Web Analytics Made Easy - Statcounter

نبود متولی در حوزه خرید و فروش مسکن، ارائه بسته های تشویقی برای رونق تولید مسکن و گزارش آخرین اقدامات انجام شده در حوزه راه آهن بجنورد از جمله مطالبی بود که در نشست خبری راه و شهرسازی مطرح شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ امروز سه شنبه (31 اردیبهشت ماه) نخستین نشست خبری «علیرضا مصطفی زاده» از زمان انتصاب ایشان به عنوان مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی از سال 95 تا کنون برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند در دعوت نامه و بنر تبلیغاتی عنوان نشست خبری مدیرکل راه و شهرسازی قید شده بود اما محول شدن پاسخگویی ها به معاونت ها و عدم پاسخگویی حتی یک سوال از سوی مدیرکل، از نکات قابل توجه این نشست بود.

 

حضور همه معاونت ها و مدیران این دستگاه در نشست خبری از دیگر نکات قابل توجه این نشست بود به گونه ای که برای خبرنگاران حضور در نشست شورای اداری راه و شهرسازی احساس شد و هرچند خبرنگاران فرصت مغتنمی برای رسیدن به جواب انبوه سوالات خود را یافته بودند اما معطل شدن سه ساعته ارباب رجوع های دور و نزدیک این اداره به دلیل حضور اکثر مدیران و کارمندان در این نشست، به عذاب وجدان خبرنگاران برای پیگیری تشکیل این نشست ختم شد.

 

«علی علیمردانی» معاون مهندسی و ساخت مسکن و شهرسازی خراسان شمالی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص سرانجام پروژه راه آهن بجنورد با بیان اینکه مسئولیت این پروژه مستقیما به شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل وابسته به وزارت راه و شهرسازی واگذار شده است، گفت: راه آهن نقاب به بجنورد در قالب سه پروژه در دست پیگیری است که نخستین پروژه که شامل 25 کیلیومتر می شود، 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 

وی، پیشرفت فیزیکی 25 کیلومتر بعدی از مسیر اسفراین را 45 درصد اعلام کرد و اظهارداشت: سومین پروژه که  اتصال اسفراین به بجنورد با مسیر 50 کیلیومتری را شامل می شود در مرحله انتخاب پیمانکار است.

 

اعلام زمان و اعتبار مورد نیاز برای حل مشکل راه روستای رشوانلو که در سیل اخیر کاملا از بین رفت و همچنین به عنوان آخرین روستای شهرستان شیروان برای بهره مندی از نعمت گاز دیگر سوال خبرنگار شبستان بود که «علیمردانی» در پاسخ به آن گفت: پروژه هایی که ما عهده دار انجام آن هستیم باید در کمیته برنامه ریزی شهرستان مصوب شود که تا کنون در این خصوص نه اعتباری مشخص شده و نه ابلاغی انجام گرفته است.

 

وی، در خصوص مشکل گازرسانی به واسطه عدم فراهم سازی زیرساخت ها هم توضیح داد: این مشکل اواخر سال گذشته در معاونت امور عمرانی استانداری حل و کار مطالعاتی آن انجام شد که به محض تامین اعتبار، کار اجرایی آغاز می شود.

 

نحوه نظارت ها و برنامه های راه و شهرسازی بر بازار مسکن از دیگر سوالات خبرنگار شبستان بود که «معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی» در پاسخ به این سوال با بیان اینکه خرید و فروش مسکن متولی ندارد، افزود: عوامل زیادی همچون نوسان ارز و قیمت مصالح در ساخت و سازها و افزایش قیمت مسکن تأثیر داشته ولی نظارت بر خرید و فروش ها به طور مستقیم بر عهده ما نیست.

 

جواد عمادیان فر، از ارائه پیشنهاداتی از جمله عرضه بسته تشویقی مالیاتی به منظور افزایش تولید و عرضه مسکن مطابق با الگوی مصرف در قالب مسکن استیجاری و ملکی، راه اندازی بازار الکترونیکی به منظور ایجاد ارتباط مستقیم بین عرضه کنندگان و متقاضیان مسکن با هدف کاهش هزینه های مبادله و اخذ مالیات از صاحبان خانه های خالی از طرح هایی است که در حال رایزنی هستیم که با همکاری مجلس به قانون تبدیل شود.

 

 

وی، تسهیل در اجرای برنامه نوسازی بافت فرسوده با استفاده از زمین های دولتی و تسهیلات بانکی را از دیگر بسته های تشویقی معرفی کرد و افزود: در حوزه نظارت بر اجاره مسکن قرار است به زودی ابلاغیه ای از سوی وزارت راه و شهرسازی اعلام شود که تا حدودی مشکلات این بخش حل خواهد شد.

  

 

 

پایان پیام/71

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان مجلس خراسان جنوبي خبرگزاری شبستان مسجد کانون های مساجد اصفهان بیرجند روزنامه نمایشگاه قرآن سیلاب راه و شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۵۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز یک مدل جدید در مسکن ملی

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، طبق برنامه‌ای که به امضای وزارت راه و شهرسازی و اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران با عنوان «تفاهم‌نامه انبوه‌سازی طرح نهضت ملی زمین و مسکن» رسیده قرار است زمین‌های دارای مجوز و زیرساخت و فاقد معارض از طرف دولت به تعاونی‌های مسکن معرفی شود. اتحادیه بررسی‌های اقتصادی را روی این طرح‌ها انجام می‌دهد. ارکان و نسبتهای مشارکت را تعریف و شرکتهای تعاونی را وارد فرآیند اجرا می‌کند.

بیشتر بخوانید: منتظر افزایش هیجانی قیمت‌ها در بازار مسکن باشیم؟

با توجه به تامین منابع مالی که مهم‌ترین پاشنه آشیل طرح نهضت ملی مسکن است، مشارکت تعاونی‌ها می‌تواند سرمایه‌های مردم را به سمت این طرح سوق دهد؛ موضوعی که به جهش تولید مسکن کمک خواهد کرد. مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران می‌گوید این طرح در راستای «جهش تولید مسکن با مشارکت مردم» و تحقق شعار سال است.

استفاده از منابع سرمایه‌ای به نفع نیاز مصرفی مسکن

از زمان تصویب قانون جهش تولید و تامین مسکن در مرداد ۱۴۰۰ تا کنون خلاء استفاده از ابزارها و مدل‌های متنوع برای اجرای این طرح احساس شده است. شاید یکی از دلایل آن نگاه تک‌بعدی و دولت محور بر بزرگ‌ترین پروژه دولت سیزدهم باشد. به طور مثال آن‌طور که باید و شاید به استفاده از منابع سرمایه‌ای به نفع نیاز مصرفی توجه نشد.

خشایار باقرپور - مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران - درباره جزئیات تفاهم‌نامه اخیر با وزارت راه و شهرسازی می‌گوید منابع مالی طرح نهضت ملی مسکن آنطور که پیش‌بینی و ریل‌گذاری شده بود محقق نشد. بانک‌ها همکاری لازم را با این طرح نداشتند. اعداد و ارقام نشان می‌دهد میزان تمکین آنها از بخشنامه‌ها بسیار پایین بوده است.

به اعتقاد وی، اقدام فوری این است که متقاضیان واقعی و مصرفی مسکن را درگیر مشارکت در تولید مسکن کنیم. نیاز به ایجاد بستر جدید هم وجود ندارد. زیرساخت قانونی در بخش تعاون و سایر تشکل‌های مردم‌نهاد مهیا است. پس از رایزنی‌های حدود سه ساله بحمدالله وزارت راه و شهرسازی این دو رکن اساسی یعنی ارکان مشارکتی و منابع مردمی را پذیرفت و ‌تفاهم‌نامه‌ای در آغاز سال جاری بین اتحادیه تعاونی‌های عمرانی و وزارت راه و شهرسازی منعقد شد.

باقرپور درباره نحوه اجرای این برنامه اظهار کرد که بخشی از واحدهای مسکونی به متقاضیان نهضت ملی مسکن اختصاص می‌یابد و بخشی مربوط به اعضای تعاونی خواهد بود. مطابق مدلی که پیش‌بینی شده این موضوع قابلیت بسط و توسعه به سایر حوزه‌ها دارد. مثلا از اراضی مستعد گردشگری به نفع تولید مسکن استفاده شود. حتی در این تفاهم‌نامه ظرفیت سایر بخش‌های اقتصادی دیده شده است. یعنی به این محدود نشده که فقط از ظرفیت‌های تعاونی‌ها استفاده شود. بخش‌های خصوصی هم می‌توانند ورود کنند و اتحادیه نقش هاب را خواهد داشت.

بنابراین گزارش، در این تفاهم‌نامه به صنعتی‌سازی و استفاده از تکنولوژی‌های نوین تاکید شده است. وزارت راه و شهرسازی، متولی تعامل با کشورهای دارای تکنولوژی برای انتقال دانش و فناوری شده که آن را در اختیار مجریان قرار دهد. این دقیقا همان نقشی است که سالهاست بخش غیردولتی و بخش تعاون از وزارت راه و شهرسازی انتظار داشتند.

آن‌طور که باقرپور می‌گوید این تفاهم‌نامه قابلیت توسعه و ارتقا تا یک میلیون واحد مسکونی را دارد که ما را به اهداف بخش تعاون و اسناد بالادستی نظام نزدیک می‌کند. این اولین تفاهم نامه با تعاونی‌ها است که به صورت مشارکتی انجام می‌شود.

قیمت بر اساس هزینه تمام شده خواهد بود

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران درباره قیمت واحدها در قالب این طرح مشارکتی هم گفته که قیمت بر اساس هزینه تمام شده است. در حال حاضر تعاونی‌ها عضو و آورده دارند ولی تامین زمین برای آنها دشوار است که این مسئولیت را وزارت راه و شهرسازی انجام می‌دهد. در حال حاضر مکاتبات با ادارات کل راه و شهرسازی انجام گرفته، تفاهم‌نامه به استانها ابلاغ شده و دارد با شتاب حرکت می کند.

به گفته وی، دبیرخانه نهضت ملی مسکن در اتحادیه تعاونی‌ها نیز ایجاد شده که با همکاری کمیسیون مسکن اتاق تعاون ایران به تعاونی‌ها فراخوان داده می‌شود. استانها اعلام آمادگی و ظرفیتها را اعلام می‌کنند. حتی می‌توان به صورت کنسرسیوم عمل کرد؛ بدین صورت که چند تعاونی مسکن مربوط به ادارات و سازمانها و دوایر در کنار تعاونی‌های انبوه‌ساز کارها را پیش ببرند. همه این مدلها پیش بینی‌شده است. اتحادیه نیز مباحث تامین مالی و اجرا را مدیریت و نظارت می‌کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1227997 برچسب‌ها مسکن ملی

دیگر خبرها

  • نیم سکه همچنان در صدر تقاضا
  • اختصاص ۳۸ هزار هکتار برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن قم
  • تامین مالی ساخت بیش از ۱۱ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در لرستان
  • تایید نهایی بیش از۱۱۶ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن
  • افتتاح فاز نخست پروژه‌های نهضت ملی مسکن در شهر سهند
  • افتتاح اولین پروژه‌های نهضت ملی مسکن در سهند با حضور وزیر راه
  • (ویدئو) مدیریت «پت و مت» در زاینده‌رود؟!
  • برخی از فرزندان مادر ایرانی همچنان در انتظار صدور شناسنامه
  • آغاز یک مدل جدید در مسکن ملی
  • برخی از کارکنان موسسه مالی و اعتباری نور همچنان در صف انتظار جذب رسمی در بانک ملی