Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@16:36:55 GMT

توصیه‌هایی از جنس حکمت تا راه پیشرفت

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۵۵۳۱

توصیه‌هایی از جنس حکمت تا راه پیشرفت

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ امام حسن مجتبی(ع) در ۱۵ رمضان سال سوم (و به روايتی سال دوم) هجری قمری در مدينه منوره به دنيا آمد. كنيه آن حضرت، ابومحمد و القاب ايشان، تقی، زكی و السبط است. 
امام حسن مجتبی(ع) پس از شهادت پدر بزرگوار خويش، مدتی امور خلافت مسلمانان را عهده‌دار شد و مهيای جنگ با معاوية بن ابی‌سفيان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اما آن حضرت در پی خيانت گروه زيادی از ياران و لشكريان خود، تن به صلح با معاويه داد و از آن پس خلافت را رها كرد. امام حسن مجتبی(ع) پس از مدتی از كوفه به مدينه بازگشت و به ارشاد، هدايت و امامت جامعه اسلامی پرداخت.
امام حسن(ع) از نگاه پیامبر(ص) و ائمه  
پيامبر(ص): حَسَنٌ مِنّي و أنَا مِنهُ أحَبَّ اللَّهُ مَن أحَبَّهُ؛ حسن از من است و من از اويم؛ هر كه دوستش بدارد، خداوند دوستدار او است./ بحار‌الأنوار، ج ۴۳، ص ۳۰۶.
همواره به یاد خدا
امام سجاد(ع): إنَّ الحسن ‏عليه السلام لَم يُرَ فِي شَي‏ءٍ مِن أحوالِهِ إلّا ذاكِراً لِلّهِ سُبحانَهُ؛ امام حسن(ع) در همه حال خدای سبحان را ياد می‌كرد./ الأمالي صدوق، ص ۲۲۴. 
سخت‌كوش در صدقه دادن 
امام باقر(ع): كانَ الحَسَنُ كَثيرَ الاِجتِهادِ فِي العِبادَةِ و التَّصَدُّقِ؛ امام حسن(ع) در عبادت و صدقه دادن سخت‌كوش بود./ نظم دررالسمطين، ص ۱۹۶.
شبيه‌ترين مردم به رسول خدا
امام صادق‏(ع): كانَ الحَسَنُ أشبَهَ النّاسِ بِرَسولِ اللَّهِ خَلقاً و سُؤدُداً و هَدياً؛ امام حسن(ع) در خلقت و سيرت و شرافت شبيه‏‌ترين مردم به رسول خدا بود./ الإرشاد، ج ۲، ص ۵.
در محضر کریم اهل بیت(ع)
امام حسن(ع): أحسِن جِوارَ مَن جاوَرَكَ تَكُن مُسلِماً؛ با همسايه‌‏ات به نيكی همسايگی كن تا مسلمان باشی./ بحارالأنوار، ج ۷۸، ص ۱۱۲.
معیار خویشاوندی 
القَريبُ مَن قَرَّبَتهُ المَوَدَّةُ وان بَعُدَ نَسَبُهُ؛ خويشاوند كسی است كه دوستی سبب خويشاوندی او است، اگرچه نسبش دور باشد./ تحف‌العقول، ص ۱۶۸.
آرزوهای خدامحور
مَنِ اتَّكَلَ عَلي حُسنِ الاِختيارِ مِنَ اللَّهِ لَهُ لَم يَتَمَنَّ أنَّهُ في غَيرِ الحالِ الَّتِي اخْتارَهَا اللَّهُ؛ هر كس به حُسن اختيار خداوند  برای او اعتماد كند، در هیچ حالی آرزو نمی‌كند جز آنچه خدا برايش اختيار كرده است/ تحف‌العقول، ص ۱۶۹.
كليد در حكمت
عَلَيكم بِالفِكرِ، فَإنَّهُ حَياةُ قَلبِ البَصيرِ ومَفاتيحُ أبوابِ الحِكمَةِ؛ بر شما باد به تفكر، كه تفكر مايه حيات قلب شخص بصير و كليد در حكمت است./ إعلام‌الدين، ص ۲۹۷.
مشورت راه پيشرفت
ما تَشاوَرَ قَومٌ إلّا هُدُوا إلي رُشدِهِم؛ هيچ گروهی با هم مشورت نكردند، مگر آن‌كه به راه پيشرفت خود رهنمون شدند./ تحف‌العقول، ص ۲۳۳.
نشانه برادری 
اَلإخاءُ الوَفاءُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخاءِ؛ نشانه برادری ، وفاداری در سختی و آسايش است./ بحارالأنوار، ج ۷۸، ص ۱۱۴.
نیکی‌ها را نشمرید 
مَن عَدَّدَ نِعَمَهُ، مَحَقَ كَرَمَهُ؛ هر كس احسان‏‌های خود را برشمرد، بخشندگی خود را تباه كرده است./ بحار‌الأنوار، ج ۷۴، ص ۴۱۷.
حقیقت احسان 
اَلمَعروفُ مالَم يَتَقَدَّمهُ مَطَلٌ و لَم يَتبَعهُ مَنٌّ؛ احسان آن است كه تأخيری در پيش و منتی در پس نداشته باشد./ بحارالأنوار، ج ۷۸، ص ۱۱۵.
اجتناب از افراد آبرو بر
إذا سَمِعتَ أحَداً يَتَناوَلُ أعراضَ النّاسِ فَاجتَهِد أن لايَعرِفَكَ؛ هر گاه شنيدی شخصی آبروی مردم را می‌ريزد، بكوش تا تو را نشناسد./ بحارالأنوار، ج ۷۴، ص ۱۹۸.
اکبر پوست‌چیان انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: راه پیشرفت کریم آل طه ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۵۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمار حکیم: جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای آتش‌بس کند

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، به نقل از دفتر اطلاع رسانی جریان حکمت ملی عراق، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق در پیامی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی، گفت: رژیم غاصب صهیونیستی به جرایم وحشیانه خود در نوار محاصره‌شده غزه ادامه می‌دهد. چنان‌که واقعیت‌ها نشان می‌دهد در پی پایان دادن کامل به مظاهر زندگی در غزه است و در برابر دیدگان جامعه جهانی به نابودی همه چیز و از بین بردن ساکنان آن دست می‌زند.   وی با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی غزه، افزود: ۲ بار حمله به بیمارستان ناصر و کشته و ناپدید شدن صدها تن از شهروندان در آن صرفا یکی از حلقه‌های زنجیره جنایات رژیم وحشی است.   رهبر جریان حکمت ملی عراق در پایان ضمن محکوم کردن کشتار دسته‌جمعی مردم غزه از همه ملت‌ها و دولت‌های جهان و نهادهای بین‌المللی خواست که برای نجات ملت فلسطین از دستگاه جنگ اسرائیل که پیر و جوان و کودک و زن نمی‌شناسد، دست به اقدامی انسانی بزنند و رژیم صهیونیستی را وادار به پذیرش قطعنامه شورای امنیت درباره توقف جنگ کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عمار حکیم: جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای آتش‌بس کند
  • سمینار «ابن سینا» در هفته فرهنگی اصفهان
  • پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی بیمارستان شهدای ملکشاهی
  • موضع‌گیری جدید عمار حکیم درباره غزه
  • پیشرفت‌های نیروهای مسلح، موجب اقتدار است/تعیین دو استاندار
  • سپاه امام رضا(ع) در روستاهای ۶ شهرستان خراسان رضوی اشتغال ایجاد می‌کند
  • سپاه امام رضا(ع) در روستاهای خراسان رضوی اشتغال ایجاد می‌کند
  • جوانان نقش بسزایی در شکل‌گیری تمدن اسلامی دارند
  • ظرفیت شناسی حکمت متعالیه در تبیین هنر اسلامی بررسی می شود
  • پیشرفت و توسعه مناطق منفصل شهری در رباط کریم تداوم داشته باشد