Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها گرانی اجناس و نوسان قیمت‌ها بازار را دچار تلاطم و مردم را نگران کرده است به گونه‌ای که شهروندان با هر بار مراجعه به بازار برای خرید مایحتاج و کالاهای اساسی خود با افزایش چندین هزار تومانی قیمت‌ها روبه‌رو می‌شوند. ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۶ استانها کرمانشاه نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، این روزها یکی از بحث‌های داغ محافل دورهمی‌ها بحث گرانی و افزایش قیمت‌ها است که مردم به شدت از این امر گلایه‌مند بوده و ابراز نگرانی می‌کنند، برای همین سری به بازار کرمانشاه زدیم و در شرایطی قرار گرفتیم که تداعی‌گر شرایط و وضعیت سخت مردم منطقه است و دیگر شور و حال خاصی در بین خریداران دیده نمی‌شود زیرا که قیمت‌ها چنان افزایش یافته که مردم فقط مجبورند کالاهای مورد نیازشان را به نحوی تامین کنند تا شرمنده خود و خانواده‌هایشان نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت بازار کالاهای اساسی امسال با موج گرانی روبه‌رو شده که نمونه این را می‌توان کالاهایی همچون خرما، برنج، تن ماهی، ماکارونی و تشکیل صف‌های طولانی برای دریافت شکر مشاهده کرد، که علاوه بر اینکه دل هر انسانی را به درد می‌آورد، نگرانی را در چهره مردم به ویژه قشر متوسط و ضعیف نیز تداعی می‌کند.

در حالی که افزایش شدید قیمت‌ها هیچ تناسبی با درآمد خانوارهای ایرانی ندارد و مردم به حداقل‌ها در سبد غذایی و مصرفی خود قانع شده‌اند، اما گرانی‌های کاذب موجود در بازار به دلیل کوتاهی و کم‎کاری ناظران بر اصناف و سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به‌عنوان سازمانی تخصصی برای قیمت‌گذاری و نظارت بر بازار در سطح کلان و سازمان تعزیرات به عنوان نهاد برخوردکننده با متخلفان خواهد بود.

رشد سرطانی قیمت‎ها به مراتب فراتر از نرخ تورم است

یک شهروند کرمانشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، بیشترین حرفهای این روزهای مردم را، گرانی‎های لجام گسیخته دانست و اظهار داشت: مسکن، اجاره بها و سایر نیازمندی‎هایی که هرچه برای ارباب سود و سرمایه چندان اهمیت ندارد، اما برای اقشار خانواده کم درآمد و ضعیف ناخوشایندی را به همراه دارد.

آقای ملکی با بیان اینکه اقشار آسیب‎پذیر جامعه با عائله سنگین و حقوق ناکافی غول گرانی را پیش روی خود می‎بینند، بیان کرد: کابوس نارسائی اوضاع زندگی خانوادگی، هاله‌‏ای از اندوه و در ماندنی را پیش‎روی مردم فقیر و کم درآمد به وجود آورده است.

این شهروند کرمانشاهی تصریح کرد: آنچه مورد توجه است اینکه مسئولان امر شبانه روز با مردم سروکار دارند و همواره شاهد آه و ناله افراد کم برخوردار هستند، پس مشکلات آنها را باید درک کنند.

ملکی با بیان اینکه به نظر می‎رسد مسئولان در برابر مشکلات معیشتی مردم درمانده شده و راه‎حل و پاسخی قانع کننده ندارند، بیان کرد: اقتصاد‎دانان، برنامه‎ریزان و کارشناسان باید اتاق فکر ویژه‎ای تشکیل دهند و عوامل این همه گرانی را دریابند.

وی با اشاره به اینکه رشد سرطانی قیمت‎ها به مراتب فراتر از نرخ تورم است، عنوان کرد: در اوضاع نابسامانی بازار امروز، هیچ نظارتی بر بازار کالا، مصرف، خرید و فروش،  اجناس و قیمت‌گذاری‎های موجود در بازار وجود ندارد.

این شهروند کرمانشاهی با بیان اینکه به نظر می‎رسد دولت باید بیش از این از خود اقتدار نشان دهد، بیان کرد: دست واسطه‎ها، دلال‌ها و سوداگران اقتصادی باید قطع شود و قوه قضاییه با مفسدان در این عرصه که خون مردم را می‎مکد باید برخورد قاطع و سریع کنند.

اوضاع خرید مردم کرمانشاه نامناسب است

یک شهروند کرمانشاهی در گفت‌‏وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اوضاع خرید مردم را نامناسب و متشنج دانست و اظهار داشت: جو حاکم بر جامعه از نظر اقتصادی و گرانی اجناس در شأن مردم نیست.

