Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمدرضا حاجی عزیزی ظهر سه شنبه در مراسم تجلیل از میراث بانان و حافظان میراث فرهنگی همدان گفت: حافظان میراث فرهنگی استان همدان در سال‌های ۹۶و ۹۷ موفق رتبه برتر کشور را از آن خود کردند.

سرهنگ محمدرضا حاجی عزیزی ادامه داد: طی این دو سال ۲۷۴ نفر از حفاران غیرمجاز و قاچاقچیان اشیا تاریخی دستگیر و بیش از یک هزار و ۴۴۷ شیء قاچاق که ۲۳۳ قلم آن اشیا عتیقه اصل بوده است به همراه ۴۳ فلز یاب از آنان کشف و ضبط شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با رصد فضای مجازی ۱۰۸ سایت و صفحه و کانال متخلف در حوزه تبلیغ غیر مجاز فلزیاب، آموزش گنج یابی و کارشناسان اشیا عتیقه شناسایی و به مراجع ذیصلاح معرفی شده‌اند.

حاجی عزیزی افزود: در حال حاضر یک هزار و ۶۰ تن از دوست داران میراث نیاکان عضو انجمن‌های میراث فرهنگی بوده و در کنار نیروی انتظامی و بسیج مردم، همکاری خوبی را با نیروهای یگان دارند.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری همدان گفت: کشف ۷ قبضه سلاح خودکار و کمری همراه مقادیری مهمات و نارنجک جنگی و برگزاری جلسه تعامل و همکاری با دهیاران و شوراهای اسلامی و بخشداران شهرستان‌ها از دیگر فعالیت‌های این یگان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز گفت: یکی از اصلی ترین کارهای میراث فرهنگی حفظ مواریث است که بخش عمده‌ای از این کار بر دوش میراث بانان قرار دارد.

علی مالمیر گفت: خوشبختانه با تلاش‌های انجام پذیرفته شاهد رشد و پیشرفت فعالیت‌های یگان طی دو سال گذشته بوده‌ایم و در مواجهه با حفاران غیرمجاز بهترین عملکرد را یگان همدان داشته است.

کد خبر 4622837

منبع: مهر

کلیدواژه: حاجی عزیزی قاچاق کشف اشیاء عتیقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۵۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، مدیر کل پایگاه‌های جهانی کاروانسرا‌های ایرانی با اشاره به برگزاری ۴۵ امین نشست کمیته جهانی ثبت میراث تاریخی که شهریور ماه سال ۱۴۰۲ در ریاض عربستان برگزار شد گفت: در این نشست ۵۴ کاروانسرای ایرانی در قالب کلی کاروانسرا‌های ایرانی به ثبت جهانی رسید که کاروانسرای دیر گچین قم یکی از شاخص‌ترین کاروانسرا‌ها در این مجموعه است.

وی با تاکید بر اینکه ثبت جهانی یک اثر تاریخی مسئولیت‌های اجتماعی و خطیری را برای بهره برداران، متولیان و جامعه مدنی هر منطقه ایجاد می‌کند گفت: تنها با تکیه بر همکاری و خرد جمعی می‌توان در مسیر حفظ، نگهداری و احیا میراث فرهنگی گام برداشت.

وی سه ضلع میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را مرتبط با هم و اثرگذار بر روی یکدیگر دانست و افزود: نباید فراموش کنیم که در تمامی حوزه‌های مربوط به مجموعه گروه‌های اجتماعی و سازمان‌های مردم نهاد میتوانند بازو و اهرم کمکی برای ما باشیم.

همچنین آقای ارجمندی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم از ۵۴۸ اثر میراثی شناسایی شده تا پایان سال ۱۴۰۲ در قم خبر داد و گفت: ۳۸۳ اثر در دسته آثار غیر منقول، ۷۴ اثر منقول، ۵۹ اثر ناملموس و ۳۱ اثر طبیعی جای می‌گیرد و در این بین آثازی، چون تپه قلی درویش، تالاب مره، دیر گچین و دریاچه نمک از شاخص‌ترین آنهاست.

وی با اشاره به اینکه استان قم علاوه بر ظریت زیارتی و وجود حرم کریمه اهل بیت و مسجد مقدس جمکران ظرفیت‌های غنی میراثی و گردشگری نیز دارد بر توجه بیشتر در خصوص این آثار تاکید کرد و گفت: متاسفانه در این حوزه قدردانی و اهتمام جدی صورت نمی‌گیرد که این امر ناشی از ضعف فرهنگی استان است که باید در ارتقای آن کوشش کنیم.

مدیر کل میراث استان قم از آماده سازی فرایند مزایده به منظور بهره برداری بخش خصوصی از کاروانسرای دیر گچین در آینده نزدیک نیز خبر داد و افزود: یک مشکل سندی پیش روی این کاروانسرا قرار دارد که به محض مرتفع شدن آن، با نظارت و کنترل میراث فرهنگی، در اختیار بخش خصوصی برای نگهداری، بهره برداری و احیا قرار میگیرد.

 سرپرست معاونت اجتماعی فرهنگی و زیارت استانداری نیز در این مراسم با بیان اینکه به همان اندازه که میراث ما گرانبهاستکه حفاظت از آن نیز مهم است از ثبت جهانی دیر گچین ابراز خرسندی کرد و گفت؛ به برکت اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران میراث فرهنگی کشور در خدمت ارزش‌های انسانی، معرفتی و دینی قرار گرفته است.

وی با اشاره به عملیلت غرور آفرین وعده صادق در روز ۲۶ فروردین آن روز را یوم الله خواند و ملت ایران را ملتی بزرگ دانست.

حجت الاسلام حسینی مقدم در این خصوص افزود: امروز این ملت بزرگ و بزرگ زاده به برکت نظام جمهوری اسلامی و تربیت فرزندانی از نسل سزدار سلیمانی توانست در یک زور آزمایی موازنه استکبار را بر هم بزند.

در حاشیه این مراسم نشست تخصصی با موضوع تاب آوری بنا‌های تاریخی و مدیریت بحران‌های طبیعی با حضور کارشناسان میراث فرهنگی برگزار شد.

کاروانسرای دیر گچین با ۱۲ هزار متر مربع در کیلومتر ۶۰ آزادراه قم - گرمسار قرار دارد و سنگ بنای آن در عصر ساسانی گذاشته شده و در دوره سلجوقی و صفوی بازسازی شده است و اکنون به عنوان مادر کاروانسرا‌های ایرانی از آن یاد می‌کنند.

پیش از این ۲۶ اثر ایرانی به ثبت جهانی رسیده است که میدان نقش جهان اصفهان، تخت جمشید شیراز، شهر سوخته سیستان و منطقه اورامانات کردستان از جمله این مناطق است.

دیگر خبرها

  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • کشف فلزیاب از متخلفان در بختگان
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟
  • کشف هزار و ۷۶۰ عدد سکه فلزی تاریخی از منزل یک روستایی در مراغه
  • کشف فلزیاب از متخلفان در شهرستان فارس
  • توقیف ۳ نیسان حامل چوب آلات قاچاق جنگلی در محور نیر
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم
  • افزایش آمار حمله قاچاقچیان به نیروهای جنگلبانی/ تعداد نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی 14 درصد استانداردهای جهانی است! سازمان منابع طبیعی در دفاع از نیروهای خود ناتوان است
  • قاچاقچیان چوب در دام مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی
  • حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها