Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@22:45:53 GMT

آمريکا پس از 15 سال نگران نياز عراق به واردات برق شد

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۵۳۶۳

آمريکا پس از 15 سال نگران نياز عراق به واردات برق شد

خبرگزاري آريا - بغداد - ايرنا - با گذشت 15 سال از اشغال عراق توسط آمريکا و ايفاي نقش مستقم واشنگتن در ويراني زيرساخت ها و فساد گسترده در اجراي طرح هاي توسعه برق، اظهارات هفته هاي اخير مقامات آمريکا نشان مي دهد گويي آنان بتازگي به بحران برق عراق پي برده و در نتيجه نگران وابستگي اين کشور به واردات برق و گاز شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سفارت آمريکا در بغداد خبري از ديدار اخير `جوي هود` کاردار اين کشور با `محمد الحلبوسي` رئيس پارلمان عراق منتشر کرده که در آن به نقل از ديپلمات ارشد آمريکايي و به شکل دستوري آمده که `عراق بايد در برق به خودکفايي برسد`.
بسياري از کارشناسان و ناظران عراقي، ويراني وسيع زيرساخت در زمان اشغال عراق (2003) و سپس مفاسد و انحصارطلبي هاي شرکت ژنرال الکتريک آمريکا در اجراي طرح هاي توسعه برق در عراق را عامل اصلي مشکل کمبود برق اين کشور مي دانند که در ايام پر مصرف گاه به 12 تا 15 ساعت خاموشي در شبانه روز مي رسد.
کمبود شديد برق همچنين يکي از عوامل اصلي اعتراضات خونين خياباني تابستان گذشته در بصره بود که چندين کشته و زخمي بجا گذاشت و چندين مرکز دولتي و حزبي قرباني آتش افروزي هاي ناشي از اين اعتراضات شدند.
در خبر سفارت آمريکا از اين ديدار آمده است: `هود بر اقدام لازم براي تحقق بي نيازي عراق از واردات انرژي (گاز و برق) در سايه وجود فرصت هاي فراوان تعميق روابط اقتصادي بين دو کشور (عراق و آمريکا) تاکيد کرد`.
هر چند اطلاعيه نشان مي دهد کاردار آمريکا بار ديگر شعارهاي معمول واشنگتن مبني بر پايبندي به توافقنامه چارچوب راهبردي از جمله عدم استفاده از خاک عراق براي حمله به کشورهاي ديگر و همچنين استقلال و امنيت و ثبات اين کشور را تکرار کرده است اما مشخص نيست دليل طرح دوباره اين سخنان در حالي که بارها مقامات عراقي بر نياز مبرم خود به واردات برق و گاز و نبود جايگزين براي آن تاکيد کرده اند، چيست.
به نظر مي رسد، فشار آمريکا به مقامات عراقي در مورد تجديدنظر در واردات برق و گاز از ايران بخشي از مجموعه فشارهاي واشنگتن به بغداد در ماههاي اخير براي همراهي با سياست هاي ضد ايراني در دو حوزه سياسي و اقتصادي است.
مقامات عراقي با اشاره به روابط همسايگي و برادري ميان دو کشور از يکسو و نياز متقابل اقتصادي از سوي ديگر بارها تاکيد کرده اند که بخشي از نظام تحريمي عليه ايران نخواهند بود و تعاملات اقتصادي با جمهوري اسلامي ايران را ادامه مي دهند.
همين امر به باور ناظران، سبب کينه و خشم آمريکايي از دولت عادل عبدالمهدي نخست وزير شده و آنها به بهانه هاي مختلف سعي در تضعيف و زير فشار گذاشتن وي دارند و اصرار بر استقلال عراق در زمينه انرژي در حالي که مقامات مختلف عراقي بارها تاکيد کرده اند که اين امر دست کم سه سال زمان مي برد، نشانگر همين امر و سياسي بودن اين فشارهاست.
وزير برق عراق اواسط ارديبهشت ماه جاري تصريح کرده بود که کشورش در پاسخ به درخواست آمريکايي براي قطع واردات گاز و برق ايران تاکيد کرده دست کم تا سه سال ديگر به اين واردات نياز دارد.
لوي الخطيب گفته بود که رسيدن به مرحله خودکفايي عراق در زمينه برق به دو تا سه سال زمان آنهم در صورت اجراي طرح هاي بزرگ در اين مدت، نياز است.