خانم کریمی با بیان اینکه یک عده سودجوی با احتکار کالای مهم و اساسی زندگی خون مردم را در شیشه ریخته و تنها به اهداف خود فکر می‌‏کنند، بیان کرد: وضعیت نابه‎سامان مردم و نداشتن قدرت خرید کالاهای مورد نیاز خود تنها مسئولان آمریکایی را شاد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در ماهی همچون ماه مبارک رمضان که خرما یکی از مهمترین اقلام مصرفی مورد نیاز است بعضی افراد با احتکار و گران‏فروشی،  خرمای مورد مصرف خانواده‌ها را در سفره سحر و افطار حذف کردهاند.

این شهروند کرمانشاهی افزود: خرمایی که خود تولید کننده اظهار دارد که آن را با کیلویی 4هزار به بازار عرضه می‏‌کند ولی مصرف کننده آن را با قیمت 30هزارتومان دریافت می‌کند.

کریمی احتکار را به دور از انسانیت و خداپرستی دانست و گفت: مسئولان باید توجه ویژه‎ای به کالاهای اساسی مردم در بازار داشته باشند، زیرا قدرت تحمل مردم بسیار پایین آمده است.

انتقاد شدید آیت‌الله علم‌الهدی از گرانی اجناس؛ با حقوق 2میلیونی چگونه می‌توان شرایط ازدواج را فراهم کرد؟اهواز| مهمترین دلیل گرانی اجناس احتکار کالا در انبارها استبرخی استانداران و فرمانداران متناسب با دولت روحانی نیستند/ در دوران روحانی "گرانی اجناس" وجود نداشت

توجه به مسئله‎ی اقتصاد موضوعات اصلی جامعه است

شهروند کرمانشاهی دیگر در گفت‎وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، توجه به مسئله اقتصاد و حل مشکلات معیشتی مردم را یکی از موضوعات اصلی و مهم دانست و اظهار داشت: اهمیت موضوع اقتصادی تا جایی است که شرایط فعلی اقتصاد را مسئله‎ اول کشور معرفی می‏‌کنند.

اکبر امیری با بیان اینکه امروز دشمن برای ناکام کردن ملت ایران در مسیر پیشرفت و تعالی به یک جنگ اقتصادی علیه ما روی آورده است، بیان کرد: امروز عرصه‏ اقتصاد به خاطر سیاست‌های خصمانه آمریکا، به یک عرصه کارزار تبدیل شده است.

این شهروند کرمانشاهی تصریح کرد: امیدوارم در سالی که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان رونق تولید نام‌گذاری شده بیش از پیش شاهد پیشرفت کشور ایران به ویژه استان مقاوم و با صلابت کرمانشاه باشیم.

تلاش‏ های ضعیف 3قوه، مسبب اصلی ناتوانی مردم در خرید کالا است

یک جوان کرمانشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه اظهار داشت: کرمانشاه از نظر جغرافیایی مرز مشترک با عراق دارد که این مرز مشترک سبب صادرات کالا و دیگر موارد است و هرساله زائران زیادی برای مشرف شدن به کربلا، نجف و دیگر شهرهای زیارتی از کرمانشاه عبور می‏‌کنند.

قاسمی با اشاره به اینکه این ویژگی شهر کرمانشاه باید سبب بهبود وضع کسب‌‏وکار شود، افزود: علاوه برموقعیت جغرافیایی بلکه شرایط آب‎وهوای شهر کرمانشاه بستر بسیار مناسبی برای کشاورزی، باغ‎داری و پرورش دام و طیور به وجود آورده که به چرخ تولید کمک زیادی می‏‌کند.

وی با اشاره به اینکه، با وجود تعدادی کارخانه و پالایشگاه در شهر کرمانشاه، اما  شاهد بیکاری و رکود فراوان در این شهر هستیم، تصریح کرد: چگونه است که کرمانشاه با تمامی این موقعیت‏ها اینگونه بیکار دارد و از طرفی قدرت خرید مردم در این شهر ضعیف است.

این شهروند کرمانشاهی تلاش‏های ضعیف مسئولان، کم کاری دولت و نمایندگان مجلس را مسبب اصلی ناتوانی مردم در خرید کالا دانست و گفت: کرمانشاه با وجود بازارچه‎های مرزی می‎تواند به یکی از شهرهای پر درآمد تبدیل شود، اما متاسفانه به دلیل بی توجهی‎ها، نه تنها پیشرفتی نداشته بلکه مردم در مذیقه قرار دارند.

قاسمی با اشاره به اینکه این ویژگی شهر کرمانشاه باید سبب بهبود وضع کسب‌وکار شود، افزود: علاوه برموقعیت جغرافیایی بلکه شرایط آب‎وهوای شهر کرمانشاه بستر بسیار مناسبی برای کشاورزی، باغ‎داری و پرورش دام و طیور به وجود آورده که به چرخ تولید کمک زیادی می‏‌کند.

وی با اشاره به اینکه، با وجود تعدادی کارخانه و پالایشگاه در شهر کرمانشاه، اما  شاهد بیکاری و رکود فراوان در این شهر هستیم، تصریح کرد: چگونه است که کرمانشاه با تمامی این موقعیت‏ها اینگونه بیکار دارد و از طرفی قدرت خرید مردم در این شهر ضعیف است.

به گزارش تسنیم، بحث گرانی و افزایش قیمت‌ها بحث داغ دورهمی‌های مردم کرمانشاه شده و نگرانی‌های زیادی را به وجود آورده است و انتظار می‌رود مسئولان مربوطه وعده و وعید ندهند و عملا اقدام کنند و گام اساسی در کوتاه کردن دست دلالان از سفره‌های مردم داشته باشند و با مناسب‌سازی قیمت‌های کالاهای مورد نیاز مردم، کمی از مشکلات معیشتی آنها را کاهش دهند.

انتهای پیام/ ز

R41380/P/S6,68/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۲۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار

وحید شقاقی شهری مسیر طی شده توسط بانک مرکزی را نادرست دانست و اظهار داشت: با توجه به موفق نبودن تجربیات گذشته در قیمت‌گذاری دستوری، در نهایت نظام سه نرخی ارز به نفع بازار آزاد می‌شکند.

به گزارش ایلنا، وی درباره تکرار خطای بازگرداندن ارز ترجیحی به اقتصاد ایران علیرغم اجرای پرهزینه جراحی اقتصادی دولت سیزدهم، اظهار داشت: معتقدم در حال حاضر سه دسته اقتصاددان وجود دارد، دسته اول معتقدند بازار آزادی برای ارز وجود ندارد و بازار آزاد فعلی مصنوعی و غیر واقعی است و با ادبیاتی مثل بازار تلگرامی از بازار آزاد ارز یاد می‌کنند. رئیس کل بانک مرکزی هم جزو این دسته از اقتصاددان‌ها قرار می‌گیرد و طبق اظهاراتش می‌بینیم که به‌هیچ وجه حاضر نیست که بازار آزاد را به رسمیت بشناسد.

وی ادامه داد: رییس کل بانک مرکزی در مصاحبه اخیر هم حتی بحث افزایش قیمت بازار آزاد را موکول به گزارشگر صدا و سیما می‌کند و می‌گوید باید به مردم آگاهی بدهید و اطلاع‌رسانی کنید که قیمت‌های بازار این‌هایی نیستند که مردم با آن قیمت خرید و فروش می‌کنند.

این کارشناس اقتصادی افزود: در دسته اول، برخی اقتصاددانان به دلیل شرایط تحریمی تشکیل بازار آزاد ارز را غیر ممکن می‌دانند. حتی در درون دولت هم‌اکنون برخی اشخاص هستند که در گذشته نظر می‌دادند و مدام تاکید می‌کردند که با ارز پاشی به میزان اندک، می‌توانیم قیمت دلار را بسیار پایین آورده و تعیین کنیم. حتی در بین اقتصاددانان نهادگرا همچنان می‌گویند تعیین نرخ دلار در اختیار بانک مرکزی است و خود بانک مرکزی گران فروشی می‌کند.

شقاقی شهری با اشاره به گروه دوم و سوم از اقتصاددان‌ها گفت: دسته دوم، اقتصاددان‌هایی هستند که بازار آزاد را قبول دارند، اما سهم بازار آزاد را در ایران، بسیار اندک می‌دانند و دسته سوم هم اقتصاددان‌هایی هستند که بازار آزاد ارز را در اقتصاد ایران قبول دارند.

وی با بیان اینکه فارغ از صحت و سقم نظریات دیگران، به بازار آزاد ارز اعتقاد دارم، اظهار داشت: معتقدم یکی ازوظایف مهم دولت‌ها این است که شرایط بازار را فراهم کنند و تا حد امکان تلاش کنند شرایط بازار برای همه کالا‌ها فراهم شود. در ذهنیتم چند اصل موضوع در اقتصاد وجود دارد؛ مبتنی بر شرایط اقتصاد ایران هم بازار آزاد ارز را می‌پذیرم و هم سهم این بازار را اندک نمی‌دانم. حداقل بیش از ۳۰ درصد مبادلات تجاری و بحث حفظ قدرت خرید مردم به بازار آزاد وابسته است. ارز حاصل برای مبادلات تجاری به ویژه در واردات غیر رسمی از این بازار تامین می‌شود و حفظ قدرت خرید با این بازار مرتبط است.

