Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، روزنامه «القدس العربی» در یادداشتی با عنوان «زرادخانه غول آسای عربستان و فناوری ناچیز الحوثی»، فاز جدید حملات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در دفاع برابر تجاوزگری عربستان و امارات را موجب به هم ریختن معادلات میدانی توصیف کرد.

مقامات سعودی می‌گویند که پدافند هوایی کشورشان دو فروند موشک بالستیک را که پشت سر هم شهرهای الطائف و جده در استان مکه را هدف گرفته بود رهگیری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان انصارالله یمن می‌گوید حمله اخیر به تاسیسات نفتی شرکت آرامکوی عربستان بخش کوچکی از طرح بزرگی است که در انتظار این کشور است و 300 نقطه نظامی و حیاتی عربستان و امارات برای حمله شناسایی شده‌است.

اخیرا انصارالله یمن مسئولیت یک حمله پهپادی موفق به تاسیسات نفتی عربستان را پذیرفت این حمله چیزی حدود 31 میلیارد دلار خسارت به بازارهای مالی عربستان و به ویژه شرکت نفتی آرامکو وارد کرد.

قبل از آن هم طرفی ناشناس  موفق به حمله به نفت کش‌های اماراتی و عربستان در بندر الفجیره امارات و تخریب آن شد.
القدس العربی نوشت: روشن است که گروه الحوثی شیوه‌های دفاع خود  در برابر مداخله نظامی عربستان و امارات در یمن را وارد فاز جدید تهاجمی کرده که متکی به ابزارهایی کم هزینه و فناوری ساخت ساده است، اما در عین حال می‌تواند بسیار خطرناک باشد  به ویژه به این دلیل که می‌تواند هزاران کیلومتر خط لوله نفت و ده‌ها تاسیسات استخراج، پالایش و پمپاژ نفت در عربستان سعودی و امارات عربی متحده را هدف قرار دهد.

این روزنامه افزود: چیزی که اثر بخشی این گزینه تهاجمی را افزایش می‌دهد این است که پهپادهایی که ایستگاه پمپاژ نفت عربستان را هدف گرفتند از مسافتی بالغ بر هشتصد کیلومتری به هوا برخاستند و برد  آنها تا بیش از هزار و ششصد کیلومتر می رسد، یعنی می‌تواند اهداف بسیار دور از لحاظ جغرافیایی را نابود کند.

القدس العربی نوشت: چه بسا حملات اخیر اعتبار بخشی به اعلامیه‌های پیشین الحوثی درباره حمله آن به تاسیسات حیاتی عربستان و امارات از جمله فرودگاه های ریاض، ابوظبی و دبی محسوب می‌شود.

این روزنامه نوشت: دومین منشا خطر این است که پیچیده‌ترین شبکه‌های دفاعی پیرامون تاسیسات نفتی عربستان و امارات که برایش میلیاردها دلار هزینه کردند در رهگیری جزیی یا کلی این پهپادها ناتوان بوده و نتوانسته مانع اثرات تخریبی آن شود. این علاوه بر مشکلات عمدی است که مانع استقرار هر نوع پیشرفته پدافند دفاعی است که در حال حاضر برای حفاظت از شبکه‌های عنکبوتی خطوط نفت استفاده می‌شود. بنابراین تقریبا غیرممکن است که اطمینان حاصل شود که نشت نفت آسیب جدی به محیط زیست وارد نکند.

به عقیده نویسنده، درست است که تعمیر خرابی‌های تاسیسات نفت آسان، پیشرفته و سریع است؛ اما حملات پایدار الحوثی معادله را به جنگی باز با هزینه گران نزدیک‌تر می‌کند که نه تنها بر میانگین تولید نفت  بلکه بر قیمت آن و ثبات بازارهای جهانی نفت هم تاثیرگذار است.

القدس العربی افزود: روشن است که این خطرات، ملک سلمان بن عبدالعزیز، شاه سعودی را بلافاصله به دعوت برای برگزاری دو نشست اضطراری یکی در سطح سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و دیگری سران عرب کشاند تا بحث حمله به تاسیسات نفتی را بررسی کنند.
این روزنامه تاکید کرد: با وجود اینکه هدف از این دو اجلاس، یکپارچگی صفوف عربی خوانده شده و قطر هم برای نشان دادن حسن نیت خود پس از تعطیلی خط لوله شرکت دلفین که گاز را به ابوظبی منتقل می‌کند به امارات کمک گازی کرد؛ اما ریاض تصمیم گرفت از دوحه برای حضور در این دو نشست دعوت نکند که این امر نشانه تداوم ناسازگاری عربستان بر سر مسائل منطقه  خلیج فارس و سردرگمی آن بر سر مساله یمن است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۳۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارشی جدید از زرادخانه تسلیحاتی مهیب حزب‌الله لبنان

به گزارش جماران به نقل از العالم، خبرگزاری رویترز نوشت: حزب‌الله لبنان یکی از نیروهای قوی در محور مقاومت، به رهبری ایران است که دشمن سرسخت رژیم اسرائیل و نفوذ آمریکا در خاورمیانه محسوب می‌شود.

تنش نظامی و تبادل آتش در طول مرزهای لبنان با فلسطین اشغالی، به نگرانی‌ها درباره تشدید بیشتر درگیری میان این دو طرف دامن زده است.

در اینجا نگاهی گذرا به قدرت نظامی حزب‌الله می‌اندازیم:

موشک‌ها و هواپیماها

قدرت نظامی حزب‌الله بر زرادخانه عظیم موشکی آن استوار است. بر اساس کتاب "حقایق جهان" منتشر شده از سوی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (‌سیا)، تخمین زده می‌شود که حزب‌الله مجهز به حدود ۱۵۰ هزار خمپاره و موشک در بردهای مختلف است.

حزب‌الله می‌گوید موشک‌هایی در اختیار دارد که می‌تواند تمام مناطق فلسطین اشغالی را هدف قرار دهد. بسیاری از این موشک‌ها هدایت‌شونده نیستند ولی این گروه مقاومت همچنین مجهز به موشک‌های نقطه‌زن، پهپادها و موشک‌های ضدتانک و ضد کشتی است.

"سید حسن نصرالله" دبیرکل حزب‌الله لبنان در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که شاکله نظامی حزب‌الله به تنهایی ۱۰۰ هزار رزمنده است. اما در کتاب فوق‌الذکر ادعا شده که شمار نیروهای رزمی این گروه بیش از ۴۵ هزار است که حدود ۲۰ هزار نفر از آنها نیروی نظامی هستند و ۲۵ هزار نفر دیگر از نیروهای ذخیره.

خمپاره و موشک‌های زمین به زمین

موشک‌های غیر هدایت‌شونده بخش عمده‌ای از زرادخانه موشکی حزب‌الله را در آخرین جنگ آن با اسرائیل در سال ۲۰۰۶ تشکیل می‌داد. در آن جنگ، حزب‌الله حدود ۴ هزار راکت به سمت فلسطین اشغالی شلیک کرد که بیشتر آنها موشک‌های کاتیوشا با بردی حدود ۳۰ کیلومتر بودند.

حزب‌الله موشک‌های "رعد"، "فجر" و "زلزال" در اختیار دارد.

موشک‌هایی که حزب‌الله در جریان جنگ غزه یعنی از ماه اکتبر به سمت فلسطین اشغالی شلیک کرده شامل موشک‌های کاتیوشا و "برکان" با محموله انفجاری بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کلیوگرم هستند.

موشک‌های ضد تانک

حزب‌الله در جنگ سال 2006 به طور گسترده از موشک‌های هدایت‌شونده ضد تانک استفاده کرد و در آخرین دور نبرد، مواضع اسرائیل را موشک باران کرد. موشک‌های ضد تانک حزب‌الله شامل موشک‌های "کورنت" ساخت روسیه است.

حزب‌الله کلیپ‌های ویدئویی از حملات موشکی مستقیمی که به تانک‌ها و خودروهای نظامی اسرائیل از 7 اکتبر صورت داده، منتشر کرده است. این ویدیوها همچنین حملاتی را نشان می‌دهد که به تأسیسات نظامی در خاک فلسطین اشغالی انجام می‌شود.

موشک‌های ضد هوایی

حزب‌الله در 29 اکتبر اعلام کرد که یک پهپاد اسرائیلی را با موشک زمین به هوا بر فراز جنوب لبنان سرنگون کرده است، این اولین باری بوده که حزب‌الله از استفاده از این نوع سلاح خبر داد.

حزب‌الله در موارد متعددی از موشک‌های زمین به هوا استفاده کرده، از جمله سرنگونی پهپاد اسرائیلی "هرمس 450" در 26 فوریه بر فراز خاک لبنان. اوایل این ماه نیز حزب‌الله اعلام کرد که یک پهپاد "هرمس 900" را سرنگون کرده است.

موشک‌های ضد کشتی

حزب‌الله اولین بار در سال 2006 هنگامی که به یک کشتی جنگی اسرائیلی در 16 کیلومتری ساحل حمله کرد و چهار اسرائیلی را کشت و به کشتی آسیب رساند، نشان داد که دارای موشک‌های ضد کشتی است.

منابع آگاه از زرادخانه حزب‌الله می‌گویند که از زمان جنگ 2006، حزب‌الله به موشک ضد کشتی "یاخونت" ساخت روسیه دست یافته است که برد آن تا 300 کیلومتر می‌رسد. حزب الله هرگز تایید نکرده است که این سلاح را در اختیار دارد.

حزب‌الله همچنین ویدیوهایی پخش کرده که نشان می‌دهد در جریان جنگ ۲۰۰۶ از موشک‌های ضد کشتی نیز استفاده کرده است.

هواپیماهای بدون سرنشین

حزب‌الله در جریان جنگ‌ اخیر بارها پهپادهای انفجاری را به سمت فلسطین اشغالی پرتاب کرده است.

حزب‌الله می‌گوید که پهپادهای آن شامل پهپادهای "ایوب" و "مرصاد" است که به صورت محلی مونتاژ می‌شوند.

در سال 2022، در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده برای ترسیم مرزهای مشترک دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی، حزب‌الله سه پهپاد غیرمسلح را به سمت یک کشتی، که این رژیم آن را برای توسعه منابع انرژی دریایی استفاده می‌کرد، پرتاب کرد.

 

دیگر خبرها

  • العین، الهلال عربستان را تحقیر کرد
  • برد بزرگ العین مقابل الهلال برای پایان رکورد جهانی
  • جام ملت‌های فوتسال آسیا؛ ازبکستان برد، عربستان تحقیر شد
  • جام ملت‌های فوتسال آسیا| ازبکستان برد، عربستان تحقیر شد
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • گزارشی جدید از زرادخانه تسلیحاتی مهیب حزب‌الله لبنان
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اراضی اشغالی
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اسرائیل
  • اظهارات گروسی درباره تعطیل شدن بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران/ احضار سفرای ایران توسط چند کشور اروپایی/ یاوه گویی جدید نتانیاهو درباره ایران/ تکذیب مشارکت عربستان در رهگیری حملات موشکی و پهپادی ایران