وي گفت: عراق به آمريکايي ها گفته است که در حال حاضر به واردات برق و گاز از ايران نياز دارد و هم اکنون نزديک به 1200 مگاوات برق و همچنين گاز مصرفي براي توليد 2800 مگاوات برق ديگر را از ايران وارد مي کند.
وزير برق عراق گفت: اگر طي دو تا سه سال آينده پروژه هاي بزرگ در زمينه توليد برق در اين کشور اجرا شود مي توانيم به مرحله خودکفايي و بي نيازي از واردات در اين زمينه برسيم.
الخطيب البته نخستين مسوولي نبود که اين امر را به آمريکايي ها گوشزد مي کرد. پيشتر نيز مقامات عراقي در واکنش به تحريم هاي ضد ايراني و نيز فشارهاي واشنگتن به بغداد، تاکيد کرده بودند که فعلا امکان قطع واردات بويژه در زمينه برق و گاز از ايران نيست و بي نيازي از اين واردات چند سال زمان مي برد.
از جمله ثامر الغضبان مشاور نخست وزير در امور انرژي و وزير نفت عراق، نيز به عدم امکان قطع واردات گاز و برق از ايران در شرايط کنوني و برغم فشارهايي که روي بغداد وارد مي شود، اشاره کرده بود.
وزير نفت عراق گفته بود که عراق در زمينه هاي مختلف از جمله در زمينه برق و گاز بدنبال خودکفايي است اما اين امر چند سال زمان مي برد.
يک عضو کميسيون اقتصادي پارلمان ملي عراق نيز گفته بود: در صورتي که معافيت از تحريم هاي آمريکا عليه ايران براي عراق تجديد نشود و واردات گاز متوقف شود، عراق در تابستان پيش رو شاهد خاموشي نيمي از نيروگاه هاي گازي خود خواهد بود.
هيبت الحلبوسي تاکيد کرده بود: در صورت عدم تمديد معافيت عراق از تحريم هاي آمريکا عليه ايران عراق با يک شرايط بحراني واقعي از جمله در زمينه برق روبرو خواهد شد.
وي گفت: برآوردها نشان دهنده توليد هفت هزار مگاوات برق از مجموع 15 هزار مگاوات کل برق مصرفي کشور است و اين نشان دهنده آن است که عراق نيمي از ظرفيت توليد برق خود را از دست خواهد داد.
مصعب المدرس سخنگوي وزارت برق عراق تاکيد کرد که با وجود تصميم اخير دونالد ترامپ مبني بر تمديد نکردن معافيت براي خريداران نفت ايران، عراق واردات گاز از ايران را ادامه مي دهد.
وي گفت: در حال حاضر عراق روزانه حدود 28 ميليون فوت مکعب گاز از ايران وارد مي کند که گاز مورد نياز تعدادي نيروگاه با حدود 2800 مگاوات برق توليدي را تامين مي کند.
المدرس افزود: انتظار مي رود اين مقدار واردات از اوايل ماه ژوئن ميلادي (اواسط خرداد ماه) به 35 ميليون فوت مکعب در روز افزايش يابد تا ميزان توليد برق به 3500 مگاوات افزايش يابد.
وي اضافه کرد: ايران نيز تامين روزانه 1200 مگاوات برق شبکه سراسري عراق را ادامه خواهد داد و با اين حال مجموع برقي که عراق از ايران وارد مي کند 4700 مگاوات مي باشد که منجر به کاهش قابل توجه زمان خاموشي در فصل تابستان مي شود.
المدرس با اعلام اينکه مبالغ قراردادها با ارز محلي پرداخت مي شود گفت: هدف وزارت برق عراق ارائه 18 هزار مگاوات برق مي باشد تا ميزان برق عراق در فصل تابستان به بيشترين حد خود در تاريخ عراق برسد.
وي گفت: با توجه به اينکه تقاضا براي برق در اين کشور (سالانه) هفت درصد افزايش مي يابد و نياز به افزودن ساليانه هزار مگاوات دارد، بخش برق عراق نياز به توسعه بيشتري دارد.
المدرس افزود: وزارت برق عراق برنامه هايي آماده کرده است که پيشرفت در اين بخش در سال هاي آينده نزديک را تضمين مي کند.
خاورم**10**380*
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۵۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانم ترانه علیدوستی، یک ایران نگران حال شماست!

آفتاب‌‌نیوز :

دیروز در خبر‌ها داشتیم که ترانه علیدوستی به یک بیماری سخت مبتلا شده. نادره حکیم‌الهی، مادر ترانه، اما می‌گوید با این حال اوضاع جسمانی او مساعد است. مطابق انتظارات نیز سیل واکنش‌ها روانه ترانه علیدوستی شد و چه موافق و چه مخالف او برای بهبودی‌اش آرزوی سلامتی کردند.

اما ترانه علیدوستی یکی از بازیگرانی‌ست که در سال‌های اخیر مواضعش را آشکارا بیان کرده و در زمینی قدم زده که شاید کمتر کسی بتواند حتی به او در این مسیر نزدیک شود. موج اخباری هم که طی دست‌کم دو سال گذشته از او وایرال شده مرتبط با سینما نبوده و همان خبر بازداشت و حالا نیز بیماری مهم‌ترین‌هایش بودند. در ادامه به مسیری که او طی تمام این سال‌ها گذرانده نگاهی خواهیم داشت. با ما همراه باشید.

حمایت از حسن روحانی در انتخابات

تب و تاب انتخابات سال ۹۶ به حدی بود که از خیلی از هنرمندان در مقام کنشگری برآمدند. ترانه علیدوستی نیز از آن دسته بود که برای انتخابش دلایل متعددی داشت. او با انتشار بیانیه‌ای در حمایت از حسن روحانی نوشت که در ادامه خلاصه آن را می‌خوانید: «به روحانی رأی میدهم. ‎چون شرایط هشت سالِ پیش از او را به یاد دارم، و نمیخواهم به آن روز‌ها برگردم. چون حاضر نیستم همان وضع و همان مواضع، مثل کابوسی که پیشتر دیده ایم دوباره به سراغمان بیاید. ‎به روحانی رای میدهم، چون حس افتخاری که در دولت او بسیاری از مردم را، بعد توافق تاریخی ژنو به خیابان‌ها آورد و بعد از مدت‌ها بانی آرامششان شد، به یاد دارم.»

تحریم اسکار ۲۰۱۷

در پی دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۷ مبنی بر لغو صدور ویزا برای مهاجران ۷ کشور از جمله ایران، ترانه علیدوستی در اعتراض و واکنش به این تصمیم و با نژادپرستانه خواندن این اقدام در صفحهٔ توئیتر خود اعلام کرد که در مراسم اهدای جوایز اسکار در لس آنجلس شرکت نخواهد کرد.

ترانه علیدوستی نیز در واکنش به اظهارات «ترامپ» در صفحه توئیتر خود نوشت ممنوعیت صدور ویزا برای ایرانیان نژادپرستانه است، چه این ممنوعیت رویداد‌های فرهنگی را شامل شود یا نشود، من به نشانه اعتراض در مراسم اسکار ۲۰۱۷ شرکت نخواهم کرد.