این کارشناس اقتصادی گفت: از آنجایی که اتفاقا بازار آزاد سهم بزرگی در اقتصاد دارد، علامت هم صادر می‌کند. برای مثال روزانه ممکن است در تهران و سطح کشور طبق گزارش مرکز لرزه‌نگاری تعداد زیادی زلزله نیم تا یک و نیم ریشتری رخ دهد که احساس نمی‌شوند، اما معمولا زلزله‌های بالای چهار تا پنج ریشتر شوک برانگیز، نگران کننده و علامت دهنده است.

وی ادامه داد: به گروه دوم اقتصاددانان که سهم بازار آزاد را اندک می‌دانند، می‌گویم که اگر این سهم اندک بود، طبیعتا بازار مانند زلزله‌های کم ریشتر باید هیچ علامتی از آن نمی‌گرفت، اما از آنجایی که کالا‌ها و خدمات مختلف از بازار آزاد ارز علامت می‌گیرند، نمی‌توان اثر بازار آزاد را نادیده بگیریم.

زایش چهار درصد تورم با ۱۰ درصد افزایش قیمت دلار بازار آزاد

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بر اساس مطالعاتم در ۱۲ سال گذشته، هر ۱۰ درصد افزایش پایدار سه ماهه در قیمت دلار بازار آزاد، منجر به چهار درصد تورم شده است، تاکید کرد: اگر افزایش نرخ بازار آزاد سه ماه ماندگاری داشته باشد، با فرض ثابت بودن سایر عوامل چهار درصد به تورم نقطه به نقطه اضافه می‌کند. در یک تا دو ماه اخیر، حدود بیش از ۲۰ درصد ارزش پول ملی کاهش یافته و قیمت دلار بالا رفته است. نرخ بازار آزاد از حدود ۵۰ هزار تومان، اکنون به بیش از ۶۲ تا ۶۳ هزار تومان رسیده یعنی عملا بیش از ۲۰ درصد کاهش ارزش پول ملی داشتیم و هشت درصد به تورم نقطه به نقطه اسفند ماه اضافه خواهد کرد.

شقاقی شهری گفت: بنابراین، همان‌طور که گفته شد، درطول ۱۲ سال گذشته قیمت کالا و خدمات کاملا از بازار آزاد ارز تاثیر پذیرفته‌اند و ما نمی‌توانیم این واقعیت را کتمان کنیم.

وی با اشاره به تجربه‌های شکست خورده قیمت‌گذاری دستوری و تخصیص ارز ترجیحی بیان کرد: این تصمیمات سرشار از رانت بود و ما این تجربه‌های منفی را هم داریم و همین اخیرا چای دبش یک تجربه علنی است که درباره اختلاف قیمت دلار مرکز مبادله و بازار آزاد چای رخ داد.

شقاقی شهری گفت: هم‌اکنون در حوزه واردات فساد بزرگی در حال رخ دادن است. اکنون قیمت دلار در مرکز مبادله حدود ۴۱ هزار تومان است، در بازار آزاد بالای ۶۰ هزار تومان است. این دو نرخ بیش از ۵۰ درصد اختلاف دارند و فاصله آن‌ها با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی خیلی زیاد است.

وی توضیح داد: وقتی کالا‌هایی که ارز ترجیحی گرفته‌اند را نگاه می‌کنیم، انگار که اصلا ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت نکرده‌اند واگر از مرکز مبادله یا بازار آزاد ارز می‌گرفتند، عملا نرخ یکسانی برای این کالا‌ها تعیین می‌شد. انگار نه انگار که ارز ارزان برای برخی کالا‌ها داده شده است.

رانت بزرگ واردکنندگان با افزایش شکاف قیمتی

این کارشناس اقتصادی با اشاره به وجود نظام سه نرخی برای ارز، گفت: اختلاف قیمت‌ها در این سه نرخ در حال افزایش است و یک رانت بزرگ درکشور برای واردکننده در حال شکل گرفتن است، به این ترتیب عطش واردات رو به افزایش است.

