Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@14:10:01 GMT

آمریکا پس از 15 سال نگران نیاز عراق به واردات برق شد

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۴۹۷۷

آمریکا پس از 15 سال نگران نیاز عراق به واردات برق شد

بغداد - ایرنا - با گذشت 15 سال از اشغال عراق توسط آمریکا و ایفای نقش مستقم واشنگتن در ویرانی زیرساخت ها و فساد گسترده در اجرای طرح های توسعه برق، اظهارات هفته های اخیر مقامات آمریکا نشان می دهد گویی آنان بتازگی به بحران برق عراق پی برده و در نتیجه نگران وابستگی این کشور به واردات برق و گاز شده اند.

سفارت آمریکا در بغداد خبری از دیدار اخیر 'جوی هود' کاردار این کشور با 'محمد الحلبوسی' رئیس پارلمان عراق منتشر کرده که در آن به نقل از دیپلمات ارشد آمریکایی و به شکل دستوری آمده که 'عراق باید در برق به خودکفایی برسد'.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بسیاری از کارشناسان و ناظران عراقی، ویرانی وسیع زیرساخت در زمان اشغال عراق (2003) و سپس مفاسد و انحصارطلبی های شرکت ژنرال الکتریک آمریکا در اجرای طرح های توسعه برق در عراق را عامل اصلی مشکل کمبود برق این کشور می دانند که در ایام پر مصرف گاه به 12 تا 15 ساعت خاموشی در شبانه روز می رسد.
کمبود شدید برق همچنین یکی از عوامل اصلی اعتراضات خونین خیابانی تابستان گذشته در بصره بود که چندین کشته و زخمی بجا گذاشت و چندین مرکز دولتی و حزبی قربانی آتش افروزی های ناشی از این اعتراضات شدند.
در خبر سفارت آمریکا از این دیدار آمده است: 'هود بر اقدام لازم برای تحقق بی نیازی عراق از واردات انرژی (گاز و برق) در سایه وجود فرصت های فراوان تعمیق روابط اقتصادی بین دو کشور (عراق و آمریکا) تاکید کرد'.
هر چند اطلاعیه نشان می دهد کاردار آمریکا بار دیگر شعارهای معمول واشنگتن مبنی بر پایبندی به توافقنامه چارچوب راهبردی از جمله عدم استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای دیگر و همچنین استقلال و امنیت و ثبات این کشور را تکرار کرده است اما مشخص نیست دلیل طرح دوباره این سخنان در حالی که بارها مقامات عراقی بر نیاز مبرم خود به واردات برق و گاز و نبود جایگزین برای آن تاکید کرده اند، چیست.
به نظر می رسد، فشار آمریکا به مقامات عراقی در مورد تجدیدنظر در واردات برق و گاز از ایران بخشی از مجموعه فشارهای واشنگتن به بغداد در ماههای اخیر برای همراهی با سیاست های ضد ایرانی در دو حوزه سیاسی و اقتصادی است.
مقامات عراقی با اشاره به روابط همسایگی و برادری میان دو کشور از یکسو و نیاز متقابل اقتصادی از سوی دیگر بارها تاکید کرده اند که بخشی از نظام تحریمی علیه ایران نخواهند بود و تعاملات اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران را ادامه می دهند.
همین امر به باور ناظران، سبب کینه و خشم آمریکایی از دولت عادل عبدالمهدی نخست وزیر شده و آنها به بهانه های مختلف سعی در تضعیف و زیر فشار گذاشتن وی دارند و اصرار بر استقلال عراق در زمینه انرژی در حالی که مقامات مختلف عراقی بارها تاکید کرده اند که این امر دست کم سه سال زمان می برد، نشانگر همین امر و سیاسی بودن این فشارهاست.
وزیر برق عراق اواسط اردیبهشت ماه جاری تصریح کرده بود که کشورش در پاسخ به درخواست آمریکایی برای قطع واردات گاز و برق ایران تاکید کرده دست کم تا سه سال دیگر به این واردات نیاز دارد.
لوی الخطیب گفته بود که رسیدن به مرحله خودکفایی عراق در زمینه برق به دو تا سه سال زمان آنهم در صورت اجرای طرح های بزرگ در این مدت، نیاز است.
وی گفت: عراق به آمریکایی ها گفته است که در حال حاضر به واردات برق و گاز از ایران نیاز دارد و هم اکنون نزدیک به 1200 مگاوات برق و همچنین گاز مصرفی برای تولید 2800 مگاوات برق دیگر را از ایران وارد می کند.
وزیر برق عراق گفت: اگر طی دو تا سه سال آینده پروژه های بزرگ در زمینه تولید برق در این کشور اجرا شود می توانیم به مرحله خودکفایی و بی نیازی از واردات در این زمینه برسیم.
