Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اصفهان - ايرنا - معاون فني اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان اصفهان از شناسايي 60 گونه گياه در حال انقراض، نادر و آسيب پذير در اين استان خبر داد.

عبدالرضا مهاجر روز سه شنبه به مناسبت روز جهاني تنوع زيستي در گفت وگو با ايرنا اظهارداشت: بيشتر اين گونه هاي گياهي در مناطق جنوب و غرب استان اصفهان قرار دارند و برنامه هايي براي حفاظت و تکثير آنها توسط اداره کل منابع طبيعي استان در دست اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه 2 هزار گونه گياهي در استان اصفهان وجود دارد، افزود: 46 درصد اين گونه هاي گياهي بومي منطقه هستند و از اين تعداد بيش از 300 گونه ارزش غذايي و دارويي دارد.
معاون فني اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان اصفهان محصور کردن گونه هاي گياهي نادر، در حال انقراض و آسيب پذير را از جمله اقدام ها براي حفظ اين گياهان بيان کرد و گفت: با تکثير و کاشت بذر توانسته ايم چتر حمايتي را بر سر اين گونه هاي گياهي گسترده کنيم.
وي با اشاره به اينکه کرفس کوهي، زرين گياه، آويشن دنايي، موسير، باريجه و آنغوزه از جمله گياهاني است که در مراتع و منابع طبيعي اصفهان مي رويد اما در دهه هاي گذشته به دليل مصرف بي رويه آسيب پذير شده است، تصريح کرد: اين برداشت ها به رغم ممنوعيت انجام شده است.
مهاجر ادامه داد: با برگزاري کلاس هاي آموزشي براي ساکنان بومي منطقه و تدابير لازم به دنبال حفظ اين گونه هاي گياهي هستيم.
وي زير کشت بردن 2 هزار هکتار از زمين هاي کشاورزي مناطق جنوب و غرب استان اصفهان به کرفس کوهي و کشت موسير در زمين هاي کشاورزي مناطق ييلاقي استان را از جمله تدابير براي جلوگيري از برداشت بي رويه اين گياهان در مراتع استان بيان کرد و گفت: اين اقدام موجب مي شود تا انگيزه افراد براي برداشت اين گياهان از مراتع و منابع طبيعي کاهش يابد.
معاون فني اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان اصفهان همچنين قرق و حفاظت از مناطق محل رويش گياهان در حال انقراض، نادر و آسيب پذير را از ديگر برنامه هاي اين اداره کل براي حفظ اين گونه هاي گياهي بيان کرد و افزود: در اين راستا 18 پاسگاه ثابت در مراتع و منابع طبيعي استان ايجاد شده است و 50 گروه نيز از اول فروردين حفاظت از اين گونه هاي گياهي را برعهده دارند.
در استان اصفهان بيش از 2 هزار گونه گياهي مربوط به 70 جنس و در قالب 130 خانواده شناسايي شده است که از اين تعداد 350 گونه دارويي، 45 گونه انحصاري، چهار گونه آسيب پذير، 16 گونه نادر و 19 گونه در خطر انقراض محسوب مي شود.
/6022 / 2093
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۳۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال برای بهره‌برداری از گونه‌های مرتعی و جنگلی در همدان مجوز نمی‌دهیم

ایسنا/همدان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با تأکید بر اینکه ۱۵ اردیبهشت مراتع استان به روی عشایر باز می‌شود، گفت: مراتع استان همدان هنوز برای چرای دام مناسب نیست به طوری‌که در نقاط بالادست تا ۱۵ اردیبهشت هم مناسب نیست.

اسفندیار خزایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه خوشبختانه کنترل کوچ عشایر صورت گرفته و هنوز عشایر در استان حضور ندارند، اظهار کرد: با توجه به اعزام اکیپ‌هایی از کارشناسان منابع طبیعی و عشایری به مناطق قشلاقی و بارندگی‌های خوب در کشور باعث شده عشایر هنوز شروع به کوچ نکنند.

وی با تأکید بر همراهی خوب استان‌های میانبند تصریح کرد: اکیپ‌هایی از سازمان منابع طبیعی کشور به استان ایلام اعزام شدند و ۱۵ اردیبهشت درهای استان را به روی عشایر باز خواهیم کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان به روستائیان تأکید کرد: روستائیان توجه کنند استفاده از مراتع برای چرای دام روستایی از ۱۰ اردیبهشت است و قبل از این تاریخ اجازه چرای دام‌های خود در مراتع را ندارند.

خزایی با تأکید بر اینکه این‌گونه نیست که تنها به عشایر اجازه حضور در مراتع را ندهیم، خاطرنشان کرد: این گونه نیست که اجازه دهیم دام روستایی چراگاه‌های عشایری را تخریب کنند چراکه کنترل تنها برای دام عشایر نیست بلکه برای هر گونه دام مازاد است.

وی با بیان اینکه روستائیان از هر گونه چرای دام مازاد به ویژه در رویشگاه‌های عشایر خودداری کنند، ادامه داد: در صورت مشاهده چرای دام مازاد روستایی به طور قطع برخورد قانونی صورت می‌گیرد بنابراین به روستائیان توصیه می‌شود از چرای دام مازاد خود در مراتع خودداری کنند.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان همدان با تأکید بر اینکه امسال صدور مجوز برای هر گونه بهره‌برداری از مراتع استان را نخواهیم داشت، یادآور شد: امسال هیچ‌گونه مجوزی برای بهره‌برداری از گونه‌های مرتعی و حتی جنگلی را نخواهیم داد.

خزایی با بیان اینکه امسال بهره‌برداری از گونه‌های مرتعی در استان نداریم، افزود: براساس عرف مردم برداشت‌هایی به صورت پراکنده خواهند داشت که اگر از گیاهان مجاز از جمله شنگ و غازیاقی باشد، مشکلی ندارد.

وی تصریح کرد: گونه‌های خوراکی مرتعی به سه دسته گیاهان مجاز، ممنوعه از جمله پیاز لاله واژگون، صعلب و کنگر و گونه‌های مجاز مشروط از جمله موسیر تقسیم می‌شوند که برداشت گیاه موسیر در مستثنیات مشکلی ندارد اما در مراتع برداشت هر گونه موسیر ممنوع است و مردم هر گونه برداشت این گیاه را به سامانه ۱۵۰۴ گزارش دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ممنوعیت برداشت گیاهان مرتعی و دارویی در کرمان 
  • کشف و ضبط چوب قاچاق از گونه تاغ در شهرستان میاندورود
  • ممنوعیت برداشت هر گونه گیاه مرتعی و دارویی در استان کرمان
  • ممنوعیت برداشت هر گونه گیاهان مرتعی و دارویی در استان کرمان
  • مجوزی برای بهره‌برداری از گونه‌های مرتعی و جنگلی نمی‌دهیم
  • مجوری برای بهره‌برداری از گونه‌های مرتعی و جنگلی نمی‌دهیم
  • امسال برای بهره‌برداری از گونه‌های مرتعی و جنگلی در همدان مجوز نمی‌دهیم
  •  برخورد قانونی با چرای دام در عرصه‌های جنگلی و مرتعی شهربابک
  • کلوس؛ گیاهی لاکچری با قیمت گزاف
  • معیارهای منابع طبیعی‌ برای ممنوعیت چرای دام در زنجان