Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@22:38:02 GMT

آموزش و پرورش اصفهان با کمبود ۱۶ هزار معلم روبه‌رو است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۶۴۹۵

آموزش و پرورش اصفهان با کمبود ۱۶ هزار معلم روبه‌رو است

معاون برنامه‌ریزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: وضعیت کمبود معلم در سال تحصیلی آینده بیشتر می‌شود بنابراین پیش‌بینی می‌شود با کسری ۱۶ هزار معلم روبه‎‌‌رو شویم. ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۸ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سید محمد میرپور ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به کسری معلمان در استان در سال تحصیلی 97-98 اظهار داشت: در سال تحصیلی جاری 13 هزار معلم در استان اصفهان کسری داشتیم که به طرق مختلف سعی در جبران این کسری شد تا دانش‌آموزان با مشکلی روبه‌رو نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در راستای جبران کمبود نیروی انسانی از 5 هزار نیروی بازنشسته به صورت حق‌التدریس استفاده شد، همچنین یک هزار و 100 معاون و معلم بهداشت مدارس کاسته و در جای معلم قرار گرفتند و تعدادی از معلمان ‌هم با افزایش ساعات کاری این کاستی را جبران کردند.

معاون برنامه‌ریزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه وضعیت کمبود معلم در سال تحصیلی آینده بیشتر خواهد شد، گفت: در سال آینده نه تنها نیرویی اضافه نمی‌شود، بلکه 3 هزار معلم نیز بازنشسته خواهند شد که به شدت کسری نیروی انسانی می‌افزاید.

وی تصریح کرد: در تلاش هستیم سهمیه معلمان استان اصفهان را با پیگیری‌های زیاد، افزایش دهیم، چرا که پیش‌بینی می‌شود در سال آینده با کسری 16 هزار معلم مواجه باشیم.

میرپور ادامه داد: متاسفانه مدارس فرسوده‌ای هم در استان اصفهان وجود دارد که سلامت دانش‌آموزان را تهدید می‌کند، لذا باید هر چه سریع‌تر برای رفع این مشکل چاره‌ای اندیشیده شود.

وی با اشاره به 89 فضای آموزشی فرسوده در سطح استان اصفهان، اظهار داشت: در حال حاضر 89 فضای آموزشی در قالب 700 کلاس درس خطر آفرین وجود دارد و به 9 هزار و 486 کلاس درس در استان نیاز است که از طریق اعتبارات ملی و استانی نیاز به تخریب و بازسازی دارد.

معاون برنامه‌ریزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان خاطرنشان کرد: در راستای اجرای طرح استاندارد سازی سیستم گرمایشی مدارس، 33 درصد مدارس سطح استان از این جهت استانداردسازی شده‌اند و تا این لحظه 11 هزار و 300 کلاس درس از سیستم گرمایشی استاندارد بهره‌مند هستند.

وی افزود: با توجه به کمبود فضا برای دانش‌آموزان، تعدادی از مدارس دو نوبته‌ شده‌اند که می‌توان گفت 2 هزار و 70 کلاس درس  دو نوبته هستند.

میرپور با بیان اینکه برخی از مدارس دوره متوسطه این استان موقوفه هستند، گفت: اغلب این مدارس با مشکل پرداخت اجاره مواجه است ولی تا کنون هیچ دستوری برای تخلیه مدارس اوقافی داده نشده است.

اصفهان| مدارس دولتی اجازه دریافت هیچ گونه وجهی زمان ثبت‌نام ندارندحذف تدریس مدیران مدارس/ ورود 18 هزار معلم جدید به مدارس از مهروضعیت مدارس غیردولتی تهران نگران‌کننده است/ نیاز به جلسه محرمانه با وزیر

در ادامه جلسه رئیس مدارس غیر انتفاعی آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به مدارس و آموزشگاه‌های غیر دولتی زیر نظر اداره آموزش و پرورش استان اصفهان، اظهار داشت: در حال حاضر 2200 پیش‌ دبستانی و مدرسه غیرانتفاعی، 1100 آموزشگاه زبان، 75 مدرسه آموزش از راه دور و 150 مدرسه هیات امنایی در استان اصفهان وجود دارد.

محبی افزود: 190 هزار دانش‌آموز در این مدارس در سال تحصیلی 97-98 تحصیل کردند و با توجه به کارهایی که در این رابطه در سال گذشته انجام شد، شاهد کمترین شکایات در بحث ثبت‌نام از سوی خانواده‌ها بودیم.

شهریه هر مدرسه غیر انتفاعی طبق اصول و ارزیابی‌هایی مشخص می‌شود

وی با بیان اینکه شهریه مدارس غیر انتفاعی با هم متفاوت است، گفت: کمتر مدرسه‌ غیرانتفاعی است که شهریه‌اش با مدرسه غیر انتفاعی دیگری مشابه باشد، چرا که در هر  مدرسه غیر انتفاعی ارزیابی‌هایی انجام می‌گیرد، کارهای علمی انجام می‌شود تا مشخص شود هر مدرسه با توجه به امکانات و خدماتی که ارائه می‌دهد چه مقدار شهریه باید از خانواده‌ها بگیرد، لازم به ذکر است که تمامی شهریه‌های مدارس غیرانتفاعی زیر نظر اداره آموزش و پرورش بوده و در صورت هر گونه افزایش شهریه، این اداره را در جریان قرار دهید تا به مساله رسیدگی شود.

رئیس مدارس غیر انتفاعی آموزش و پرورش استان اصفهان خاطرنشان کرد: شهریه تمام مدارس در سایت mosharekatha.ir  مشخص است و خانواده‌ها می‌توانند قبل از مراجعه به مدرسه از شهریه مصوب آن مدرسه در سایت مطلع شوند و با اطلاع کافی برای ثبت‌نام در مدرسه مورد نظر اقدام کنند.

وی ادامه داد: شهریه‌ها با توجه به کلاس‌های درسی و غیر درسی فوق‌العاده، خدمات جانبی مانند ناهار و ... در هر مدرسه متفاوت است.

هیچ آزمون ورودی برای ورود به پایه اول وجود ندارد

در ادامه نشست معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش کل استان اصفهان با اشاره به ثبت‌نام پایه اول ابتدایی، اظهار داشت: هیچ آزمون ورودی برای ورود به پایه اول وجود ندارد، صرفا دانش‌آموز بعد از سنجش می‌تواند در مدرسه محدوده سکونت خود ثبت‌نام شود.

شهین جوانی افزود: متولدین نیمه دوم سال 91 و متولدین نیمه اول سال 92 می‌توانند در پایه کلاس اول ثبت‌نام کنند، ابتدا دانش‌آموزان ورودی کلاس اول ابتدایی باید سنجش کلاس اول را انجام دهند، در صورتی که نیاز به ارجاع به پایگاه تخصصی سنجش نداشت به پایگاه بهداشتی معرفی می‌شود تا پس از انجام تست‌های مورد نظر و تزریق واکسن به همراه داشتن کارت بهداشتی و فرم سنجش، ثبت نام قطعی در مدرسه انجام دهد.

وی با بیان اینکه انسداد مبادی بیسوادی در حال اجراست، گفت: در تلاش هستیم که هیچ فرد بازمانده از تحصیل وجود نداشته باشد و همه آنها شناسایی و به مدارس ارجاع داده شوند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش کل استان اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر 4804 دانش‌آموز بازمانده از تحصیل شناسایی شده که از میان آنها 2724 نفر بدون سابقه تحصیل و 1898 نفر آنها سابقه ثبت‌نام در سامانه سناد را دارند ولی به تحصیل ادامه نداده‌اند،  182 نفر آنها در سامانه سناد آموزش و پرورش ثبت شده‌اند و در حال تحصیل هستند.

وی ادامه داد: 47 هزار 949 نفر دانش‌آموز مقطع ابتدایی در سال تحصیلی 97-98 در استان اصفهان مشغول به تحصیل هستند.

انتهای پیام/ح

R41346/P/S6,51/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۶۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به وضعیت امکانات آموزشی خوزستان گفت: بعضا امکانات متوازن توزیع نشده است یا مدرسه‌ای در جایی ساخته شده است که دانش‌آموز ندارد.

عبدالله حبیبی با تاکید بر لزوم برگزاری مستمر جلسات این شورا اظهار کرد: انتظار می‌رود اعضای اصلی این شورا در جلسه حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به برگزاری ستاد برزرگداشت روز معلم و جشنواره‌های قرآنی در ماه مبارک رمضان افزود: در حوزه پرورشی، جشنواره‌های قرآنی در سه شهرستان و همچنین ۸ هزار محفل انس با قرآن در مدارس برگزار شد و در محفل انس با قرآن که در آرامگاه علی بن مهزیار اهوازی برگزار شد، ۷۰۰ نفر حضور داشتند. البته تعهد می‌دهیم در دیگر ماه‌های سال هم محافل انس با قرآن برگزار شود.

حبیبی با بیان اینکه رتبه علمی آموزش خوزستان، آموزش دغدغه اداره‌کل آموزش و پرورش شده است، گفت: در حوزه آموزش نیز معاونان اداره‌کل را کدبندی کرده‌ایم و هر معاون شش شهرستان بر عهده گرفته است و امتحانات شهرستان‌ها را ارزیابی می‌کند.

وی بیان کرد: این معاونان، وضعیت هر شهرستان ارزیابی می‌کنند و مشاوره ارائه می‌دهند و در صورت نیاز مداخلات را انجام می‌دهند. امیدواریم رتبه علمی شهرستان‌ها ارتقا یابد.