خبر اعتراض او در بسیاری از رسانه‌های جهان از جمله نیویورک تایمز، گاردین و هالیوود ریپورتر بازتاب یافت. وی همچنین در گفتگو با نیویورک تایمز گفت: «تصمیم گرفتم حتی اگر بتوانم در این مراسم شرکت نکنم، چون این مرا عمیقاً متأثر می‌کند که می‌بینم مردم معمولی هموطنم از دیدن فرزندانشان یا ادامه تحصیل در آمریکا محروم می‌شوند در حالی که این حقِ قانونی‌شان است. مطمئنم آمریکا چندین برابر از حضور ایرانیان مهاجر و خدمات آن‌ها در آن کشور سود برده‌است؛ بنابراین برای من قابل قبول نیست به دولتی احترام بگذارم که برای مردم کشور من احترامی قائل نیست.»

صدور حکم برای ترانه علیدوستی

درتابستان ۱۳۹۹ وکیل ترانه علیدوستی، از صدور حکم پنج ماه زندان تعلیقی برای موکلش خبر داد. به نوشته کاوه راد، ترانه علیدوستی به ۳ اتهام «اقدام تبلیغی علیه نظام»، «نشر اکاذیب و افترا» و «توهین به مأموران در حین انجام وظیفه» به دادسرا احضار شد، اما از ۲ اتهام نخست تبرئه شد.

اعتراض به خاطر شنای زنان

در واپسین روز‌های سال ۱۴۰۰، ترانه علیدوستی در اظهاراتی مدعی شد که ورزش شنا در ایران برای بانوان کشورمان ممنوع است. او همچنین مدعی شد که در ایران هویت ورزشی برای بانوان وجود ندارد و شنا برای زنان در ایران رسماً ممنوع است. علیدوستی در فیلمی به نام "اورکا" با این مضمون و محتوا که یک ورزشکار زن با ثبت سه رکورد گینس در دنیا، در کشور خودش دچار محدویت است، ایفای نقش کرده است.

چگونه ترانه علیدوستی پرچمدار زنان سینما شد؟

ترانه علیدوستی همواره یک شخصیت متفاوت میان سلبریتی‌های ایرانی بوده. از انتخاب‌ها و موضع‌گیری‌های اجتماعی‌اش می‌توان این نکته را به خوبی دریافت. در واقع به اندازه رفتار می‌کند و البته معمولا هم جایی را می‌بیند که بحث‌برانگیز است.

او در نخستین موضع‌گیری خود در بهار ۱۴۰۱ در مصاحبه با بی بی سی فارسی به حواشی خشونت جنسی در سینمای ایران پرداخت. ترانه درباره علت انتشار بیانیه علیه "خشونت، آزار علیه زنان سینما" از همکارانش در سینمای ایران سوال کرد مه چه اتفاقی باید برای زنانی که کنار شما کار می‌کنند بیافتد که واکنش شما را هم بر بیانگیزد؟

کن ۲۰۲۲، بازداشت و سپس غیبت در فجر ۱۴۰۱

سال ۱۴۰۱ شاید خبرسازترین سال زندگی ترانه علیدوستی بود. اظهارات بحث‌برانگیز او با اعتراضات گسترده‌ای در داخل کشور همراه شد، اما این تازه شروع ماجرا برای دختر حمید علیدوستی بود. پس از وقایع پاییز ۱۴۰۱ خبرگزاری میزان از بازداشت ترانه علیدوستی خبر داد.

او مدتی را دربازداشت سپری کرد و پس از آزادی نیز تا به حال در هیچ محفل سینمایی حاضر نشده. ترانه در فجر ۴۱ می‌توانست با دو فیلم برادران لیلا (سعید روستایی) و تفریق (مانی حقیقی) مدعی بزرگ کسب سیمرغ بلورین باشد که به خاطر وقایع پاییز ۱۴۰۱ و قبلش هم شیوه حضور پرآب و تابش در جشــنواره کن با فیلم برادران لیلا موجب شد تا او حاشیه‌ساز شود و بقیه داستان را که خودتان می‌دانید.

منبع: تابناک

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: برخورد نیروهای امنیتی آمریکا با دانشجویان معترض نسل‌کشی صهیونیست‌ها نگران کننده است
  • غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
  • فیلم| چرا گسترش روابط ایران و پاکستان آمریکا را نگران کرده؟
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • خانم ترانه علیدوستی، یک ایران نگران حال شماست!
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