Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-24@10:27:18 GMT

تامين 3 ميليارد دلار براي واردات کالاهاي اساسي

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۲۷۹۷

تامين 3 ميليارد دلار براي واردات کالاهاي اساسي

خبرگزاري آريا - رييس کل بانک مرکزي از تامين 3ميليارد دلار براي واردات کالاهاي اساسي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري آريا، عبدالناصر همتي در پايان نشست با اعضاي کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در جمع خبرنگاران ، افزود: بانک مرکزي در دو ماه نخست امسال بيش از 6ميليارد دلار ارز براي واردات کالا تامين کرده که نيمي از آن براي واردات کالاهاي اساسي و دارو بوده است
وي اظهار داشت: اين کالاها شامل برنج، روغن، مواد اوليه، نهاده‌هاي دامي، تجهيزات پزشکي و انواع دارو بوده است و همچنان براي تامين و تخصيص ارز براي واردات کالاها، هيچ مشکلي وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: هر وقت اراده کنيم در بازار ارز مداخله مي‌کنيم و به دليل اينکه نوسانات اين بازار، بيشتر تحت تاثير عوامل سياسي است بارها به مردم توصيه کرده ايم که وارد آن نشوند تا متضرر نشوند و همه ديديم که نرخ برابري دلار در دو هفته گذشته، بيش از دو هزار تومان کاهش يافته است.
رئيس کل بانک مرکزي با اشاره به اينکه دشمن تلاش مي‌کرد با ايجاد جو رواني، اقتصاد ايران را تحت فشار قرار دهد و از دلار 40يا 50هزار توماني سخن مي‌گفت، افزود: امروز کشور ما قله مقاومت را رد کرده و شرايط کشور برخلاف تلاش دشمنان، خوب و رو به بهبود است و اين براي دشمنان رويايي بيش نبود.
وي افزود: مهم براي ما، حل مشکلات اقتصادي مردم است که تمام تلاش دولت، کاستن از اين فشار روي دوش مردم است.
همتي همچنين از صدور يک بخشنامه جديد براي صادر کنندگان خبر داد و افزود: با توجه به اينکه در سال 98، بيش از 18ميليارد و 700ميليون دلار ارز ناشي از صادرات به کشور برگشته و ثبت شده است روند خوبي پيش بيني مي‌کنيم و به همين دليل يک انتخاب جديد براي صادرکنندگان قائل شديم که آن، واردات در مقابل صادرات بود.
وي افزود: صادرکنندگان مي‌توانند ارز خود را براي واردات ثبت سفارش شده تخصيص دهند و به صادرکنندگان پتروشيمي که عمده‌ترين صادرکنندگان غيرنفتي هستند، ابلاغ شده 60درصد ارز را در سامانه نيما عرضه کنند و بقيه را يا بصورت اسکناس به بازار عرضه کنند و يا براي خريد تجهيزات مورد نياز خود، هزينه کنند.
همتي افزود: بقيه صادرکنندگان هم مي‌توانند 50درصد صادراتشان را در سامانه نيما عرضه کنند و بقيه را بصورت اسکناس يا بصورت واردات در مقابل صادرات خود يا ديگران اختصاص دهند.
رئيس کل بانک مرکزي خاطرنشان کرد: با توجه به اينکه هزينه‌هاي معاملاتي صادرکنندگان در شرايط تحريم افزايش مي‌يابد افزود: پيشنهاد بانک مرکزي اين بود که براي استهلاک هزينه‌هاي معاملاتي صادرات، 20درصد کل هزينه تخصيص يابد و هر صادر کننده مجاز باشد بر اساس اطلاعات ثبت شده در گمرک، 80درصد ارز را بازگرداند.
به گزارش صداوسيما، وي همچنين با اشاره به بهبود شرايط ارزي کشور در سال جاري در مقايسه با سال گذشته از صادرکنندگان خواست شرايط کشور را همچنان مد نظر قرار دهند و به دولت براي گذراندن شرايط کنوني کمک کنند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۲۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۳ میلیارد دلاری ارز برای کالاهای اساسی، صنایع و واردات در برابر صادرات

امتداد - از اول فروردین ماه تا اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۳ میلیارد و ۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از ابتدای سال تا یکم اردیبهشت ماه ۳ میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی، ‌خدمات،‌تجهیزات صنعتی و سایر موارد تامین ارز از سوی بانک مرکزی انجام شد.

 
وی گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان ۶۲۱ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ یک میلیارد و ۷۴۴ میلیون دلار و برای خدمات ۵۳۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اسای کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۵۴۸ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۷۳ میلیون دلار و در مجموع ۶۲۱ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۳۹۸ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۱۳۴ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۱۲ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۸۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» ۱۵۵معادل  میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۱۶۵، ۲۶، ۱۲۶، ۹۱، یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایاین فروردین ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، ۸۶۱ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۳۰ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

وی در پایان گفت: طی ۱۸ مرحله حراج شمش طلا در مرکز بادله ارز و طلای ایران تاکنون ۲۴۶۱ کیلوگرم طلا به فروش رسیده است. همچنین ۱۹ مرحله حراج در روز ۲ اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد.   

 

  برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲
  • اعلام آمادگی بانک مرکزی برای ارائه ریز اطلاعات به مجلس
  • تامین ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و صنایع
  • تامین ۳ میلیارد دلاری ارز برای کالاهای اساسی، صنایع و واردات در برابر صادرات
  • بانک مرکزی : توقف تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی کذب است
  • اعلام میزان تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی
  • بانک مرکزی: تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی ادامه دارد