وی افزود: هر کس برای واردات ارز دریافت کند، رانت بزرگی نصیبش خواهد شد. برای هر دلار حداقل ۲۰ هزار تومان رانت نصیب واردکننده می‌شود. پیش‌بینی‌ها نشان دهنده روند افزاینده این رانت است. واردکننده می‌تواند کالا وارد کند و چند ما آن را نگه دارد و رانت بیشتری نصیبش شود.

شقاقی شهری با بیان اینکه با ارز ترجیحی، رانت بزرگی نصیب واردکننده می‌شود، اظهار داشت: این تجربه را درباره ارز ۴۲۰۰ دولت گذشته داشتیم، اما اصرار به تکرار این موضوع داریم. اخیرا برای ارز مسافرتی دیدیم که چه فاجعه‌ای رخ داد. مردم به سفر خارجی هجوم بردند و دلیلش این بود که با این ارز ارزان حداقل بخش عمده‌ای از هزینه سفرشان رایگان حساب می‌شد.

وی افزود: به همین دلیل امسال یکی از سال‌هایی بود که بسیاری از مردم تلاش کردند که به کشور‌های همسایه بروند و یک خروج شدید ارز رخ داد. همچنین خود بانک مرکزی وقتی حراج سکه را برگزار کرد، با قیمت‌های بسیار بالا این کالار را ارزشگذاری می‌کرد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: مجموعه مسایل تشریخ شده نشان می‌دهد که نظام سه نرخی ارز پایدار نمی‌ماند و به نفع بازار آزادشکسته خواهد شد. اصرار بیش از حد بانک مرکزی، جز اتلاف منابع، رانت و انحراف منابع، چیزی عاید کشور نخواهد کرد.

وی یادآور شد: ما این تجربه را بار‌ها و بار‌ها شاهد بودیم. بانک مرکزی باید تلاش کند که در محدوده و کرانه بازار آزاد مداخله کند. مانند همان اتفاقی که آقای همتی رییس کل قبلی بانک مرکزی همین کار را انجام داد. او هم اوایل مقاومت می‌کرد، اما با مشورت اقتصاددان‌ها دریافت که تجربه اندوخت که در کرانه بالا و پایین بازار آزاد مداخله کند.

شقاقی شهری بیان کرد: آقای همتی در یک شرایط بسیار سخت کشور یعنی در دوران ریاست جمهوری ترامپ، نفت زیر ۳۵ دلار و کرونا توانست یک آرامش نسبی به بازار ارز دهد. با وجود اینکه نرخ ارز روند صعودی خود را طی می‌کرد، اما با تلاطم اندک و شیب ملایم این مسیر طی و فضای رانت و انحراف منابع کم شد.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی با مسیری که طی می‌کند تبعات بسیار سنگین‌تری بر اقتصاد ایران وارد می‌شود، تاکید کرد: ما کارشناس‌های اقتصادی مدام هشدار می‌دهیم و گوشزد می‌کنیم که راهبرد بانک مرکزی اشتباه است. قرار بود مرکز مبادله بتواند با آزادی عمل قیمت‌گذاری را انجام دهد، اما اکنون می‌بینیم که عملا این اتفاق نمی‌افتد و این موضوع روشن است. واردات غیر رسمی زیادی داریم، خروج سرمایه بالایی داریم. بخشی از مردم دلار را به‌عنوان یک ابزار حفظ قدرت خرید می‌دانند، این سه عامل موجب شده است که همچنان تقاضای ارز در بازار آزاد بیشتر باشد و تمام رخداد‌های بین‌المللی و داخلی اتفاقا روی بازار آزاد اثرگذار هستند.

وی یادآور شد: دوستانی که فکر می‌کنند این بازار تلگرامی است، پاسخ دهند که چرا از خرداد تا بهمن سال گذشته این بازار هیچ گونه افزایشی نداشت و حدود همان ۵۰ هزار تومان در نوسان بود.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: پاسخ این پرسش نشان می‌دهد برخی استدلال‌ها درست نیست و ما همچنان به دلیل عدم فهم درست در اقتصاد ایران و تجربیات کشور، مسیر اشتباهی را طی می‌کنیم که تبعاتش مدام خود را به اشکال و انحای مختلف نشان می‌دهد و اتلاف منابع سنگینی در کشور در کنار رانت‌های بزرگی به اقتصاد ایران تحمیل خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • برنج هم از تورم جا نماند!
  • پخت نان کامل به صورت نمونه در تعدادی از نانوایی‌ها
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • نظارت مستمر بر تامین کالاهای اساسی انجام می‌شود
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • تورم‏‏‌سنجی در فایل‏‏‌های آپارتمانی
  • قیمت کالاهای اساسی افزایش نیافته است