Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@17:03:59 GMT

تاسیس هفت موزه در دستور کار میراث فرهنگی گیلان

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۶۲۹۰

تاسیس هفت موزه در دستور کار میراث فرهنگی گیلان

رشت -ایرنا-مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به تاسیس هفت موزه در گیلان گفت: استان با وجود دارا بودن مواهب طبیعی و گردشگری به دلیل کشفیات و آثار تاریخی و همچنین محوطه های باستانی، استان میراثی محسوب می شود.

شهرود امیر انتخابی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از ابنیه های تاریخی میدان امام خمینی بندرانزلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گیلان علاوه بر ساحل و دریا و جنگل به لحاظ کشفیات و آثار تاریخی و همچنین محوطه های تاریخی موجود همواره قابل توجه گردشگران بوده ولی از سوی مسئولان کم لطفی شده چرا که به عنوان مثال موزه گنجینه رشت با بیش از 40 هزار اشیاء باستانی در داخل خود رشت هم غریبه است و حتی تابلویی برای معرفی محل و مسیر دسترسی به این موزه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



*** چهار موزه در گیلان از امکانات مطلوبی برخوردار نیستند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به وجود 17 موزه در استان گفت: از این تعداد، 13 موزه سرپا بوده و دارای امکانات کامل موزه هستند و چهار موزه امکانات لازم را ندارند.
امیر انتخابی افزود: مهمترین امکانات موزه ، تجهیز آن به دوربین های مداربسته در راستای حفاظت و حراست از آن است .
وی با اشاره به احداث هفت موزه جدید در گیلان اظهار کرد: سه شهر تاریخی املش، رودبار و تالش با وجود کشفیات و کاوش های باستان شناسی صورت گرفته در آن ها هیچ وقت دارای موزه نبوده و آثار کشف شده از آن ها در خارج از این شهرها نگهداری می شوند.
امیر انتخابی با اشاره به تکمیل موزه رودبار اضافه کرد: زمین موزه املش خریداری شده و کلنگ آن بر زمین خورده و کاخ سردار امجد در شهرتالش نیز با تعاملات انجام شده و پس از طی مراحل لازم به عنوان موزه این شهرستان باستانی مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرد.
وی با اشاره به ایجاد موزه بنادر و دریانوردی در بندرانزلی گفت: در هفته گذشته تفاهم نامه ای بین ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بنادر و دریانوردی و مرکز اقیانوس شناسی گیلان منعقد شد که بر اساس آن در آینده، موزه ای برای شناسایی و ثبت سواحل دریای خزر و کشتی های غرق شده در آن برای نمایش عموم مردم تاسیس و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
امیر انتخابی با اشاره به وجود چند موزه خصوصی در گیلان افزود: با توجه به تجهیز موزه گنجینه رشت در صورت تاسیس سه موزه در این سه شهر، نگهداری اشیاء تاریخی با سهولت بیشتری انجام می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در خصوص کشتی تاریخی کرگانرود در محدوده قروق شهر تالش گفت: پرونده کشتی کرگانرود معروف به قروق به تهران ارسال شده و شهرداری تالش تا زمان رسیدگی به پرونده این کشتی برای ثبت ملی، مسئولیت مراقبت از این کشتی را برعهده گرفته است.

***سازماندهی بناهای تاریخی میدان انزلی نیازمند بازنگری در قوانین است
امیر انتخابی در ادامه مصاحبه با ایرنا در خصوص تعیین تکلیف بناهای تاریخی محدوده میدان امام خمینی(ره) بندرانزلی اظهار کرد: برای بازسازی بناهای تاریخی این میدان برخی از قوانین میراث فرهنگی نیازمند بازنگری است و این امر خارج از حوزه مسئولیت اداره کل میراث فرهنگی استان است و باید در خارج از حوزه گیلان مرتفع شود.
وی با اشاره به اینکه تعارض نماهای دوسوی ساختمان های میدان امام خمینی(ره) باید رفع شود افزود: پرونده بناهای تاریخی میدان مرکزی بندرانزلی آماده و مشکلات میراثی آن نیز با معاون سازمان میراث فرهنگی مطرح شده و قول مساعد داده که این مشکل هرچه زودتر مرتفع شود تا شاهد بازسازی این بناها و خروج میدان امام از وضعیت فعلی باشیم.
امیر انتخابی تاکید کرد: دو بانک تجارت و رفاه کارگران موجود در میدان امام نیز باید نمای خود را به نمای سنتی تغییر داده و حساسیت های میراثی را رعایت کنند تا علاوه بر انجام مطالبات مردم ، منظر شهری با بافت تاریخی حفظ شده و شهر از این شکل بهم ریخته خلاص شود.
وی ادامه داد: در هفته میراث فرهنگی علاوه بر انجام 54 برنامه فرهنگی ، پنج واحد بوم گردی تاسیس و دو هتل به بهره برداری رسید و ضلع شرقی قلعه رودخان نیز پس از ماه مبارک رمضان با حضور استاندار گیلان راه اندازی می شود.
به گزارش ایرنا دو هزار و 37 واحد تاسیسات گردشگری شامل 97 هتل، 34 هتل آپارتمان ،72 مجتمع گردشگری ،49 مهمانپذیر، یک هزار و 413 خانه مسافر ،17 مجتمع سرگرمی تفریحی، هشت واحد بومگردی،12 اسکله مسافربری،317 واحد بین راهی و 28اسکله گردشگری دریایی در گیلان فعال است و در حال حاضر در تاسیسات گردشگری استان شش هزار و 32 نفر شاغل هستند که از این تعداد چهار هزار و 926 نفر مرد و یک هزار و 106 نفر را بانوان تشکیل می دهند و بیش از 400 راهنمای گردشگری در گیلان مشغول به فعالیت هستند.
7471/2007

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي موزه ميراث فرهنگي گيلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۶۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مرتضی صفری در مراسم گرامیداشت روز بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی اظهار کرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر می‌بایست تلاش مضاعفی داشته باشیم و باید عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجرا است.   او با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی ارومیه و دانه‌های باارزش آن خواهد داشت.   صفری گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های باارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.   او خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.   صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد؛ و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.   او خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.   صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.   او بیان کرد: عمارت دارایی ماکو نیز با پی‌گیری استاندار و مساعدت وزیر اقتصاد و دارایی تحویل اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان می‌شود.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در پایان از رسانه‌ها برای همراهی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و توسعه گردشگری استان تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • جومونگ در جزیره، آشوراده چوسان شد/ دستور رییس‌جمهور وتو می‌شود؟
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی