوط به فصل ۶۷ (پر و پر نرم آماده و اشیاء ساخته شده از پریا از پر نرم، گل‌های مصنوعی اشیاء ساخته شده از موی انسان) بوده است. ارزش صادرات این فصل در فروردین سال ۱۳۹۸ معادل ۶۶ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۷ حدودا بیش از ۱۰۰ برابر شده است. فصول ۹۸ (قطعات منفصله) و ۴۲ (اشیاء ساخته شده از چرم؛ مصنوعات زین و برگ‌سازی؛ لوازم سفر، کیف‌های دستی و محفظه‌های همانند؛ اشیاء ساخته شده از روده...) نیز به ترتیب طی این مدت رشد ۳۱ برابری و ۱۶ برابری داشته‌اند. شایان ذکر است اگرچه این گروه‌های محصولی مذکور، رشد بالایی را تجربه کرده‌، اما سهم ناچیزی از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده‌اند. در فروردین سال ۱۳۹۸، متوسط قیمت صادراتی کشور معادل ۲۹۹ دلار بر تن رقم خورده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت حدود ۲۴درصدی مواجه شده است. در میان فصل‌های کتاب مقررات صادرات و واردات به‌رغم رشد وزنی صادرات برخی فصول، ارزش صادرات آنها کاهش یافته است. یکی از این فصول که سهم بالایی از ارزش صادرات را نیز داشته، فصل ۲۹ (محصولات شیمیایی آلی) است. صادرات این فصل اگرچه به لحاظ مقداری ۲۱ درصد رشد داشته، اما به لحاظ ارزشی افت ۲۵ درصدی را تجربه کرده است. در میان زیرمجموعه‌های فصل ۲۹ کتاب مقررات صادرات و واردات، «اتیلن گلیکول (اتان دی‌ئول)»، «انیدرید فتالیک» و «ملامین» به‌رغم رشد مقداری صادرات با افت ارزشی همراه بوده‌اند. بنابراین به نظر می‌رسد این محصولات در فروردین ۱۳۹۸ با متوسط قیمت نسبتا پایین‌تری صادر شده‌اند. متوسط قیمت صادراتی محصولات فصل ۲۵ (نمک؛ گوگرد؛ خاک و سنگ؛ گچ، آهک و سیمان) در فروردین ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۷ کاهش یافته است. رشد وزنی صادرات فصل ۲۵ معادل ۱۸ درصد بوده، درحالیکه به لحاظ ارزشی افت ۲۹ درصدی را تجربه کرده است. در میان اقلام تعرفه‌ای زیرگروه این فصل، «سیمان‌های پودر نشده موسوم به کلینکر» که سهم نسبتا بالایی از ارزش صادرات کل کشور را دارد، طی این مدت با اینکه به لحاظ وزنی با رشد ۱۲۰ درصدی همراه بوده، اما از نظر ارزشی افت ۵/ ۷ درصدی را تجربه کرده است. محصولات ذیل فصل ۴ (شیر و محصولات لبنی، تخم پرندگان، عسل طبیعی، محصولات خوراکی که منشأ حیوانی دارند و در جای دیگر گفته نشده و مشمول شماره دیگر تعرفه نشده باشد) نیز طی این مدت با افت متوسط قیمت صادراتی همراه بوده‌اند. طی فروردین سال ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۷، صادرات این فصل رشد وزنی ۱۸ درصدی و افت ارزشی ۱۶درصدی را تجربه کرده‌اند. در میان اقلام تعرفه‌ای زیرگروه این فصل، متوسط قیمت «خامه شیر» افت ۳۶ درصدی و متوسط قیمت «سایر پنیرها که در جای دیگری مذکور یا مشمول نباشد» افت ۳۲ درصدی داشته‌اند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۱۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، منصور امیریان گفت: این همایش با هدف ارتقای شاخص سلامت، پیشگیری و کاهش مخاطرات و آلودگی‌های تهدید کننده سلامت، در زنجیره مواد غذایی با منشا گیاهی و لزوم و اهمیت تولید و عرضه محصولات تولیدی شناسه دار با حضور تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و مسئولین شهرستانی و استانی در سالن اجتماعات فرهنگیان شهرستان مرودشت شد.

او افزود: با توجه به اهمیت موضوع سلامت و امنیت غذایی جامعه و اولویت موضوع در سازمان جهاد کشاورزی فارس، مقرر شد محصولاتی که شناسه محصول را دریافت کنند، اجازه صادرات به خارج از کشور و فروش در بازار داخلی را خواهند داشت.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: محصولات باغی شامل کیوی، انگور، سیب، پسته، انار، خرما و مرکبات و محصولات مزرعه‌ای و گلخانه‌ای شامل خیار، گوجه، فلفل دلمه ای، بادمجان و کرفس برای صادرات به خارج از کشور و محصولات بازار داخلی شامل گوجه و خیار گلخانه‌ای و مزرعه ای، پیاز، سیب زمینی، پرتقال و سیب، ملزم به دریافت کد شناسه محصول هستند.

امیریان تصریح کرد: تولید کنندگان محصولات برای ثبت نام و دریافت کد شناسه محصول برای صادرات، قبل از کاشت و بازار داخلی یک ماه قبل از برداشت، به دفاتر نظام مهندسی کشاورزی و مراکز جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • افزایش ۱۱.۷ درصد فروش پاکشوما در فروردین ۱۴۰۳
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • صادرات ۱۲ هزار تُن کالا از قم در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • صادرات تخم مرغ در فروردین به ۲۰ هزارتن رسید
  • هشدار اورژانس نسبت به افزایش ۲۲ درصدی غرق‌شدگی در فروردین امسال
  • ارز آوری حدود ۷ میلیون دلاری صادرات کیوی عباس آباد