Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان گفت: باتوجه به ضرورت تامین معیشت اقشار متوسط در شرایط جنگ اقتصادی، سهمیه بندی کالاهای اساسی راهکاری است که می‌تواند لایه امنیت اقتصادی برای معیشت خانوار فراهم کند.

محمد واعظ در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: با توجه به ضرورت تامین معیشت اقشار متوسط و کم درآمد جامعه و قرار گرفتن در برابر حمله اقتصادی دشمن، در این شرایط راه مقابله با مشکلات اقتصادی جدید سهمیه بندی کالاهای اساسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تجربه یک سال اخیر نشان داده است چناچه دولت به جای سهمیه بندی، کالاهای اساسی را با ارز دولتی وارد کند نمی‌توان مطمئن بود که این کالاها با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد؛ همچنان که دولت شکر را با ارز دولتی وارد کرد اما به دست مردم نرسید.

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان اضافه کرد: بنابراین باید در یک نظام حمایتی چند لایه، نظام توزیع کالاهای اساسی همچون گوشت، شکر، روغن و برخی شوینده‌های اساسی از مبدا تا مقصد کنترل شود.  

واعظ خاطرنشان کرد: مردم نظام توزیع به روش سهمیه بندی را از زمان جنگ تحمیلی و سال‌های بعد از آن در ذهن دارند، این نظام می‌تواند لایه امنیت اقتصادی برای معیشت خانوار فراهم کند.

وی افزود: همچنین لایه‌های حمایتی دیگری نیز باید برای خانوارها در نظر گرفته شود. در یک نظام حمایتی چند لایه لازم است برخی کالاهای اساسی با توسل به وضع یارانه‌ها، قیمت کمتری داشته باشد، بعضی کالاها سهمیه بندی شود و همچنین برای اقشار کم درآمد کمک‌های بلاعوض نقدی همچون طرح هدفمندسازی یارانه‌ها در نظر گرفته شود.

هزینه های فرصت مردم باید در نظرگرفته شود

این کارشناس اقتصادی گفت: لایه‌های حمایتی باید به گونه ای طراحی شود که آسان و بدون صرف وقت باشد، امکان پشتیبانی آن توسط دولت وجود داشته باشد. به این معنا که دولت باید تعهداتی بدهد که در حد استطاعت آن باشد و معیشت اقشار کم درآمد حفظ شود.

واعظ ادامه داد: آنچه باید بیش از سایر موارد مورد توجه قرار گیرد رفع نارسایی‌ها و موانع تولید است اما نظام سهمیه بندی، بازار مطمئن فروش را برای بخشی از بنگاه‌های تولیدی که در زمینه کالاهای اساسی فعالیت می کنند نیز فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه لازم است با استفاده از فناوری‌های نوین روش هایی برای سهمیه بندی اجرا شود که در آن هزینه فرصت مردم نیز کاهش یابد، گفت: به این منظور کالابرگ‌های الکترونیکی باید به گونه ای طراحی شود که قیمت کالاهای اساسی در یک جدول‌بندی منعطف با قیمت‌های متفاوت در دو یا سه سطح دسته بندی شود.

این استاد دانشگاه افزود: به عنوان نمونه می‌توان برای شکر یک سهمیه پایه با کمترین قیمت، سهمیه متوسط با قیمت متوسط و سهمیه بیشتر با قیمت آزاد در نظر گرفت.

واعظ اعلام کرد: با ایجاد بسترهای لازم بنزین را نیز می‌توان به این نظام سهمیه بندی اضافه کرد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اقتصاد جنگ اقتصادی سهمیه بندی بنزین کوپن الکترونیکی نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۲۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی

به گزارش خبرگزاری مهر، پاکستان کشوری با جمعیت ۲۳۵ میلیون از بین کشورهای همسایه ایران بازار بزرگی برای بحث صادرات دارد. به طوری که آمار واردات محصولات کشاورزی این کشور سال گذشته بیش از ۱۱ میلیارد دلار بوده و سهم ایران از این بازار ۴۳۷ میلیون دلار بود.

با توجه به اقداماتی که وزارت جهاد کشاورزی انجام داده، صادرات سال گذشته محصولات کشاورزی و صنایع غذایی به پاکستان رشد ۲۶ درصدی تجربه کرد. ظرفیت بخش کشاورزی ایران ظرفیت بالایی در صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی داشته و می‌توان سالانه تا سقف یک میلیارد دلار صادرات به پاکستان داشت.

علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر جهاد کشاورزی حضور پررنگ در رویدادهای تجاری و نمایشگاه‌های بزرگ مرتبط اصلاح روش‌های بازگشت ارز حاصل از صادرات و نیز توسعه زیرساخت‌های گمرکی و تجهیز زنجیره سرد لجستیک حمل و نقل کالای کشاورزی را از جمله برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای دستیابی به این هدف صادرات برشمرد و گفت: با توجه به اینکه پاکستان کشور اسلامی است، می‌توان بحث واردات گوشت و دام زنده از آن کشور را بررسی و پیگیری کرد.

وی افزود: از سوی دیگر ذرت دامی که در این کشور کشت می‌شود از کیفیت مطلوب و قیمت مناسب برخوردار بوده و جز نهاده‌های مورد نیاز ایران است.

وی ادامه داد: اقتصاد ایران و پاکستان تا حدودی مکمل یکدیگر بوده که می‌تواند منجر به گسترش تعاملات شود.

گفتنی است؛ از جمله مواردی که در سفر ریاست جمهوری در سفر پاکستان پیگیری شد بحث کشت قراردادی، تهاتر کالاهای اساسی و سایر اقدامات زیرساختی بود.

کد خبر 6087611

دیگر خبرها

  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • هشدار پلیس فتا در رابطه با پیامک‌های طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی و ابلاغ دولتی
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • بهره‌مندی ۲۷۸۰۰۰ هزار خانوار چهارمحال و بختیاری از کالابرگ
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است