حبیبی با اشاره به وضعیت امکانات آموزشی خوزستان گفت: بعضا امکانات متوازن توزیع نشده است یا مدرسه‌ای در جایی ساخته شده است که دانش‌آموز ندارد.

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه در حوزه ابتدایی دانش‌آموزان لازم‌التوجه شناسایی شده‌اند، افزود: این دانش‌آموزان در پنجشنبه‌های طلایی آموزش‌های لازم را می‌بینند. قطعا پوشش این طرح صددرصدی نخواهد بود، اما بخش زیادی از این دانش‌آموزان را پوشش می‌دهیم.

وی بیان کرد: در حوزه متوسطه دوم که دغدغه بیشتر ما است، از طریق فضای مجازی کلاس‌های آموزشی برگزار می‌شود. کلاس‌های فوق برنامه هم برای توانمندسازی معلمان و دبیران برگزار شده و همایش‌های جمع‌بندی نیز در تمام شهرستان‌ها در حال اجرا است.

حبیبی با اشاره به برگزاری کلاس‌های رفع اشکال و مرور درس‌ها برای دانش‌آموزان گفت: با توجه به وجود اشکالات اساسی، نمی‌توان پوشش صددرصدی دانش‌آموزان را در برگزاری این کلاس‌ها ارائه داد. آموزشگاه‌هایی (خصوصی) در نوبت صبح فعال هستند که تخلف بسیار بزرگی است که در خوزستان رخ می‌دهد و باید جمع شوند. این آموزشگاه‌ها، دانش‌آموزان را از کلاس فاصله می‌دهند و خانواده‌ها به ما فشار می‌آورند تا دانش‌آموزان بتوانند در این آموزشگاه‌ها حضور پیدا کنند؛ اما ما چه ابزاری داریم؟

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: باید بپذیریم فضایی ایجاد شده است که خانواده‌ها برای نیامدن به مدرسه، کنار دانش‌آموزان آمده‌اند و می‌گویند مدرسه چیزی برای گفتن ندارد، زیرا در مدرسه، معلم کتاب و دانش را درس می‌دهد، اما در آموزشگاه‌ها چهار نکته تست و راه‌های میان‌بر جذاب را ارائه می‌دهند و این مسائل، موجب می‌شوند دانش‌آموز به مدرسه نیاید.

وی افزود: از سوی دیگر آموزش و پرورش محدودیت دارد در حالی که این آموزشگاه‌ها محدودیت ندارند. به طور مثال در استان خوزستان یکی از بهترین اساتید زیست‌شناسی، زن است که ما در این زمینه محدودیت داریم.

حبیبی با اشاره به در پیش بودن روز معلم گفت: دستورالعمل شناسایی معلمان نمونه از دی‌ماه سال گذشته ابلاغ شد و در فرآیند شناسایی معلمان، ۴ هزار همکار واجد شرایط در استان خوزستان مشخص شدند و پس از برررسی، ۱۳۰ نفر از آنها انتخاب شدند و در نهایت ۱۴ معلم نمونه انتخاب شدند که در مرحله کشوری نیز ارزیابی می‌شوند و امیدواریم معلم نمونه کشوری هم داشته باشیم.

وی افزود: در سال‌های گذشته بیشتر بر اساس ارائه مستندات معلمان نمونه انتخاب می‌شدند، اما امسال علاوه بر این، ارائه تدریس هم مد نظر قرار گرفت.

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان در خصوص برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام معلم گفت: استقبال نکردن و نبود همراهی مناسب برخی نهادها، شرکت‌ها و ارگان‌ها برای بهتر برگزار شدن این برنامه‌ها یکی از چالش‌ها در این خصوص است. پیشنهاد می‌شود امسال تامین امکانات رفاهی، در نظر گرفتن تخفیفات، تغییر فضای تبلیغاتی شهر در هفته معلم و برگزاری اردوی‌های راهیان پیشرفت ویژه همکاران نمونه و سایر معلمان، در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: امسال برای اولین بار جشن منسجم بزرگداشت مقام معلم در پارک لاله اهواز با ۱۱۰ غرفه با پیوست‌های فرهنگی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • دانشگاه فرهنگیان کرمان با کمبود شدید فضا روبه‌رو است
  • چالش کمبود معلم در استان مرکزی کاهش می‌یابد
  • ۸۸ مدرسه شهرستان بیرجند دو نوبته است/نیاز به ۱۰۹ کلاس درس
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • ساخت و افتتاح ۲۷ مدرسه طی ۶ ماه در منطقه تبادکان مشهد
  • براي تقويت و ارتقا جايگاه مدرسه بايد برخي از محدوديت ها را برداشت
  • زجر خلاقیت زیر زنجیر کتاب‌های درسی
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان