Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@10:12:31 GMT

دامداران کنه های چسبیده به دام را با دست له نکنند

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۴۰۰۹

دامداران کنه های چسبیده به دام را با دست له نکنند

ساری- ایرنا- مدیر کل دامپزشکی مازندران تاکید کرد دامداران کنه های چسبیده به دام را به هیچ وجه با دست له نکنند که این اقدام غیر بهداشتی ممکن است دامدار را به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا کند.

بیماری کریمه کنگو ، تب خونریزی دهنده ویروسی است که توسط کنه ها به دام ها منتقل و انسان با گزش کنه، تماس با دام یا ذبح دام آلوده و همچنین تماس با گوشت آلوده به این بیماری مبتلا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تب همراه با درد عضلانی، درد گردن ، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلو درد، نوسان خلقی و خواب آلودگی از مهمترین علائم تب خونریزی دهنده کنگوست
به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی دامپزشکی مازندران دکتر سید حسین رضوانی ،تماس مستقیم انسان با لاشه دام را از جمله راههای دیگر انتقال این بیماری اعلام کرد و افزود: خانم های خانه دار، دامپزشکان، کارکنان کشتارگاه ها و قصابان از جمله افرادی هستند که می توانند در خطر ابتلا به این بیماری ویروسی قرار بگیرند.
وی تاکید کرد : به همین دلیل دام تا 24 ساعت پس از ذبح باید در یخچال نگهداری شود در غیر این صورت خطر انتقال بیماری تب کریمه کنگو وجود دارد و حتما باید از مراکز تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه شود.
مدیر کل دامپزشکی مازندران اظهار داشت : با توجه به در پیش بودن فصل گرما و ازدیاد فعالیت کنه ها و حشرات که عوامل انتقال برخی از بیماریهای دامی می باشند، اماکن و جایگاه های نگهداری دام و بدن آنها باید علیه فعالیت انگل های خارج از بدن دام سمپاشی و ضدعفونی شود.
وی از دامداران مازندرانی خواست تا برای مقابله با بیماری تب کنگو اماکن دامی را سمپاشی کنند و گفت: این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی ندارد و ممکن است دام مورد گزش نوعی کنه بنام ' هیالوما ' قرار گرفته و ویروس این بیماری را از طریق گزش منتقل
کرده باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان مازندران گفت: درگیر شدن دام ها به بیماری های انگلی علاوه بر ضرر و زیان اقتصادی به تولید از طریق کاهش تولید گوشت، پشم و شیر دام ها، موجب کیفیت پائین محصولات و فرآورده های خام دامی و بروز بیماری و انتقال آن به جوامع انسانی می شود.
به گزارش ایرنا، استان مازندران با داشتن 750 هزار راس دام سنگین رتبه اول و با 2 میلیون و 160 هزار راس دام سبک جایگاه نهم کشور را دارد .
بر اساس آمارهای رسمی تنها 80 دامداری صنعتی در مازندران وجود دارد و بقیه دامداری های استان کوچک و سنتی است و به خاطر جا به جایی فصلی در ییلاق و قشلاق ضریب شیوع انواع بیماری ها را افزایش می دهند .
سال های قبل همزمان با شیوع تب کریمه کنگو در کشور ، دامداری های نقاطی از مازندران بویژه مناطق غرب استان از این بیماری متاثر می شد و گاهی به ابتلای انسانی هم می انجامید .
سال 96 حدود 10 نفر که عمدتا از غرب مازندران بودند به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده بودند که در همان مراحل اولیه شناسایی و درمان شدند.
این بیماری برای اولین بار در سال 1944 میلادی در شبه جزیره کریمه توسط دانشمندان روسی شناسایی شد و تب هموراژیک کریمه نام گرفت.
در سال 1969 مشخص شد عامل تب خونریزی دهنده کریمه مشابه عامل بیماری است که در اپیدمی سال 1956 در کنگو پیدا شد و ترکیب نام این دو منطقه علت نامگذاری آن است.
6990/1899

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد دامپزشكي تب كريمه مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۴۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون بیش از یک میلیون رأس دام در زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ حاج‌کاظمی گفت: همه ساله طبق برنامه پیشگیرانه واکسیناسیون رایگان علیه بیماری‌های مشترک انسان و دام توسط اکیپ‌های دامپزشکی بخش دولتی و غیردولتی انجام می‌گیرد.

وی افزود: با اجرای عملیات واکسیناسیون علیه بیماری‌های دام، ضمن کاهش دام‌های مبتلا به این بیماری‌ها، سلامت و بهداشت عمومی جامعه نیز افزایش می‌یابد.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به واکسیناسیون بیش از ۴۳۶ هزار رأس دام شامل گاو، گوساله، گوسفند، بز و تک سمی علیه بیماری شاربن در این استان گفت: نام دیگر این بیماری سیاه‌زخم بوده که یک بیماری عفونی و قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

وی همچنین از واکسیناسیون بیش از ۹۴۷ هزار رأس گوسفند و بز علیه بیماری آبله خبر داد و گفت: آبله بیماری ویروسی حادی است که موجب ایجاد خسارت‌های اقتصادی زیاد و تلفات دامی در گوسفند و بز می‌شود.

حاج کاظمی بابیان اینکه برای حفظ و ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه همه مسئول هستیم، از دامداران خواست تا همکاری لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی استان داشته باشند.

دیگر خبرها

  • بیماری دامی در مازندران کاهش یافت
  • دامپزشکی : مردم در هیچ شرایطی ماهی قرمز را در رودخانه‌ها رها نکنند
  • مردم در هیچ شرایطی ماهی قرمز را در رودخانه‌ها رها نکنند
  • واکسیناسیون بیش از یک میلیون رأس دام در زنجان
  • شهروندان گوشت را فقط از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند
  • کاهش ۶۴درصدی بیماری دامی در مازندران
  • کاهش ۶۴ درصدی بیماری دامی در مازندران
  • واکسیناسیون یک میلیون و ۵۳۴ هزار رأس دام علیه تب برفکی در زنجان
  • زنگ خطر ابتلا به تب کریمه کنگو در زاهدان به صدا درآمد
  • چهار نفر در زاهدان به تب کریمه کنگو مبتلا شدند