Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز بهداشت قم با اشاره به اجرای طرح بسیج کنترل فشار خون بالا در قم برای اطلاع رسانی و شناسایی، گفت: از هر پنج نفر در ایران یک نفر فشار خون بالا دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، حسن ایزانلو ظهر امروز در کنفرانس خبری با اصحاب رسانه با اشاره به بیماری فشار خون ، اظهار داشت: بیماری پرفشاری خون، بیماری است که آرام و بی صدا در بدن شکل می گیرد و به یکباره خود را ظاهر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: این بیماری هیچ علائم و علامتی ندارد و آرام آرام پیش می رود که به دلیل این خصوصیات به قاتل خاموش و یا مرگ خاموش می گویند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه اگر پرفشاری خون کنترل نشود باعث مرگ های بی سر و صدا می شود، گفت: بیش از 10میلیون نفر سالانه به علت پرفشاری خون در دنیا می میرند.

وی افزود: بر اساس آمار سال 1395 وزارت بهداشت ، 21درصد مردان و 22درصد زنان در کشور مبتلا به پرفشاری خون هستند که 26درصد افراد بالای 18سال در کشور دارای فشار 140 بر روی 90 هستند که این فشار خون بالا می باشد.

ایزانلو با اشاره به اینکه بر اساس کل جمعیت کشور از هر 5نفر یک نفر به بیماری پرفشاری خون مبتلا است، بیان داشت: 60درصد افراد مبتلا به این بیماری از بیماری خون خبر ندارند و کسانی هم که خبر دارند درمان را جدی نمی گیرند.

وی عنوان داشت:فشار خون بالا باعث بروز بیماری های سکته مغزی، سکته قلبی، نارسایی کلیوی و در ادامه باعث آسیب به سیستم بینایی و دیگر سیستم های بدن می شود.

رئیس مرکز بهداشت قم با اشاره به اینکه عدم تحرک، کشیدن سیگار و تغذیه نامناسب از دیگر عوامل این بیماری است، اضافه کرد:نمک یکی از عوامل شکل گیری این بیماری است که باید گفت در ایران هر نفر روزانه 11گرم نمک مصرف می کند که این دو تا سه برابر مصرف استاندار است.

وی در ادامه به راهکارهای پیشگیری از بیماری اشاره کرد و خاطرنشان کرد:مصرف غذای کم نمک، عدم استفاده از غذای پرچرب و آماده  و سرخ شده، عدم مصرف سیگار و قلیان، کاهش وزن و استرس و در نهایت انجام ورزش های سبک و مداوم از راه های پیشگیری از این بیماری خاموش
است.

ایزانلو ادامه داد: بعد از انجام این کارها هر فرد به ویژه افراد بالای سی سال باید ماهانه فشار خون خود را کنترل کند، البته این بیماری می تواند پایه ارثی هم داشته باشد.

وی ابرازداشت: وزارت بهداشت برای شناسایی و کنترل افراد دچار این بیماری پویش بسیج کنترل فشار خون بالارا راه اندازی کرده است که مرحله اول از 27 اردیبهشت تا 17خرداد با هدف آموزش و اطلاع رسانی افراد در خصوص این بیماری می باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه مرحله دوم از 17خرداد تا 15تیر برگزار می شود، گفت: در مرحله هدف غربالگری می باشد ؛ بعد از پایان پویش بیماران شناسایی شده  در شبکه های بهداشتی و درمانی مورد مراقبت قرار خواهند گرفت و افرادی که مبتلا به سطح 2 و3 هستند به مراکز درمانی ارجاع داده خواهند شد.

وی افزود: هدف این طرح اطلاع رسانی و افزایش آگاهی جامعه نسبت به این بیمار خاموش است و همچنین شناسایی و مراقبت از افراد مبتلا به این بیماری از دیگر اهداف مهم این طرح می باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۴۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مضرات خوردن زیاد هندوانه

زیاده‌روی در خوردن هندوانه برای برخی از ما در فصل تابستان یک تجربه تکراری است، اما برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD)، مصرف بیش از حد هندوانه می‌تواند خطرناک باشد.

به گزارش مشرق، خوردن بیش از حد هندوانه می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، از ضعف عضلانی گرفته تا ضربان قلب نامنظم.

