Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- سفیر اسبق ایران در رومانی و مجارستان با بیان اینکه پایبندی یک جانبه به برجام بدون دریافت مابه ازای آن منطقی نیست، یادآور شد: اتحادیه اروپا باید بداند که ایران حق دارد از منافع برجام بهره مند شود و در مقابل بدعهدی، چاره ای جز کاستن از تعهدات خود و توقف در اجرای آنها ندارد.

«علی اکبر فرازی» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، در خصوص رویکرد اتحادیه اروپا نسبت به توافق هسته ای پس از کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: بعد از خروج آمریکا از توافق هسته ای، طبیعی بود که ایران توقع داشته باشد سایر اعضای برجام بیشتر از گذشته اراده خود را برای حفظ توافق هسته ای نشان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه برجام یک توافق برد – برد بوده و است که باید همه طرفین از آن سود ببرند، اظهار داشت: ایالات متحده از ابتدا به تعهدات خود به خوبی عمل نکرد و در نهایت، با خروج از توافق هسته ای، آن را به شکل عملی نقض کرد ولی این انتظار از دیگران به ویژه اتحادیه اروپا بوده و هست که اقدامات مثمرثمری انجام دهند.
این کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه در یکسال گذشته شاهد اقدامات سینوسی از سوی اتحادیه اروپا بوده ایم، تصریح کرد: هرچند آنها خط مستقیمی را در گفتارهای خود مبنی بر حمایت از ایران را دنبال می کنند و به کرات از ایران می خواهند در توافق هسته ای باقی بماند ولی در مقام عمل، اقدام عملی جدی از سوی آنها انجام نشده است.
فرازی ادامه داد: ماندن ایران در برجام، مسئله مهمی است و ایران هم تاکنون در توافق هسته ای باقی مانده و دلیل آن هم این است که ایران یک طرفه نقض عهد نمی کند و برجام را توافقی برای حفظ صلح و ثبات جهانی می داند ولی ماندن در توافق هسته ای، دلیلی نمی شود که دیگران از جمله اتحادیه اروپا به تعهداتشان در این توافق عمل نکنند.
وی با اشاره به تاخیر در اتحادیه اروپا در راه اندازی سازوکار اینستکس اظهارداشت: مدت زیادی هم از راه اندازی اینستکس می گذرد ولی گذشت زمان نشان داد که این اقدام نتوانسته توقعات ایران را برآورده کند چرا که اگر قرار باشد مشکلات مربوط به نقل و انتقالات مالی، بانکی و بیمه ای باقی بماند، اینستکس در سطح کاغذ خواهد بود و اروپا برای حفظ برجام باید اقدامات جدی تری را انجام دهد.

** اروپا استقلال رای خود درباره برجام را به رخ آمریکا بکشد
سفیر اسبق ایران در رومانی و مجارستان اضافه کرد: اگر ایران می گوید طرف مقابل به تعهدات برجامی خود عمل نکند، لزومی هم بر حفظ این توافق و باقی ماندن ایران در آن وجود ندارد، یک تهدید نیست، بلکه به صورت منطقی آینده پیش روی برجام را برای طرف مقابل به ویژه اتحادیه اروپا ترسیم می کند که اگر تعهدات خود را عملی نکند، حفظ برجام با خطر روبه رو می شود.
فرازی افزود: اروپا همانطور که در مسئله تعرفه ها و جنگ تجاری در مقابل آمریکا قرار گرفته، باید استقلال رای و نظر خود را در مسئله برجام هم به رخ ایالات متحده بکشد و نشان دهد امنیت خود را به راحتی دستخوش سیاست های یک کشور و یک فرد نمی کند.

وی با اشاره به واکنش اتحادیه اروپا به مهلت ارائه شده از سوی ایران گفت: واکنش اولیه اروپا نسبت به خواست ایران اندکی عجیب بود. بسیاری از تحلیلگران معتقدند واکنشها و تصمیم گیریهای اتحادیه اروپا کند و بطئی بوده است، اما سرعت عمل 24 ساعته اروپایی ها در واکنش به اقدام ایران تعجب برانگیز بود و این سوال را به وجود آورد که چگونه آنها برای یک اولتیماتیوم می توانند 24 ساعته واکنش نشان دهند ولی برای راه اندازی اینستکس ماه ها تعلل می کنند.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه پایبندی یک جانبه به برجام بدون دریافت مابه ازای آن منطقی نیست، یادآور شد: اتحادیه اروپا باید بداند که ایران حق دارد از منافع برجام بهره مند شود و در مقابل بدعهدی، چاره ای جز کاستن از تعهدات خود و توقف در اجرای آنها ندارد.
فرازی اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر انجام نخستین تراکنش اینستکس در چند هفته آینده را امیدوارکننده و مثبت دانست وعنوان کرد: ما امیدواریم دنیا شاهد سرعت عمل اتحادیه اروپا در راه اندازی اینستکس باشد و زمان زیادی برای اجرایی و عملیاتی شدن آن سپری نکند چراکه نشانه مثبتی برای اروپایی ها نیست که نتوانند سازوکاری را برای کانال مالی شان ایجاد کنند.
سیام *م.ا.ت*2021**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ايران و برجام برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۴۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از نشست وزیران امور خارجه و دفاع این نهاد اروپایی با حضور در جمع خبرنگاران به سوالاتی درباره دستورکار جلسه امروز پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز (دوشنبه) پیش از آغاز نشست وزیران این نهاد اروپایی در بروکسل، در جمع خبرنگاران گفت که ظرفیت اتحادیه اروپا برای افزایش کمک‌ها به اوکراین در این نشست مورد بحث قرار خواهد گرفت.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که در اوکراین به پرتابگر‌ها و مهمات بیشتری نیاز است.

در همین راستا، او با اشاره به اهمیت سامانه‌های رهگیری گفت که پرتابگر‌ها بدون سامانه رهگیری مانند تفنگی بدون گلوله هستند.

بورل گفت: ما به هر دوی آن‌ها نیاز داریم و باید برای آتش‌بار‌ها و توپخانه‌هایی که فعلا در اختیار دارند، هواپیما‌های رهگیری‌کننده بفرستیم و شمار آتشبار‌ها و توپ‌ها را افزایش بدهیم.

او به افزایش شمار قربانیان غیرنظامی حملات رژیم صهیونیستی در غزه، همچنین حمله به فلسطینیان در کرانه باختری اشاره کرد.

بورل گفت که اتحادیه اروپا باید دوباره اعمال تحریم‌ها علیه شهرک‌نشینانی را که دست به اعمال خشونت‌بار علیه فلسطینیان می‌زنند را بررسی کند.

به گفته او، موضوع جنگ سودان نیز در نشست امروز وزیران اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گرفت.

وی گفت ما هر طوری که بتوانیم از اسراییل می‌خواهیم به رفح حمله نکند و از غیرنظامیان حفاظت کند. دوباره تاکید می‌کنم که بیش از یک میلیون نفر در صورت حمله اسراییل کشته خواهند شد. بنابراین، من و تمامی کشور‌های عضو پافشاری می‌کنیم که این اتفاق نیفتد، اما من فرمانده ارتش اسراییل نیستم.

با وجود نزدیک شدن شمار تلفات فلسطینی طی حملات رژیم صهیونیستی به غزه به مرز ۳۴ هزار نفر و نگرانی‌های بین‌المللی درباره بروز فجایع انسانی در این منطقه، رژیم صهیونیستی گزینه حمله به رفح را که بسیاری از آوارگان فلسطینی در آن پناه جسته‌اند را کنار نگذاشته است.

او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ایران با گفتن این که موضوع برنامه هسته‌ای ایران در نشست امروز اتحادیه اروپا مورد بحث قرار نخواهد گرفت، گفت که اتحادیه اروپا قرار است اقدامی علیه تولید وصادرات پهپاد‌ها و موشکی‌های ایرانی انجام بدهد.

اتحادیه اروپا اعمال بسته تحریمی جدید علیه ایران را در پی پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگیری ایران در دمشق بررسی می‌کند.

ایران طی عملیات «وعده صادق» حملات گسترده پهپادی و موشکی را علیه اهدافی در اراضی اشغالی انجام داد.

دیگر خبرها

  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • توافق اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم‌های ایران
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم های بیشتر علیه ایران
  • بورل: برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست