Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@05:50:49 GMT

رضا شیوا: آقای «شریتعمداری» بازار خودرو را بهم ریخت!

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۵۰۰۰

رضا شیوا: آقای «شریتعمداری» بازار خودرو را بهم ریخت!

خبرگزاری تسنیم: رضا شیوا با اشاره به اینکه حدود یک سالی است که بحث بررسی طرح ساماندهی بازار خودرو در مجلس شورای اسلامی مطرح است، اظهار داشت: بیشتر ماده‌های این طرح به واردات خودرو بر می‌گردد که در حال حاضر با ممنوعیت واردات خودرو باید به بخش خودرو‌های داخلی و قیمت آن‌ها پرداخت.

وی با بیان اینکه در این طرح یک بند با شورای رقابت ارتباط دارد، افزود: در این بند گفته شده شرکت‌های خودروساز مکلف هستند هنگام فروش قیمت تمام شده، درصد سود و قیمت قطعی محصولات خود را محاسبه و به شورای رقابت اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*ابهامات مصوبه اخیر مجلس در مرجع قیمت گذاری خودرو

رئیس شورای رقابت در ادامه گفت: این موضوع برای ما دارای ابهامات بسیاری است، زیرا اگر قرار است شورای رقابت دستورالعمل قیمت گذاری خودرو‌ها را اعلام کند دیگر ارسال قیمت محاسبه شده خودروسازان چه الزامی دارد؟ اگر قیمت‌های اعلامی شرکت‌های خودروساز با معیار‌های شورای رقابت مطابقت نداشته باشد ما چه وظیفه‌ای داریم؟

شیوا با اعلام اینکه این بند از طرح ساماندهی بازار خودرو در مورد شورای رقابت و قیمت خودرو مبهم است، تصریح کرد: البته به صورت کلی ما احتیاجی به مصوبه مجلس نداشتیم، زیرا براساس ماده ۵۸ اصل ۴۴ قانون اساسی، شورای رقابت باید در بازار‌های انحصاری ورود پیدا کرده و دستورالعمل قیمت‌گذاری‌ها را تعیین کند به این ترتیب این وظیفه ذاتی شورای رقابت است و کسی نمی‌تواند برخلاف قانون عمل کند.

وی در خصوص واگذاری تعیین قیمت خودرو به ستاد تنظیم بازار که در آبان ماه سال گذشته اجرایی شده بود، گفت: براساس ماده ۳ ابلاغیه سران سه قوه شورای عالی هماهنگی اقتصادی "هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ و ضوابط قیمت گذاری و تعیین سهمیه کالا و خدمات که به موجب قوانین و مقررات مختلف در اختیار دستگاه‌ها و شورا‌های مختلف قرار گرفته است منوط به تأیید ستاد تنظیم بازار است".

به گفته شیوا، به موجب این ماده هر تشکیلاتی نه تنها شورای رقابت که در بخش قیمت گذاری کالا فعالیت می‌کرد باید دستورالعمل‌ها را برای تأیید به ستاد تنظیم بازار ارسال کند، اما این مصوبه به هیج عنوان به معنای سلب وظیفه از شورای رقابت نبود.

وی با بیان اینکه پیش از این ابلاغیه، شورای رقابت دستورالعمل قیمت گذاری را به ستاد تنظیم بازار ارسال نمی‌کرد، گفت: قانون گذار براساس ماده ۵۸ اصل ۴۴ به ما گفته بود باید دستورالعمل قیمت گذاری را به صورت مستقل اعلام کند تا براساس آن چارچوب قیمت‌ها تعیین شود، اما بعد از ابلاغیه ماده ۳ مصوبه سران قوا در شورای عالی هماهنگی اقتصادی، دستورالعمل تنظیم قیمت باید برای تأیید به ستاد تنظیم بازار ارسال می‌شد.

*برداشت اشتباه شریتعمداری از یک مصوبه بازار خودرو را بهم ریخت

رئیس شورای رقابت در پاسخ به این پرسش که بعد از ابلاغیه شورای عالی هماهنگی اقتصادی شما دستورالعمل قیمت گذاری خود را به ستاد تنظیم بازار ارسال کردید یا خیر؟ اظهار داشت: بله ما ارسال کردیم، ولی وزیر وقت صنعت از این ابلاغیه برداشت اشتباهی کرد و این تصور به وجود آمد که قیمت‌گذاری از شوراها، نهاد‌ها و ارگان‌هایی که قیمت گذاری می‌کردند گرفته شده است.

شیوا اضافه کرد: این برداشت اشتباه باعث شد تا وزارت صمت و سازمان حمایت طرح ۵ درصد زیر قیمت حاشیه بازار را برای خودرو مطرح کنند که این تصمیم نه تنها اوضاع بازار خودرو را بهتر نکرد بلکه فضا بدتر هم شد. البته بنده از روز نخست اعلام این طرح گفته بودم که شکست خواهد خورد، زیرا مهره اصلی قیمت بازار خود انحصارگران (شرکت‌های خودروساز) هستند. به نوعی انحصارگر بازار را تنظیم می‌کند و ۵ درصد زیر قیمتی که خود آن‌ها تعیین می‌کنند قیمت گذاری اشتباهی خواهد بود.

*ارسال شکایت شورای رقابت به بازرسی کل کشور و سران سه قوه

شیوا در پاسخ به اینکه آیا اعتراضی برای برداشت اشتباه وزیر وقت صنعت از مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی نکردید؟ گفت: بله ما اعتراض کردیم و حتی اعتراض خود را به سران سه قوه و سازمان بازرسی کل کشور فرستادیم که این موضوع در دیوان عدالت اداری در حال بررسی است.

وی در پاسخ به این پرسش که با مصوبه اخیر مجلس در تعیین قیمت خودرو توسط شورای رقابت چه اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده اید، افزود: این نکته را باید بگویم که بعد از اعلام این مصوبه تعدادی از نمایندگان مجلس گفته اند شورای رقابت رسماً مسئول قیمت گذاری خودرو شده است که باید بگویم این شورا از زمان تصویب ماده ۵۸ اصل ۴۴ قانون اساسی مسئول ورود به بازار‌های انحصاری و تعیین دستورالعمل قیمت گذاری بوده و هیچ کس نتوانسته این وظیفه را از هم بگیرید مگر اینکه خود مجلس ماده مربوطه را لغو کند.

*نامه به رئیس مجلس شورای اسلامی برای رفع ابهامات مصوبه نمایندگان مجلس

وی در ادامه گفت: در جلسه روز گذشته شورای رقابت نخست ما یک نامه به ریاست مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم تا ابهامات بند مربوطه به شورای رقابت در طرح ساماندهی بازار خودرو برطرف شود.

رئیس شورای رقابت با اعلام اینکه در حال حاضر بازار خودرو وضعیت آشفته‌ای دارد، گفت: ساماندهی این بازار کار آسانی نیست و باید اطلاعات لازم را قیمت تمام شده خودرو‌ها از شرکت‌ها دریافت شود که آن‌ها به راحتی این کار را انجام نمی‌دهند. از همه مهم‌ترمحدودیت‌های خودروسازان هم برای تولید افزایش پیدا کرده و واردات انواع قطعه‌ها با مشکل روبه رو شده است که همین امر این سوال را به وجود می‌آورد که تاچه میزان قطعات داخلی سازی شده و آیا خودروسازان تعهدات خود را نسبت به قطعه سازان پرداخت می‌کنند یا خیر! علاوه بر این باید موانع پیش پای تولید هم برداشته شود تا بتوان عرضه محصولات را با بازار افزایش داد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر باید برای ساماندهی بازار خودرو نخست تکلیف شورای رقابت و حتی اشتباه وزیر وقت صنعت در برداشت غلط از یک مصوبه مشخص شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: رئیس شورای رقابت شریعتمداری بازار خودرو قیمت گذاری خودرو شیوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۵۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: در مورد قیمت پژو پارس، شورای رقابت مسؤول است

به گزارش خبرنگار مهر، عباس علی آبادی وزیر صمت امروز در حاشیه جلسه با کمیسیون اصل نود مجلس در جمع خبرنگاران در مورد حواشی پژو پارس و وضعیت سامانه یکپارچه اظهار کرد: سیاست شخصی من این است که ما در وزارت صمت سیاست گذار هستیم ما مجری نیستیم. مسؤولین وقت با راه اندازی سامانه یکپارچه قصد داشتند کمترین تخلف را در فروش خودرو داشته باشیم و حداکثر نظارت اعمال شود.

وی افزود: در حال حاضر به سمتی می‌رویم که اساساً دغدغه خودرو را از دوش مردم برداریم و مردم مستقیم با خودروساز در ارتباط باشند.

علی آبادی ادامه داد: در مورد قیمت پژو پارس هم شورای رقابت مسؤول است و قانونا ما سیاست گذار نیستیم و ما فقط مجری سیاست‌های ابلاغی هستیم.

وی همچنین در مورد گارانتی خودرو اظهار کرد: در بحث ایمنی خودروها شرایطی برای خودروسازان تعیین کردیم که مهم‌ترین آن‌ها، افزایش مدت گارانتی و انجام تست‌های مربوطه است که مقرر شده بخش خصوصی در زیرساخت‌های این تست‌ها سرمایه‌گذاری کند و همچنین نظارت در این حوزه باید دائمی باشد.

تکمیل می شود…

کد خبر 6085687 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • واکنش شورای‌رقابت به افزایش ۱۵۰میلیونی قیمت پرشیا
  • واکنش شورای رقابت به افزایش ۱۵۰ میلیونی قیمت پرشیا
  • واکنش شورای رقابت به افزایش ۱۵۰ میلیونی قیمت پژو پارس
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد
  • ماجرای دنباله دار افزایش ۵۰ درصدی قیمت پژو پارس؛ وزیر صمت و شورای رقابت چه می گویند؟ | قیمت های جدید را ببینید
  • وزیر صمت: در مورد قیمت پژو پارس، شورای رقابت مسؤول است
  • شورای رقابت قیمت گذار خودرو نیست
  • شورای رقابت قیمت گذار خودرو نیست/ ثبت ۲ هزار شکایت از خودروسازان
  • رسیدگی به ۲ هزار شکایت از خودروسازان در شورای رقابت