Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده و تحلیل‌گر آمریکایی در گفت‌وگو با قدس آنلاین گفت که بازگشت کیسه‌های اجساد سربازان آمریکا کابوس تلخ ترامپ برای انتخابات دوره بعد خواهد بود و بنابراین بعید است که ترامپ بخواهد با ایران وارد تقابل نظامی شود.

به گزارش خبرنگار بین الملل قدس آنلاین، این روزها ســرخط‌های اصلی رســانه‌های جهان و بویژه منطقه خاورمیانه، احتمال جنگ افروزی دوباره آمریکایی‌ها در این منطقه اســت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دغدغه‌ای که تقریباً بسیاری از تحولات و رفتارهای سیاسی منطقه را تحت تأثیر خود قرار داده است؛ اما آیا دونالد ترامپ در فکر آغاز یک جنگ جدید است.

در این رابطه با «استفان لندمن» (Stephen Lendman) نویسنده و تحلیل‌گر و مجری رادیو «پروگرسیو» شیکاگو، فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد آمریکا و نویسنده کتابهایی همچون "باتلاق عراق" و «تسخیر بانکداران»   به گفتگو پرداخته ایم که در ذیل مصاحبه اختصاصی خبرنگار قدس آنلاین را با او میخوانید.

قدس آنلاین: از نظر شما دلایل اصلی افزایش تنش  بین ایران و آمریکا در منطقه چیست؟

لندمن: ایالات متحده از زمان انقلاب ۱۹۷۹، نسبت به ایران به عنوان یک کشور متخاصم نگریسته است و با این کشور به این شیوه برخورد کرده است؛ چرا که انقلاب ایران کنترل امپریالیستی آمریکا بر یک کشور استراتژیک در منطقه را از دست آنها خارج ساخته است. درواقع تندروهای در کاخ سفید تلاش می کنند تا آنچه را که آمریکا در آن سالها از دست داده مجددا بازپس بگیرند.

 نکته کلیدی در این میان ریشه کن کردن رقیب اصلی اسرائیل در منطقه و به دست آوردن کنترل نفت و گاز این کشور است.

باید بگویم که دونالد ترامپ رئیس جمهور و مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور در اشتباه هستند اگر تصور کنند می توانند با استفاده از حمله نظامی، حمله کوتاه نظامی و دیگر روشها ایران را وادرا به کرنش در برابر خودشان کنند.

قدس آنلاین: نقش اسرائیل و عربستان سعودی در گرم کردن تنور این تنش چیست؟

لندمن: خب این دو کشور در کنار امارات متحده عربی مواضع مخالف جمهوری اسلامی دارند و طبیعی است که در قبال ایران مواصع مشترک و نزدیکی داشته باشند اما  به غیر از اسرائیل، عربستان و امارات متحده عربی، سایر بازیگران جامعه جهانی به شدت با جنگ با ایران مخالف است. بنابراین معتقدم تحرکات این دو کشور در شرایط فعلی ترامپ را به رویارویی نظامی با ایران سوق نخواهد داد.

قدس آنلاین:  اجرای معامله قرن و پیشبرد اهداف اسرائیل در منطقه  فشار ایالات متحده بر ایران تأثیر می گذارد؟

لندمن: من ارتباط مستقیمی بین آنچه که از آن تعبیر به "صلح بدون تعهد یا معامله قرن می شود و مواضعی که پیش از این واشنگتن در قبال توافق هسته ای و افزایش تحریم ها ضد ایران نمی بینم هرچند واکنش احتمالی ایران در قبال اعلام و اجرایی کردن معامله قرن محتمل است و از طرفی حمله به این کشور(ایران)  می تواند متقابلا خشم فلسطینیان را علیه اسرائیل در پی داشته باشد.

قدس آنلاین: دونالد ترامپ  چند روز قبل از ادامه جنگ اقتصادی علیه ایران سخن گفت و در عین حال از دوربودن احتمال اقدام نظامی علیه ایران سخن گفت و اعلام کرد که او شروع کننده جنگ نخواهد بود؛ آیا شما فکر می کنید که فشارهای اقتصادی علیه ایران تا چه اندازه موفق آمیز خواهد بود؟

لندمن :درواقع، به عقیده من در تقابل با ایران و ونزوئلا، تمرکز ترامپ به جای گزینه نظامی  بر کاربرد ابزارهای دیگر به ویژه تحریم های غیرقانونی خواهد بود با این تفاوت که این استراتژی کار نمی کند و نخ نما شده است؛ تجربه ۶۰ سال قبل کوبا، ایران طی ۴۰ سال گذشته و ونزوئلا طی ۲۰ سال اخیر نشان دهنده این مهم است که این استراتژی موثرنخواهد بود.

قدس آنلاین: با توجه به رویکرد اتحادیه اروپا در قبال طرح جامع اقدام مشترک(برجام)، چه آینده ای را برای توافق هسته ای با ایران متصور هستید؟

لندمن: باید بگویم که من واقعا در مورد ماهیت و حیثیت برجام نگران هستم، آنهم به این دلیل که در قبال اقدامات مثبت ایران اتحادیه اروپا هیچ گام مثبت و عملی برنمی‌دارد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا اغلب و نه همیشه به عنوان مستعمره‌های مجازی ایالات متحده عمل می‌کنند؛ آنها مسلما خودشان را طرف ایران نشان میدهند و همواره حمایت لفظی خود را از برجام اعلام می‌کنند، در حالی که با قدم زدن در مسیر خواست آمریکا در برابر واشنگتن سرتعظیم فرود می آورند و این می تواند به معنای پایان دادن به توافق باشد. در عین حال ایران از سوی تندروهای آمریکایی به خروج از برجام متهم می‌شود به تصور اینکه چیزی از این راه عاید آنها شود.


 

قدس آنلاین:  چه کسانی تلاش می کنند رویدادهای اخیر در خلیج فارس همچون انفجار تانکرهای نفتکش و حمله راکتی به سفارت آمریکا در منطقه سبزعراق را به ایران مرتبط  کند؟


لندمن: اگر حوادثی را که برای تانکرهای نفت عربستان سعودی و امارات متحده عربی، و همچنین انفجار در یک ایستگاه پمپاژ نفت عربستان و حمله راکتی گزارش شده در منطقه سبز بغداد را حمله بنامیم، اینها آدرس های غلطی هستند که احتمالا با هدف بهانه جویی برای اقدام نظامی علیه ایران توسط آمریکا ساخته می شوند؛ البته باید بگویم از این دست خبرها ممکن است بسیار رخ داده باشد و در آینده نیز رخ دهد حتی بیشتر از آن چیزی که رسانه های آمریکایی به آن ها پرداختند.

معتقدم که اقدام نظامی در این بازه زمانی امری دور از ذهن و بعید است، چرا که ایران می تواند به سختی در برابر نیروها و امکانات منطقه‌ای ایالات متحده مقاومت کند و همچنین توانایی ایجاد درگیری های شدید در شهرها، اماکن نظامی و تاسیسات هسته ای اسرائیل  ایجاد کند.

علاوه بر این اولویت اول ترامپ شرکت در انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ و انتخاب شدن مجدد به عنوان ریاست جمهوری آمریکا است و جنگ احتمالی با ایران که به زعم برخی پیروزی در آن میتواند به او در این راه کمک کند می تواند نتیجه وارونه ای داشته باشد و بازگشت کیسه های اجساد سربازان آمریکایی می تواند کابوس یک پایان زودهنگام و وداع تلخ با انتخابات دوره بعد باشد.

از طرفی ترامپ به اندازه کافی با تبعات  جنگ هایی که از دیگر روسای جمهور آمریکا به ارث برده است دست به گریبان است؛ بنابراین تشدید کردن و آغاز یک جنگ دیگر مسئله ای نیست که او به دنبالش باشد.

 به این مسئله باید مخالفت جامعه جهانی و مخالفت احتمالی پنتاگون را هم اضافه کنیم که حمله به یک کشور علی رغم مخالفت جامعه جهانی و وزارت دفاع آمریکا می تواند خطر سیاسی بزرگ و شکست نظامی مهمی برای او باشد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: برجام توافق هسته ای جنگ با ایران دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۴۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبیه‌سازی جنگ ایران و آمریکا

۱- آمریکایی‌ها در سال ۲۰۰۲ بعد از حمله به عراق و افغانستان در زمان بوش ‌آماده می‌شدند به ایران حمله کنند. قبل از حمله پنتاگون برای آمادگی بیشتر یک مانوری تحت عنوان «شبیه‌سازی جنگ با ایران» برگزار کرد. در این مانور بیش از ۱۳۵۰۰ نفر از تفنگداران آمریکایی شرکت کردند. نتیجه مانور این بود که جنگ با ایران بیش از ۲ روز طول نمی‌کشد، فقط در روز اول ۲۰ هزار سرباز آمریکایی در همان دقایق اول به درک واصل می‌شوند. آمریکایی‌ها نتایج این مانور را محرمانه نگه داشتند، اما به‌تدریج اخبار آن به بیرون درز کرد. لذا کرکره جنگ با ایران را پایین کشیدند رفتند روی پروژه‌های ۱۰ساله جنگ نرم با تهران!
۲- آمریکایی‌ها نان گزینه نظامی روی میز را از آن زمان می‌خوردند. برخی سیاستمداران ترسو در تهران را تحت تأثیر قرار می‌دادند. البته نانی هم از این سیاست در سفره سیاسی جریان لیبرال و نئولیبرال‌ها در داخل اختصاص می‌دادند.
حال‌آنکه قطعا می‌دانستند جنگی در کار نیست.
آمریکایی‌ها برآورد سال ۲۰۰۲ خود را بر اساس توان نظامی آن روزگاران جمهوری اسلامی ایران به گزارش منابع و نفوذی‌ها و جاسوسان خود تقویم کرده بودند. آنچه آن‌ها از توان نظامی ایران امروز دارند به‌مراتب قوی‌تر ، بیشتر و واقعی‌تر از آن زمان است.
گزارش منابع آن‌ها حاکی است ، ایران روی انبوهی از موشک‌ها و پهپادها در شهرهای زیرزمینی تکیه زده است که می‌تواند سال‌ها بدون هیچ کاستی با ناتو بجنگد. خشاب موشکی و پهپادی ایران همیشه آماده است و ایران می‌تواند از عمق زمین بدون کمترین تلفات از خود، بیشترین تلفات را به نیروهای آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کند.
اگر توانایی ایرانیان در دریا و روی زمین و هوا را به قدرت موشکی و پهپادی ایران در عمق زمین اضافه کنیم، به حرفی می‌رسیم که از زبان شهید حاج قاسم سلیمانی در اوج شرارت آمریکایی‌ها در منطقه خطاب به ترامپ فرمود :
«حریفت منم»!
۳- عملیات تنبیهی وعده صادق یک «تست نظامی» برای نشان دادن صحت برآوردهای صحیح پنتاگون در سال‌های ۲۰۰۲ به بعد از توان نظامی ایران بود.
آن‌ها به خطا نرفته بودند. این‌که کاخ سفید و وزارت خارجه طی سال‌های اخیر
 سه شیفت سخنگویان خود را مأمور کرده‌اند این جملات را تکرار کنند که ؛
– ما بنای گسترش جنگ در منطقه را نداریم.
– ما نمی‌خواهیم با ایران بجنگیم.
– آمریکا مخالف حمله نظامی اسرائیل به ایران است.
– و….
بیانگر این حقیقت است.
۴- صدای انفجار ده‌ها موشک کروز و موشک‌های بالستیک ایران در دو منطقه اطلاعاتی و نظامی رژیم اشغالگر قدس بیان یک مفهوم ساده است که نیازی به خیلی کندوکاو ندارد، آن را می‌توان اطلاعات مشهود نام نهاد .
صدای اقتدار ارتش و سپاه و ملت ایران را از منطقه نظامی «نواتیم» بشنوید!
نیازی به شبیه‌سازی جنگ نیست. این یک جنگ واقعی است بروید دنبال بررسی نتایج آن!
۵- هفت ماه است رژیم اشغالگر قدس زندان روباز غزه را به قتلگاه تبدیل کرده است.
نتانیاهو با نسل‌کشی و جنایات جنگی که فریاد و اعتراض مردم جهان را در ۵ قاره زمین درآورده ، می‌خواهد به پیروزی برسد! شکست در میدان و شکست در افکار عمومی جهان و رسانه‌های حتی امپریالیستی ، شکست در مجامع دیپلماتیک جهانی و … کابینه جنگی نتانیاهو را به مرز دیوانگی رسانده است. آن‌ها بدون هیچ امیدی در محاصره جبهه مقاومت دست‌وپای بیهوده می‌زنند راهی جز تسلیم ندارند. تسلیم برای آمریکا و رژیم صهیونیستی و زانو زدن در برابر راهبرد ایران درغرب آسیا کم‌ضرر‌ترین اقدامی است که می‌توانند انجام دهند.
ضربه «نواتیم» نشان داد ایران در برابر هر نوع دیوانگی رژیم صهیونیستی و آمریکا آمادگی صددرصد دارد. آن‌ها نیک می‌دانند جوانان ایران قادرند در شرایط دیوانگی رژیم چند بار سرتاسر اسرائیل و پایگاه‌های آمریکا در منطقه را با بمب و موشک از زمین وهوا و دریا شخم بزنند.
سپاه و ارتش و نیروهای جان برکف ملت این شخم‌زنی را در مانورهای مکرر شبیه‌سازی کرده‌اند و می‌دانند چگونه از عهده آن برآیند.
۶- ایرانیان بااین‌همه قدرت نظامی، خیلی تکیه‌ای جدی برآن ندارند. تکیه ایرانیان فقط به خداوند بزرگ است که رعب و وحشت از قدرت جوانان این مرزوبوم را به دل دشمنان افکنده است. ایرانیان می‌دانند در این جنگ نابرابر خداوند در کنار آن‌هاست و آن‌ها را یاری می‌دهد. پیروزی نهایی نزدیک است:
لذا دعای رزمندگان اسلام همواره این بوده که ؛
ای که همه ملک هستی مال توست. ای که هر شی در برابر تو تسلیم است.
ای آنکه در آفاق و انفس نشانه‌های خود را به ما نمایاندی.
بهشت را بر ما ارزانی دار و ما را از جهنم کفر و شرک و نفاق و الحاد رهایی‌بخش!

دیگر خبرها

  • اقتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیرو‌های مسلح است
  • قتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیروهای مسلح است
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • مقامات آمریکایی: تحریم واحد نظامی نیتسح یهودا امروز ممکن است رخ دهد
  • همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل
  • کنعانی: اقدام نظامی ایران علیه رژیم صهیونیستی قانونی و در جهت ایجاد بازدارندگی بود / آمریکا زیر میز دیپلماسی زده نه ایران + فیلم
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید
  • نشریه هیل: انتخابات ۲۰۲۴ برای مردم آمریکا بازی باخت-باخت است
  • شبیه‌سازی جنگ ایران و آمریکا