الخطیب البته نخستین مسوولی نبود که این امر را به آمریکایی ها گوشزد می کرد. پیشتر نیز مقامات عراقی در واکنش به تحریم های ضد ایرانی و نیز فشارهای واشنگتن به بغداد، تاکید کرده بودند که فعلا امکان قطع واردات بویژه در زمینه برق و گاز از ایران نیست و بی نیازی از این واردات چند سال زمان می برد.
از جمله ثامر الغضبان مشاور نخست وزیر در امور انرژی و وزیر نفت عراق، نیز به عدم امکان قطع واردات گاز و برق از ایران در شرایط کنونی و برغم فشارهایی که روی بغداد وارد می شود، اشاره کرده بود.
وزیر نفت عراق گفته بود که عراق در زمینه های مختلف از جمله در زمینه برق و گاز بدنبال خودکفایی است اما این امر چند سال زمان می برد.
یک عضو کمیسیون اقتصادی پارلمان ملی عراق نیز گفته بود: در صورتی که معافیت از تحریم های آمریکا علیه ایران برای عراق تجدید نشود و واردات گاز متوقف شود، عراق در تابستان پیش رو شاهد خاموشی نیمی از نیروگاه های گازی خود خواهد بود.
هیبت الحلبوسی تاکید کرده بود: در صورت عدم تمدید معافیت عراق از تحریم های آمریکا علیه ایران عراق با یک شرایط بحرانی واقعی از جمله در زمینه برق روبرو خواهد شد.
وی گفت: برآوردها نشان دهنده تولید هفت هزار مگاوات برق از مجموع 15 هزار مگاوات کل برق مصرفی کشور است و این نشان دهنده آن است که عراق نیمی از ظرفیت تولید برق خود را از دست خواهد داد.
مصعب المدرس سخنگوی وزارت برق عراق تاکید کرد که با وجود تصمیم اخیر دونالد ترامپ مبنی بر تمدید نکردن معافیت برای خریداران نفت ایران، عراق واردات گاز از ایران را ادامه می دهد.
وی گفت: در حال حاضر عراق روزانه حدود 28 میلیون فوت مکعب گاز از ایران وارد می کند که گاز مورد نیاز تعدادی نیروگاه با حدود 2800 مگاوات برق تولیدی را تامین می کند.
المدرس افزود: انتظار می رود این مقدار واردات از اوایل ماه ژوئن میلادی (اواسط خرداد ماه) به 35 میلیون فوت مکعب در روز افزایش یابد تا میزان تولید برق به 3500 مگاوات افزایش یابد.
وی اضافه کرد: ایران نیز تامین روزانه 1200 مگاوات برق شبکه سراسری عراق را ادامه خواهد داد و با این حال مجموع برقی که عراق از ایران وارد می کند 4700 مگاوات می باشد که منجر به کاهش قابل توجه زمان خاموشی در فصل تابستان می شود.
المدرس با اعلام اینکه مبالغ قراردادها با ارز محلی پرداخت می شود گفت: هدف وزارت برق عراق ارائه 18 هزار مگاوات برق می باشد تا میزان برق عراق در فصل تابستان به بیشترین حد خود در تاریخ عراق برسد.
وی گفت: با توجه به اینکه تقاضا برای برق در این کشور (سالانه) هفت درصد افزایش می یابد و نیاز به افزودن سالیانه هزار مگاوات دارد، بخش برق عراق نیاز به توسعه بیشتری دارد.
المدرس افزود: وزارت برق عراق برنامه هایی آماده کرده است که پیشرفت در این بخش در سال های آینده نزدیک را تضمین می کند.
خاورم**10**380*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد عراق صادرات برق فشار آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۴۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کاخ سفید اعلام کرده است که ما نسبت به هرگونه تهدید علیه نیروهای خود به ویژه در عراق و سوریه آگاه هستیم.

وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرده است که گروه‌‎های متحد با ایران روز گذشته برای اولین بار از ۴ فوریه دو حمله به نیروهای ما در عراق و سوریه انجام دادند. پنتاگون ادعا کرده که این حملات نافرجام بوده است.

پنتاگون همچنین افزود: ما از دولت عراق می‌خواهیم تمام اقدامات را برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر حملات گروه‌های مسلح انجام دهد.

ادعاهای پنتاگون در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6087135

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: برخورد نیروهای امنیتی آمریکا با دانشجویان معترض نسل‌کشی صهیونیست‌ها نگران کننده است
  • غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
  • فیلم| چرا گسترش روابط ایران و پاکستان آمریکا را نگران کرده؟
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • تظاهرات‌ها در آمریکا در حمایت از ایران نگران‌کننده است
  • آمریکا همچنان نفت و گندم سوریه را غارت می‌کند