این نتیجه در یک مطالعه موردی روی سه بیمار مبتلا به CKD آزمایش شد. این افراد پس از خوردن مقادیر زیاد هندوانه به شدت بیمار شدند؛ اما چرا آن‌ها به مراقبت پزشکی نیاز پیدا کردند؟

پاسخ در این است که هندوانه فقط آب نیست. این میوه آبدار سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که بیشترین آن‌ها پتاسیم است. یک برش هندوانه (تقریباً ۲۸۶ گرم) حاوی ۳۲۰ میلی‌گرم پتاسیم است؛ حدود ۱۲ درصد مقدار توصیه‌شده‌ی روزانه برای زنان و حدود ۹ درصد برای مردان.

بنابراین برای یک فرد سالم، هندوانه منبع فراوان و خوشمزه پتاسیم است که با توجه به نقش‌های متعدد آن در بدن مفید است. اعصاب ما از پتاسیم برای کمک به انتقال سیگنال‌ها، از جمله سیگنال‌هایی که سبب انقباض عضلانی می‌شوند، حفظ سطوح طبیعی مایع خارج از سلول‌ها و کنترل فشار خون استفاده می‌کند.

در شرایط عادی، پتاسیم اضافی که در این فرآیندها استفاده نمی‌شود توسط کلیه‌ها و از راه ادرار از بدن خارج می‌شود. با این حال، کلیه‌های افراد مبتلا به CKD در فیلتر کردن پتاسیم چندان کارآمد نیستند.

برای سه بیمار مذکور در مطالعه موردی، خوردن بیش از حد هندوانه غنی از پتاسیم منجر به هایپرکالمی شدید آن‌ها شد؛ وضعیتی که در آن پتاسیم زیادی در خون وجود دارد.

بیماران بین ۶.۶ تا ۷.۴ میلی‌مول در لیتر پتاسیم در خون خود داشتند، در حالی که محدوده طبیعی بین ۳.۵ تا ۵.۰ میلی‌مول در لیتر است. هر سه آن‌ها به مدت سه هفته تا دو ماه، هر روز مقادیر زیادی هندوانه به صورت میوه یا آب میوه مصرف کرده بودند.

بیماران توسط متخصصان ویزیت شدند، اما هایپرکالمی همیشه علائم واضح ندارد، همانطور که در مورد یکی از این سه بیمار اینطور بود. با این حال، می‌تواند علائم بسیار جدی هم داشته باشد.

برای مثال، دو بیمار دیگر دچار مشکلات قلبی شدند که به پتاسیم اضافی نسبت داده شد. یکی از آن‌ها ضربان قلبش کندتر از حد طبیعی شده بود و دومی از ایمپلنت دفیبریلاتور که برای بازگرداندن ریتم منظم قلب طراحی شده بود، شوک دریافت کرد.

علائم دیگر می‌تواند شامل ضعف عضلانی، احساس سوزن سوزن شدن، حالت تهوع و در موارد ناگهانی یا شدید، تنگی نفس و درد قفسه سینه شود.

خوشبختانه، هایپرکالمی با وجود خطرناک بودن، قابل‌درمان است. در مورد بیماران مورد مطالعه، درمان فوری آن‌ها دارو بود، اما به همه آن‌ها توصیه شد مصرف هندوانه خود را کاهش دهند. پیگیری چند ماه بعد نشان داد هر سه به این توصیه عمل کردند و در نتیجه سطح پتاسیم آن‌ها به حالت عادی بازگشته بود.

نویسندگان این مطالعه موردی امیدوارند با این تحقیق توانسته باشند خطرات کمتر شناخته‌شده‌ی زیاده‌روی در مصرف هندوانه را برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه روشن کنند.

«هندوانه یک میوه تابستانی محبوب است. اگرچه موز، سیب زمینی و گوجه فرنگی به دلیل ایجاد هایپرکالمی بدنام هستند، اما خطر ابتلا به هایپرکالمی پس از مصرف بیش از حد هندوانه معمولاً نادیده گرفته می‌شود.»

دیگر خبرها

  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • اجرای رزمایش واکسیناسیون دام در طرح شهید زاهدی در کازرون
  • زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • افراد مبتلا به آب‌سیاه نقاشی‌های معروف را چه شکلی می‌بینند؟ (+عکس)
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • تدوین بسته‌های خدمتی در برنامه سلامت خانواده